Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    To čachrování s velikostí RAM značí, že konzole se bohužel víc stávají PCčkem. Dřív by bylo 8GB RAM neuvěřitelně moc na konzoli, ani by vývojáři nevěděli, co s tím mají dělat, ale když v Xbox ONE jen samotný systém zabere 3GB! (to je něco strašnýho), tak těch 8GB zas tak moc teda neni. Ty doby, kdy hry na konzolích byly maximálně optimalizované na hardware a pamět jsou s touhle generací nenávratně pryč.
    • Je to lahka matematika, ak sa rozlisenie textur zdvojnasobi, tak sa plocha zvacsi stvornasobne. Ale ono ak bol doteraz standard 256x256, cize ako z kosa vytiahnuty raz uz pretraveny obed, tak teraz by uz mohol byt standard aspon 1024x1024. A samozrejme k tomu vsetky tie enonuno bump a paralax mapy, tak optimalizovat imo budu musiet stale.
      • Robotron3
        Jenže omezení RAM neni jen o tom, jak veliké jsou textury, je to i o tom, jak velké jsou levely a dlouhé loadingy, kam se musí zase data do ramky nahrávat. V budoucnu bude požadavek nemít žádné loadingy, na nic se nečeká a to je potřeba mít velkou RAM.
  • Robotron3
    Já bych všechny ty konzole a počítače zrušil, každého jenom otravují *15*
  • Konec pc je kazdym dnem blize. Pc takove jak ho zname dnes pomalu zanika, jsou otom nezvratne dukazy.
    Konzole jsou spasitel konce stoleti. zejmena Sony se svoji sexy zbrani playstation-
    • jj, to uz sa hovori 12 rokov
    • Sexy zbraň playstation? Spasitel konce století? Ty jsi úch*l :/
    • Najdi si holku a neřeš pí*oviny ;-)
  • Konzole vs. PC
    Systém a hry na konzole jsou přímo programovaný pro danou sestavu Hardwaru, která je všech konzolí jedný značky stejná. Vývojáři přesně vědí co konzoli je za komponenty a podle nich programují hry tak, aby co nejlépe běželi, tedy jejich zdrojové kódy.
    Na proti tomu systémy a hry na pc, se programují tak, aby co nejlépe běžele na nejvytším možné počtu kombinací. Tedy každé pc je jiné, komponenty spolu spolupracující lépe či hůře, a nebo dokonce vůbec. Nelze optimalozvat pc hru tak, aby běžele úplně dokonale na všech, nezlobte se na mně, na jednom pc se bude hra trhat a na dalším obráceně. Nejlepší na tom je, že další hra se může chovat na pc opačně.
    Bohužel konzole Xbox-one budou všechny stejné jako Playstation4, ale pc bude každé jiné. Tedy pro konzole se jim optimalizuje daleko lépe, než pro pc.
    S pozdravem!
    • preto na PC mas 300 moznosti v settingu aby si si vedel presne nastavit tu hru. Od toho to tam je. Good luck with low quality textures on 50" TV.
      • Asi nechapes, ze je rec o optimalizaci na urovni programoveho kodu, nikoli o nastaveni narocnosti grafiky.
        • A ty si nepochopil zase to, ze je sice pekne, ze sa da na konzoly optimalizovat ale ked je vysledkom low kvalita tak je to aj tak k nicomu.
          Na PC sa optimalizuje horsie ale zase kazdy si dopraje taku kvalitu, ktoru preferuje a na co ma. Volnost vs rozhodnutie developera co mi musi stacit.
          • To jsem pochopil, ale 1) nijak to nevyvraci nesmyslnost primeho srovnavani hw konzoli a pc a 2) nemluvis o kvalite ale kvantite a opomijis skutecnost, ze co na monitoru z blizka uz vypada spatne, tak na tv vypada stale jeste dobre, takze ani tady neni mozne prime srovnani.
            • Ne, bavime se o tom, co je smysluplne porovnavat a u ceho je potreba vzit v uvahu dalsi okolnosti.
            • Tak snad sa bavime o optimalnej pozorovacej vzdialenosti a nie o tom, ze som tak daleko, ze nevidim ;-)
  • Kčemu takové komponenty, když si na tom stejně nezahraju žabí zlomky ?
    • mdkGT
      ouyeeeeeee PC hra roku 2012 *14*
      • Muzete me nekdo nasmerovat na fight club ve kterem se zrodily zabi zlomky ?
        diky
        • poustim 109 tak sand se dockam *3*
        • mdkGT
          nvm presne jaky dil to byl, ale hostem byl Mikolas Tucek alias Tukan.
  • Konzole jsou pičovina . ahrají na nich retardi typu TheGGG, to o něčem svěči. PC 4Ever konzolisti !
    • Navic na nich hraji jenom proto, ze klavesnice+mys a instalovani her na pc uz je na ne moc slozitej proces. Nedejboze kdyby se jim neco posralo, to by hned museli volat servisniho ajtaka a na to nemaji. Dokazali si nasetrit za ty roky jen na konzoli a jinak jim staci par her, co jim rodice daji pod stromecek kazdej rok a jsou spokojeni. Jelikoz o svy mizerii vedej, tak si vylevaj ten svuj nerd rage aspon tady na foru vykrikama konzole win, pc sux.
    • Keyz
      +1 za nick. Úplně jsem si představil jak se tak jmenuje nějaký bastard ze středověku anebo v české verzi Hry o Trůny *1*
    • Veskoslav
      Level trolling: Snažím se, ale neumím číst a proto si nepřečtu příručku pro trolování.
      • Rhulad
        Mám pocit, že tvůj boj s trolly ti trošku nevyšel. Zdá se, že je spíš přitahuješ.
        • Veskoslav
          Dám Vám klid, bohužel mám tolik práce, že od neděle do středy se tu určitě neukážu, tak možná zmizí i ti lidé, co se na mě nabalili a budete mít klid:)
          • Nejboj bratře, vemu to za tebe! *7*
          • Rhulad
            Na druhou stranu... člověk se tu občas aji zasměje. Máme tu skvělou komunitu jen tak dál.
            • Rhulad
              Jo tam sem kdysi chytl ban takovej ten neviditelnej, že můžeš psát, ale ostatní tě nevidí. Nadával sem na Skyrim :D No od té doby sem tam nebyl.
            • Veskoslav
              No oproti takovému Eurogameru tu máme naprosto luxusní komunitu. Tam jsem vždy jenom četl i když tam mám účet už 4 roky a poslední dobou nečtu ani ty články.
            • mdkGT
              tojo, hlavne pod clanky o konzolich
  • Ale notak vy hovna, dobre hry se uz nejakou dobu nedelaji tak nac ten povyk.
    • nevim jak na pc, ale na konzolich se dobre hry delaji, treba ted the last of us
  • R.I.P
    http://zapp5.staticworld.net/images/article/2012/01/dead_desktop-10079808.jpg
  • Je to tu opět a zase. Nejen na této diskusi ale na ostatních zahraničních stránkách se rozjelo horečnaté porovnání jednotlivých komponent v nadcházejících konzolích. Opět se musím pozastavit nad tím, jak lidská hloupost nezná hranic. Nedá mi to a opět musím uvést příklad jeden za všechny. Xbox 360: 3 jádro, 512Mb ram s dílelná s grafikou z roku razdvatři. Člověk by si řekl, že na podobném hardwaru snad není možné rozjet jakoukoliv hru moderní hru... a ejhle. Tento kus "šrotu" rozpohybuje Cryengine 3, byť v nejnižším možném nastavení. Zkuste sestavit PC obsahující 3jádro, 512mb ram a AMD grafikou s 256mb ram. Zkuste na tomto stroji rozpohybovat Crysis 3 na nejnižší detaily a nedej bože přímo z DVD... To je onen propastný rozdíl... Jakto, že konzolový šrot rozpohybuje nejnovější Cryengine, zatímco PC s podobnými parametry si o něčem takovém může nechat zdát? PS3: 256mb ram, 256mb ram GPU na úrovní prastaré GF 7000(pomalejší než dědeček 8800gt) a jak na tom vypadá Killzone 2/3? Z některých záběrů ze hry vám i dnes spadne čelist. To co jsou schopny předvést Xbox 360 a PS3 je až neuvěřitelné, když vezmeme v potaz jejich papírové specifikace. Teď si znovu přečtěte možné specifikace nových konzolí,porovnejte je s těmi starými a zamyslete se:-)
    • jakto že PC nerozjede Crysis 3? asi proto, že konzole jsou DX9 zatímco PC DX11. A pokud vím veškeré vyspělé techniky použité v Crysis 3 jsou DX11 (= hra nejde rozjet na grafice s DX10 a nižších), Crysis 3 na konzole je srovnatelná s CoD, akorát jsou tam mírně lepší textury a assety. Když už budeš chtít něco vysvětlovat tak si neber příklad o kterém víš prd :D
      (jen tak mimochodem máš špatně jednotky ;) a "mb" sem ještě neviděl
      Ale uznávám že máš z části pravdu, konzolové hry jsou na daný HW maximálně optimalizovány a PC vs Konzole HWvsHW napřímo srovnávat nejdou :)

BTW ještě sem nikdy nečetl tak zajímavý překlad slova "wafer" v IT jako je použitý v článku :D (byť je to překlad doslovný), osobně bych to nepřekládal (pak se to nedá vygooglit ;) a nechal slovo v původním znění.
    • Ještě si najdi rozdíl mezi architekturou starých a nových konzolí a pak se zeptej na to samé.

Sice sem neměl Crysis 3, ale měl jsem Metro 2033 což stačí, na kompu asi z dob konzolí 3.gen když pominu tu architekturu a optimalizaci tak jsem +- hrál Metro na 25fps v pohodě na, asi 1,5x papírově výkonnějším PC než konzole (jo 2,5x větší RAM, jenže funguje uplně jinak než ta na konzoli, zbytek 2jádro to kompenzuje). Výhodou byla dřív cena, jenže dnes přihrává spíš PC. Když by se někdo snažil, myslím že by to klidně doklázal, testovanásestava: grafika GF8000/HD2000 (2007) 256MB VRAM, Athlon X2 @2,4GHz, 2GB RAM (něco pod polovinu pro systém, kolik chtěla hra jsem si nevšiml).

To že ten tvůj kus šrotu rozpohybuje C3 není nic světoborného na to, jak je to postavené a jak si s tím určitě dali vývojáři práci, aby to vůbec jelo.
      • TheGGG
        25 FPS na PC, nechtěl bych. *5*
        • Někdy 20 někdy 30, někdy 15 někdy 35, jo počkej to už zacházím moc vysoko *1*

No když bych to hodil z 3. stupně kvality na 1. (ze 4), dal si tam místo 1050p (ouch!) 720p, shodil textury (oh já vím, ono existuje na PC nastavení, můžeš si to vygooglit jestli chceš) tak by... ale co, to už ty neznáš. Smůla chalpče.
        • Veskoslav
          Jaký je rozdíl mezi 25 fps na podprůměrném pc a "30" fps na současné generaci konzolí? Nechám se opět pobavit tvým brilantním rozborem:)
          • Tipnu si: 5 fps?
    • GlaDOS
      Optimalizace a přímý přístup k hardwaru. Jelikož budou mít nové konzole 8 jader, dá se očekávat, že i pc verze budou lépe optimalizované pro více jader. Navíc došlo ke změně architektury a hry už tak budou k železu přistupovat skrze DirectX (alespoň Xbox One). Tyhle dva faktory velmi setřou výkonové rozdíly. Jak moc, to už je spekulace.
      • Primy pristup k hardware a optimalizace primo na urovni hardware je to, co vyvojari chteji a kterym Sony vychazi vstric. Pochybuji o tom, ze Microsoft to znemozni. Jedna vec je moznost pouzivat DX a druha nutnost.
  • Koukam, ze se nam tu v diskuzi vzdy vyroji spousta odborniku na technologie a ekonomii, nebot nekteri hned vedi,ze v pristich letech pro spolecnosti nebude vyhodne vyrabet PC komponenty. Prosim, udelejte mi o tom na konzoli kratkou prezentaci s par grafy a nepouzivejte klavesnici.

Preji pekny den =*
    • Ale nechej je kamaráde. Neber jim jejich jedinou radost. Ať si dál olizujou kulky, když se jim to tak líbí. To, že PC umírá, se říká před každým nástupem nových konzolí. To už tu bylo tolikrát, ale ono zatím nic. Až půjde na trh Playstation 8, nebo XboxFour, tak opět budou předpovídat PC smrt...No prostě rutinaaaa :)
      • Ja jsem vlastne ten clanek ani necet, na nejaky prognozy a analyzy nejsem zvedavej, vi o tom zhruba tolik jako ozralej simpanz =)

Muj cil bylo vytrollit par lidi a to se povedlo. Zpatky na Planetside! Jo pockat... ono na konzolich neni. No neva, jsou tam prece super uber Gearsy a Haloooo....
        • Good luck and have fun oO
    • A další osel, který stále nedokáže pochopit, že se řeší budoucnost pc pro hraní her, nikoli jeho budoucnost jako pracovní nástroj.
      • Veskoslav
        Herní pc scény podle těchto lidí umírá už X let a přitom neustále roste. Kde je chyba?
        • Drakersss
          To samé se říká o konzolích *3*
          • Hovadina.. to se nikde neříká...
          • Veskoslav
            A to se říká kde, že konzole jsou mrtvé? Já jenom slyším od jednoho s 50 "nicky" jak jsou pc mrtvé a ty kecy okolo.
            • Jo šak ano já jen píšu to že se to říká i u konzolí :)
            • Veskoslav
              Jo tablety vytlačí klasické pc do dvou let a podobné srandy:) No když otec dostal komunikátor od Nokie, tak to měl být konec pc. A to je už skoro 12 let:-D
            • Drakersss
              Pokuď chodíš i jinam a ne jen sem tak by si se mohl dočíst např. že chytré mobily a tablety zničí konzole ale je toho více :)
      • Drakersss
        Krásně řečeno

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit