Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jedno je jisté. PS4 má více volné paměti na hry a navíc je o hodně rychleší. V budoucnu bude Xbox brzdit vývoj. A to nemluvím o tom, že PC budou brzdit obě konzole každou chvílí, než vyřeší optimálně ovladače pro další nextgen.
  • Ja mam doma i7 5GHz s 16GB a mam pocit ze muj pipik je stale malej... asi menej borovicky, vsakze blaho?
  • Keyz
    Tak ten OS navíc sežere 10% GPU.
    Zdroj: http://kotaku.com/the-five-possible-states-of-xbox-one-games-are-strangel-509597078

To asi budou v tom OS grafické orgie.
    • Reklamy v HD si proste neco vezmou :) trololo
  • BoB.2
    Hmmm průměrný PC.
    • prumerny DNES a to se x1 jeste neprodava, az se zacne rozsirovat bude to podprumer a az na to bude dostatek her bude to lowend *3*
    • Keyz
      To je podprůměrný PC když nebereš ohled na optimalizaci na konzole a další rozdíly. Tedy bereš pouze HW.

Kdo má dnes 1.6GHz CPU a kartu co má sdílenou paměť?
  • Rok 2014 se ponese v duchu konce pc. Cely svet ceka na novou generaci, ktera prinese revoluci.
    A vyvojari budou radi, kdo by chtel prodavat svoje hry na pc kde krade 90%. A reci ze hra neni kvalitni atd atd jsou uplne zcestne , kradez jako kradez.
    • Náhodou na pc hrách těd vývojáři docela vydělávaj bych řekl, je tu spousta free game jako třeba League of Legends nebo World of Tanks která jsou free s nějakými mikro poplatky na dobrovolnosti zákazníků a řekl bych že vývojáři na takových hrách docela vydělávaj když jich furt přibejvá a už mají i reklamy v televizi.
    • miker17
      ach jo, další blb se tu neúspěšně pokouší trollit.
    • Tak PC gaming umira podle nekterych proroku uz asi 15 let a furt se mu nechce umrit :) Jsem skalni PC hrac, ale abych rekl pravdu, nedavno jsem se rouhal a premyslel ze bych zakoupil PS3 a nejake ty exkluzivitky. Jenze pak jsem se podival do sve knihovny na steamu, na tech cca indie her, ktere jsem jeste nemel cas zahrat, pak na gog.com, kde mam par desitek her koupenych na pozdeji a nakonec na to, ktere projekty jsem na kickstarteru podporil a rekl jsem si, ze na nejakou konzoli s tunelovkama, ac dobre zpracovanyma, vubec nebudu mit cas :)
      • * cca 100 indie her
    • Hloupost, některé hry na ps4 nebo xboxu hrát pořádně nemůžeš, myš je prostě něj. Si nedokážu představit hrát strategie jako jsou anno, simcity, wacraft, stracraft nebo střílečky na gamepadu. To prostě není ono.
      • Drakersss
        Když hraješ od dob Ps1 na gamepadu tak máš skill takže hrát střílečky FPS nebo TPS muže každý kdo se to naučí :) jednoduše řečeno každej je zvyklej na něco jiného u mě je to Gamepad *3* Strategie ano to uznávám ale né každýho bavijou *4*
        • souhlasim s tebou, ale pravdou je, ze gamepad v FPS na mys nikdy mit nebude. mys je pro toto proste lepsi ovladac (nemluvim o mire zabavy, to je na hraci).
          moc se tesim na den, kdy propojej v nejake FPS multak - PC a konzole. to se budou podepisovat petice za integraci mysi nebo udeleni pravidel na vstup na server (joypad only, mouse only) :) takovej narez co konzoliste dostanou... *11* *3*
          jestli takova hra uz existuje tak zadam o info. nainstaluju :)
          • Taky bych si rád poměřil skill ale i kdyby kozolisté vyhrávali tak by si to stejně Pcčkaři nepřiznali :)
        • na gamepadu se tomu nerika skill, ale auto AIM *3*
          • Drakersss
            Ano ale když si ho vypneš tak se tomu Skill říká *3* musím říct kdo napíše to co ty tak se v konzolích nevyzná *3* a píše to co slyší od Pc hráčů kteří na konzoli nehrají *3* Auto AIM je na konzolích pro ty co chcou kdo nechce tak si ho vypne to platí i pro AIM assist *3* končím pokud mi budeš tvrdit opak tak to je hold tvoje věc *3*
            • Na tebe ne, na tveho predchudce. Ja s gamepadem take nemam sebemensi problem.
            • Drakersss
              Jejdasek: to je mířeno na mě ? Pokud ano moje odpověd je taková že já si na gamepadu prostě hry více užiju :) hry prostě hraju na tom na čem mi to jde více.Pokud bude doba kdy se bude hrát jen na Pc tak stejně tam kde to pujde pojedu s gamepadem *3*
            • FPS na gamepadu neni problem. A za s mysi je to jednodussi pro gramly? Hrajes snad hry proto, aby to bylo jednoduchy? Lovit ryby granatem je taky jednodussi, ale na udici je to vetsi zabava a hry se hraji kvuli zabave.
            • Drakersss
              Ganimoth: Říkám musíš se to naučit.Za každou cenu se snažíš gamepad pohoršovat jenom proto že to na něm nedáváš né každý musí být jako ty.No já se tu nebudu hádat pro nic stejně by si to nepochopil :)
            • Aaano fps na gamepadu opravdu konzolistum jde, proto tehdy MS zrusil crossplatform multiplyer v Halo 2, protoze jejich top testovaci konzolovy tym opravdu nebyl pokazde rozprasen prumernymi pc hraci, zee ano :))
    • todle muze napsat leda clovek kerej v zivote nepracoval
      • No v tom mas pravdu , babicka vyhrala sportku pred lety tak mam par milionku.
        Kazdy den nic nedelam .
  • nevi nekdo kolik ram bude mít ps4?
    • Keyz
      Mělo by to být 8GB GDDR5
      • sipecka
        hoho já vas poučím...z toho 7GB pro hry a 1GB pro OS.. xbox 8GB a z toho 5GB na hry a 3GB na OS.
        • Keyz
          Navíc jestli se nepletu tak něco taky bude brát GPU. Tedy 5GB RAM - to co vezme GPU. To je pak dost zoufalé u Xbox vzhledem k tomu kolik hry v HD rozlišení berou.

U PS4 výrazně lepší, jak rychlostí pamětí tak velikostí pro hry.
          • Možná počítají s tím, že vše půjde přes ty jejich výpočetní servery? *3* WHOOOPS, server down, sek, sek, sek!
  • lol, tenhle článek me jako potencialniho zakaznika dokonale odradil, stačilo par krat zminit RROD, že to tentokrat bude "možna" lepe (jakože možna taky ne), menší pamet atd
  • Keyz
    Btw proč to má tolik jader pro CPU? Jsem zvědavý jak to pak hry využijí, když některé mají problém i dnes.

Možná by bylo lepší 4 jádra ale lepší takty atd. 1.6GHz to je dost pozadu i oproti Notebooku který mají více anebo mají nějaký slušný turbo režim.
  • Keyz
    "...systém zabere 3 GB RAM...."

To je slušný žrout.

- Možná když ten kinect bude jednat sám, tak se občas nas*re a sežere si nějakou RAM navíc *15*
    • Nedivil bych se, kdyby to byl jen překopaný Win8
    • danny_the_hound
      To bolo prvé, čo mi udrelo do očí. Čakal by som, že OS konzolí bude práveže o dosť menej náročnejší na HW ako u PC *8*
      • Keyz
        Asi tam je vše pořád zapnuté (a že toho bude!). I když nevím proč by to tomu tak bylo. Přece počkat si 3s na zapnutí nějaké aplikace snad nikomu nevadí.
        • Podle mě to bude hodně souviset s tím okamžitým přepínáním a ty 3 GB to třeba ani nebude využívat, ale rezervuje si je.
          • Keyz
            Ale stejně, Win 7 bere kolem 1 GB a zadělat 2GB? To nevím co tam všechno bude připraveno ke startu.
            I mnoho oken v prohlížeči kde běží stream a není pouze připraven k zapnutí nebere 2GB.
  • Tak dnes ve hrách nevyužiješ ani 8GB,natož 16.Tudíž jsou tank nějak na dvě věci..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit