-
No možná by sis to měl znovu zahrát, protože argumentuješ dosti zmateně ;) Na základně jsi mohl mít jen tolik letadel kolik si měl hangárů a těch se tam vlezlo maximálně osm. Stavba základny byla dosti primitivní, žádná vazba na energie a předpřipravené prostory apod. Ekonomika byla taky dost jednoduchá, v podstatě se dalo vyžít jen z lootu. Po zničitelnosti prostředí a obrněných vehiklech se ti v v nových dílech zrovna stýskat nemusí, protože to tam je v míře převeliké...
V životě bych nevěřil že půjdu proti původním dílům do kterých jsem magor, ale protože je hraju dodnes tak bych nikdy nebyl schopný tvrdit, že strategický management je v původních dílech lepší než v těch nových... -
Mnohem vyspělejší. Tak ten se fakt poved. *15*
-
zloprdelní animace :D zabils, a souhlas btw
-
Pánové, nechme toho hatu a pojďme se shodnout na tom, že jednooký král je pořád král. Lukáš bude určitě souhlasit.
-
Super recenze, Díky. Já s koupí ještě chvilku počkám až vyjdou patche a nějaké módy. Ale jinak luxus. Jo a díky za zmíňku o Valkyria Chronicles. To mě udělalo radost...jen škoda že její pokračování se nedrží BLITZ systému boje kterým se inspiroval právě X com. Mno nic, aspoň, že ten X-COM2 je stále věrný tahovému módu.
-
a kolik že je potřeba toho vhledu? Já tipuji 60 na Mergův nářek :)
-
nelíbí se mi to.
-
Fajne recenze. Zatím mám 45 hodin a jistá 9/10... XCOM 2 rulez *14*
-
Ježkovy... Vás to otravuje, mě to pomáíhá se do hry vžít, pro mě to buduje atmosféru. A to považuju za důležitý, když mě hra tak nadchne, že mě nepustí. To je pořád dokola... taky nadávám na nový Heroese. taky jsem trávil stovky hodin v součtu u druhýho a pak třetího dílu. Jednou je to XCOM, podruhý je to nadávání na neizometrickej Fallout. Jinak nevím, jestli jste novej XCOM hráli, ale tu budovu taky můžete rozstřílet. A popravdě zrovna vámi zmiňovaná mechanika na mraky základen a letadel, tak to je přesně ta, co mě srala nejvíc. Osobně jsem měl víc základen jenom kvůli Interceptorům a stejně jsem všude lítal s jednou bojovou jednotkou. Ale co, pro vás tady je DOSBox a Intel Pentium 4. A vytáčivý připojení, tak proč plýtvat data na přiblbý komenty, co? :)
-
Nedávno jsem zkusil jedničku...dostal jsem se na mimozemskou základnu...zvolil jsem špatnou výbavu...pos*al sem save, nebylo návratu...super hra, ale já na to nemám...odinstalace *1*
-
Ja sa na to podujmem:
- atmosfera, dvojku som ešte nehral, ale jednotka u mna mala atmosferu nalinkovaneho deja, ked sa kontinualne ide z bodu A do B, starý Xcom sa siel z bodu A do bodu B ale medzi tym presiel bodom X, G, H, C... az prišel k B.
- napetie, spustil som si to po tom čo som dohral f xcom 1, či to je len nostalgia, a bez srandy po tom čom som prekusol grafiku, tj asi 2 hodiny, som ju uplne prestal vnímať a to napetie v TFTD bolo daleko, daleko väčšie ako v novom.. Emzaci boli ovela viac nahodne rozmiestnený, nie že sa generuju po trojiciach čo je facepalm. Naozaj som mal pocit ze tam už sú, lebo tam boli a negenerovali sa mojim pohybom. Ked som odhaloval mapu tak som sa bál kazdho tmaveho rohu, každé druhé otočenie vojaka v mimozemskej lodi bol potenciálny infarkt, čo tam objaví a či sa nanho nevrhne salva, ktorá vo vecsinou prípadoch hned poslal k zemi. Kolko krát som sa vrátil po ranených, hodil ich na rameno odniesol do lode a zachranil im tak zadok. Alebo kolko som mal takých misií, kde som vyslovene šiel po konkretneho emzaka, a jeho omracene krabie telo supol a všetok zbranovy arzenal co som nasiel po ceste supol do lode a rychlo odletel, lebo inak by som nemal šancu niečo realne spravit. Alebo ked som mal posádku kde vecsine jednoducho došla munícia a musel som sa vratit k mrtvým aby som mal cím strielať. Alebo, ked som prišiel na misiu otvoril dvere lode a nejaky curacky magor mi k nohám hned hodil granát do plnej lode, ja ho zdvihol a odhodil preč....
- možnosti boli ovela vecsie. Nie len ze základni je viac ako ehmm 1 a ze sa daju strategicky rozmiestnovat pre lepsie pokrytie a dolet lodi. Ale aj čo všetko sa s nimi dalo robiť, kolko casu som strávil prerozdelovaním zásob medzi nimi, aby vsade bolo to čo má a chcem aby tam bolo, vybavenie lodí, nákup municie a typi municie, delenie vedcov na rozličné výskumi,
- a kruci bolo to pred 20 rokmi zaberalo to 2,6MB a lešiu hratelnost
niektoré veci ma novy Xcom lepsie, o tom ziadna, npr takticke delenia jednotiek sa mi celkom páčia, grafika je povecsinou velmi pekná, ale to neni, rsp by nemalo byt to na čom to stojí a padá. Xcom nie je zlá hra, ale ja sa nedokážem odprostit od skusenosti s povodným Xcomom, ktorý mal ovela lepšiu atmosferu a hutnejšie napetie, ktoré ma velakrát nakrájalo, a (kedze som nevedel ze v misiach sa da savovat aj inak ako len po misii) som ťazko zaplakal smrt kazdeho vyznamneho vojaka. V novom som za celu hru stratil len velmi, velmi málo jednotiek takze ani nebol doovd oplakávať, čo som oplakaval boli najme kiksi ala, len 2 akcie a nemoznost pohybu po strelbe. To ma vytačalo do nepríčetnosti, a zabíjalo to polku atmosfery ked som sa musel s vojakmi hybat vyslovene umelo lebo si to hra tak vyzadovala.. -
seriozni gaming *15*
-
No a nový XCOM má zase věci, které nenajdeš ve starých Ufech. Nemluvím o grafice a badass animacích, ty mě taky otravují... Jo a destrukce budov tam mimochodem je.
-
ale huš! jdi s tim nekam.....
-
Proč? Ve výročních anketách normálně najdeš i jinak hodnocené než desítkové hry.
-
Lukášovy recenze čtu už skoro dvacet let, takže o vhledu pomlč, pepíku.
-
asi tak nějak. Někdo kdo něco píše o "badass animacích" má nejspíš uplně jiné vnímání zábavy ve hrách než já.
-
ano, původní xcomy měly taky chyby, taky si pamatuju na otravné hledání posledního emzáka někde v základně. A je těžké srovnávat něco, co jsem hrál před x lety, protože paměť není spolehlivá. Myslím si asi toto: původní hry se hrály plynuleji, měly lepší ekonomiku a strategickou část (možnost mít víc základen, možnost mít na každé základně kolik letadel jsi chtěl), lepší stavbu základny (nebyli tam žádné otravní advisoři), do misí jsi hned na začátku dostal 8 vojáků. Později (až jsi ho vyzkoumal) jsi do misí mohl brát tank. Zbraně dokázaly destruovat zdi a celé budovy (jistě pamatuješ na celé budoy lehlé popelem), mnohem lepší systém AP (action pointů). Asi by se našlo víc, ale to je to hlavní, na co si vzpomenu.
-
"Kandidát na hru roku" a 9/10? Trochu oxymoron.
Ale jinak chápu, hra je na desítku málo rozpixelovaná. -
uz jsem se o tom tady z nekym dohadoval nedavno, takze to nebudu zase vypisovat. proste stary xcom mel daleko vic moznosti, ale cloveku kterého zaujme to ze ma někdo kapuci a doprovazi to zloprdelni animce to asi tezko vysvetlim.