Přejít na výpis diskuzí
Youtuber Felix Kjellberg alias PewDiePie vydělá 4 miliony dolarů ročně
19.6.2014 | Aleš Smutný
226 příspěvků
-
"tupe nastreamuje hru" ale nejdriv to musí sám hrát ne?
-
Přijde mi, že peněž musí mít několikanásobně víc, když příhlédnu k tomu, kolik z toho mám já a pokusil bych se to nějakým způsobem roznásobit, abychse dostal k jeho zhlédnutím a pod, dosáhl bych mnohem většího čísla...
-
Urcite bych se priklonil k nazoru ze je potreba hledat tu paralelu tady. Totiz chtit po nekom kdo v podstate dela vam propagaci jeste penize se mi zda jako hamiznost. Plati snad casopis kde se recenzuji hry nebo filmy poplatky tvurcum za to aby meli "svoleni" toto delat protoze pouzivaji pri recenzi produkt ktery vytvoril nekdo jiny? Nesmysl vidte. *3*
-
Myslím, že se to řešilo už mockrát. Když třeba Angry Joe udělá recenzi, kde má původní obsah, dělá opičky, má tam triky, kostýmy atd., tak je podle mě v pořádku, že za to bere peníze. Když někdo jen tupě nastreamuje hru na youtube, měl by za to mít peníze ten, kdo hru udělal. U variant mezi by se měly peníze dělit.
A tím nemyslím, že původní obsah je, že ke hře přeskakujícím hlasem něco blekotá pubertální letsplayer - tam je to spíš na odstřel než na výdělek. -
A jinak co se týče vydělávání na obsahu někoho jiného. Však takhle fungují média ne? Jakýhokoliv druhu. Včetně tohohle webu. Takže je to úplně normální. To že si zajdete koupit hru. Uděláte na ní recenzi a z reklamy na webu máte pak peníze je úplně to samý. Phil Fish asi moc nepřemýšlí.
-
Já osobně přeju úspěch každýmu indie, kterej dosáhne takovýho úspěchu. :) A youtubeři jsou indie tvůrci.
-
Proč na něj všichni tak nadáváte? Když budete něco tvořit a stanete se úspešnými (třeba i omylem... i to se občas stává) a získáte své první hejtry, uvědomíte si tu lidskou blbost (o které mluvil třeba Einstein). Opravdu, věřte mi - To, že někdo něco dělá, a stane se úspěšným, není proto, že si to zvolil, ale proto, že se tak zkrátka stane. Tak ho za to nekamenujte. NEMŮŽETE VINIT NEZÁVISLOU OSOBU, KTERÁ NESPADÁ POD ŽÁDNOU KOMERČNÍ SPOLEČNOST, KTERÁ BY JÍ PROSADILA NÁSILÍM (PENĚZI), ZA TO, ŽE JE SLAVNÁ. Když už, tak publikum. :)
-
Potřebným? Počkej, počkej, jako vážně? Někdo dělá něco pro zábavu, má z toho peníze a to je důvod proč by ty peníze měl někomu odevzdávat? Jakože jen tak? Jakože někdo vydělá peníze, ty dostane, a pak je někomu dá. Je jedno přece kolik vyděláš a z jakejch důvodů. Kolik desítek procent dáváš ty potřebným? Samozřejmě dát někomu peníze, abys mu pomohl je správný. Ale neni to žádná povinnost. Kde žiješ. Tohle je kapitalismus. Jo a v přírodě to funguje taky úplně stejně. Máš jen to co si sám obstaráš.
-
ja se o nem dozvedel až když tu o nem psali ale je mi celkem sympatickej, a ma veselou holku ktera taky dela vlastni videa, ty jsou taky dobre (i když ne o hrách)
-
Přesně tak, TotalBiscuit a jeho WTF is..? nemá chybu *4* člověk se z toho něco dozví, chlápek to bere profesionálně, ví, co je v recenzi podstatné a naopak. A hlavně se jeho hlas dá poslouchat, nezní jak gay a nedělá ze sebe idiota *4*
-
Tak zaprvý 98% z těch, co to tu píšou, neumí dost anglicky na to, aby tgočili celosvětově úspěšný letsplaye. Zadruhý prorazit jako první je vždy jednodušší. A zatřetí nrznám mnoho lidí, kteří by ze sebe rádi dělali takovýho kreténa, jako ze sebe dělá on
-
S tím nesouhlasím. Osobně už víc jak 2 roky na svým PC skoro nic nerozjedu a jediné, co mě motivuje nekoupit si nový PC, jsou právě letsplaye. Kouknu 8 hodin na letsplay, vidím hru od začátku do konce, vím přesně, co se tam děje a mám z toho úplně tentýž zážitek, jako kdybych to hrál (jasný, jsou hry jako FIFA atd, u kterých to nefunguje. Ale jinak vesměs u všech AAA titulů jsem dosáhl po shlédnutí kompletního letsplaye stejného pocitu, jako kdysi po dohrání hry a tím pádem následně ztratím motivaci si tu hru koupit (nebo v mém případě koupit lepší PC a až následně hru)
-
Shodou okolností jsem ho objevil asi před měsícem, když jsem hledal nějaký letsplay a říkal jsem si "omg co je toto za ******?!?!" Souhlasím s názorem autora, že jeho rádoby vtípky, divné zvuky které vydává, dětinskost a přiteplené chování nejsou zrovna tím, co bych vyhledával, ale zároven jsou asi hlavním aspektem jeho úspěchu. Což je z mého pohledu špatné, ale na druhou stranu..položme si otázku, kdo ho vlastně sleduje. Miliony amíků ve věku U15, takže vesměs cílová skupina, kterou neoslovíte erudovanými rozbory her, ale právě tímto připitomělým přístupem. Aneb at žije dnešní doba, at žije demence "thumbsup"
-
Myslím, že ho sleduje spíš mužská část populace a ty jsi rozhodně neviděl od něj skoro nic. Ve většině videí je dost sexistickej (pokud víš, co to znamená.) Prvně si ověř, pak piš :)
-
A na čem vydělává Google? Na obsahu od jiných.
Na čem Facebook? Na obsahu od jiných.
Na čem vydělává časopis o hrách? .... -
Souhlasím s názorem, že obohacování se na práci druhých je prostě vykrádání autorského práva. Taky bych jako majitel/autor díla nechtěl, aby mí z něj bohatnul jiný aniž by mě neodevzdal poměrnou částku. Internet a lidi jako Kjellberg můžou značně ovlivnit masy... Bohužel doba, kdy se veřejně krade je prostě tady a všichni se tváří, jako by to bylo v pořádku. Budu mít kapelu, zaplatím si produkci alba, vrátíme do toho s klukama raketu a pak přijde někdo kdo hudbě naprosto nerozumí a bude mojí hudbu pouštět lidem z playbacku... Všechno, co tohle schvalujou by měli nejdřív zauvažovat nad tím, jak by sejim líbilo, že někdo bohatne na jejich vlastní práci...
-
Nemá smysl, big missunderstanding over here... *3*
-
No pokud to i potvrzoval, tak to pak jo...i když do jaký míry to potom pro fanoušky přehání, těžko říct.
Jinak taky se občas sám podívám na videa nějaké hry kde mě zajímá svět a příběh ale už ne hratelnost (případně jde o nějakou konzolovku, ke které bych se jinak nedostal), ale to pak preferuju let's playe, kde autor co nejmíň kecá do hraní, to by mě jen rozptylovalo od toho (obzvlášť nemám rád když někdo mluví během cutscény). Na druhou stranu pokud vím, že si hru budu sám chtít zahrát, tak se občas podívám i na Let's play (ale to už pak takhle nesleduju celou hru), kde mám naopak komentář hráče rád, protože tím o hře člověk zjistí víc. Ale vážně mám nejradši normální videorecenze. Jsem stará struktura:)) -
súhlas, niektorým ľuďom nedochádza, že ľudia ho pozerajú práve pre tie emócie ktoré sa nebráni dať najavo. Vpodstate ako si pamätám to bola príčina jeho rýchleho vzostupu, bol známy tým, že ho ľahko vystraší vpostate čokoľvek, jeho reakcie boli zábavné a táto kombinácia ľudí baví... a bavilo to i mňa pokým to nezačal úmyselne preháňať.