Přejít na výpis diskuzí
Youtuber Felix Kjellberg alias PewDiePie vydělá 4 miliony dolarů ročně
19.6.2014 | Aleš Smutný
226 příspěvků
-
já ne
-
Tak já mu to přeju.
-
prirovnaní k filmum ma logiku u dnesních nekterých her, ktere se defacto daji taky prirovnat k filmum (znáte to, lineární koridory, cod, wolfik a pod.). ale u her ktere vyžadují 100% zapojení hráče (príklad strategie) nejde o filmový zážitek a tam na ty videa koukáte prakticky jen kvuli tomu letsplayerovi, kvuli jeho skillu nebo charizme a pod. takže u tohoto druhého typu her je "podíl" nebo "vklad" letsplayera do výsledního videa vetší, než u her kt. jsou defacto interaktivní filmy. to by se asi melo rozlišovat.
je to neco podobného jako byste dali na yt video kde spívate a jedete pri tom v aute (podstata toho videa by byla ten spev) a vyrobce auta by chtel od vás podíl ze zisku *3* -
No napsat samozřejmně, může co chce... pokud to opravdu dělá prosím ale pokud jen kecá tak je stejný jako ostatní, pro mne nezajímavý uměle vytvoření panáci. *4*
-
Jestli si nějakých herních YouTuberů vážím, tak jsou to SSohpkc, theRadBrad, DSPGaming.
-
Je to týpek. Úspěch mu přeju, prostě dokázal zaujmout obrovské množství lidí. Kdyby to bylo jednoduché tak to dělá každý, prostě je v něm nějaké kouzlo a tím on vydělává ty peníze. A jak už tady bylo řečeno, proč by vývojáři měli být naštvaní za takovouhle reklamu? Já udělat nějakou hru tak bych se mu vnucoval, aby si jí zahrál a ukázal tolika lidem. Jeho "reklama" se prostě dostane přímo k lidem, přímo k hráčům...
Každopádně co mi přjde zajímavý trend dnešní doby. A to ten, že se lidi radši koukají na ostatní jak hrají místo toho než aby hráli sami. Bohužel i já už jsem tímhle chycenej:) -
Propaguje a zároveň na ní vydělává. Ano, měl by odvádět určité procento ze zisku.
-
Ale ze by si neco takovyho vazne udelal, to nehrozi, co? To pak nen iproblem trousit takova moudra a doslova trousit na hlavy lidi, co se snazi ostatnim prinest radost v podobe hry a chteji za to i nejakou tu odmenu...
-
Souhlasím, navíc jeho prostřednictvím osloví daná hra cca 27M potenciálních zákazníků. To se už dá se zavřenýma očima přirovnat k trhu Česko-Slovensko-Maďarsko (když vyjdeme slepě z počtu obyvatel jednotlivých zemí - spíš bych mohl tedy ještě nějakou další zemi přidat, když se u nás prodeje nad 10k kusů berou za super výsledek), tam je dokonce reálné číslo případných kupců rozhodně nižší. Takže kolik stojí marketing v naší oblasti, který takhle studia dostanou zadarmo? A to že na tom vydělá a nepodojí žádnou PR agenturu je sice špatné pro tu agenturu, ale tvůrci hry to může být šumák... Nebo jsem někde totálně a absolutně mimo mísu?
-
Letsplay mi pride ako strata casu, ale budiz, je to kazdeho vec ako so svojim casom nalozi.
Ano, hipster Fish by si mal uvedomit, ze to ludia pozeraju koli LETSPLAYEROVY a nie koli hre samotnej. Nehovoriac o tom, ze im naprosto unika aku reklamu im robi. Co bude dalej? Ak sa niekto natoci ako brnka na gitare, tak sa ozve vyrobca gitary ze naval prachy? Proste lol.
A peniaze mu nezavidim, do hrobu si ich nezobere. -
Súhlasím, pri videách, kde nevrieska je často dosť vtipný. Samozrejme 100 ľudí 100 chutí, niekomu to vrieskanie a pišťanie zjavne nevadí. Pravidelne som začal sledovať akurát iného Švéda.. Robbaza. Jeho komentovanie mi pripadá strašne smiešne.
-
Kdybych vytvořil hru a natočil by ji známý youtuber, který by ji udělal reklamu (pro mě zadarmo) a zvýšil by prodej, tak nevím, proč bych měl chtít po něm ještě podíl z reklam.
-
Spíš mi přijde, že to dneska dělají proto, aby zapůsobili na veřejnost, než z dobroty.
-
Krome toho ze se obcas podivam na AngryJoe a TotalBiscuit jde tohle dost mimo me, ale ty penize mu preju.
-
příklad s muslimy je zcestný, příklad s bieberem je takový, že se ti nemusí líbit, ale pokud ho hatuješ, tak máš zjevně nějaký osobní problém a komplexy sám ze sebe...
-
no já nejsem ten kdo nemůže unést úspěch jiných lidí *14* . Docela tě lituji, na YT bys měl odběr tak tři lidi a to jen jestli. *5*
-
kedysi som ho sledoval, keď ešte okolo seba nemal multimiliónovú základňu náctiletých fanúšikov a svetudivse, bavil ma. Je inteligentnejší ako si mnohí myslia, má zmysel pre detail, všíma si veci ktoré iní letsplayeri obídu bez povšimnutia ... lenže chlapec sa zmenil, dnes je z neho preafektovaná kurvi*ka svojich fanúšikov so sileným "humorom" a už sa to fakt nedá pozerať.
-
seš v česku tady se úspěch neodpouští... Je jedno co dělá tady tudíž neunáší lidi krutej fakt, že "nic nedělá" a má víc peněz než my. (Samozřejmě mě to taky štve, že musí fachat 8hodin týdně a nebudu nikdy mít tolik peněz jak on ale zas ho nemusím zbytečně hatovat. )
-
Já třeba rád čučím pravidelně na AngryJoeShow.... To je fakt týpek :)
-
Jeho letsplaye, ani žádné jiné, nesleduju (a vlastně dodnes jejich existenci a oblibu nechápu), ale v podstatě mu ten úspěch přeju. Možná se štěstím, možná svojí snahou, našel zkrátka něco, na čem se dá "jednoduše" zbohatnout. A proč mu to nepřát.
A rozhodně nesouhlasím s tím, že by se obohacoval na práci jiných (Fish zase perlil). Jo, je sice pravda, že nebýt těch her, tak on nemá o čem točit videa a ty peníze by neměl. Ale s touhle logikou bychom mohli za "zloděje" považovat i herní časopisy a weby (a nejen herní, ale i filmové atd.) - ty se přece taky "přiživují" na dílech jiných, protože píšou o hrách, dávají na svůj web videa a obrázky z her, udělají třeba svou videorecenzi, a to všechno o hrách, které udělal někdo jiný. A na tom vydělávají. A nebýt těch her, tak nemají o čem psát. A to je přece postavené na hlavu, ne?
Zrovna letsplayerů se zastávat nechci, protože mě letsplaye fakt nezajímají (párkrát jsem to zkusil a s pocitem šílené trapnosti hned vypnul), ale nazývat je zloději? Sice hru využívají, ale pořád k tomu přidávají nějaký svůj obsah. Spíš má pocit, že tu hru propagují, a pro vydavatele je to reklama zadarmo. Až někdo na youtube hodí záznam celé hry bez jakékoliv přidané hodnoty, a vydělá na tom balík, tak pak se můžeme o něčem bavit.