Přejít na výpis diskuzí
Youtuber Felix Kjellberg alias PewDiePie vydělá 4 miliony dolarů ročně
19.6.2014 | Aleš Smutný
226 příspěvků
-
"Druhou a asi palčivější otázkou je fakt, že Youtubeři skutečně vydělávají na práci jiných. Na jednu stranu jde prostě o svobodné využití jimi zakoupeného produktu, "
Dovolil bych si nesouhlasit, protože YTubeři (stejně jako jakýkoliv jiný hráč) zakupují pouze licenci na uživání, tehcnicky vzato není koupená hra jejich majetkem, jestli je to dobře nebo špatně nevím, ale EULA v tomto mluví zcela jasně, hra (SW) není vaším majetkem, jen si kupujete licenci na soukromé používání -
ten youtuber ho nijak neomezuje. pokud na něj má potřebu nadávat, tak z něj mluví závist a nepřejícnost. není na tom nic stupidního. když někoho něco nezajímá, ignoruje to.
-
normalne bych tomu retardovanemu Nintendu vyhovel a cela herni komunita by mela jeho infantilni hry ignorovat... opravdu je mi zahadou, ze tato spolecnost behem poslednich 15ti let neskrachovala
-
Hlavní věc proč to lidi sledují je komentář toho člověka, hra je v podstatě kulisa. Navíc to vždy slouží jako propagace hry a zadarmo. Nevidím důvod proč by měly společnosti dostávat jakýkoli podíl.
-
Nebo možná na nějaký videa kouknul aby si mohl udělat názor, tendle pitomej argument: "komentuješ ho, tak na něj asi KOUKÁŠ" je opravdu stupidní, protože to vůbec není pravda .)
-
Jednoduché řešení, můžeš ho ignorovat. Jestli píšeš, že u všeho ječí, tak jeho videa zjevně sleduješ.
-
Sto lidí, sto chutí. Sleduju Pewdiepie i TB a oba jsou prostě dobří v něčem jiném. Tb dělá naprosto seriózní recenze, u kterých si aspoň zjistim co od dané hry očekávat. Pewdiepie mi přijde zábavný a přátelský a jeho videa mi dokážou zvednout náladu. A ne, není mi 15 a méně
-
Ještě poslední věc tady zmíním než tuto diskuzi definitivně opustím... je naprosto normální chtít podíl, pokud umožním někomu mým nástrojem (jako softwarem, ne věcí) vytvořit zisk ...krásně je to vidět na licencích pro domácnost a komerční využití - pro první jsou běžně antiviry a různé programy zadarmo, ale pokud je chcete do firmy a vydělávat s nimi peníze, tak za ně pěkně zaplatíte (=máte správně zaplatit a ne odkliknout při stáhnutí okénko že to máte pro soukromé užití, to se Vám může pak nemile vrátit při kontrole úřady)
-
Nesnášim ho. Dělá ze sebe dementa a lidi se tomu ještě smějou. U všeho ječí, jak bukvice, který se natrhla prrdel.
-
Let's playe sleduju pravidelně, ale pokud někdo vydělá 4 miliony ročně za streamování cizího obsahu, není to v pořádku. Stojím na straně Nintenda, které tvrdí, že by měly mít herní firmy určitá procenta z výdělku takovýchto youtuberů.
-
Možná že i tímhle je poznamenán úpadek herní společnosti, ne možná ale určitě. Nakonec by pak mohli vycházet hlavně hry na efekt - lets play kdy týpek s hlasem uapláclým mrdkou kvičí jak malá holka. Nevím jestli je na místě něco tomuhle nebožakovy závidět, zasvětit život pc a jo mít z toho 4melouny ale být furt jen u PC... vydělávat se dá přeci i jinak. Občas vyjít na čerstvý vzduch není nikdy k zahození. *3*
Ha, jsem nečekal že tu bude tolik fanboyů lets playe. Mínusujem ostošest. *3* -
taky kkt zenstili skrieka jak stara pi*a , je mi z neho nagrcanie este ze som zrusil odber , ale ludi bavi sledovat debilov na youtube, hlavne je to zabavka pre deticky, ...ale aj tak je to len docasna slava cele toto youtube povolanie , odoberam asi tak dokopy 5tich cesko slovenskych youtuberov lebo z ostatnych mi je na grcanie hlavne ked som narazil na asasira ,dovi dopo ...ale nechcem sa tu nejak povysovat a hrat na dospelaka cize prdim na to ,youtube celebritky co v zivote nic nedokazali len sedia nonstop za PC a fetuju to
-
Ono si můžeme položit opačnou otázku - byly by některé hry tak úspěšné, kdyby nedostávaly příliv nových hráčů které navnadil oblíbený youtuber?
-
To je bohužel stejný argument jako že ten kdo si stáhl nelegálně film by na něj do kina/půjčovny stejně nešel.... ale spoustu z nich by šlo, kdyby neměli jinou možnost
-
nemusí to být kinorip, ale poctivě zaplacený DVD na který se dívám doma (to jak pak obraz nahraju je vedlejší).... a už zmiňovaný Pár pařmenů... tam to bylo úplně krásně vidět, nikdo se na to určitě nedíval kvůli tomu že chce vědět o čem vlastně psal ten Tolkien ;)
Sorry na letsplayery se moc nedívám, ale to co bylo v tomhle článku mělo teda do recenze typu jakou jsi opsal dost daleko *15*
Ale jako nemysli si že Tvůj názor nějak zhazuju, jen říkám, jak je to ze zákona, to jestli to tak má být nebo ne je jiná písnička.... ale uznej, že když tam ve videích bude jen letslplayer bez té hry, tak to fungovat asi nebude a že když ta hra bude úplnej s.it tak asi nebude stejně úspěšný (délka letsplay flappyho(btw tam je to v pohodě - free to play) a nějákýho A titulu...) -
Nevím jaké zákony platí na Slovensku, ale u nás platí následující. Zkus si pročíst autorský zákon, o nekalé soutěži, patentech, reg. obchodních značkách, duševním vlastnictví... a možná spoustu zatím nepochopitelných věcí pochopíš.
-
Proč? Twitch je fajn místo Kappa.
-
Tento chlápek je tu pro lidi, co pozvrací stůl a pak jim to přijde náramně sofistikované. Tohle je můj názor. Nedokáži pochopit ten jeho humor. Naštěstí se mu zatím úspěšně vyhýbám a nikdo mi jeho tvorbu nevnucuje. Takže na pohodu. *5* Jen se divím, jak je možné z toho mít nějaký úspěch.
-
Tiež patrím k tým, ktorý úplne nechápu tento fenomén, ale na druhú stranu nechápem, kto z normálnych hráčov, ktorí majú záujem o hry si povie : „a mně bude stačit, když si to prohlídnu na YouTube?“ .. Ja si napríklad pozriem videa od GiantBomb alebo TotalBuscuit, kde hrajú tak polhodinku - hodinku nejakú novú hru, ale hlavne si to pozriem kvôli tomu, že tí ľudia sa vyznajú do hier, majú veľmi vtipné poznámky (nie výkriky a neviem aké rôzne zvuky) a takisto vidím normálne pasáže z hier, kde ich ľudia aj fakt hrajú tak ako sa majú hrať..
Ak mám o hru záujme, tak isto si nepozriem celý jej priebeh na YT.. aj keď ide o príbehové, krátke alebo kratšie hry s priemernou hrateľnosťou (napríklad naposledy Murdered som si kúpil a aj dohral a bavil som sa pri nej)
Ak si niekto pozrie video z priebehu celej hry a samotnú hru si nekúpi, tak podľa mňa tá osoba nemá záujem o kúpu tej hry od začiatku a tak firmy si nemajú čo pýtať od tých ľudí čo dávajú tie videa na YT.. skôr im robia reklamu.. a na druhú stranu, ak by si chceli herné firmy za toto pýtať peniaze, tak to už môžu všetci si pýtať od hocikoho peniaze - za recenzie, za názory, za články, za napodobňovanie, za nápady, atď.. -
to, kde peníze doopravdy skončí, těžko nějak ovlivníš, ale už jen to, že má člověk dobrej úmysl, se podle mě cení.