Přejít na výpis diskuzí
Z Bethesdy zní - na grafice záleží, kdo tvrdí opak, ten lže
17.3.2011 | Aleš Smutný
159 příspěvků
-
Na grafike naozaj až tak nezáleží v prípade fantasy hier. Ja si veľmi dobré pamätám, že keď som hral české RPG Inquisitor (ktoré má grafiku na nižšej úrovni) som si po 2 hodinách na grafiku zvykol, jednoducho som bol vtiahnutý do deja. Pochybujem, že ak vás nejaká fantasy hra skutočne bavila, tak ste počas jej hrania rozmýšľali o jej grafike, možno zo začiatku ale potom už nie. Podobne je to aj pri čítaní kníh, mozog operuje s tým, čo dostane, to čo nedostane to si domyslí- a o to ide aj v hrách. Zbytočné investície do grafiky sú zbytočný luxus, preto je potrebné prehlbovať viac iné stránky hier. Keď si zoberiete izometrické Baldur s gate 2 a Dragon age 1, zistíte, že to, čo som napísal platí.
-
Me se líbí ten nový systém zobrazováni obrázku ale nešlo by to udelat tak ze bych obrázek mohl posouvat myší? (a ne tema posuvnikama co jsou dolu a po stranach)
-
Souhlasím. Jen dodám, že ten lhář většinou hraje s grafikou na max. detaily a při 16 x AA. Doma pak má většinou grafiku v ceně ojetého auta, prostě typický atifan. *1*
-
Ja chcu Mount n Blade v UE3 :(
-
A proto Minecraft prodal jeden a pul milionu kopii... moment O_o
-
-
a wow 11 :)
-
-
Presto bych ale rekl, ze vic nez na samotne grafikce zalezi na designu a to rozhodne neni silna stranka Bethesdy.
-
Ano, takto mluvi clovek ze studia, ktere produkuje rpgcka se skvelou grafikou, ale nulovym obsahem. *2*
Grafika prodava, to je bez debat. Ale jakmile se vyvojar prilis zameri na grafiku, pak proste chte nechte ustoupi od obsahu. Vzdyt treba takovy Crysis je pro mnohe pouhym technologickym demem a Oblivion svym generickym svetem take asi tezko nadchl ty skutecne, pravoverne rpg hrace, kteri ujizdeli na Gothicich ci Morrowindu. -
-
No vis,ale Morrowind je to same studio jako Oblivion. Takze si trochu protirtecis. Mozna se jim kazda hra nepovede,ale porad patri k tem nejlepsim 'RPG' studium.
-
-
zalezi co mysli pojmem "grafika" protoze bud je to dokonalost enginu a co vsechno dokaze ruzny efekty atd a nebo je to tvrda prace grafiku a level disajneru kteri se piplaji s texturama a prostredim. vemte si dragon age 2 hra ma pekny postavy a maji mimiku obliceje atd ale prostredi me prijde takovy nejaky prazdny, sterilni kdyz to srovnam s gothic 3 nebo two worlds 1 ktery nemaji zrovna textury v uber rozliseni atd ale prostredi je nadherny a rozhodne ma vetsi dojem nez "grafika" dragon age 2, nechci shazovat DA2 hra se me libila akorat se mohli vic piplat s prostredim aby to taky vypadalo pekne
-
Na grafice záleží hodně, nebo spíš na celkové technické stránce hry. Lepší grafika pomáhá uvěřitelnosti prostředí a dokáže vtáhnout hráče více do děje, zvuky okolí a dabing zase zlepšují atmosféru, a fyzika umožňuje naprostou revoluci v hratelnosti. Všechny hádanky v HL2, skákání v Portalu, boření baráků a okolí v Crysis a Bad Company 2, tohle všechno závisí jen na vysoké technické stránce hry.
Když někdo říká, že u her nezáleží na grafice, tak je prakticky to samé, jako kdyby řekl, že u filmu nezáleží na hereckých výkonech nebo kameře. -
-
Me zaleží spíš na obsahu. Mě třeba Crysis bavila ze začátku, ale po chvilce sem ji smazal.
-
to nebyl nejlepší příměr, myslíš, že snad někomu záleží na hereckých výkonech v Transformers?
Stejně jako u her záleží na kusu i u filmu, někde hra/film stojí skoro jen na grafice/pozlátku a zbytek je tuctový, u některých her/filmů ale člověk klidně přejde i starou a "ošklivou" grafiku. -
-
A povazuje snad nekdo Transformers za kvalitni film? Podle me to byl naopak vyborny primer.
-
-
no podle hodnocení je považován za nadprůměrný 7.3 imdb, 78% csfd, ale ptej se lidí co je na tom zajímalo,herecký výkony to asi nebyly a je jedno jestli byly mizerný nebo třeba oscarový : )
pro mě je to jako třeba Crysis, prostě pozlátko, ale uvnitř o ničem, ale lidi to bohužel láká a zajímá, což určuje směr i pro ostatní. -
-
Vem si to tak-ktere porady/filmy/serialy jsou v TV ty nejoblibenejsi(mame-li verit kolacum sledovanosti)? Vetsinou ty nejpokleslejsi s nulovymi hereckymi vykony. Prestoze to tak je,ptam se te: znamena tento fakt,ze na hereckych vykonech ve filmu vubec nezalezi? A dovolim si odpovedet za tebe. Urcite neznamena! To same je to u her s grafikou. Je velmi dulezita. Coz ovsem nevylucuje vyborne hry v otrhanem grafickem kabate. A naopak.
-
-
nikdo netvrdí že na nich VUBEC nezáleží, to jsem přeci neřekl, jen říkám, že to je u takových pořadů případně filmů (transformers) úplně druhořadé.
V tom zbytku osuhlas, tvrdím to samé.
-
-
-
-
-
-
GRAFIKA a GAMEPLAY jsou dva základní stavební kameny hry a když se podaří obojí skloubit, je na světě masterpiece s desítkovými hodnoceními (MGS4). Pak jsou tu věci jako příběh, technické zpracování, atd... ale tím lze už jen přikrášlit či zhoršit výslednou známku o půl stupínku.
Ovšem na dobrou hru stačí jen jedno z toho.
Fallout: New Vegas - skvělý gameplay, příběh, atmosféra, ... grafika už několik let stará (o kvalitě technického zpracování nemluvě). Hra sbírá nadprůměrné hodnocení (8-9).
Crysis - průměrný (a to jsem možná ještě příliš hodný) gameplay naroubovaný na fenomenální grafice, která vtáhne do hry a tvoří skvělou atmosféru. Hra sbírá nadprůměrné hodnocení (8-9).
Co z toho vývojář vydedukuje? -
-
tak na hodnoceni v recenzich bych se nedival vubec.Dneska dostava 8-9,prinejhorsim7 z 10 kazda AAA hra,takze vypovedni hodnota recenzi je naprosto nulova.Staci se podivat na metacritics na rozdil mezi prumerem z recenzi a prumerne hodnoceni hracu.
Jinak taky nechapu proc se vsichni navazi na crysis,mozna proto ze to melo na svou dobu pokrokovou grafiku a v dnesni dobe se v podvedomi ustalila rovnice HEZKA GRAFIKA=NUDNA HRA.
Nerikam ,ze to byla super hra,ale me osobne celkem bavila,beckovy pribeh daval hre takovy hollywoodsky nadech coz nebylo na skodu a samotna hratelnost byla lepsi nadprumer.Koridorove ,ale pomerne rozlehle levely,volnost ve stylu hrani a ma nejtezsi obtiznost hrac opravdu nebyl zadny terminator jako tomu je u cod apod.
Pro me prijemna hra,hral jsem sice i lepsi,ale i mnohem horsi -
-
Asi jsem to nenapsal dobře... I mě Crysis poměrně bavil a neříkám, že je to špatná hra.
Ale gameplay (herní mechanismy) jako herní složka byl nanejvýš průměrný. Hra boduje jinde a boduje dost. -
-
ano herni mechanismy nebyly nic noveho ani kdovijak propracovany,tedy da se rict prumerny.Jenze kdyz se clovek podiva jake hry (fps) v posledni dobe vychazi,tedy same koridorove terminator-simulatory , tak z toho crysis vychazi jako nadprumer.
Popravde z posledni doby si vybavuju ,co se fps zanru tyce ,jen stalker a metro2033 jako hry ,ktere me opravdu bavily. -
-
Tak já si rozhodně "vybavuju" série Killzone a Resistance (Halo mě tedy příliš nechytlo... i když jsem ho nehrál dlouho, takže mu někdy možná dám šanci, jestli koupím XBox).
-
-
Tak kdyby ses někdy dostal k PSku, pak nemůžu než doporučit.
No, dík za výměnu názorů :-) -
Tak resistance a killzone me nikdy nezaujaly,ale taky jsem je nikdy nehral,takze soudit nemuzu.Co se Halo tyce,nejlepsi je pro me prvni dil zejmena diky sve atmosfere,na kterou dalsi dily nedosahli.Nicmene serii halo mam rad i kdyz tenhle styl her jinak nemusim.Jednak kvuli pribehu,atmosfere tak kvuli skvele hudbe
-
-
-
-
-
Já už opravdu nechápu, co mají všichni proti Crysis. Crysis mělo na svou dobu skvělou grafiku, ale já jsem si ho užil hlavně díky skvělé hratelnosti. Volnost při plnění úkolů, využívání různých způsobů infiltrace základen, od projetí hlavní brány s autem plným C4 po tiché plížení nebo odstřelování z dálky. Od té doby jsem asi nehrál žádnou FPS, která by měla takové možnosti, protože se jich většina přeorientovala na "callofdutyonewayonly" styl. A přesto tyhle hry vynášejí hráči do nebes, zatímco Crysis většina shazuje jen kvůli propagaci jeho grafické úrovně.
-