Přejít na výpis diskuzí
Z Bethesdy zní - na grafice záleží, kdo tvrdí opak, ten lže
17.3.2011 | Aleš Smutný
159 příspěvků
-
„Budoucnost patří aluminiu.“
Jára da Cimrman -
Pěkná grafika neznamená, ze by musela byt dokonala i po technické stránce, už před 15 lety byli graficky pekné hry, kreslené adventurz, izometricke hry atd, s pocatky 3D to slo vsechno do haje.
Dnes mi stale vic vyhovuje grafika magicky nez leckteré moderní 3D hry. -
Tak v tomhle s Hinesem souhlasím... dobrá Grafika podle mě opravdu lépe vtáhne do hry. Doufám, že do budoucna dostane nový kabátek i Fallout, jelikož současný grafický engine na kterém běží je dost ubohý a hře ubírá na atmosféře.
-
Ano, grafika prodává, ale bohužel nebaví. Mimochodem, hodně dlouho jsem neviděl tak hnusný ksichty jako v Bethesdích hrách...
-
-
S tím, že obličeje v Oblivionu nevypadaly zrovna vábně, se nedá než souhlasit. Zdá se, že Skyrim ale tenhle nedostatek odstraní, tedy aspoň podle dosavadních sceenshotů.
http://www.1up.cz
-
-
To je zase jednou nicneříkající, stupidní a povrchní výrok. Jen absolutní masochisti, extrémní konzervativci a několik tragédů, kteří se snaží být zajímaví, tvrdí, že na grafice vůbec nezáleží. Většina sečtělých a hloubku hledajících rpg hráčů dobrou grafiku ocení, ale není pro ně ukazatelem kvality hry. To ten chlápek z Bethesdy reaguje na těch pár jednotlivců, nebo spíš (pravděpodobnější) vytrhává věci z kontextu a snaží se bejt zajímavej?
Nad grafikou si v Bethesdě klidně onanujte, ale snažte se neposrat to ostatní... -
A ještě podotek: pokud by měla grafika prodávat, pak by nejprodávanější hry museli být grafické skvosty, což samozřejmě nejsou. Proč? Protože není důležitá *1*
-
-
rádoby logická, ale naprosto chybná myšlenka...
-
-
Rádoby věcný, ale neprosto nicneříkající argument...
-
-
Nemluvě o tom, že autor toho výroku si sype popel na hlavu. Drtivá většina fanoušků, když ohlásili Skyrim, určitě nepřemýšleli nejvíc o tom, jak bude hra vypadat, ale jak se bude hrát. Myšlenky na grafiku jim vnuknula Bethesda sama, když vydala trailer očividně postavený na propagaci úžasné grafiky nového dílu. Styl "čím líp to bude vypadat, tím víc toho prodáme" je trochu mimo, i když nepopírám, že spousta lidí kupuje jen na základě toho, jak věci vypadají...
-
-
Jistě, že na ní záleží, ale není to nejdůležitější aspekt hry. *3*
-
Kde by bylo M&B?... asi tam kde je, (zaslouženě) zapomenut Warbandem a mody. Nikdy mi ani nepřišlo, že by vypadalo špatně a vždy mne na něm iritovalo spíše málo možností- což řešily mody. Teď s M&BW se to zase o trochu zlepšilo (a mody to zase vytáhly o trochu dál) + MP (který je jeden z nejmasovějších v dnešních hrách (až 250 lidí)).
-
i bez tech jejich komentaru jsem dosel k podobnemu nazoru ovsem trochu jinak
Kdyz nevemu v potaz to ze grafika prpodava, tak je dulezita ovsem jen do nejake miry. Ta hra musi predevsim zaujmout svoji originalitou (coz v posledni dobe moc neni), a pak je nejaka grafika ukradena jestli to vypada jako 3 roky stara hra, ale nemuzu sem dat neco co proste vypada jako flashovka a pak to prodavat za cenu normalni hry (samozrejme prehanim), snazim se tim rict ze na grafice mozna zalezi ale velice malym podilem... A kdyby vetsine dnesnich velkych studii neslo o to z lidi zdimat jen prachy (CoD, NFS atd. s BF to jde posledni dobou taky z kopce snad to zachrani 3) tak mozna herni svet o neco zajimavejsi...
Znam spoustu lidi co maji pomerne zajimave napady na hry (mody atp.) ale to je vetsinou z pozice hracu a nejake studia toto evidentne ani nezajima (obcas mam i pocit ze si tu hru po sobe nezahrali) *12* -
Na grafice nezáleží, záleží na grafickém stylu. Já osobně nemam rád přebarvené či přeefektované hry, mezi něž patří i Oblivion. Mám raději, když celá hra je ponořená do temných barev, což je typické pro Dark Fantasy. Výjimku tvoří komiksy - příkladem XIII.
Ostatně lidé, kteří hodnotí lidi podle vzhledu, jsou hodně povrchní, jediné, co je třeba, aby něčim toho druhého/hou zaujal/a a stejně je to u her, člověka musí něco na té hře zaujmout a ne každého zaujme "ultrapolygonová" grafika Crysis či Oblivionu, protože ten grafický styl je (například pro mě) odpudivý. -
-
tak pod to bych se podepsal... vetsina lidi proste nerozlisuje "graphics" a "art direction" napriklad takovy stalker je krasnym prikladem pekne "graphics" a neexistujici "art direction"
-
-
A to si ja nemyslim,stalker je hra,kde je graficka stranka podrizena snaze o co nejvernejsi(v ramci moznosti toho enginu) fotorealisticky vzhled.U takove hry je "art direction" slozitejsi,nez treba u takoveho TF2,kde nejsou svazovani prave snahou o verne napodobeni prostredi.
Ale je to jen osobni nazor ,nejsem grafik ,tak se treba pletu *3*
-
-
Souhlas. Stylizování a kvalita animací je podle mě to nejdůležitější pro ponoření se do herního světa. Žádná hi-tech 3D strategie mě nikdy nezaujala a nepohltila tak, jako krásně prokreslená 2D strategie minulosti.
-
-
Jinými slovy. Technologická pokročilost grafiky je k ničemu, pokud je výsledek neuvěřitelný, mrtvý a sterilní a bez podmanivého kouzla.
-
-
Neřekl bych to lépe.
-
-
-
"Na grafice nezáleží, záleží na grafickém stylu."
A já osobně tyhle dvě věci považuji za úzce spojené a proto si myslím, že na grafice záleží :). -
-
samozřejmě, a myslel to tak i Hines, kdo to není schopen pochopit, tak buď málo přemýšlí, nebo nemá myšlenkovou kapacitu na to, aby se vůbec o těchto tématech vyjadřoval- obojí je dosti špatné... Kde je v článku zmínka o počtu polygonů a realistickém nasvícení? Nikde. Jen o grafice a jejích kvalitách, které jsou různé včetně stylizace/realističnosti, technické kvalitě,... Často nejsou tento rozdíl schopni vidět ani herní novináři...
-
No většina lidí považuje grafiku za "počet polygonů", což v dnešní době je vidět hodně - Crysis a podobné nesmysly. Grafický styl je věc pro mě osobně hodně jinde, protože si raději zahraju Baldur's Gate či Neverwinter Nights, které mají lepší grafický styl, nežli třeba "slavný" Dragon Age (momentálně neřeším hratelnost a propracovanost, která mi v DA přijde ubohá).
V podstatě stačí si přečíst jednu větu článku - "Pokud pomineme klasický první příklad o tom, jak lepší grafika napomáhá snadnějšímu ponoření se do herního světa, je důležitá i (a hlavně) druhá věc – grafika prodává." - která mě v tom pouze utvrzuje. -
-
ne, vy zase vidíte grafiku jenom jako styl... to přece nejde, vidíte to stejně omezeně jako ti, co provolávají chválu Crysis grafice a zároveň odmítají stylizované tituly bez těchto kvantitativních kvalit (počet polygonů, realističnost nasvícení, rozlišení textur....). Grafika Crysis má smysl a má ho velký, bohužel se ukázalo, že jedna PC-only hra nedokáže pohnout s trhem zabržděným línými vývojáři a výkonovým omezením daným konzolemi (proč Crysis 2 nevypadá lépe než čtyři roky stará jednička)? Podobně Metro 2033...
-
-
Vidím ji jako styl, protože se nemusím omezovat tím, že ta a ta hra má hnusnou grafiku... Je mi jedno, jak moc detajlní má grafiku, když je gameplay naprosto nezajímavý. Crysis jsem si koupil a po hodině šla z disku, protože celá hra byla tak hrozně nezajímavá... Metro má skvělý grafický kabátek, ale hra nestojí za nic... U mě prostě hlavní věcí je hratelnost, zasazení, příběh, hudba a dabing. Poté je až stylizace grafiky.
-
-
-
-