Přejít na výpis diskuzí
Z Bethesdy zní - na grafice záleží, kdo tvrdí opak, ten lže
17.3.2011 | Aleš Smutný
159 příspěvků
-
prva vec:
ten nadpis je pravda.
druha vec:
je vtipne ze taketo nieco vyhlasuje nejaka bethseda ktorej hry vypadaju jak sracka. -
-
prosím? buďto neznalost, nebo lež. Morrowind, Oblivion a v budoucnu i Skyrim posouvají grafiku žánru k novým kvalitám. Už označení "nějaká Bethesda" mluví zcela jasně o tom, že nic nevíš a navíc jsi ignorant. Nechci mít nějaké předsudky, ale není v tvých top10 hrách cca 6x Call of Duty?
-
-
lol
-
Gothic 3 posunul grafiku mnohem dále, nežli Oblivion.
-
-
V čom konkrétne?
-
-
Zapni si Oblivion a Gothic 3 a uvidíš ten markantní rozdíl. Dodnes nevyšlo jediné RPG, které by v grafické stránce bylo lepší, nežli Gothic 3 - musíš brát v potaz, že v G3 nebyl loading v každé budově, nebyl tam vůbec.
-
-
-
-
Tak hlavně že se to dobře hraje, ne? To je jako s autem. Nejdřív se díváte, jak vypadá, ale teprve když si do něj sednete a projedete se, zjistíte, jak dobrý to auto vlastně je.
-
-
Právě. I kdyby Fiat Multipla jezdil jak K.I.T.T, tak do něj nejspíš v životě nesednu. I kdyby krysy chutnaly jako maliny...
Navíc ten tvůj příspěvek přesně vyjadřuje, to o čem se v článku mluví (tím nechci říct, že s tebou částečně nesouhlasím :)). -
U auta je vzhled mnohem podstatnější, nežli u her. Ono, kdo by se chtěl prezentovat (například na firemním setkání) Felicií, když vedle něj parkujou Audi, Superb... A Oblivion se díky neuvěřitelnému Level Scalingu a věcem kolem toho hrál naprosto příšerně - což zachránil až OOO, který celou hru naprosto překopal.
-
-
Právě že podstanější není. Grafika v počítačové hře musí být především funkční, musí sledovat tvůrčí záměr, musí vést k zamýšlené atmosféře a vyznění. Je to jeden z nástrojů (spolu se zvuky, desingem atd.) pro realizaci nějakého nápadu. Myslím, že takový Ken Levine by k tomu Bethesdě mohl říct své...
-
-
S tím souhlasím, ale pouze částečně. Pokud se jedná o běžnou FPS, tak je v podstatě jedno, jak bude vypadat, ale za předpokladu, že děláte horor, dark fantasy či cokoli, co staví hlavně na skvělé atmosféře, tak se grafika musí držet něčeho. To je opět problém naprosté většiny dnešní "hororů", kde je zvolena dobrá stylizace, i ten zvuk, ale nejsou schopni udržet atmosféru a člověk se po chvíli (nebo rovnou od počátku hry) nudí namísto toho, aby se bál - například Dead Space 1 a 2. V tomto případě to dokazuje, že bez správné hratelnosti je grafická stránka naprosto k ničemu, ať je sebelepší.
-
-
Vidis, a spoustu lidi bavil tebou zmineny Dead Space od zacatku az do konce a nic z nudy nepocitovali, z cehoz jadnoznacne vyplyva nakolik je toto vse subjektivni.
-
-
-
tak on se treba chytry a sikovny clovek prezentuje vysledky sve prace a na nejake plechovky (dnes stejne vsechny neuveritelne hnusny) kasle, ne tak podle nich urcovat kvalitu a schopnosti...
-
-
No rozhodně to auto vliv má, už z hlediska bezpečnosti. Problém je, že ten chytrý člověk obvykle potřebuje vypadat dobře a prezentovat se i autem.
"dnes stejne vsechny neuveritelne hnusny" - s tím rozhodně nesouhlasím. -
-
2 trr:
No vtip je v tom, že chytrý človek si uvedomuje, že je okolo neho plno blbcov, ktorým na tom aute záleží. A nanešťastie mnoho z akýchto blbcov zastáva vysoké postavenie v kdejakej firme, o ktorej priazeň sa chytrý človek môže zaujímať. -
Mne to neda... :) Proc by se spisovatel mel prezentovat autem?... prezentuje se knihami a svoji praci. Proc by rekneme grafik a malir mel prezentovat svoje kvality tim v jake plechovce jezdi? Ja si naopak myslim, ze autem se potrebuji prezentovat max. manazeri, politici a netalentovani lide proste proto, ze nic jineho nez kecy a par cisel na virtualnich uctech nevyprodukuji. Pokud chytry clovek potrebuje vypadat dobre , sympaticky, skromne a nearogantne (a nepotrebuje nic kompenzovat) tak se prave zminenym znackam asi spis vyhne :) ? teda imho ... :)
-
Teo: V politice jich máme až moc, takže...
-
Myslím, že doopravdy chytrý člověk nemá zapotřebí se prezentovat ničím jiným, než svoji chytrostí. Něco jiného než chytrost je ovšem úspěch, což ale není to samé jako chytrost. Nebo snad neznáte žádného úspěšného blbce?
-
-
-
-
-
-
Plně souhlasím s tím co napsal o grafice. Grafika vás udrží u hry než vás začne bavit a řekne te si Jo tohle je docela dobrý. Když jsem poprvé hral Mass Effect 1 tak jsem si řek: Pane Bože co jsem to zase koupil. a nebýt toho že jsem za to dal 1000 tak bych to snad ani nehrál. ( a nakonec je to vynikajíci RPG) Prostě grafika je 1 věc co vás na hře zaujme to ostatní vyžaduje od hráče čas.Akurát mě zarazilo že zrovna Bethesda mluví o grafice, když zrovna jejich hry nevypadají nic moc *9*
-
Bethesda trolluje. Grafika je vždycky podřízená celkové atmosféře hry. Minecraft je indie projekt, odehrávající se ve světě složeném z krychlí, takže si plně vystačí s takovou grafikou, jakou má, protože se k abstraknímu vyznění hry dokonale hodí. Jenže takhle lze uvažovat o každé hře a vždycky dospějete k tomu, že grafika je taková, jaká má být. Všichni vývojáři se totiž snaží dělat takovou grafiku, které dostatečně podpoří jejich vizi. Myšlenkou Black Ops je kulervoucí akce, která si dost dobře vystačí se starým enginem, protože ten není v rozporu s tím, co vývojáři chtějí předvést. Crysis 2 chce vypadat tak dobře jako filmový blockbuster nadopovaný nejmodernější technologiemi a technikou, a tak ji musí mít. Team Fortress 2 chce nabídnout především zábavu, a proto stylizovaná a nenáročná grafika. Nic víc, ale ani nic míň. Na grafice samozřejmě záleží, ale jen potud, pokud vyjadřuje tvůrčí záměr. Což musí vždycky, takže... na ní nezáleží tolik jako právě na autorském záměru, který nemusí spočívat jen v kulervoucí akci nebo hyperrealismu, ale naopak třeba minecraftovské schematiřnosti a abstraknosti, která je zábavná a která chytře čerpá z her z období raného vývoje člověka, kdy si hrál s kostkami...
-
-
ale vždyť mluvíte o něčem jiném, než Bethesda a vaše tvrzení se s jejím vůbec nevylučuje. Na druhou stranu je ve vašem příspěvku i velká míra naivity- někteří vývojáři takhle vůbec nepřemýšlejí, stačí jim vytvořit paskvil (například právě Black Ops), který se bude dobře prodávat, našroubují na to grafiku, se kterou budou mít co nejmíň práce (vezmou kvalitní engine, který přetexturují a přemodelují) a hurá, máme tu prodejní hit, který nenabízí vůbec nic- grafika 1000x viděna, hratelnost 1000x zažita...
Minecraft sem vůbec netahejte, je to hlavně freeware, který si koupí nadšenci, jeho model je nekopírovatelný a rozhodně se nemůže stát nějakým vzorem pro většinovou produkci her. Tím nesrážím kvality minecraftu, který mě sice nezajímá, ale musí nabízet extrémní porci zábavy. Osobně mě spíš zaujalo Dwarf fortress...
TF2? Vždyť právě tahle grafika mnoho lidí přilákala!!! Nikdo nemluví o počtu polygonů a realističnosti světelných efektů, ale o GRAFICE, která zaujme. V tomhle ohledu se moc neliší právě od Crysis, i když každý jde jinou cestou- z objektivního hlediska sice Crysis neskrývá tolik zábavy, ale prvotní nadšení grafikou hráče naláká.
To co uvádíte vy, je ideální stav, který často odpovídá realitě pouze náhodou, kdežto Bethesda vidí stav věcí, jaký je, a nepokrytecky se ho nebojí vyslovit. -
-
Já myslím, že takhle přemýšlí každý vývojář, čímž neříkám, že si to každý uvědomuje. Na začátku je vždycky nápad (a samozřejmě že to může být nápad vydat posedmé to stejné), kterému pak musíte podřídit technické zpracování. Team Fortress přislo s ideou multiplayerové nadsázky, s devíti hratelnými třídami, modifikovatelnými mapami a dalším, což bylo nutné nějak ztvárnit. V duchu zamýšlené nadsázky tedy sáhli po komiksové grafice. Mě přijde, že vy to trochu převracíte, jako by z grafiky teprve vyplynul nápad.
-
-
-
ano, mluví pravdu a zároveň to není pokrytec- Od Morrowindu, přes Oblivion a Skyrim jde o hry, které posouvají grafický zážitek z RPG o kus dál, než konkurence. Morrowind byl krásný a pekelně náročný, Oblivion byl dokonce dechberoucí a taktéž velmi náročný. Skyrim objektivně nevypadá tak pokrokově, ale tak úžasně přirozená grafika tu snad ještě nebyla... opět perfektní práce a hraní na dlouhá léta.
Oblivion hraju do teď, grafika rozhodně nepřekáží a módy z této hry udělaly nepřekonané RPG. Hra má sice teď 12GB a HW náročnost je na úrovni dnešních top titulů, ale to co nabízí, jinde nenajdete. Unofficial patch, Oblivion Overhaul a spousta dalších módů udělá ze skvělé hry tu nejlepší. Hádám, že u Skyrim to bude úplně stejné a moc se na to těším. :-) -
Je pravda, že hra s krásnou grafikou zaujme každého. Ale jenom vůl to kvůli ní hraje a kochá se jí. Jediné hry, které můžu hrát pořád dokola jsou Transport Tycoon, Rome a Empire Total War. Ostatní přijdou a zase odejdou :)
-
Kdo tvrdí, že na grafice nezáleží, lže:ano záleží ale né na ukor délky hry a kvality příběhu.
-
Ja musel menit taky na Oblivion ... TES je jedina serie, ktera me donutila k upgradu PC
-
pravdou je, že mě kdysi až grafika Morrowindu donutila udělat pořádný upgrade grafiky :-) Jak tak koukám na Skrytim, dopadne to asi stejně. Jsou hry které za to stojí *1*
-
na grafice samozrejme zalezi, ale je potreba se na to divat z jinyho uhlu.. ne vzdy znamena cim vic polygonu tim lepsi grafika..
zalezi taky na typu hry, treba k nekterym strategiim se hodi stara dobra rucne kreslena 2D grafika (ve vysokym rozliseni) a treba k minecraftu se hodi lowpolygonova 3D grafika..
lego ma taky malo polygonu kdyz se to tak vezme a nikomu to nevadi -
-
pro rejpaly: samozrejme vim ze minecraft ma voxelovou a ne polygonovou grafiku ;)
-
-
Souhlasím, ale taky to nelze uplně tak hodit vše do jednoho pytle, jelikož každému se líbí něco jiného, přeci jen je rozdil mezi japonským stvárněním grafiky a realistickým. Třeba já si hru kvůli japonskému stvárnění nezahraju, jelikož mi to přijde přehnané. Hlavním smyslovým orgánem lidí jsou oči a tak to i zůstane.