Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Skyrim konkurent není, protože Elder Scrolls si s celým Witcherem vytřou prdеl :-) On ten Witcher není špatné RPG, ale ty oslavné ódy opravdu nechápu.
  • Odulin
    Takže stručně. Výtečná grafika, svět, příběh, atmosféra... Boje na které jsem si musel trochu zvyknout, ale pak je to jízda. Ovládání na K+M mi přišlo chvílema nemotorné, takže jedu na gamepadu. Ze začátku problém s technickou stránkou hry, ale po několika úpravách 1920x1080 Ultra (bez ubersampling) s průměrnými 50 fps (i5 3.5GHz, gtx 570 oc). Prostě a jednoduše výjimečně podařená hra na hrdiny!!! Až bych se skoro nebál sáhnout po tý desítce...když už teda na ni hrajeme *3*
  • Hele tusim, ze mam identickou sestavu (HP vid?), takze se s tebou muzu podelit o dojmy: Na nejnizsi detaily se to hrat da, ale presto pocitej, ze ve venkovnich lokacich budes mit prumer 25 FPS. Dobra zprava je, ze i pri nejnizim nastaveni to vypada proste uzasne...dokonce mi prave prijde, ze se snad nemeni rozliseni textur oproti vyssimu nastaveni...
  • Tak sice ho tam dávaj pěkně ale vše co sem viděl byla snad nejlehčí obtížnost. Když je tam trefil ubralo jim to maličko života. Mě dá jedno ohnivý znamení následuje aard a můžu se jít klouzat...
  • Preed
    21.05.2011 20:08 Cahir (anonym)> ale tak mas zrejme pravdu,asi by sme nasli viac spolocnych znakov na ME a Zaklinacovi ako Skyrime(resp. TES) ale aj nesuhlasim s tym,ze Skyrim nie je konkurent Zaklinaca..Howgh :)
  • Tvrdím to proto, že ME i Zaklínač jsou rpgéčka, která vedle silného příběhu staví na propracovaných charakterech a hlavně na systému (morálního) rozhodování. Charakteristická je taktéž "filmovost" a rychlý spád obou her. To, že je ME sci-fi je jako argument? ME má úplně stejnou kostru jako jiná rpgéčka, akorát tam je místo meče puška...

Všechno, co je pro obě výše zmíněné hry charakteristické, Oblivion a F3 naprosto upozaďovali a pokud se o něco z toho pokoušeli, dopadlo to naprosto bídně (asi jsem se ještě nesetkal se stupidnějšími dialogy než byly v F3).

Proto podle mě nemůže být Skyrim konkurentem Zaklínači. Maximálně tak Risenu...
  • Whisp
    Čakal som, že hra bude dobrá, ale toto som teda nečakal. Hra ma úplne nadchla. Mal som veľa krát rovnaký pocit ako pri čítaní knihy a dokonca sa objavil aj typický zaklínačský humor. Objavuje a spomína sa oveľa viac postáv z kníh, ako u predošlého dielu, čo je u mňa jednoznačné plus. Dokonca by sa dalo hru považovať aj za akési priame pokračovanie knižného zaklínača, jednotka šla skôr svojou vlastnou cestou a vytvorila úplne nový príbeh.

Hodnotenie 9/10 je podla mňa tak akurát, aj keď za mňa je to 10/10 *2* Hra má určite aj veľa nedostatkov, ale tie sa u hry podobného rozsahu dajú očakávať.
  • Nu dobrá, dám té hře ještě jednu šanci, takových pět hodin čistého času bude stačit a pak řeknu, jestli měním svůj názor nebo ne
  • Jiste ze je to mainstream karta. Dokonce ucebnicovy priklad. Co jineho by tam podle vas melo patrit?
  • Že mi unikly předchozí dva díly? Nehodlám si tu nárokovat objektivitu, ale ME1 je pozitivně vnímána snad každým, kdo je rpg pozitivní. ME2 byl sice odklon od tabulkoidních prvků, ale i tak to bylo podle mě povedené pokračování a svědčí o tom i celkové přijetí hry.

A když už chceš zakládat svoje předpoklady na předešlých počinech obou studií, tak Bethesda na tom se svou minulostí taktéž není nijak slavně. Oblivion byl dobrej co se týče aspektů openworldu, ale v oblasti příběhu, rozvětvenosti questů a npc charakterů byl stejně mizerný (ne-li více) než DA2 po stránce rozlehlosti a barvitosti lokací (obě hry - DA2 i Oblivon - si zaslouží tak 70%). A Fallout 3?? Tak v tomhle případě snad ani není třeba zabíhat do velikých detailů, stačí jen poukázat na rozhořčenou komunitu, která F3 nepovažuje ani náhodou za nástupce Falloutů a označuje ho přinejmenším za hloupou hru - Oblivion se zbraněmi. Takže v čem má Bethesda oproti Bioware, co se pověsti týče navrch? Řekl bych, že v ničem, obě studia mají svoje slabé stránky.

Ze Skyrimu jste viděli tak maximálně trailer pozvednutej hezkou hudbou a už padáte na zadek. Přitom zatím není před čím.
  • Taky mas minimalni pozdavky na hru. A pokud ti to na mimimalnich bezi na Medium,prijde mi to naopak skvele.
  • Ještě pořad někdo pochybuje, že herni recenze je naprosto zbytečný a mrtvý útvar?
  • Na to jsi prisel kde? Mel podobne problemy s esekanim u spousty lidi. tenkrat to zasahlo i me. Zlepsilo se to (opravilo) az po patchi. Tazke veeelmi podobny problem.
    To je prave ono,na technicke problemy se zapomene,dojmy ze hry zustanou mnohem,mnohem dele.
  • Evidentně ti to brzdí procák. Staré athony x2 už nejsou moc na nové, náročnější hry. A tím tuplem na hry s větším herním světem, kde se pohybuje mnoho postav. Na nějaký Black ops atd. to určitě ještě postačí nebo něco na unreal enginu.
  • Preed
    Ako je to sice absolutne jedno ale nerozumiem tomu,preco si myslis ze Skyrim nie je konkurent Zaklinaca a zrovna ME je,tym tvojim argumentovanim o pribehu si ma moc nepresvedcil,nehovorim,ze dajme tomu nema ME do urcitej miery dospely pribeh ale jednak je to Sci-fi hra a okrem toho,uz to pomaly ani je RPGcko ale Akcna hra a pochybujem,ze s tym nieco urobia ale taky Skyrim je uplne ina hra a nemoze byt Zaklinacovi konkurentom *7*
  • Unikly ti predchozi dva dily a smer,kterym se BIOWARE vydalo s Dragon Age 2. Spousta lidi,vcetne me(bohuzel),zacina byt na slovo BIOWARE alergicka.
    btw tohle neni pokus o flame,jen se snazim odpovidat
  • je to blbost us sem to smazal davam 1/10 *12* *11* *6*
  • amd x2 5200+ , 4gb ram , 4870 1gb.....a zadna hitparada 1440*900 medium a nic moc. Rozhodne nemuzu rict ze bych plynule hral. Ale da se to prezit
  • 9800 gt je o něco málo slabší než radeon 4850, takže myslím že v pohodě. Akorát soudě mnoha reakcí má hrá spíše problémy s ge force kartama než s radeony. Co se týče starších generací.
  • ale risen byl skvele optimalizovan

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit