Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 2: Vrahové králů - recenze X360 verze
16.4.2012 | Aleš Smutný
211 příspěvků
-
Som si preloadol EE na PC pred par dnami. Zajtra sa paří znova!
-
Takže to máme jednu krabicovou verzi koupenou v den vydání,poté mi to nedalo,protože mám rád sbírání achievementů zakoupil jsem i steam verzi,kluci a holky z CD projektu mě(nám) věnovali backup na GOG.com, no a zítra ještě Xboxová a dílo bude dokonáno:-)
-
-
tobě to šlo na tom gogu z tý krabicovky aktivovat? Mě to píše že mám špatnej key ale přitom mám prostě svůj originál koupenej z obchodu. Konec prostě...
-
-
Jo úplně vpohodě,možná to je přetížené,mě zas patcher hlásí error a nejsem sám..
-
-
ok. dík no. Mam zas smulu prostě. Estli me ta smula nepusti tak tu maturu nedám fakt....
-
-
-
-
Pecka, máme předobjednáno, zítra doma :)
-
xai: "Úplně všechny souboje ve hře bez výjimky jsem bez větších potíží prošel tak, že jsem nahodil Quen, sekal a uhýbal kotouly. Bavím se teda o normální obtížnosti. Ono celkově v té hře jsou tuny lektvarů, předmětů apod., ale přijde mi, že je to trochu zbytečné a není třeba to moc řešit." - No a to bude právě ono, nemyslíš? Dohrál jsem to na nejtěžší obtížnost dvakrát (+ arény) a ony zbytečnosti, o kterých mluvíš. se celkem hodily *1*
-
-
Vidíš, já to teď dohrál na Dark difficulty a jediná situace kdy jsem potřeboval cokoliv jiného než Quen byl první souboj s Lethem.
Což mě mimochodem kapku naštvalo. Čekal jsem že ta obtížnost bude někde jinde než zvýšení % u dmg. Například nové ability u nepřátel, nové typy .. Asi chci moc. -
Jasně, však jsem to taky napsal. Ale i tak si myslím, že je divné, že na normální obtížnost (tzn. defaultní doporučenou pro většinu hráčů) mi ty RPG prvky přišly strašně málo podstatné, to mi přijde trochu jako designerské seknutí. Nejde mi o to, že je to až moc jednoduché, i na normal mi to hlavně zezačátku dalo trochu zabrat, jde mi o to, že jsem prostě neviděl zas takové rozdíly, když jsem do sebe naházel lektvary nebo ne nebo jestli jsem použil tohle brnění nebo o něco lepší (samozřejmě jsem to nedohrál s prvním brněním, ale prostě jsem to vůbec přestal aktivně řešit). To s tou obtížností je ale vedlejší (jinak bych to asi prostě přepnul na hard), hlavně mi ta hra přišla až moc "filmová" a tím, jak je stavěná, mě moc nemotivovala k poznávání světa, pídění se za předměty apod., navíc zas tak moc toho mimo hlavní questy v té hře nebylo a to jsem si po dohrání ověřil, že jsem objevil všechny vedlejší questy když nepočítám úplně jiný průchod hrou ve 2. aktu. U prvního dílu jsem to měl úplně jinak (a taky jsem ho hrál na normální obtížnost). Přijde mi, že tady chtěli skloubit takovou "masseffectovskou" filmovost se složitými RPG s tunami herních prvků a nevyšlo to úplně dokonale...
-
Právě téměř nutnost užívat různé lektvary se mi v Zakléínači II velice líbí. Přemnoho jiných RPG her (nebudeme jmenovat ^_^) obsahuje různé lektvary (mimo léčivých) opravdu pouze do počtu. Ne tak Z2.
-
-
Já si myslím, že nějaký objektivní verdikt nejde vyjádřit v jednom čísle a obzvlášť, když se to týká recenze. Samozřejmě je rozdíl, když hra je na 9 a dostane 6, ale hádat se kvůli jednomu stupni mi přijde takové přehnané. To, že je to důležité pro metacritic je ale problém těch, kteří se podle toho řídí (herní průmysl jako takový) ale recenzent přece nemůže říct - "no tak hele ale můj kolega dal támhle tomu destítku, takže já bych tomu asi taky měl dát desítku, i když já to tak necítím". A jestli si někdo myslí, že známkování ve škole, nebo vlastně známkování/hodnocení pouhým číslem čehokoliv nějak pojednává o kvalitě dané věci/člověka tak je trošku naivní..
-
PS: Prečo na gog nie je Drakan? *7*
-
-
to by byla krása...
-
-
Aleš Smutný to vystihl pěkně... Číselné hodnocení není podstatné. Je to doopravdy berlička a spoléhat se na to je podle mne naprosto mimo... Nejde porovnávat číselně dvě naprosto jiné hry.Chápaní číselného hodnocení se může liší u každé osoby.
Jestli dává v dnešní době někdo přednost číselnému hodnocení před psanou kritikou je to jeho věc, ale dost toho člověka lituji...
U vědecké práce (jako příklad velice exaktní práce) taky nikdo nedělá číselné závěry. Chápaní textu je to co je podstatné (Samozřejmě s číselnými hodnotami se tu většinou pracuje, ale jen jako podložení).
Číselné hodnocení je nutné zdravím rozumem, dobrou argumentaci podpořit a podložit - Naopak to doopravdy není. -
-
Když číselné hodnocení není podstatné, proč ho tam teda vlastně mají? Proč se herní průmysl hýbe podle toho, jaké mají konkrétní hry metascore?
Já číselné hodnocení chápu jako velmi důležitou součást každé recenze - to číslo recenzi nejenže doplní, ale i ucelí v tom slova smyslu, že napoví, jakým způsobem recenzent chtěl, aby jím psaný text vyzněl. Navíc je to jediný aspekt, kterému porozumí lidé po celém světě a je nezpochybnitelný, jelikož se vztahuje ke komentované škále, kterou zde máte na webu uvedenu.
Vzhledem k tomu, že se tady bavíme na profi webu o hrách, nemyslím si, že je na místě nepožadovat naprostou transparentnost a systém v hodnotící škále a samozřejmě i v rámci všech recenzí. Výmluvy typu, že "každou recenzi píše někdo jiný a ten to vidí jinak, takže jedna 8ka není jako jiná 8ka" jsou naprosto nesmyslné - buď si založte vlastní blog a pište si podle sebe, anebo v redakci exaktně vydiskutujte jednotný způsob, jakým hodnotit, a pak tak také hodnoťte! -
Přesně. Navíc není devítka jako devítka. A už vůbec nelze na jednotlivé aspekty hry nahlížet obecně. Tím chci říct, že např. soubojový systém hraje v každé hře specifickou roli - zatímco v jedné může mít jeho zprasenost signifikantní dopad, v jiné to nemusí být takový průs*r (F:NV)... Proto jsem alergickej na generalizování.
-
-
Nevi nekdo jestly vte Enhanced Edici bude dokonceny ten ukol, ktery sa prijal ve Flotsamu? Byly to ti dva podivini(vedci) a chtely souhlas k nejakym testum na Geraltovi nebo tak neco. Sem prave nekde cet ze to ma byt mozna pridano v nejakem patchy.
-
-
Ten "quest" spočíval jen v tom, že si od nich dostal mutagen. V deníku to jako úkol není vedený, tak si spíš počkej až se Geralt vrátí v nějakém další díle do Wyzimy *3*
-
-
Ano v deniku prave vedeni neni, protoze neni dokonceny*1* Ja prave narazim na toto! je to ta dvojka!!
http://thewitcher.sk/dalsi-pridavek-pro-zaklinace-2-je-na-ceste/
-
-
-
Zaklínač 2 mě mile překvapil. Jedničku jsem nehrál, ale tohle bylo moc fajn. Hlavně skvělej příběh, asi nejlepší, co jsem v herním žánru viděl. A ta rozhodnutí, která mají zásadní vliv a na budoucí průběh hry, to je nářez. Díky tomu se to dá hrát opakovaně. Za mě 9/10, ten desátý bod nedávám, protože bych si představoval ještě větší a bohatší krajinu k prozkoumávání. Ale jinak moc fajn. Společně s Gothic 3 (totální hardcore RPG, značně nedoceněné, což je mi líto), Star Wars: KOTOR a Skyrimem nejlepší RPG co znám.
-
-
vybral si jen rpg od 2005 +
vybral jsi rpg z top 20, kdyz to budes brat od roku 1985 ...
vanila G3 byl shit, nebyt fanousku, neni z nej co je -
až na ten skyrim souhlasim
-
-
hosi nevim jak na nekoho kdo ma nick TRLOLO muzete jeste reagovat :D
-
-
-
Vím, že se to sem moc nehodí, ale už nevím kde se zeptat.... koupil jsem si Zaklínače 2 Rozšířenou edici na PC a chci to hrát na notebooku s AMD Athlon 64 M320, 4GB RAM, ATI Mobility Radeon HD 5145. Vím, že to neni nic moc, ale viděl jsem i horší sestavy na kterých to běželo dobře, u mě je to téměř nehratelné... může někdo poradit prosím? *9*
-
-
nastav vsetko na minimum naintaluj nove drivery a directx. a skus to hrat na DX10
-