Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Divoký hon za dva týdny prodal čtyři miliony kopií
9.6.2015 | Honza Konfršt
128 příspěvků
-
A snad brzy opraví ten bug textur a interakce...Je to docela otravné když jdete po městě a vidíte plac který tam dřív nebyl...vlezete dovnitř a po chvíli se kolem vás zjeví barák a zjistíte, že jste prošli texturou. Nebo interakce s npc kdy stojíte a čekáte než se mu nad palicí konečně objeví bublina s možností mluvit...až moc otravné
-
Kdo si to chce užít maximálně doporučuju nejtěžší obtížnost
-
-
chtěl bych to taky rozehrát na těžkou obtížnost, abych si tu hru pořádně užil. Je ta poslední obtížnost ten death march nebo co to bylo ve Witcherovi 2? Tj. jakmile umřu tak se mi smáznou všechny savy? Do toho bych asi nešel, ale cokoliv pod tím ano.
-
-
"instadeath" tam naštěstí není, je to prostě jen vyšší obtížnost.
-
-
Cim vyssi obtiznost, tim vetsi zabava, a to u W3 plati minimalne trojnasob. Ale zase ta nejtezsi obtiznost je misty dost frustrujici, protoze ne vzdy postava posloucha, tak jak by mela (aspon teda na PC). Ta pred ni je zase relativne lehka s dobre rozlozenymi talenty, lektvary, elixiry, oleji, runami ve zbranich. I tak jsem volil tu predposledni, protoze ta frustrace na nejtezsi je fakt hrozna :D Kazdopadne nema smysl sahat po nizsich obtiznostech, protoze pak nevyuzijete plny potencial te hry a prijde vam to jako nuda, ale to tak je asi v kazdych dilech no Witchera no. Na druhy prujezd dam asi sanci te nejtezsi obtiznosti :D
-
no ja to hrám na predposlednú obtiažnost na najtažšom si to neviem predstavit preto že skutočne ma zabil monstrak len vdaka bugom tá hardkord obtiažnost je na nič ked sa nevieš na tú hru spolahnut v danej situacii a fakt davat pozor aby si sa nezasekol do plota alebo monstrak nespravil nejaku divnu otočku vdaka bugu niečo podobne ako bloodborne a dak soul to sa vážne neda hrat "vážne" aspon pre pre mna ale pribeh a spracovanie super .
-
-
Jo bugů je tam dost, ale zase na druhou stranu když jdeš na nejtěžším levleu na zakázku stejného levelu nebo popřípadně o málo silnější než jseš ty tak je to docela jednoduchý když máš celý set, vhodně seskládaný talenty, lektvary a odvary...když tohle všechno máš a vylepřené tak zvladneš na pohodu zakázku i o 6-7 level nad tebou. Ale kolikrát si všimnu, že některý monstra jsou nevyvážený. Tamto o deset level nad tebou sundáš jak nic tamhleto o dva levely pod tebou máš problém sundat ve dvou
A navíc jsem tam našel několik bugů v talentech nevím zda si toho někd další všiml...yaerden má s jedním talentem zvyšovat dmg o 50%...efekt nulovej...například :)
-
-
Já to na ni hraju taky a místy je to dost opruz, některé souboje loaduju třeba desetkrát. Chybí mi tam ještě jedna obtížnost mezi čtvrtou a pátou. Čtvrtá je moc lehká, pátá už je skoro moc těžká.
-
-
To vysvetluje preco som dnes videl na ulici behat ludi s kopijami co sa tvarili ako stredoveky vojaci.
-
na svete je porad 7 994 000 000 normalnich lidi *1* *6* *7* *11*
-
Ta hra je proste paradni, ale to clovek pozna, az po cca 30ti hodinach hrani, a kdyz trochu zvolni tempo. Dostane se do novigradu a jen tak se rozhledne kolem sebe, zacne delat zakazky, vedlejsaky atd.. Kazdy quest je vicemene jiny, ale nekdy zamrzi, ze je za nej mizerna odmena, nekdy zase necekana :D Lepsi je nepouzivat rychle cestovani, ktere mimochodem dost ubira na zazitku, ale samozrejme nekdy jeho pouziti neni na skodu :D Momentalne jsem na Skellige a musim rict, ze jsem hezci lokalitu v zadne jine hre nevidel... Nezazil jsem, ze bych narazil na stejny dungeon nebo vesnici a to mam odehrano asi 60-70 hodin. Nechapu, proste nechapu hate nekterych lidi, ale to tak vetsinou byva u techto her. I tak je ve hre hodne velky potencial na moddovani a pridavani ruznych veci, ktere by tu hru jeste vic zpestrily.
-
Popravdě po prvních 20 hodinách jsem byl tak uchvácen, že to došlo tak daleko, že jsem měl v košíku novou grafickou kartu. Těsně před objednáním jsem si to rozmyslel a dobře jsem udělal, v současnosti to nemám chuť ani zapnout.
-
Přeju jim to, je to zasloužené. Pro mě je to nejlepší RPG tohoto tísíciletí.
Když prodali tolik kusů, možná by mohli hře věnovat více úprav a přídavků, přeci jen je to snazší než dělat novou hru.
Spousta potenciálu je zatím nevyužita (new game+, nekonečné questy apod.) -
-
Dlouho (a marně) čekám na dynamicky se rozšiřující SPRPG. Nemyslím miliardy datadisků ale něco co se pravidelně rozšiřuje a herní svět jakoby "žije", updaty typu jednoho npcčka co přijde do nějaké vesničky, tam pobude třeba týden, přes to si s ním můžeš pokecat nebo splnit nějaký questík. Popřípadně nějaká interakce se zbytkem komunity. Potřebujete ingredience na speciální lektvar z questu, ale nemáte na hraní čas, tak dáte na nějakou nástěnku sdílenou s komunitou požadavek, někdo ho může vzít a ve vlastní hře najít ty ingredience, ušetřit ti čas a ty mu naopak zaplatíš nějakýmy itemy nebo zlatem z vlastní kapsy.
-
-
Guild Wars 2
-
Tomu se říká MMO a je jich spousta (pravidelne jednorazove eventy třeba jednou tydne, aukcni domy na ty tvoje bylinky atd)
-
-
Víš, někteří nemají rádi desítky hráčů pobíhajících po mapě a ořezané soubojové systémy.
Nepochopil jsi můj záměr, ten s MMO nemá nic společného.
-
-
-
Já doufám, že až uvolní RedKit snad se autoři questů, ale nejen questů pro TES vrhnou na Zaklínače. I když ten předchozí pro dvojku toho moc nepřinesl, ale přeci jenom byl vydaný až dlouho po hře v době kdy všichni hráli a modifikovali Skyrim. Budiž jim ke cti že dovolili použití assetů v modifikacích a že to rozhodně dělat nemuseli.
-
-
Pohužel pro Skyrim opravdu kvalitní obsahový mod neexistuje. *9*
-
-
Interesting NPCs, nebo Wyrmstooth?
-
-
Kvalitní. Tebou jmenované jsou tomu požadavku asi nejblíž. *3*
-
-
Falskaar? http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/37994/
-
-
*1*
-
-
-
-
Dobrá hra, to jako rozhodně. Ale nejlepší tohoto tisíciletí? Ale no tak...
-
-
tak z tohoto tisíciletí uběhlo 15 let, což už je trochu jiná perspektiva.
-
-
-
Úkolů je tam opravdu hodně a je nad míru jasné a logické, že mnohé se ve stylu moc neliší. Ačkoliv neviděl jsem skoro žádný úkol který by byl identický s jiným. Když nepočítám osvobození obchodníka či tak podobně. Takže je docela komické když toto někdo považuje za to nepovedené.
Jeden velký plus to u mě má za videosekvence a rozhovory. Jsou zajímavé a obsáhlé. Už dlouho jsem neviděl hru kde by bylo 15 minut videosekvencí a dialogů s občasnou volbou odpovědi. Jedna špatná odpověď a hráč aby překlikával kdo ví jakou dobu dialogů. Nu, ale mohla by mezi takto dlouhými videosekvencemi být alespoň možnost načíst hru
Dále mě celkem zklamala možnost voleb. Čekal jsem od toho více. Volby jsou je jich dostatečně, ale mnohé mají na hlavní příběh pramalý vliv. Těch několik důležitějších se zatím nejeví nijak extra ovlivňující zbytek hry. Nevím jak daleko jsem když jsem sotva přešel přes bitvu o Kaer Morhen, ale zatím se ty volby nijak extra nevybarvily
Ale doufám, že další díly už dělat nebudou. Děj týkající se divokého honu jenž vymyslel sám autor knižní serie je asi nejsilnější v celém tomto světě. Větší epický námět lze těžko najít. Slabší dějové náměty by byly, ale to už by nebylo ono. Lepší hru ukončit v tom nejlepším než ji později kazit -
já očekávám aspoň questy které nejsou řešeny jako přes kopírák. Dojdi na místo, prozkoumej oblast, interektuj s červenými věcmi, sleduj červené věcí. Pořád dokola jak pro blbečky...To opravdu někoho uspokojuje? Dyť je to stejná tragédie jako ve Skyrimu či DA:I
-
-
Pochop, že ten "detektivní mód", je nástroj. Stejně jako třeba meč nebo brnění. Stejně tak bys mohl planescape torment vyčítat, že se tam neustále kecalo. Ty questy jsou jedny z nejzajímavějších za... no řeknu ti, že jedny z nejzajímavějších vůbec. Klidně se je nebudu bát postavit vedle zlatých klasik RPG žánru.
Já jsem naopak nesmírně rád, že se zde nevyskytují úkoly typu: "posbírej deset kůží divočáka". -
Očekávej a nedočkáš se ještě dlouho! Zaklínač táhne a nedivím se vývojářům že vypustily takovou hru. Je to možná pro blbečky ale nikdo tě nenutí jít blbečkovským stylem,hraj to jinak ! Nechoď jako tupá ovce a neblbečkuj si to.Ano je to na jedno kopyto ale pořád je to daleko větší zabava než větsina podobných her.Díky bohu za tuto polskou fantasy.A ještě než se do mne pustíš. Mám rád skyrim,mám rád zaklínače,mám rád KOTOR,mám rád mass effect,mám rád fallout.Mám rád spoustu věcí tak jim to odpusť a mazej hrát *4*
-
Příběh? A co dialogy? Pozadí postav? Odkazy na předchozí díly? Je jasné že pokud někdo prokliká veškeré dialogy tak mu většina rpg her přijde stejná, samozřejmě neříkám že ty jsi to hrál/a takovým způsobem, ale jsou tací kteří dělají přesně to a pak si stěžují že autoři lžou o délce hry. Vždyť ji měli projít za 140 hodin a přitom ji mají za ubohých 15 dohranou. Nemám to dohrané takže nevím za jak dlouho se budou questy opakovat, ale zatím mi každý vcelku originální.
-
-
V zakázkách se monstra skoro nikdy neopakujou. Questy jsou nepředvídatelné, stejně jako dobré/špatné rozhodnutí ... nepředvídatelné do takové míry, s jakou jsem se nikdy nesetkal (z přepadení se vyklube herecké nacvičování a Geralt dostane vynadáno apod.).
-
140 těžko. Pokud se nepletu četl jsem onehdy o nějakých 200-300 hodinách. Nehledě na to, že jsem začal hrát na nejtěžší level a po stovce hodin jsem byl u kaer Morhen. Začal jsem znovu a po 70 hodinách jsem téměř u stejného bodu. Takže 140 určitě ne
-
-
Těch 140 byl jen příklad. 70 hodin jen hlavní příběh nebo i vedlejší úkoly? Já mám tendenci se kochat okolím a přečíst si každý car papíru který najdu a povídat si s každým koho potkám takže já se na těch 200-300 hodin pravděpodobně dostanu. Snažím se moc nečíst o příběhu jako takovém abych si ho nezkazil, ale bez jakýchkoli detailů Kaer Morhen je na konci?
-
-
Já sám nevím ještě jsme to nedohrál, ale soudím, že když máš téměř od začátku (nebo alespoň já mám) v seznamu výroby zbraň pro 42 level ne-li možná jeden pro 47 level tak hádám, že celá hra když ji projdeš tak skončíš nejméně s takovouto úrovní. Já se dostal po kaer morhen na 28 takže ještě dost tam toho bude soudím. Ale sám jsem nezjišťoval nic o ději úmyslně. nechám se překvapit. Jinak těch 200-300 hodin má být celá hra se vším všudy. Takže byhc řekl, že snad nemám za sebou ani třetinu příběhu
Ale mám takový pocit, že se na začátku hry odemknou všechny lokality. Hráč v nich veme zakázky, úkoly co veme cestou, nějaký jsou pro vysoké levely jiné pro aktuální. Vypadá to tak, že hra nabídne celou rozlohu hned ze startu a později hráč jen dodělává zakázky a úkoly když dojde na level, občas se nějaké úkoly naskytnou postupem času a samozřejmě hlavní příběh se točí kolem těchto 5 lokalit. Postava se i vrací. Takhle to vypadá. Takže většinu vedlejších úkolů ve hře hráč přijme už na začátku hry. Později ho čeká převážně jen hlavní příběh. Alespoň takhle to na mě působí a toho se bojím
Navíc na tomto webu byl dříve článek, že v zemi nikoho bude až 25 měst....no za město považuji novigrad...ještě taky oxenfurt...ale vesnici s pěti baráky opravdu ne takže co se týče očekávání rozlohy země nikoho jsem velmi zklamán -
-
Ne. Tak to nebude. Pokud jsi v poprvé (z výjimkou tutoriálu) Kaer Morhen, tak to ještě konec není.
-
Bojím se hlavně jedné věci. Na startu hráč dostane úkol najít Yen. Tu najde rychle. Pak najít Ciri. Tu najde...
Je jeden wallpaper kde stojí Eredin (Král honu), jeho hlavní generál a navigátor. Vzhledem k tomu co jsem prošel ve hře se bojím, že hlavní děj bude následující. Najde Yen, zabije navigátora, najde Ciri (což je druhý hlavní úkol vůbec) a pak hned nalítne na generála a posléze hned na Eeredina....
A jestli takto ten Děj bude opravdu vypadat budu dosti zklamaný
-
-
-
-
-
No a jak by sis to představoval ? Seber 10 brambor ? Hraj 20 minut na loutnu ? Postav psí boudu ? Takhle by to asi nebylo přes kopírák co.
-
-
Postav psí boudu, to by mohla být docela sranda. Sbírání brambor bylo už ve Skyrimu takže nůdá. *1*
-
-
-
Úspěch jim přeju, je bez pochyby zaslouženej a jen doufám, že se budou i nadále držet svých standardů a o hru pečovat ještě dlouho po vydání. A hlavně až vydají nástroje pro modery, pak začnou teprve hody *3*
-
-
A jaky hody? jako ze John s Ohia udela nejakej úkol o kterym se mu zdalo v jeho mokrych snech? jednou vetou rikas jak jsi rad ze se to povedlo a druhou volas modery aby to udelali jinak.
98.5 % modifikaci stoji za vylizsi
-