Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3: Srdce z kamene - recenze
16.10.2015 | Miloš Bohoněk
647 příspěvků
-
Nectu nazory ostatnich, protoze mne nezajimaji. Vubec. Recenze jsem si nejake precetl. Hru jsem hral a nedohral. Hele reknu to asi takto. Tisic lidi, tisic chuti. Nekomu se The Witcher 3 libil. Me malickosti ne. Respektive abych to upresnil, hra nebyla spatna, ale neskutecne mne nezaujal jak soubojovy system, prijde mi to neskutecne konzoloidni (Gamepad rulez) tak i graficka stranka hry. Jako omalovanky muzu si stahnout leckde z internetu a zdarma. Hnidopichove mne ukamenuji za to, ze grafika je az na "poslednim" miste. Pro mne ne. Na to jak hra vypada, je dost podstatna cast hry. A jelikoz hratelnost je pro mou malickost dost hrozna, tak ta grafika mohla byt trochu v normalnich mezich. Kazdopadne pribeh je velice zajimavy, to nepopiram, ale jak si si nemohu pomoci, ale pro mne srdcovka a zaroven patrici do mych TOP her co jsme kdy hral je Witcher 1. Sakra to melo atmosferu, ktera se dela krajet. Uzasne RPG tehda. 2ka byl humus a 3ka je lepsi nez 2ka, ale porad ji schazi neco, co ted nedokazi jmenovat. Mozna proto, ze sam nevim. Kazdopadne CDP si mi trochu zprotivil jednim zasadnim faktorem a to tim, ze hlasal ze VSECHNA DLC budou zdarma. At si rika kdo chce co chce, ZDARMA JE ZDARMA a ne ze jista DLC (MOR) budu za penize. Tod asi vse
-
-
ja tvuj prispevek taky nečetl, iba první vetu *3*
-
Vidíš to pro mě je jednička nejhorší, atmosféru to možná mělo, ale grafika vyblitě šedivá a ten soubojovej systém nudnej. A co se týká DLC, nebuď naivka, že tak rozsáhle DLC, jakým tohle je ti dá někdo zadarmo. Navíc za cenu cca 300 Kč dostaneš skoro datadisk. Který by klidně mohl stát i dvojnásobek a pořád by to byl dobrý kup.
-
Toto je Expansion (datadisk), nikoliv DLC. CD Projekt vždy říkal, že malá rozšíření budou pro všechny zdarma. Nikoliv rozšíření jako je toto. O tom nikdy neřekl, že bude zdarma;) To jenom tak na okraj.Jinak pokud nemáš rád barevnou paletu. navštiv Nexus a podívej se na úpravy, co můžeš provést:) Možná ti to pomůže, co se týče barevného spektra.
-
-
Dragonborn pro Skyrim byl na 50 hodin a Bethesda taky nikomu necpala ze to je datadisk, proste to bylo DLC. polaci se jen snazej odlisit aby mely ovecky na co skocit.
-
-
Áno, DLC, ktorého cena je stále po vyše 2 rokoch 20 Eur... zatiaľ čo tento datadisk ku Z3 stojí 10 Eur hneď pri vydaní.. a samozrejme, že HoS je aj kvalitnejšie - lepšie hodnotenia má ako Dragonborn
-
Kňučíš jak malá holka. Prostě si CD Projekt rozdělil Expansion (datadisk) a DLC. DLC jsou zdarma, to je placené. Skyrim měl jenom placené DLC a neměl žádné Expansion. Pokud se s tím neumíš smířit a mlátíš kolem sebe pěstičkami, tak to už je jenom tvůj problém.
Stačí si projít net a podívat se, pro mě nepochopitelné walkthrought skrz tento přídavek. Žádný se ani nepřiblíží tvé "metě" 50 hodin i kdyby ses na hlavu postavil a odrážel se učima! Ty to bereš kolik času si tam zkisnul ty, fakt by mě zajímalo jakou logiku průchodu jsi na to vzal. Protože i kdyby jsi prolezl každou pitomou novou píď, co tam přidali, tak přes 30 hodin se nedostaneš. To, že stojíš na místě a "kocháš" se 10 hodin pohledem, to není hraní....
A navíc cena. Dragon stál 19,99 euro, Zaklínač stojí 9,99 euro. Postav se klidně na hlavu, já si tomu budu říkat DLC i kdyby jsi tady napsal, že jsi Skyrim hrál 560000 hodin a nejsi stejně na konci. Dle tvé logiky je Diablo III na bezmála 900 hodin. -
-
Nenech se vysmat hlupaku. Pestickama tu mlatis tak akorat ty.
-
jasne vesko je to datadisk, vytetuj si na prrdel CDP aby na tobe ta PR masirka byla videt do smrti.
-
-
50 hodin? Při dobré vůli dějová linka a úkoly zabraly maximálně 20 hodin a to ještě přeháním. Myslím, že větší důkaz tvé slepoty si poskytnout nemohl. Dle tvé logiky mi třeba quest Krvavý baron trval bezmála 40 hodin.
-
-
hele me je u prrdele jak ty hrajes hry, jestli tam litas jak splasena koza aby to uz bylo, tvoje věc..ja hral Dragonborna 50 hodin, tecka.
-
-
50 hodin? *1* Podle statistiky, byla hlavní linka toho DLC na 6,5 hodin + to okolo 13 hodin. Ale dál můžeš žít svůj sen o 50 hodinách.
-
-
jakej sen pitomce? :)
ja to tech 50 hodin hral, tak snad vim o cem mluvim, s vedlejsima ukolama to na tech 50 hodin proste je.
jestli myslis statistiky s howlongtobeat tak ses jeliman, ty jsou zkresleny az beda, když ti tam nazasej lidi co prosli jen hlavni pribeh udaje je jasny ze tam tech 50 hodin videt nemuzes. A když se podivas na udaj o nejdelsim hrani uvidíš 40 hodin. Jo ja se v tom docela babral.
proste polaci kolem toho nadelaj..ale to je furt dokola.. -
-
chvíli jsem měl pocit, že toho debila jenom hraješ (zatraceně přesvěčivě) ale ne, ty jsi fakt úplně vypatlanej
-
Ale chapes ze tady o to vůbec nejde, ty troglodyte? jde tady o to ze Dragonborna nikdo neoznacoval za datadisk a polaci delaji co muzou aby si lidi mysleli ze to jejich DLC je datadisk. Poukazuje to na to jak moc se chteji hracum zalíbit a za cenu toho ze je takhle oblbuji..to jestli sem hral něco 50 hodin je uplne jedno. A stejne Dragonborn ma vic obsahu nez ten polskej ,,datadisk,,
-
Že jsi to hrál 50 hodin nic neznamená. Proto by se tu měla brát průměrná herní doba či doba dohrání, kterou uvádějí autoři.
Stejně tak někdo může říct, že hrál tento datáč k Zaklínači 60 hodin. No a co?
Ostatně Skyrim dohrál jeden za 40 hodina a druhý třeba za 150. Záleží, co v té hře děláš.
Navíc někteří lidi jsou holt prostě zpomalení, případně je baví udělat každý pitomý achievment.
Takže argument "tohle jsem hrál XY hodin" nám toho moc neřekne.
Já například dohrál Dragonborn za cca 10-11 hodin. -
přesně tak, Já strávil asi přes 20 hodin v Artorias of the Abyss, kdybych počítal arénu, tak ještě více. Kde se psalo o Artorias of the Abyss jako o datadisku?
-
-
Ale tak to je strašně subjektivní... flashe třeba bavilo tam strávit 50 hodin a proč bychom mu to brali? Já nechal 2000 hodin v diablu 3 a taky bych se neodvážil říct, že je D3 hra na 2k hodin =)).
-
-
Tak to je fakt...
-
Ne jen dnesni. tady na games to takhle je/bylo/bude vždycky. Na seriozni poklidnou diskuzi chodim jinam. Tady se psi ze retezu utrhli uz davno a cenzor ma co delat 24/7 :)
-
Nikdo mi nikdy na písečku bábovičky nerozšlapával, ale docela podivné, že se tu o tom zmiňuješ. Udtud pramení tvoje dnešní chování???
-
A ukazujes si doma prstíkem na obrazovku ze jsem to byl ja? verim ze ano, a urcite si bonzoval na piskovisti když si byl malej,vid. To byl on, to byl on..on mi rozslapl bábovičku...dospej ty vole.
-
Ovečky bez mozku by se ani nehádali, kdyby jsi nezačal o délkách dlc/datadisků ty...
-
Ja myslel ze tu jde hlavne o to ze polaci strasne prosazujou to ze jejich DLC není DLC ale datadisk, přitom jsou dalkeo rozsahlejsi přídavky ke hram a nikdo se urputne u nich nesnazi lidem namluvit ze to je datadisk. navíc když si koupis krabicovku tak tam ani není disk, jen kod ke stazeni..DLC = downloadable content. Ale holt ovecky bez mozku se tady budou hadat ze to je dadisk protože to ma 12 hodin, to by se clovek possral když to cte *7* *1*
-
Přesně tak, proto to je hrozně subjektivní, a tudíž dost tenkej led =). Statistiky z howlongtobeat (předpokládm, že o ně se opíráš těž) hovoří nicméně jasně, to máš pravdu.
Pořád to ale neznamená, že se v tom někdo nezasekne na dýl. Nebo na míň, třeba, osobně jsem Dragonborn třeba zkusil, nezaujal mě, takže nemůžu vykázat ani těch průměrných 6 hodin, ale věřím tomu, že až se dostanu k Hearts of Stone, nechám tam klidně těch dvacet, protože W3 osobně miluju =). -
Ano ale bavíme se o průměru. Hlavní linka je u zaklínače 9,5 hodiny průměr, u Skyrimu to píše 6,5 hodin. (Mluvíme o DLC) Navíc DLC od Zaklínače stojí polovinu, toho co pro Skyrim. Protože to může říct každej, že někde nechal stovky hodin.
-
-
-
-
-
-
Vidím že klikac má rád všechny, co jsou proti Zaklinaci. Nenapadnost bude asi jeho druhe jmeno. Urovni to zacina jako na Eurogameru. Jeste shadow bany a je to komplet.
Vážně je tak slozite, aby hlasovat mohli jenom registrovaní? Já vim, redakce by musela vykázat nějakou snahu a to je na ne prilis. -
-
Miliony prodaných kusů po celém světě. Mnohdy absolutní hodnocení světových médií. Co když je ta hra prostě dobrá a dost lidí prostě nic nenapíše, jen ohodnotí s čím souhlasí a s čím ne?
-
-
Jo, Zaklínače 3 si určitě zahrát chci. A tohle DLC taky. Okolnosti mě však nutí si koupit japonskou PS4 verzi. Být doma tak bych samozřejmě šel do PC verze česky+polský dabing, ale tady to nejde. To bude zážitek.
-
-
? Jaké okolnosti ? PC verze má všechny dabingy. A jestli mas v Japonsku jen konzoli..... Lituji tě
-
-
Jako.....Za pár kaček na GOGu? Super!
Dlouhé DLC, příběh opět propletený, zajímavý apod. Jen některé nové věci u craftingu mi nepřipadají použitelné. Ale nic zásadního. -
za mě klidně 12 bodů z 10 možných
-
-
asi myslíš 10 bodů z 12-ti možných, ne?
-
-
ne myslí 10 bodů z 12-ti nemožných :)
-
-
-
K této hře jsem nikdy nějak vyjadřoval. Dohrál jsem ji, to mluví za to, že to bude dobrá, jelikož většinu nedohraji, ale jasně si uvědomuji, že ta hra není na jedničku ani v jedné oblasti. Nemá to zázračný příběh, combat je průměrný, svoboda plnění mísi je daleko menší než v předcházejících dílech, A.I je o dost horší než ve dvojce atd. To je jedno, jako celek jsem si ji docela užil. Co mě tedy přinutilo se vyjádřit? Naprostá glorifikace CDP od nekritických hráčů, která přesáhla všechny mantinely, to co se rozjíždí okolo Witchera je až děsivé. Teď budu citovat zdejší komentář pana Stiga jako z Novinek.cz o skvělém ruském národu, který jako mi patříme do slovanských národu, který je bohem vyvolený.
"Tady není o čem, nejlepší příběhové RPG za poslední dobu. Jakékoliv nové úkoly a obsah je dar z nebes. Díky bratrům z polska máme hru, která se silně opírá o slovanské kořeny. V dnešní době plné germánských a asijských hnusů je to naprostý unikát. Ať žijou slovanské národy!"
Takže chlapče: Za prvé germánské tvorbě můžeme vůbec vděčit za nějaké fantasy, za nějaké Beowulfy, pozdějí Tolkiena apod. To že Sapkowski se inspiroval celou Evropou a pobral nápady, kde se dalo, to tě už asi nezajímá? Není to jen slovanské fantasy, je to i západní fantasy viz přebral rasy apod.
Za další bych tě chtěl upozornit, že CDP se navíc naprosto vzdálili tvé představě toho tvého vyvoleného "slovanského" fantasy, za které se tu tak hrdě biješ. CDP právě třetím dílem přehoupli přes ten most mezi knižní tvorbou a herní a dá se to definovat jako čistě "germánský hnus" dle tvých slov. Hodně barev, málo špíny, neukázaní války jaká je, vše je uklizené, čisté apod. Tohle je daleko horší než v těch "germánských hnusích", tohle bych spíš nazval nějakým naivním fantasy.
Chce to trochu pokory a inteligence při hodnocení her, i když jste třeba zapřísáhlí fanoušci hry. -
-
Ty se hlavně podívej, jestli nemáš nějaký Germánský hnus v trenýrkách.
Mimochodem o co jde v tom příspěvku? Mám v tom zmatek, mícháš mezi sebou své hodnocení hry, pak si stěžuješ na fanboye (nevím proč ti vadí, když sám říkáš, že ta hra je dobrá a navíc ji ani nekritizuješ a proto by ti tu neměli fanbojové oponovat). Pak tu provádíš přednášku o Germánské mytologii (wtf ? )
Co ti vadí? Že nebyla válka vykreslena realisticky? Ale vždyt ve hře žádná válka není proboha.
Děj se odehrává po tom, co Nilfgard obsadil Temerii a Redanie obsadila a drží Novigrad a Oxenfurt. Momentálně je to tedy trochu na mrtvém bodě a nic se neděje.
Ano schyluje se k dalšímu velkému střetnutí, ale momentálně je to na mrtvém bodě.
A co se týče té tvé slavné mytologie, tak je fuk, jestli je ta hra germánská, slovanská, mongolská nebo arabská. Lidem se líbí to, že svět je ve hře syrový, není tak dobře rozlišitelné dobro a zlo jako ve většině her. Postavy jsou prostě vykresleny realisticky a mají typické lidské rysy (prosto je to ve hře samý grázl a nikomu se nedá věřit). A třeba potvory se lidem líbí proto, že jsou prostě jiné a originální (ne jen dokola goblini, draci, kostlivci atd.) a každému je jedno, z jaké mytologie pochází či nepochází.
Vážně tu nechápu tu tvoji filozoficko-historickou přednášku. -
-
pod to co napsal pan hnus se klidne podepisu, ta fanaticka glorifikace CDP obvzlast ve slovanských zemich je nechutna. Zacina to připomínat mafii a pristup k ni ve stylu ..pivo, hokej..my jsme cesi haleluja.
-
-
Jenže ona glorifikace CDP má odůvodnění - oslavovat je za slovanskost je opravdu trochu zcestné a podivné, ale například za no-DRM přístup, DLC zdarma, nevnucování gog galaxy, ale i třeba maličkosti typu tištěného poděkování za koupi v krabičce s hrou - za to už si, podle mě, poklonu zaslouží =).
-
-
Nikdo jim nebere ze se snazej, ale ta uber hero aura co kolem nich lidi vytvarej je k zbliti. Pritom třeba takovej Egosoft tohle dela uz leta. davaj dlc zdarma, muzes si od nihc stahnou no steam exe soubor když si u nich zaragistrujes hru, vydavaj patche s novym obsahen zdarma, podporujou modifikace i oficilani cestou atd. A dela někdo kolem nich to co lidi kolem CDP? proste je to spis trapny co vytvari lidi kolem tech polaku. A pokud vim plno her co si koupis ma nekde podekovani, akorát ti to necpou na cervenym papire aby to nahodou někdo neprehlidnul..vazne..k zbliti.
-
-
Hele, určitě netvrdím, že jsou jediní, kdo to dělají, to vůbec. A jak říkáš, je rozhodně škoda, že ostatní firmy, které provozují stejnou praxi, ve světle reflektorů nejsou. K tomu by zřejmě potřebovaly nejdřív vydat tak velkoprofilovou hru, jakou W3 byl - smutné, ale je to tak.
-
-
-
-
Víš, že elfové či trpaslíci nejsou jenom v západní fantasy a mytologii?....
1. "Germánské" fantasy jsou například série o Trpaslících a rozhodně není špatná. Právě naopak. Beowulf je staroanglický epos, co má s Germány asi tolik společného, co poslední HOMAM s kvalitou. Germánskou mytologii napsal například Grimm a to Deutsche Mythologie. Ale ta se celkem liší od té anglické či severské, ze které Tolkien například čerpal. Tolkien samozřejmě čerpal z Prsten Nibelungův, která je ale uměle vytvořená a s germánskou mythologií nemá moc společného, protože je tam spousta věcí převzatích jako Valhalla či bůh bohů Woton, který vychází ze zobrazení a pověstí o Ódinovi. Původní německý mythologie tak, jak ji známe je uměle vytvořený pojem 19. století, kdy se snažili určit a obnovit zašlou slávu mrtvého náboženství a kultu okolo něj. Ale to už není germánské "fantasy a mytologie", ale dalo by se mluvit o moderní německé verzi z 19. století. Takže ano, Tolkien vychází z německé fantasy 19. století. Ale z Germány to nemá nic společného.
2. Porovnej si například Zaklínače 3 a DA:I. Tam jasně uvidíš rozdíl mezi západní a východní fantasy.
3. Skellige působí čistě? A nezobrazuje válku jako takovou? A ty tuny mrtvol u okolích bojišť, vypálené vesnice, příběhy o znásilnění atd. jsou asi růžovou pohádkou pro lesní elfy.
4. A.I rozhodně není horší jak u 2. dílu. Buďto si to blbě pamatuješ nebo si jej nehrál. A.I je prakticky shodná. Někdo bude argumentovat tím, že nepřítel stojí, když do něj střílíš kuší, ale 2. Zaklínač měl podobné lahůdky.
5. Svoboda plnění je menší? Proboha. Kde jsi to vzal? Z2 byl silně otevřený koridor, který ti dával minimální možnosti plnění. U Z3 kromě hlavní linie si to může plnit jak chceš. Od královraždy až po sbírání plánů na setovky.
"Když už se bavíš o inteligenci, tak prosím tě, neříkej, že Tolkien vděčí za své myšlenky a nápady Germánské mytologii. Tam se totiž trpaslíci a elfové moc nevyskytují. Na rozdíl od anglické, severské nebo slovanské mytologie." -
-
Veskoslave, co blbneš? Jasně, že Beowulf je germánská mytologie, stará angličtina byl germánský jazyk a angličtina je germánský jazyk - s příměsí keltských jazyků a francouzštiny. Tolkien studoval starou angličtinu - germánský jazyk, germánskou kulturu. Jestli umíš trochu jazyky, tak v angličtině máš hromady slov podobných, jako v němčině, anglické dny v týdnu se jmenují podle skandinávských bohů (Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday) - tisíce slov, house/Haus, home/Heim, way/Weg, finden/find, laugh/lachen, Kirche/church - prostě germánský jazyk.
A to o Prstenu Nibelungově je další blábol. Tolkien asi Wagnerovu tetralogii znal (tehdy se hodně hrála), ale jde o to, že Wagner i Tolkien vycházeli ze stejných pramenů - tj. jedné a druhé Eddy, Volsungů atd. Ale Prsten Nibelungův je politicko/filosofické podobenství - čili přesně to, co Tolkien nechtěl. Tolkien nevychází z nějaké "německé fantasy", on byl profesor přes středověkou literaturu.
Zaklínač (knihy i hry) je pro lidi, kteří o evropské kultuře něco vědí - ale pro ostatní je samozřejmě Zaklínač dobrá příležitost se něco dozvědět. A v některých případech je to věru potřeba. -
tvoje neznalosti jsou šílené. Jsi hlupák pane. Tolkien si inspiroval germánským okruhem viz Siegfried nebo Nibelungové. Sám jsem četl od něho legendu o Sigurdovi a Gudrún.
Dále: Zaklínač 2 je daleko svobodnější při plnění questů, nejsi odkázan na koridor červených stop, proto je W2 daleko svobodnější hra po mě.
A.I je ve trojce rozbité. Konec
"Když už se bavíš o inteligenci, tak prosím tě, neříkej, že Tolkien vděčí za své myšlenky a nápady Germánské mytologii. Tam se totiž trpaslíci a elfové moc nevyskytují. Na rozdíl od anglické, severské nebo slovanské mytologie."
Když vidím tohle, končím s diskuzí. Pá. -
-
1. Proboha co máš neustále s těmi Germány....O nic je naprosté minimum informací, včetně pověstí a legend! Všechno je to uměle vytvořené v 19. století! Si asi myslíš, že Germán=Němec....
2. Jaká volnost proboha je v Z2? Můžeš mi to osvětlit?! Mimochodem lovení v lese a sběr v lese jsou v Z2 naprostá "lahůdka", obzvlášť když ti blbne mapa.
3. A.I je rozbité? Konec? Odpověď hodná giganta.
A ty nechceš vést diskuzi. Ty si prostě pleteš germánskou mytologii a mytologii, uměle vytvořenou v 19. století. Je to to samé jako Pověsti české. Mají nějaký základ, ale zbytek je vycucaný z prstu. Ty jsi nepřišel diskutovat, ty jsi přišel napsat, že ty máš pravdu a je ti jedno, co na to ostatní. To není diskuze. -
-
Nebudu na tebe plýtvat svými silami, stejně to nemá cenu. Pokud máš možnost, sežeň si Legendu o Sigurdovi a Gudrún. Tolkien tam má předmluvu o starší Edde, čili o germánských národech a i samostatných mýtech...Sbohem....
-
-
Opět, o které Germanii se bavíš? Malé? Velké? A pokud o Malé, máš na mysli jižní, či severní? Nebo snad bereš Germanii jako celek? Pokud ano, tak rozhodně nesahala "až k Dánsku", protože to byl právě směr, odkud pár set let před Kristem germánské kmeny začaly osidlovat evropu. Od Skandinávie. A z tý doby moc pověstí vážně nemáme.
Jak říkám, stojí to a padá na definici pojmů. Kdo je Germán? Co je germánská pověst? Germanii jaké historické doby řešíme? Jenže tvým argumentem, zdá se, jsou pouze osobní útoky. Škoda. -
"Tedy, pokud za "germánské pověsti" považujeme mýty pouze na území Germanie, tak jich 1) opravdu moc nemáme a 2) Tolkienovi jako inspirace spíše nesloužily, a pravdu má Vesko"
Zase špatné. Germánie sahala až k Dánsku, takže těch materiálů je dost. Už po desáté tu napíši, že Tolkien se inspiroval jak Severními Germány, tak jižnějším(i pro tvoje dobro). Píseň o Nibelunzích je toho jasný důkaz.
Že jsi začal reagovat naprosto zcestně a mimo téma a diskutuješ o hře, i když jsme se tady o tom nebavili, je tvůj problém, máš na to právo, bohužel ze sebe děláš jen dalšího Veskoslava, já jsem na to pouze tvoji přechytralou maličkost upozornil. -
Proč bych nemohl, mám to zakázáno? Debata je vyhrazena pouze pro dva, ostatní musí sledovat? Takhle veřejná fóra nefungují, bohužel *3*.
Přidal jsem svůj názor na "germánskost" herního Zaklínače, což bylo téma na začátku vaší naprosto zbytečný hádky. Okamžitě jsem se setkal s opět zcela zbytečným konfrontačním tónem. Pokud máš pocit, že automatická agrese dodává tvým příspěvkům jakýkoliv druh váhy, jsi bohužel na omylu.
Nicméně, k tématu - inspirace pro Tolkiena je ze značné části v severské mytologii. Že seveřané vůbec nejsou Germáni by se snad ani nikdo tvrdit neodvažoval - mají jasné germánské kořeny, ačkoliv se na ně může později pohlížet jako na samostatný národ. To ovšem pouze v případě, že za "Germána" považujeme jen a pouze obyvatele Germanie. Což, řekl bych, je to, kde je zakopanej pes hádky.
Tedy, pokud za "germánské pověsti" považujeme mýty pouze na území Germanie, tak jich 1) opravdu moc nemáme a 2) Tolkienovi jako inspirace spíše nesloužily, a pravdu má Vesko. Pokud za "germánské pověsti" považujeme pověsti všech národů s germánskými kořeny, pak máš pravdu ty. To byla celá moje pointa, hádka stojí a padá na definici pojmu, klasicky =). -
nehraj chytrého panebože. Ty se bavíš o hře? Dobře! Tak proč se pleteš do debaty, když se bavíš o hře, čili úplně o něčem jiném než já?
Když už jsme u toho. Mistr Stig si myslí o všem germánském, že je hnus, pochybuji, že si uvědomuje, že Skellige je germánský a pochybuji dle debaty, že si to uvědomuje Veskoslav. -
Ty se klidně bav o inspiraci pro Tolkiena, já řešil hru, u níž tahle diskuze je ;). Skellige je evidentní parafrází Skandinávie, bylo by trochu zvláštní, kdyby germánské nebylo, nemyslíš =)?
Kontinent nicméně působí velice středoevropsky. -
my se bavíme o historii, o legendách, o Nibelunzích, O Sigurdovi, o inspiraci pro Tolkiena. Tady je naprosto potřeba bavit se o germánech. Za druhé Witcher je hodně germánský. Celý Skellige je germánské. Tažke se hošani proberte..
-
A je vám jasný, mimochodem, že celá hádka je v podstatě jenom kvůli definici pojmu "Germán"? Seveřané, Normani i Anglosasové mají všichni germánské kořeny, ale někdo je radši nenazývá Germány, i když by teoreticky mohl, a preferuje podrobnější klasifikaci, zatímco jiný je hromadně nazve Germány... a oba mají pravdu, jen tak mimochodem.
A když už jsme u toho, to negermánské vyznění W3 bych spíš hledal v celkové stylizaci reálií a samozřejmě také vizuální podobě krajiny a architektury, nikoliv v drobných detailech, protože tam se jisté nejednoznačnosti zřejmě vyhnout nelze... což je samozřejmě pouze můj názor =). -
už to zabal, už se mně do tebe nechce ani kopat. Prostě přiznej, že jsi neznalý ignorant. Tady to nezachráníš. Angličani a Skotové jsou přímí potomci germánských národů stejně tak seveřané.Tady není důvod o tom vést diskuzi. OK?
-
Říct Britovi, že je Germán, rozmlátí ti držku. Britové mají germánské předky, zejména Angličané. Ale to z nich nedělá Germány proboha.... *7*
-
Ty jsi snad praštěný palicí po hlavě. Samozřejmě že ano. Co tak se kouknout na wiki a na germánské národy?
-
Takže Britové jsou Germáni, protože mluví západogermánskou větví jazyků? Fajn vědět.
-
a koukl jsem do knihy. Ten rozbor o Eddě je přímo samozřejmě od samotného J.R.R.Tolkiena. Takže proč hlupáku diskutuješ o problému, o kterým nic nevíš?
-
ty hlupáku a jakým jazykem asi mluvili na severu? Ano, přestav si germánským *15* Takže Legenda o Sigurdovi je germánská. Chápeš ty IQ nulo? Ty víš absolutní hovnooo, jen máš otevřenou wiki a kopíruješ naprosté nesmysly, o kterých se ani nebavím.
-
A víš, že to vychází ze Ságy o Vølsunzích? A to je staroislandské dílo z roku cca 1400 n.l. To opět vychází z Edda, což je staroisladská sbírka pověstí, která se inspirovala severskou mytologií. Kde máš ty Germány, to by mě fakt zajímalo. Nejsem hlupák, co nečte a můžeš napsat kdejakou kravinu a myslet si, že jsi na herním fóru, tady to nikdo nebude vědět. Mimochodem to, co tam je jako předmluva, tak je předmluva Christophera Tolkiena, jeho syna. A o něm se ví, že si často rád upravil věci svého otce.
-
-
-
-
-
Ocividne jsi nepochopil jak se opira o slovanske koreny. Neni to ani grafikou a ani elfy a trpasliky. Jsi jen rozhorceny z toho ze jsem napsal germansky hnus. Co treba nazvy runovych kamenu podle slovanskych bohu? Co treba potvory ze slovanskeho folkloru? Mohl bych pokracovat ale nema cenu se bavit s ocividnym germanofilem.
-
-
Tak za prvé bych tě chtěl upozornit, že když tam dáš názvy a postavy, tak to neznamená, že je to dle předlohy. Tohle je přesně případ Witchera. Sapkowski si sice inspiroval západními fantasy, ale nespal to jako Tolkien jako High fantasy, ale jako Low Fantasy. CDP to bohužel nepochopili a z Low udělali High. I když si myslíš, že tam zabíjíš slovanské bestie a tím pádem hraješ slovanské fantasy, opak je pravdou, hraješ "germánský hnus".
-
-
Mas to tady tezky, fanboys Zaklinace sou nejfanatictejsi ze vsech. Mas pravdu ale to tady nikdo neprijme, fanatci si pojedou to svoje.
Me asi na Zaklinaci nejvic vadi jak je hra proti dvojce lehka, i na nejtezsi obtiznost ses zhruba od levelu 10 nesmrtelne. -
-
dovolim si nesuhlasit co sa tyka obtiaznosti - W2 som presiel 4x vratane Dark obtiaznosti a je pre mna lahsi nez W3 - akonahle sa clovek naucil spravne pozuvat kotule bol za vodou. W3 nie je bohvieako tazka hra ale par protivnikov da pekne potrapit - hlavne v tomto dataci
-
-
-
-
-
Jooo už to neni jako driííív ...Drtili sme Dungeon Master a boli sme v nebi...dnes nechapem ako som mohol pri to kysnuť do rana 3 dni po sebe...a dnes ma nebavi ani Zaklinač ani Skyrim, DS nehrozi...ake mame dnes velke naroky...všetko je ine , aj recenzie sa pisali v INOM duchu, prevladalo obrovske nadšenie...dneska je už všetko nadraka, a bude horšie, sami HATE...asi najvyžši čas nasjť si lepšiu zabavu, ešte počkam na Fallout 4 ... *1*
-
-
mám to podobný i s filmama, dřív sem se na oblíbenej biják byl schopnej dívat furt dokola třeba 20x, dneska je zázrak, když si nějaký film pustim 2x
-
-
Ja uz se pro zmenu na novy filmy nedivam vubec, filmy sou odpad a hry pomalu do te kategorie miri taky.
Jeste ze tady byli borci jako Sergio Leone, na jeho filmy se divam furt dokola az do zblbnuti :-) -
-
to je fakt, Leone se neokouká.. já teď koukám skoro jen na nový filmy a určitě se najde pár zajímavých kousků z poslední doby
-
-
-
Nesmíš se tomu poddávat, já jsem hrál Dungeon Mastera vloni a bylo to super. Jasně, že dneska už víme, že hra může nabídnout víc, ale DM je prostě 100% kvalita.
-
-
Nemají Poláci trochu mezery v timeline nebo proč Shani vypadá na 40? Hra se odehrává asi pět let po sáze, kde Shani byla hodně mladičká medička takže kolem 18 let, v téhle hře by ji nemělo být ani 25.
-
-
Přesně tak, její mušlička byla ještě v mlíčku :)
-
Ty jsi asi nikdy neviděl 40 letou ženskou *1*
-
Ve hře vypadá pěkně;)
-
-
to je nejbliž co se kdy k pekne žene dostaneš *3*
-
-
už ti tatík koupil tu z4 jak ses tu kdysi chlubil? :D tak tu přestaň oxidovat a běž to rovnou napálit někam do sloupu ať je na světe o jednoho d****a míň
-
-
-
-
Já bych to s tím srovnáváním tak nehrotil. Podle mě Zaklínač 3 má z těch tří (W3, TES:S a DS) nejlepší příběh a rozhovory, Skyrim má nejlepší zlepšování postavy a open world hratelnost a Dark Souls má nejlepší souboje a motivaci (musím dát toho bossáka).
Prostě každá ta hra má něco. Zaklínač 3 je super, když se člověk chce vžít do toho, že je zaklínač ve středověkém světě, chce se potkat s postavami z knih, skutečně chodit po místech, o kterých četl. Skyrim je nejlepší, pokud si člověk chce dlouhodobě plánovat vývoj postavy, vybírat si herní činnosti víceméně podle nálady a bavit se tím, jak funguje RPG systém a jak reaguje svět. No a Dark Souls je taková ta oldschoolová hra, která je těžká, ale odmění člověka za postup dál (dostal jsem se přes bossáka, odhalil jsem novou lokaci).
Všechny tři tyto hry pro mě oscilují někde mezi 9/10 a 10/10. Skutečnou desítku bych dal asi jen Zaklínači 3, ale je to proto, že jsem dost zatížený jak na Sapkowského, tak na příběhové (kecací) hry, a proto W3 rád odpustím slabší RPG systém a poněkud nevyužitý open world. Ale neuráží mě ani desítka pro Dark Souls nebo Skyrim. Je to spíš o preferencích a zkušenostech hráče. -
-
Vidím tu srovnávaní jen Witcher´s fanboys, kteří mají potřebu se s někým pořád srovnávat. Desítku si zaslouží jenom Dark Souls, jelikož tam jsi úplně svobodný, můžeš jít kamkoliv, nemáš tam omezení v nadlevelovaných postavách, můžeš si hrát jakkoliv jak chceš. Navíc jediné Dark Souls má přesah. Nejen přesah v oblasti her ale přesah i v oblasti fantasy.
-
-
"Vidím tu srovnávaní jen Witcher´s fanboys, kteří mají potřebu se s někým pořád srovnávat. Desítku si zaslouží jenom Dark Souls...."
A pak přišel člen Soulsboys (kteří vůbec nemají potřebu DS se vším srovnatelným i nesrovnatelným srovávat, že ano) "to všem vysvětlit". Tomu říkám kvalitně si nakálet do úst...
"jelikož tam jsi úplně svobodný, můžeš jít kamkoliv, nemáš tam omezení v nadlevelovaných postavách, můžeš si hrát jakkoliv jak chceš"
Lol. Když pominu, že svoboda kam jít, je v DS naprosto směšná v porovnání s jakoukoliv open world hrou a argument "hrát si jak chceš" je nicneříkající (to můžu aplikovat i na Sims nebo Minecraft a ve finále i na Dooma - můžu jet jen motorovka only, nebo bez běhání apod. bláboly), tak nic z tohodle pořád nedělá ze hry kvalitní RPG. Možnosti roleplaye jsou v DS na úrovni Diabla (čili výběr classu, equipu, statů a mlácení), to je fakt. *7*
Mimochodem, líbí si mi u Soulsboys to neustálé obhajování NEpříběhu v DS nepřitomností narace. To by samozřejmě nebyl problém, pokud tu nepřitomnost následně neglorifikovali jako něco lepšího, něco víc uměleckého a méně mainstremového (ve skutečnosti je opak pravdou). Faktem je, že kvalitní narace > žádná narace, jinak by za vrcholná umělecká díla literatury byly považované leporela a ne knihy. *15* Ono vůbec glorifikovat něco, co si musím domýšlet, když primárním úkolem kvalitního vyprávění příběhu je... ehm překvapivě... umět to kvalitně a sofistikovaně vyprávět, mi připadá jako znouzecnost. Argumentace, že musím víc zapojit fantazii je sice pěkná, nicméně irelevantní, protože v první řadě práce s mojí fantazií nemá žádnou souvislost s kvalitou práce toho autora. -
-
No ne dele, ty jsi napsal takovej dlouhej příspěvek a o me ani slovo? To je teda něco, to ti muselo dat zabrat aby ses aspoň kratkou urážkou nebo jinou srrackou nezminil o me..je mi z toho smutno, jeden z mojich největších fandu tady a zapomel na me..tak snad priste..fnuk.
-
-
Čekal jsem, kdy se objeví nějaký japan fanboy, který bude obhajovat DS. Není příběh, furt dokola stejné lokace, trapní bossové, pohlavně nevyhrazení hrdinové, strašné ovládání.... mohl bych pokračovat celý den.
-
-
kdybys nic nepsal, uděláš lépe, takhle všichni vědí a vidí, že jsi to nehrál *3*
-
-
Hrál jsem asi půl hodiny, pak mi došlo, že mě to vůbec nebaví a do toho ten japan vizuál...hrůza.
-
-
@bambusák
tady to borec taky srovnává a říká, že Gothic je jeho Nr. 1 a DS Nr. 2
http://fextralife.com/forums/t27417/gothic-is-still-better-dark-souls-comes-next/
a Gothic byl taky akční RPG, ale jako jedno z mála se ten systém povedl. Ono trvalo několik hodin, než si člověk zvykl. Asi by to chtělo někoho, kdo hrál obě hry, aby to mohl posoudit. Nemyslím že po půl hodině hraní máš nárok na nějaké ostré názory na hru. Teda nárok máš, ale nepůsobí to moc důvěryhodně.
Já mám Dark Souls pořád na disku, mám k tomu i ovladač, jen se nemůžu dokopat k tomu to hrát *4* -
Proboha dej si facku, jak můžeš srovnávat veledílo jako Gothic s hnusnou japonskou umělinou?
-
hrál jsem DS taky asi hodinu celkem a jako jrpg to teda moc nepůsobí, ani vizuálem ani nijak jinak. A to mám klasické jrpg docela rád (hlavně ty ze SNES, co se dnes dají hrát na emulátorech). DS spíš připomíná wrpg typu Gothic, i když stylem hraní se od Gothicu nejspíš dost liší.
-
-
-
-
Prosím, nezačínej s tím zase.....DS je skvělá, ale i na ní najdeš dost chyb. A prosím, hlavně zase nerozebírej ten neexistující příběh, co si hráči vycucali z prstu a 70% lore z toho světa je smyšlené.
-
-
Samozřejmě jsi chtěl naspat neexistují naraci, že ano? Souhlasím, hra nemá naraci a věřím, že hráči Witchera a podobných mainstremovech s tím můžou mít problém, tím neříkám, že si nerad zahraji klasickou mainstremovku.
Další 10/10 je bezesporu Torment. Tam je přesah opět hlavně v oblasti fantasy. Není to dospělé sexuálními scénami a vulgaritami, ale settingem, příběh, dialogy atd. -
-
Já mám i Z3 10/10 například, mám i BG II 10/10 a nakonec Final Fantasy VII 10/10. Myslím, že my dva se nikdy neshodneme, ale shodneme se, že každého baví něco jiného a tím bych to uzavřel:) Nemá cenu tady zasvinit celou diskuzi naší "hádkou", protože výsledek bude takový jako byl vždycky, když se pustíme do "křížku".
-
-
-
-
Dark Souls jsem nehrál, ale ty další 2 hry 10 nezaslouží. Odkdy se rozdávají desítky pouze za velikost světa a grafiku? A krom velikosti světa a grafiky jsou ty hry dost průměrné. Ani jedna z nich mne nedokázala vtáhnout do svého světa tak, jak bych si představoval, že by mne hra tohoto typu měla vtáhnout. Ani jedna z těch her nepředstavovala jakoukoliv výzvu - ve Skyrimu je uplně jedno, jaký má člověk level, protože potvory levelují taky, tak proč hru nedohrál na levelu 1? Obě hry ukazují questy na mapě, takže člověk pouze běhá od jedné značky k druhé a celou cestu mu uzakuje kompas. Co se to stalo s RPG hrama, že se takové zmetky dnes vydávají za kvalitní RPG? Zlatý věk Baldurů, Wizardry 8 atd. Je to tím, že dnes je hraní mnohem víc dělané pro masy než tenkrát a tyto akční RPG jsou prostě masám přístupnější než složitá herní pravidla?
-
-
Pro mě je Zaklínač 3, Skyrim i Dark souls lepší, než celej "zlatej Baldur" (než BG1 zcela určitě, BG2 byla lepší, ale i tak..)
-
Drzzte jsi vazne tak pitomej nebo ti někdo zaplatil? Ve Skyrimu zadny potvory nelevelujou, az na par mensich výjimek. Pokud ma Giant level 12 na zacatku hry když na nej poprvé narazis tak ho bude mit i na konci hry. Jediny co se snad prizpusobuje hraci jsou draci, ale tak ze se proste vymeni za silnejsi druh, na zacatku obycejnej dragon na konci ancient dragon. Na zacatku hry muzes narazit na mnoha mistech na draugr lordy kteří te zabijou jednou ranou..ty vole prestan psat tyhle srracky když si to poradne nehral.
-
-
co si pamatuju tak levelujou, ale v omezenym úseku něco jako "skřet může být level 10-20" ale ne jako v Oblivionu kde levelovali úplně s tebou
-
-
V oblivionu s tebou leveluje celkem sedm druhu priser, všechny se objevuji az v pozdějších fazich hry. Jinak se potvory v Oblivionu obmenuji, to znamena ze když nekde byl na lvl 1 skeleton později tam místo nej byl skeleton knight. panebože lidi prestane mlejt uz tyhle sraccky, je to strasny.
A ne ve Skyrimu zadne rozmezi 10-20 není, maximalne u pribehovych/úkolových priser a i to dost omezene. -
-
Kup si oficilani příručku a pocti si, budes se divit, to co tvrdis je internetovej hoax prvního kalibru.
-
vždyť jsem ti to už vysvětlil, levelují se s tebou, ale jen v určitém rozmezí, tedy ten bandita nikdy nebude mít vyšší level než třeba 10, no a dungeony se levelují taky s tebou, podle toho na jakym jsi levelu když do nich vlezeš tak vygenerují monstra, ale stejně jako u monster, jsou i "easy" dungeony co maj capnutý max level
google mi dává za pravdu, tak si taky něco počti ať nemeleš hlouposti, neměl jsi pravdu a já jo, good day sir ;)
www.gamefaqs.com/boards/615805-the-elder-scrolls-v-skyrim/61122862 -
vazne? a jak mi vysvetlis ze když na lvl 25 vlezu do dungeonu u první vesnice tak tam ty bandity zabijim jednou ranou a nikdy jsem v nem předtím nebyl? protože se skaluji s hracem?..meles blbosti..napred si to poradne zahraj a pak pis.
-
právě naopak, ve Skyrimu je pár příšer, co maj pevně danej level, jako třeba obři, co budou vždycky lvl 32, ale většina monster a dungeonů scaluje s hráčem
-
-
-
-
Pravda je ze s podstupem casu si clovek uvedomi ze svet v Zaklinaci 3 pusobi umele a moc nezije, vsechno to zachranuje krasna vegetace a prostredi.
Vo Skyrimu se ani bavit nehodlam to je prumer za 6/10 -
Co já pamatuju tak hráče lidi brali většinou jako podivíny a outsidery. Dneska jak nemáš pleják tak nejsi kůl.
-
-
DS ani náhodou. Projít level a zakončit ho bossem... jak staré hry na PS1.
-
-
Tohle není DLC, ale datadisk :-)