Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Uz jsem si to koupil v jrc za 1799,- tak to snad bude lepsi nez skyrim za tu zidovskou cenu
-
-
Tohle me pripomina kamose, co vzdycky jede neco shanet okamzite nebo na posledni chvili do mesta. Proste to, co maji v obchode z toho si vyberu. Takze nejen, ze tam muzou mit treba blbe sestavy PC, ale jeste cenove prepalene :D
Kazdopadne 1799,- je i na Xbox a PS4 prehnana cena. -
oni ti určitě děkuji a mnou si ruce *5*
-
-
Jako vždy budou hráči na PC řešit FPS, nastavení grafiky a podobný hovadiny, místo toho, aby hru hráli a užívali si ji.
-
-
Pretoze to konzola neumoznuje.
-
Princ bolesti to vystihl. Přesně jako u dvou předchozích dílů. Vždycky jsem to přesně takhle řešil a to jsem měl konfiguraci 2x lepší než doporučovanou. Poláci uměj dělat rozbitý hry no. Už jenom Rusáci jsou v tomhle horší
-
-
Švédi umí taky své = DICE. *3* A co teprve Američani = třeba Bethesda. *15*
-
-
Tak se mi zdá veterán ne veterán ale tY už mezi nás moc nepatříš nemyslíš? my ji hrajem užíváme ale řešit se některí věci musí... Nemyslíš? *3*
-
-
No mezi "tvoji partu" naštěstí určitě nepatřím :-O
-
-
Proč by tam taky měli být takoví divní lidé žejo.
-
-
-
tak jasně že to řeší PC hráči, konzoloví budou nastavení grafiky a fps řešit dost těžko *1*
-
-
No a paradoxně f. ps na konzolích se teď u Zaklínače řeší taky.. ať žije rovnoprávnost!
-
-
Řešit, jak komu hra běží, a co je dobrý jak nastavit pro nejlepší zážitek, v diskuzi pod článkem o technologický stránce PC verze a jejím nastavení? Svatokrádež!
-
-
Mam dotaz k alchymii, co kdyz jsem si treba nevyrobil puvodni lektvar a pak jsem v nejakem otaznicku nasel recept na enhanced, nerku-li superior. Samozrejme ho nemuzu vyrobit, protoze proste nemam ten puvodni lektvar a ani ho uz nemuzu vyrobit. Otazka tedy zni, jsem v riti a uz se s tim lektvarem musim navzdy rozloucit, nebo na to existuje figl, ktery jsem nenasel?
-
-
Tak znova: Ja mit recept na zakladni verzi, ja nevyrobit. Pak ziskat recept na lepsi verzi, ten prepsat zakladni recept. Ja ted nevyrobit ani zakladni verzi ani vylepsenou. Tak to byt spravne?
-
-
Ted uz je ti konecne rozumet :-).
-
-
Double post noob :(
-
Nevím, radši bych ještě prosil aby to nakreslil :/
-
-
-
No vsak musis niekde ziskat recept na ten povodny lektvar najskor :)
-
-
Boze ty jsi zviratko
-
-
-
Zdravím vás,
rád bych se taky zeptal zda tento díl Zaklínače rozjedu na starším herním notebooku s níže uvedenými parametry:
CPU: IntelCore i7-3630QM
VGA: Nvidia GeForce GTX 670MX / 3GB
RAM: DDR III 8 GB
Jedná se o herní notebook MSI GT60 a pokud ano tak na jekém rozlišení ho hrát, protože tento notebook má rozlišení 15,6" FHD 1920 x 1080. -
-
ano a bude to sláva...:D
-
Pokud ti stačí HD s FXAA, jinak někde mezi HD a FHD :P
-
Zdravím,
mám stolní počítač s i7 a 8 GB RAM, k tomu výrazně slabší GTX 650 ti. Textury na max, detaily na střední, vypnuté Hairworks a pár dalších věcí a hra mi jede bez problémů (výrazně mi pomáhá na dnešní poměry malý monitor a nízké rozlišení). Myslím, že s Vaším strojem si na střední detaily (textury je vážně dobré, jak je zmíněno v recenzi, nechat vysoko) bez problémů zahrajete. Nejsem na tyto věci odborník, ale myslím, že hra je dobře optimalizovaná a co se týče šlapání na dnes slabších sestavách poměrně velkorysá. Problém na základě ohlasů na netu vidím spíš v tom, že dosáhnout dobrých FPS při všem na Ultra je problém i s některými dražšími GPU. -
Jo, ale nebude to žádná sláva.
-
-
Pc ckari me zas dostal,a ,ze jsem sem zas zabloudil,ale dostalo me jak vsichni to chtej upiratit,a vymlouvaj se ze si to jen vyskousi,a hned ze bezi pro original.hehe,haha,hoho.Kdo si to jednou stahne nelegalne,a pojede mu to,tak vidim jak utika pro origo.My konzolisti hold muskme sppolehat na vyvojare,jak nam to naserviruji.
-
-
To je právě vono: PCčkář nemusí utíkat kupovat originální krabičku k nějakýmu spocenýmu redneck prodavači do JRC, ale může si jí koupit přes jakoukoliv digitální distribuci, kterou uzná za vhodnou. Být nucen kupovat hry v kamených obchodech? Stay pleb lol
-
Hele já to přesně udělal. To ještě nebyly skoro žádný informace o tom, na jakym to poběží HW. Mám hodně slabou sestavu (C2D E6750, GFX 650Ti, 4GB RAM) a bál jsem se, aby mi to šlapalo (chtěl jsem už kupovat PS4 místo upgradu). Tak jsem to prostě ukrad, hoďku hrál...a když jsem zjistil, že to funguje, tak jsem to koupil na gog.com...
-
-
Hele co je na tom prca predevsim, ze kdyz clovek prohleda tenhle web, najde minimalne 100 oslavnych PR clanku na Z3. Prakticky ve VSECH je hromada screenu, ve vetsine i nejaky ty videa. Ve 100% pripadu samo v podobe pred downgradem. Ve vsech tech clancich se mistni zvanilove rozplyvaj nad tim, jak to vypada. V tech po odkladech samo zduraznujou, ze se "ladi" aby to (v tom predvadenym vizualu) behalo i na slabsim zeleze.
A ted tu sou clanky, ve kterych ti stejni zvanilove obhajujou ty svoje PR kecy, s tim, ze to prece nevypada zas tak zle a co ze to vlastne vsichni cekali, ze... Mno du rict svymu zakosovi, ze co by vlastne cekal, ze to bylo jen takovy demo. Sem zvedav, jestli mi fakturu proplati. -
-
ona ta hra občas opravdu vypadá dobře, hlavně když nejsou vidět vzdálené rozplizlé textury budov, např v blatech apod, kde je Johny, to má se SweetFX slušnou atmosféru i kvalitu. Zakladní princip je u Witchera nezkoumat detaily z blízka, ale dívat se z metru aspoň, jelikož pak nevynikne ta mizerná vegetace, tráva apod a hra fakt vypadá dobře.
Pro mě je problém, že ta hra obsahuje dvě, tři typy chalup a tak vypadá celý Velen, když vynechám ty dvě města. Ten svět vypadá dost totožně, takže není moc radost to prozkoumávat, zas na druhou stranu je to realistické, ale chybí mě tam nějaký úplně hustý les jak je na tom screenu před downgradem, kde by byli nějaké ty sochy elfů a prostě bych řekl wau. Ne to tam nehrozi. Skellige je pak hrůza. Takový Skyrim. -
-
No to není úplně pravda, že v Temerii mluví temerštinou *2*
Svět Zaklínače má tuším 3 jazyky a to Obecnou, Starší mluvu a od ní odvozenou Nilfardštinu. *3* -
Myslíš Janek?
-
-
Janek *15* Divný překlad. Jo toho myslím. Toho bůžka.
-
-
Divný překlad? Slovanská bůžek od polských autorů se jménem Janek. To spíš Johny mi skřípe mezi zuby.
-
-
Tome vy jste ale úplně vedle. Je mi úplně jedno jak se mluvilo v 15. století v Polsku, Zaklináč se odehrává ve 13 století a rozhodně se neodehrává v Polsku. Je to alternativní fantasy, která se inspirovalo celou středověkou Evropou, takže že je autor z Polska, je mi u prdelee. Ty si to hraj třeba v Sanskrtu, hlavně pokud se budeš cítít jako levičáckej hipster a budeš si myslel, že z toho naučít kváknout něco polsky. Enjoy...
-
Teď doufám, že neplácnu nesmysl, ale ten jinej jazyk jenom u Nilfgaardu je poplatnej knižnímu kánonu, protože když odhlédneme od starých řečí (elfština, trpasličtina), tak se výraznějc odlišuje právě jenom nilfgaarskej a skelligskej dialekt, jinak se všude mluví plus mínus "stejně", tedy jakousi směsicí vzájemně si rozumějících dialektů, kterým se dohromady říká "běžná řeč". Doufám, teda *1* .
edit: respektive "obecná řeč"... dneska mám slovní zásobu neandrtálce, zdá se. -
No máš bezesporu pravdu, kdyby autoři vymysleli vlastní jazyky (které slyšíme jenom u Nilfgárďanů), tak bych nebyl v zásadě proti. Takhle si ale musím vystačit s polštinou :).
-
Ale tak Tome... v Temerii se přeci mluvilo temersky, řekl bych, nebo nějakou podobnou běžnou řečí =). Osobně jsem zásadní vyznavatel originálních znění, ale přiznám se, že Zaklínače hraju taky v angličtině, protože mi, dle mé naprosto osobní preference, polština jednoduše nezní dobře. A myslím, že si hru oba užijeme skvěle, ne =)?
-
To nejsou argumenty, ale jeden hloupý předsudek vedle druhého. Slyšel jsi někdy rčení: "kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem"? Oni totiž v 15. století v Polsku hovořili všichni anglicky, že já hlupák na to zapomenul. K tomu polskému dabingu si můžeš pustit třeba anglické titulky. A ne, není to cool, ani hip hrát polskou hru v polštině. Je to prostě jenom přirozené jednání. A pokud se dá některý jazyk charakterizovat jako "ultimátně středověký", tak je to francouzština *3* .
-
Angličtinu umím dost dobře, řekl bych, proč bych to měl hrát v šišlavé polštině, které vůbec nerozumím a ještě se pro středověké fantasy nehodí? Abych byl cool? Abych si něco dokazoval. To vskutku nepotřebuji. O ruštině se bavit vůbec nehodlám, měl jsm ji na gymplu a byly to muka. Dost oškivlý jazyk na poslouchání. Občas se může něco povést jako legendární skladba ke Ghost in the Shell, ale tady moje pozitiva s ruštinou končí.
-
Chápu že je dnes angličtina "lingua franca", a pořád se považuje za frajeřinu, když člověk jako jediný světový jazyk ovládá právě jí, ale prosazovat ji pořád a všude hraničí s ignoranstvím. Stejně jako výroky typu: "ruština je ožralecký jazyk". Protože se řada nuancí prostým překladem zkrátka vytratí, proto raději hraji hry a sleduji filmy, pokud možno v původním znění.
-
jo, ruština je taký ožrálý jazyk, takže ano i Stalkera jsem volil angličtinu. Angličtinu vypínám jen při Final Fantay apod, kde volím ještě hezčí jazyk a to japonštinu.
Witcher je inspirován celou Evropou a rozhodně ne jen Polskem. Skellige je viginské Norsko, Dánsko. Brugge atd je inspirován zápádem apod. Takže polština tam rozhodně nesedí. Witcher má svět podobný Ice and Fire... Jedině angličtina. -
Ale guvno. Polská hra podle polské knižní série, inspirovaná polskými reáliemi a folklórem a on by ji hral v angličtině a ještě to obhajoval jako jedinou správnou volbu. Maminko, ty to vidíš. Předpokládám, že i Stalkera jsi hrál s anglickým dabingem.
-
polština se pro fantsy nehodí a už vůbec se nehodí, když polštinou začne mluvit nějaký jarl. Angličtina je krásný jazyk a pro středověké fantasy ta nejlepší možná volba. Sice je to asi cool a hipteřina hrát to v polštině ale opravdu když fantasy, tak angličtina...
-
-
-
-
-
-
Je to docela sranda si tady pročítat diskuzi :D
Jste jak malý fakani ;) -
Zdravím, pojede Zaklínač 3 aspoň na 30FPS na notebooku s Intel Core i5 4200U, 4GB RAM a Intel HD4400 (dedikovaná grafika tam není)?
-
-
Hratelně ne a dost tím budeš dávat zabrat svému notebooku. Ani bych to nezkoušel...
-
a má to smysl hrát, když to vypadá 2x hůž než starý oblivion?
-
-
Ještě jsem neviděl hru, která by vypadala hůř než Oblivion. Artdirectora Oblivionu pověsit do průvanu.
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=AoToxwhLBFQ
-
-
Ze by tam byl nejak extremni rozdil mezi temi min a max detaily to se rict neda, coz je vlastne dobre
-
-
Pro koho?
-
-
Pro ty, co maji slabší kompy, jak jinak :)
-
-
-
To jsem rozehrál na tu 3tí doporučenou obtížnost... hrál bych stále, líbí se mi to a to rpg fakt moc nemusím ale jak se zdá Zaklínač je vyjímka. Až na ten komicky zrychlený pohyb a potíže se skákáaním a podle mne i bugy které mne čekají... asi to na těch +-9-10/10 bude noo... jenže co taky říkat asi po hodině a půl hraní mn e se too líbí. *4*
Předpokládám že qs se nedá hodit někam na gamepad takže musím vždycky stisknout na klávesnici co? *7* ta grafika je taky parádní hrozně moc detailů a živý svět i když věřím že někomu to je málo ale zase by to nejelo takhle hezky co? -
-
Tak pokud není nastavení pro shortcuty i na gamepadu pak trochu lituji hráče co s ním hrají. :D
-
-
NO jediný problém to mnení zas tak špatné že... tedy kromě toho vykrývání útoků a ty úskoky jsou taky trochu na pěst.
-
-
Já mám spíš trochu problém s tím, jak moc neurochirurgicky jemně musím tlačit na levej analog aby Geralt šel, tzn neběžel... sem zvyklej s tim ramplovat jak ponocnej většinou =)). Ale zvyknu si, počítám, sem pořád strašně na začátku =).
-
-
Jj přesně to mně úplně vytáčí bože *15* on neumí chodit normálně a zasekává se o překážky i s koněm. Gowd.
-
-
-
Já to teda nezkoumal a pro F5 se vždycky natáhnu ke klávesnici, ale je to asi největší problém, který se hrou doteď mám (35h), takže to není špatná vizitka hry. :-)
-
-
Jacku, ty jsi tak trochu jinej co? *7*
-
-
Jack je svůj =)).
-
Quick save když se opřu do křesla ( mimochodem po letech mám parádní erní křeslo nerad z něj stávám *3* ) tak se pak musím obtěžovat klikat na F5 a zároven se mi přehazuje z gamepadu na klávesnici....
Jsem se jenom zeptal... ale asi nejde nevadí. Pravděpodobně tam je autosave ale já bych rád ukládal stále... jinak nějaký větší problém s tím zatím nemám. Možná toho kecání tam je celkem dost i takhle ze začátku ale je to holt rpg co se dá dělat co. *4* -
-
Jack je dobrej!! relevantních komentářů je tu dost a občas je to nuda číst. Jackovi komentáře naopak čtu s chutí! jacku vydrž ty hejty! STAY STRONG..... STAY YOUNG.
-
Bych si přál, kdyby toho koně udělali jak ve Skyrimu, aby vylezl všude. Bylo by to přeci jen lepší než teď, kdy je schopný vcelku pravidelně se zasekávat o stébla trávy. Občas se mi také stává, že z koně vůbec nelze sesednout ani se s ním pohnout, takže následuje load předchozí pozice.
-
-
-