Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
me to jede na 43-47FPS ve FHD na sestave AMD Phenom II X4 965 3,9GHz, 12GB RAM, NVIDIA MSI GTX 960 GAMING 2G, vsechno mam na full krome viditelnosti listovi+kvalita stinu nastaveno na vyssi,nvidia hairworks vypnuto. Optimalizaci pres GeForce Experience nepouzivam.
Tahle hra si urcite zaslouzi vysoke hodnoceni 10/10, okamzite vtahne a nepusti !!! -
Mám v plánu koupit origo hru, ale poníženě přiznám, že jsem nejdřív vyzkoušel staženou verzi, abych věděl do čeho jdu, jelikož pařím na postarší mašině. Na mém dualcore 3 GHz s 4GB a ati HD 5700 series na low jede tak že se to i dá hrát ( hra sice zamrzá, ale to přisuzuju warez verzi). Nejsem s tím ale úplně spokojený. Nechci ovšem investovat do nového kompu či dražšího hardwaru, nicméně 7kil třeba do další 4GB ramky bych pustil. Pomůže to nějak výrazně, nebo se na to mám vykašlat a s W3 se rozloučit? Dík za odpovědi.
-
-
Bottleneck bude ten procesor - pokud je to pentium (ekvivalent Core2Duo), nedejbože celeron, tak to zabal... Pokud je to ale i3, tak tu ramku (4GB) dokup - pomůže ti trochu, obecně - nejen u W3...
-
Jestli to zamrzá tak sleduj kolik to bere RAM. Je možné, že to zabere celou RAM a nemáš dost místa ve virtuální paměti. (poté dokup RAM). I když jsem viděl, jak to někdo hraje na 4GB, ale to ručně vše vypnul a OS nastavil tak aby bral co nejméně...). Jinak nejvíce by pomohla nová karta. Hra nejvíce těží z nové karty, ale ty máš hodně starý dual core (i3 to asi nebude), tedy prvně CPU... Jestli máš warez hru, tam tam není crack, protože GOG nemá crack a je bez ochrany. Tedy dělalo by to stejně i když by jsi to koupil.
Jestli neřešíš vzhled a chceš to prostě nějak hrát tak hodně pomůže vyřadit zcela trávu. (zkus a uvidíš jak to bude vypadat)
Documents\The Witcher 3\user.settings
[Rendering/SpeedTree]
GrassGenerationEfficiency=0.0
GrassDistanceScale=0.0
FoliageDistanceScale=0.0
FoliageShadowDistanceScale=0.0
GrassRingSize=1 -
-
Procák to saje na 100%, ramku mám na 2,72 GB. Takže nejslabší článek bude asi procesor. Bez té trávy se plynulost dost zvýšila, ale vypadá to hůř jak starý Flashpoint *15*
-
-
*15*
Ale zahraješ si to :) poté si zahraješ EE edici snad již na lepší stroji :)
Pak tedy procák. Divný, že se to ale časem sekne. To by nemělo když ram to bere tak málo. 2.72 GB s OS je opravu nějak málo.
Dokonce je možné to osekat ještě více: http://i.imgur.com/8Ygm5OC.jpg *1* (to by poté mohli prodávat i na PS2) -
-
No, teď mi to zas ukazuje 3,5GB ram, tak nevim.
Edit: nebo to mohli optimalizovat pro X360 a nemusel bych nic řešit :) -
-
Ještě počkej na ovladače a patche. Ono to nemusí být vůbec dobře optimalizované, kdo ví jak by to šlo ještě odladit vůbec.
-
-
-
-
-
RAMky ti moc nepomůžou, viděl bych to hlavně v procáků, ikdyž testy na processor jsem ještě neviděl. Pokud máš 5770, což je na úrovni GTX460 pak by to mělo jít na 30-35fps.
Pro ostatní, stačí zkusit najít testy na youtube, + číst pokud jsou tam údaje s vypnutým nahráváním https://www.youtube.com/watch?v=QuGrRyxHBO8
-
-
Pánové, nevím co je tady k řešení? Prostě každej ať si to hraje na tom co doma má a konec debaty *1* . Ne všichni můžou pustit 60K za PC, tomu rozumím. Spousta dětí to prostě nedokáže pochopit. S tím se nedá nic dělat. Doporučoval bych vychutnat si hru. Myslím, že máme před sebou herní pecku tohoto roku. Tak proč se dohadovat *3* .
-
-
https://cs.wikipedia.org/wiki/Diskuse
-
-
DNFTT *3*
-
-
Nesmí vymřít, a já budu za hrdinu! #FTROTT
-
-
-
-
Koupim tv 400hz,a zjistim ze tech 400hz nema podporu v hernim rezimu,a kvuli tomu jsem myslel,ze na ps4 jede zk3 divne a skube se obraz,a je sekany,a ouha dam to na standarni rezim,400hz plne funkci,hladky prechod vysoky,motionflow jemny,a panove neskutecny rozdil v plynulosti a dokreslovani okoli.A zarazi me,ze herni rezim je u me bravia tv,neskutecne odflakli.50kdl805b.A ze standarni rezim v tomto nastaveni me da tak 3krat hezci obraz,nez v hernim nastave,to jsem necekal.A necekal jsem ze i zobrazovac muze kvalitu hr a jeji chod takhle ovlivnit,a herni razim nemit podporu 400hz,a nemit rezim hladky prechod,a vicero nastaveni v motion flow,jako jemny,pritom ten rozdil v obraze je markantni,me nakrklo tak,ze jim v sony dam takovou cocku o nejlepsim miste na hrani,ze to jeste nezazili.
-
-
Kluci,vam rikam,ze v klasickym modu v tv,tj obecna,jede lip jak v hernim modu.Dam priklad:jdes a koukas na stromy,tak v hernim modu je ten obraz cukavej,v obecnim modu nikoliv.
-
To je proto, ze vubec nerozumis tomu, jak to funguje a co k cemu slouzi. LCD je mizerna obrazova technologie, zvlaste na pohyblivy obraz. Hodi se to do kancelare na dokumenty, ale rozhodne ne na filmy a hry. Ten problem se jmenuje pohybova neostrost, kterou ma LCD katastrofalni. Stary dobra crt i plazma technologie tohle umi mnohem lepe.
Resi se to velmi narocnou postprocesing upravou obrazu, ktera ale vnasi vyrazne zpozdeni mezi vstupem signalu a obrazem na obrazovce. Nazyva se to input lag. U filmu to nevadi, u her ano. Proto maji televizory pc nebo game mode, kterym se ten postprocesing vypina. Input lag se snizi, obraz se nutne zhorsi. Jedno i druhe je blbe. Na hrani je tak nejlepsi kvalitni plazmovy televizor, ktery ma vyborny obraz i bez postprocesingu. Bohuzel mainstream nechape vyhody plazmy, takze dneska uz slusnou plazmu nekoupis, nikdo uz je (ty kvalitni) nevyrabi.
Mimochodem i to 400 Hz je u LCD fake. Gen panel nema fyzicky 400 Hz, jen má postprocesing upravy s vysledkem, jako kdyby mel 400 Hz (kdyz budes ignorovat parametry jako inputlag). V hernim modu TV o tohle vsechno prijdes. -
-
Dik,hlavne ze uz je 4k,a je to tak dobry na fotky.Kde inzenyri v sony udelali chybu?
-
-
To nemusi byt chyba inzenyru Sony. LCD ma proste sve limity a na pohyblivy obraz se nehodi. OLED je v nedohlednu, plazmy v cudu. Jsem rad, ze si dnes nemusim kupovat herni tv. Tu svou bych nevymenil ani za nic a doufam ze mi vydrzi minimalne do doby, nez se objevi nejaka lepsi technologie nez LCD.
-
-
Záleží na konkrétní technologii - např. to "nové" 240Hz Eizo to řeší dobře - prokládá snímky černými a eliminuje tak pohybovou neostrost (simuluje CRT). Nevím detailně jak to konkrétně řeší ten který výrobce televizí - obyčejně se užívá interpolace mezisnímků (mázlý mezisnímek), jde o to, že dejme tomu u televize Sony (nějaké určené k PS4) by to určitě mělo být řešeno co nejlíp - zkrátka u produktu ze stejné stáje bys to tak nějak očekával...
Navíc neřešíš fakt, že s 30fps výstupu na konzoli máš moře času na postprocess/interpolaci (33ms), u 60fps (16ms) by to už byl problém... -
-
Tak zrovna sony televizory maji obecne nizky input lag a katastrofalni pohybovou neostrost. Prokladani snimku cernymi neni zadna novinka, to se pouziva uz dlouho a pouzivaji se i mnohem sofistikovanejsi technologie, snazici se s krystalem co nejrychleji pohnout. Posledni veta ukazuje, ze nechapes co je to input lag, 30 fps ti zadne more casu nedava, kazde zpozdeni se projevi.
-
-
To je prvni hra,u ktere jsem si toho vsiml,nikdy problem nebyl.Dal jsem to v tv do modu,volba sceny obecna,a je po problemu,do herniho modu uz to nedam.
-
-
To cukani muze byt treba tearing, na ktery ruzne hry trpi ruzne. Mozna na nej zaklinac trpi silne. Post procesing ti ho odstrani, v game mode mu jsi vystaven.
-
-
-
-
-
netušil sem že nekdo muže psat hur nez jack
-
-
Hm. Našiel som niekoho kto dal v hodnotenie 1 z piatich len kvôli tomuto:
Hru nemôžem rozbehnúť na svojom PC.
Tým asi myslel, že si zabudol prečítať systémové požiadvky než hru kúpil. Zaújmavé. -
-
Nebo si je přečetl a neměl požadovaný PC ^^
-
-
Opravdu nechápu, z jakého důvodu jste smazali normální, s článkem související dotaz zdejšího diskutéra, na který jsem stejně normálně a věcně odpověděl. A není to poprvé. Máte krásné gestapácké manýry. Takže adblock znovu zapnut a už nebude nikdy vypnut *9* Aspoň vás připravím o pár drobnejch, když už nic jiného.
-
-
Čoveče, ať se dívám, jak se dívám, nevidím tu smazané nic, na co bys reagoval. Dokonce nevidím žádný jiný tvůj příspěvek pod tímhle článkem. Zato vidím tvé příspěvky reagujicí u recenze Zaklínače...
Určitě jsme gestapáci a nebo sis spletl články...? -
-
Jááááj, tak nejste gestapáci a já si spletl články. Soráč, tož já ten adblock zase vypnu a budeme se tvářit, že se nic nestalo *2*
-
-
No jo těch článků je, že už se to plete :D
-
-
Mysli si ze tento portal ovladaju illuminati a jeho clanky unasaju mimozemstania z flotily Astara Sherana :))))) Nebud smutny :))))
-
-
Jo, tohle se zde bohužel děje....
Možná to je protože se tam poté připojí někdo kdo dělá bordel (neviděl jsem to téma), ale proč to smažou celé to je hovadina...Hlavně, že se jinde řeší věci zcela mimo a to klidně přes stránku.
Vůbec v debatě na internetu se často ignoruje zpětná vazba. Něco napíšeš proti, někdo to smaže a nevíš proč. Nemáš to nikde napsáno proč to tvoje někdo smazal. Nemůže se na to ani zeptat. To samé s banem. Porušil jsi pravidla ale kde zjistíš co přesně v daném případě? Nikde (mohlo by to přijít na email). Normálně někde na debatě tě vyhodí a víš proč a ještě to je možné řešit. Zde nevíš nic a není možné to řešit.
-
-
Škoda že jsem prodal svou GTX 460, teď to nemůžu pořádně otestovat :/ *1*
-
-
V klidu, já to na GTX 460 s 1 GB hraju na +/- 30 FPS :-) K tomu obstarožní C2D E8400 @ na 3.9 GHz *5*
-
No, já mám v laptopu GTX460M a Sandy Bridge i7.
Zaklínač mi jede hratelně na 1366x768, všechno vypnuto nebo na low, kromě textur. 20-30fps, podle situace. Počítám, že desktopová 460 na tom bude o dost líp.
Tak se nebojte do toho jít se staršími stroji. :) -
-
Jsem rád že mám aspon 770GTX, hodně jsem se téhle hry bál. (krom GTAV.)
-
-
tak na 460 by si to poriadne neotestoval urcite *7*
-
To je ale hoodně stará karta na čem ted hraješ? *7*
-
-
Tak zatím mi kromě Crysis 3 utáhla v pohodě většinu her, ale nevím co bylo u C3 špatně nesedí to vlbec. Teď mám 270X k vůli Star Citize, za tu cenu super upgrade že, 15-20fps v něm bylo málo s 460 při závodech. Ale i na 270X si nejspíš vyhraju s nastavením, pokud si W3 vůbec zahraji v blízké době, jen to nebude taková sranda jak dřív no :) Jak sem dívám na ostatní low karty tak to vypadá dost ok.
-
-
-
Jinak Baronův sidequest je asi jeden z nejlepších, co jsem kdy v RPG viděl... Krásný příklad jak ve Witcherovi neni dobro x zlo als stupně šedi...
-
-
Souhlasím. Po té jeskyni mi to na čas zlepšilo náladu.
-
zrovna tenhle je jak z mexické telenovely. Je tam vše. Starý ožrala, který mláti svou nevěrnou manželku, tragická smrt milence, následný potrat, útek, amnésie, mentální retardace a nějaké to mystično a nakonec shledání. Telenovela hadra...
-
-
Telenovely taky končí i přes dobré skutky tragicky? *15*
-
-
Jasně, telenovely přeci položily základ tragédiím. Kdo jiný by vymyslel tak hloupej pojem jako "zpěv kozlů"?
Teprve pak mohl vzniknout Othello, Hamlet.... a podobné deriváty. -
Pusť si k trailerům znělku z Tak jde čas a možná ho pochopíš a pokud ne
"BACHA SPOILER"
"To be continued..." -
-
To si můžu pustit i k traileru na Zachraňte vojína Ryana... *15*
-
-
-
-
O tom je i knížka a film *3*
-
-
Knížka uch ale film... *11* a to jserm viděl jen pár screenů. Někdo to rád no tak mu to nebudeme brát.
-
-
-
Jede to i na tabletu a jak hezky to u toho vypadá!
http://www.youtube.com/watch?v=AoToxwhLBFQ -
-
A za půl hodiny ti to shoří v prackách...
-
-
No vidíš, aspoň pořádnej efekt, konzolistům jen vibruje gamepad.
-
-
-
Do desktopu už peníze dávat nechci. Mám ultrabook s i7-3571U, GT 640m a 8GB ram. Utáhne to a nebo si to mám koupit i s PS4?
-
-
Kámo... jestli si opravdu chceš užít hry, kup si desktop.
-
-
Já si třeba hraní užiju jen když si vezmu noťas do postele *1*
To s desktopem jde poměrně težko.
Jednou za 5 let koupim novej noťas za 15k a stejně za tu dobu neodehraju všechny hry ... -
-
zkus hraní s gamepadem na gauči, nebo si dej do ložnice mega TV
-
-
Zkuste hrát pod vodou :O Dej si na hlavu oculus a nech si tam zavést el. šoky po dostáhní zásahu nepřítelem *14*
-
-
-
-
Kdyby dělali dema jak dřív, určitě bych to otestoval no. Bohužel na to kašlou všichni. Ale podle mě nebude problém, kort s HD rozlišením. Na 100% to půjde ok.
-
Nepůjde... Notebooky a už vůbec ne ultrabooky nejsou určeny k hraní náročnějších her.
-
-
Toho jsem se bál, ale chápu to. Na druhou stranu je smutné, že to nejede ani na low na pc za 30 000 Kč. Ok, koupím PS4 za třetinovou cenu a doufám, že následujících 5 let budu moci hrát ty největší pecky bez dalších investic do hw, snad Sony nezkrachuje.
-
-
Ak dufas, ze na PS4 ti to pobezi vo vyssich snimkoch, respektive plynulejsie, ako na PC za 3k tak si blazon.
-
Kupovat si výkonné notebooky či dokonce ultrabooky mi příjde zbytečné. Hrát se na tom občas horko těžko dá, ale není to prostě ono. Obrazovka je malá, stroj se hodně zahřívá a naprosto vždy špatně chladí, čímž se výrazně zkracuje jeho délka bytí na tomto světě. No a samozřejmě za tu cenu lze koupit solidní stolní počítač a k tomu třeba tablet či menší notebook, případně konzoli a k tomu notebook a tablet najednou. *4*
-
-
Nebo koupit kvalitní chlazení, nejlépe přilepit (U)NTB pastou k podložce. *1*
-
-
30 000 platis za tu frajerinku, ze to mas tenky, ne za vykon *9*
-
-
Spíš platím za to, že to má necelých 1,5 kg, když už. A taky matný displej, podsvícenou klávesnici a dlouhou výdrž. Ale nemám pc jen na hraní, potřebuji v první řadě aby si plnilo pracovní povinnosti a mělo tomu odpovídající parametry. Chápu že neherní desktop by mě vyšel levněji, ale ten mi je pracovně k ničemu. A k notebooku za 30 litrů si herní desktop za 40 litrů kupovat nehodlám, mám i jiné koníčky a třeba cyklistika, lyžování a lukostřelba - si každý vezme svých pár desítek tisíc. Takže se mi jeví, že konzole je jediný únosný způsob, jak si zahrát těch pár herních pecek ročně. Asi stárnu.
-
-
Tak se přihlas ještě k šermířům a Zaklínače vůbec hrát nemusíš :P
-
-
Reakce na příspěvek:
Dělal jsem dřevárny, na to už nemám čas. Ale sport a hra jsou různé věci. Ve sportu nemůžeš třeba nikoho střílet do kolene.
-
-
-
-
-
-
1080p ti to nepujde ani na low detaily, mam I7-3630m s 660m a je nutny snizit rozliseni.
-
Bez problému ti to půjde ...
Pro chytráky co mi klikaj mínusy: Ne pro každýho znamená "půjde" že to rozjede aspoň na medium a na full rozlišení s 60 FPS. -
-
taky isty by som si zrovna nebol desktopova i5 2500k 8GB RA + GTX 770 2GB a ani na strednych detailoch to nebezi podla mojich predstav v 1080p...cize 55-60fps. Bezi to medzi 40-50fps, co mi zas az tak plynule nepride, hlavne ked nahle klesne k tym 40tim snimkom.
-
-
jestli ti neprijde plynule neco s 40-50 FPS, tak je vada v tvem zraku nebo mozku.....nebo oboji *4*
-
-
Alebo si len blbec, ktory este nevidel rozdiel medzi lietadlom a plachetnicou *3*
Ak nevidis rozdiel medzi 40fps a uzamknutych 60fps a obnovovaciou frekvenciou s 60hz monitorom, tak zrak a mozog mas pravdepodobne v neporiadku ty sam. Uz ma unavuju tito individua, co si mylsia, ze 25fps je maximalne plynuly pohyb preto, ze na nom bezia bezne filmy... Skus si taky bezny film dat na takej 27" obrazovke na fullscreen a chvilu na to pozeraj a potom si to okno zmensi do relativne maleho obrazu a potom snad pochopis ten prechod v plynulosti, ked uz to v hre nevidis, co ja vazne nechapem, jak niekto nemoze nevidiet rozdiel medzi tymto... -
-
Shhh, hra se může sekat i na 960fps
-
ja jsem nikde nerekl, ze nepoznam rozdil mezi 40 a 60 FPS a do ted se to tu neresilo. Resi se tu, ze 50 FPS pro tebe neni plynule a tzn. ze 50 FPS je pro tebe sekani, idi*te...a ted to tu nezakecavej, znalce
-
-
Nedělej chytrého, Jindro... *7*
-
Lidské oko vnímá rozdíl v plynulosti do 60FPS. Jako "plynulý pohyb" se dá brát tuším od 25 FPS ...
-
-
A po tisicprvni nekdo zopakuje znova ten samy nesmysl. *15*
-
to jsem vedel uz v dobe, kdy se tu nikde FPS neresili, ani v clancich...ja resim to, ze ty si napsal, ze ti 50 FPS neprijde jako plynule *15* *15* *15*
-
Už dost bylo diskusí na to pitomé téma plox :D ale když už... + to co sežere převod do obrazu a ztratí se ve vykreslení,ha *16* *14*
-
-
-
Já jedu na mobilní GF 740M ...
Ale chápu že je spousta lidí pro který hra nefunguje, pokud jí nerozjedou aspoň na high nastavení :D -
-
napisal si to celkom spravne - pre ktorych hra Nefunguje.. spustit hru a hrat a hrat plynule su dve podla mna dost odlisne veci. Poznam par ludi, ktorym vobec nevadi trhanie pri kazdom prudsom otoceni kamerou a veselo pisu, ze im hra bezi v pohode. To ale v pohode nemusi byt pre kazdeho. 30fps na zrovna tuto hru vazne hranici s nudzou nieco hrat a nema to s plynulostou nic spolocne.
-
-
Někdy to je jen o zbytečné ignoraci. Dnešní hry se většinou netrhají při 20-25 fps (teda myslím extra trhání, někdy tam jsou menší, při načítání většinou), jen mají pomalejší reakce. U RPG pak není problém hrát ve 20-40fps, jelikož výsledkem bude často jen pomalejší input myši a pohybů postavy, což prej při lootování je dost pěkný fail v Zaklínačovi i při dobrých fps díky konverzi z konzole.
Teda pokud to zpoždění zaklínač zvládá, jinak pardon :D U FPS je to samozřejmě jinak. A u posledního ACreed ještě hůř. Ve Skyrimu to při locklých 30 nic moc neudělalo, akorát prostě nebyly čisté pohyby v 3rd pohledu.
Ještě příklad, i když je to FPS, tak Crysis 1 se dalo taky celkem fajn ovládat i při ubohých 25fps, CryEngin 2 byl totiž na tohle dobře navržený. Hodně záleží právě na Enginu a tom, k vůli čemu jsou ty fps malé. Další věc bývá, že při stabilních low fps to prostě plynule půjde, protože až drop = trhání. -
No já nevím. Právě u těch dobrých her je větší šance, že se člověk obrní trpělivostí vůči lagům apod.
Jak jsi řekl, každý to má jinak. Já se snažim popsat situaci reálně. Jak se s tím popasuje ten, kdo se ptal to už je jiná věc.
Ale tady se člověk dočká hejtu pomalu i za to, že hraje na konzoli, nebo že je socka a nemá PC za 40 tisíc...
-
-
-
Mně stačí 30 fps, ale jestli i desktopová 770 s tím zápasí, tak mobilní 640 asi nemá šanci.
-
-
-