Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Ja hrám hru na Intel Core 2 Duo (čiže dvojjadrák), 4 GB RAM a Nvidia 650 Ti 1GB, a hra ide veľmi dobre (tým myslím okolo 30 fps) aj na rozlíšení 1680x1050, kde môžem si dovoliť aj niektoré veci potiahnuť vyššie (textúry High, vykreslovanie trávy Medium, voda Ultra, atď.).. ale toto platí hlavne pre prírodu, hlavne teda prvú oblasť White Orchid, a Velen, ale akonáhle človek ide do dediny (prepad o 5 a viac fps) a v Novigrade, tam nepomôže proste nič, tam fps je veľmi nízke, tam je najviac vidno tú zastaralosť CPU a proste vidno, prečo 4-jadrák sa vyžaduje ako minimum.. CPU nestíha načítavať budovy, to množstvo NPCčiek, atď. bez ohľadu na nastavenia grafiky..
Čiže je úplne super, že aj takáto hra sa dá hrať aj na takých veľmi starých PC (môj má skoro 7 rokov), vyzerá aj na nižšie nastavenia super, dá sa hrať aj, keď človek nesplňuje min. požiadavky (DAI, FC4, atď. by si mali brať príklad), ale proste nájdu sa miesta, kde podobné zostavy ako tá moja, nebudú môcť stíhať a kde hra je skoro nehrateľná.. ale inak vravím, mimo miest s veľkým počtom NPC (Novigrad, Oxenfurt), sa hra dá úplne v pohode hrať
P.S. ovládanie na M+K mi príde úplne v pohodičke, len som si dal silný útok na pravé tlačítko myši, a zaklináčske zmysly na V a nemám žiadne problémy.. hlavne možnosť lepšieho ovládania kamery počas súbojov je podľa môjho názoru hneď z kraja veľké +.. a smerové tlačítka používať ako Dodge je tiež super.. a to, že menu sa lepšie ovláda M+K je podľa mňa samozrejmosť -
Bez problému na mé sestavě Intel i5 3570K, SAPPHIRE R9 290X TRI-X OC, 8GB RAM. Hra běží na ultra. Vše naplno, bez sebemenších problémů, sekání a poklesu FPS. Po 5ti minutách v nastavení Catalystu mi běží i NVIDIA HairWorks, technologie jen pro NVIDIA karty, bez toho aby mi žrala zbytečně moc výkonu, jako to dělá v základu, když se zapne na AMD kartě. Pc je staré 2 roky, jediný upgrade od té doby je nová grafika. Upřímně jsem byl překvapen, čekal jsem trochu snižování detailů.
-
Taky jsem premyslel, ze bych kvuli Witcherovi upgradoval PC. Ale kdyz clovek vidi ty diskuse... Neni to 16:10, hraje se to nic moc na mysi a klobasnici, obcas to crashne, casto to bezduvodne pokrpava i na spickovych sestavach... Tak jsem objednal PS4ku. :)
-
-
Jak sis asi již všiml, napsat, že místo "jediné správné platformy" sis koupil PS4, není zrovna kdovíjak moudré, zvlášť v místních diskuzích. PS4 si užij, je to dobrá konzole :-)
-
To sis teda pomohl, na konzolích to trpí poklesem fps, zejména ta PS4. Tak se modli, aby to spravil nějaký budoucí patch.
-
Nevím, jak moc máš slabý pc, ale to, že sis koupilhru na ps4 si to tím totálně zajebal.Tam neexistuje žádný HBAO+, budeš tu hru mít ještě horší než na pc na nejnižším nastavení a to bez prdele, takže hodně štestí :D
-
-
hlavne HBAO´, o tom je celej zaklinac, a na PS 4 to vypad jako na low PC ? asi spatny brejle hele *7*
-
-
-
Posdlední týden jsme prodali 4x víc pc gamepadů (což je pár desítek) proti běžnému týdnu.
Že by to mělo souvislost? *1* -
jen zkopíruju pro zifiho, který se mě ptal tři stany zpět:
moje sestava: geforce gtx 670, i5-3570k cpu 3,40ghz, 16 gb ram
nastavení mix low, medium a high, fps kolísavých 50-60
optimalizované přes gforce exp, sám jsem na to nesahal nijak víc... http://i.imgur.com/1BV3Tct.png -
Jede mi to na i3-2120 (3.3GHz), GTX 570, 8 GB Ram, nastavení grafiky na střední a hra jede plynule okolo 30 fps. A rozhodně se na to dá koukat. A právě kvůli budoucím módům jsem upřednostmil PC verzi před PS4.
-
"Naopak, řada lidí asi ráda vypne příšernou věc jménem chromatická aberace, která rozostřuje barvy a snaží se simulovat nedokonalost čočky kamery. Proč se z toho stala taková móda, když se výrobci objektivů snaží naopak aberaci potlačovat, zůstává záhadou."
+100 bodů, super, že má někdo stejný pohled na věc. -
-
chromatická aberace může zvyšovat pocit realismu u nedokonalé grafiky ale pouze pokud je zapracovaná správně, to co vidíme v hrách když se barvy rozcházejí mnohdy o 5 a více pixelů má spíše opačný efekt.
-
-
To by mě fakt zajímalo, jak může věc, kterou nikdy v reálu nevidíš, zvyšovat pocit realismu? Chromatická aberace je pouze optická vada. Je to úplně stejná vypíčenost jako stovky variací lens flaru.
-
-
zeptej se grafiků proč tento efekt přidávají do svých renderovaných obrázků, zvyšuje to realismus právě v tom, že navozuje pocit, že byl snímek vyhotoven kamerou nebo fotoaparátem a vnáší do obrazu nové barevné tóny a samotnou vadu která narušuje sterilitu počítačem generovaného obrazu, tak jak šum může pomoci obrázku který vypadá až moc uhlazený, případně bloom efekt kolem zdroje světla. Je to pomocná metoda která může pomoci obrazu který nedosahuje realismu, pokud je render realistický tento efekt je nadbytečný. Mimochodem ch.aberace není nic nepřirozené, vzniká i v lidském oku ale mozek se ji naučil odfiltrovat.
-
-
aha tak mozek se to naucil odfiltrovat, ale já si to do hlavy na just naperu.
Definice výrazu aberration
podstatné jméno
a departure from what is normal, usual, or expected, typically one that is unwelcome.
To necheš...
-
-
-
-
Kdyz jsem se s tim "efektem" setkal poprve, myslel jsem ze je to bug, kterym prosakuji do obrazu slozky pro 3d anaglyph červenomodry bryle. *1*
Vubec nechapu jak ten napad nekdo protlacil do realizace. Fakt blbost.
-
-
Jednu vec urcite mozem potvrdit, znizenim foliage na medium a tienov na medium, ostatne ultra, mam uplnu plynulost na rozliseni 1920x1080, r9 270x, i5 4670k, 8gbram. Foliage znizenie rozhodne pomoze a naozaj nema nejak extremny vliv na celkovy vzhlad hry, teda, zatial som nejak nic nepozoroval.
-
optimalizace suprova . mam intel i5 4690.8gb ram.gtx 960 a jede mi vse na max detaily pri stabilbich 33 fps .takze nakonec jsem nemusel vubec šaškovat s grafikou .
-
-
Preco to hras na 33 fps, ked mozes mat aj mozno 60, zniz si tiene a foliage maju dost vliv na fps, ako je aj v clanku, som vcera schvalne skusil, do vtedy som mal neviem kolko fps, ale urcite nie 60, tiene aj na medium su skvele a ved nakoniec podla clanku tiene beru tak 5fps, mozno si ich mozes ponechat na ultra.
-
Protože NVIDIA podvedla i vlastní hráče. Na mojí stejně výkoné GTX 670 OC 4GB to tak dobře rozhodně nejede. NVIDIA diskriminuje starší jádra aby hráči koupily nové karty. Optimalizace má vždy nějaký marketingový důvod. Buď tě má donutit koupit konzoli nebo jinou kartu
-
-
ja ješte nehral žadneho zaklinače a chtel bych začat prvnim dilem a někdo mi tady poradil že si mam nejdřiv přečist všech 5 knih, když ja nemam zrovna moc náladu čist 5 knih, bez nich tu hru nepochopím?
-
-
osobně bych řekl, že třetí díl navazuje více na knihy, než na předchozí hry, které sázely více na svůj vlastní příběh. začal bych povídkami, kde se setkáš s ciri a yeneffer a zjistíš, proč všechno je tak, jaké je... no a sága je sága
-
Těch knih je ale 8. A určitě ti doporučuju si je přečíst :-)
-
-
saga ma 5, nepocitaj tu poviedky, aj ked aj tie su dolezite aby vsetko ucelilli
-
-
On psal o knížkách a povídky jsou stejně důležité jako sága.
-
-
ale urcite mal na mysli sagu a nie poviedky, podla mna teda
-
-
To je pak ale zbytečná debata, nevidíš mu do hlavy, o záklinačovi nic neví a někdo mu poradil přečíst VŠECH 5 knih, tak jsem ho povzbudil že jich je ještě víc. Není k tomu víc co dodat :-)
-
-
-
-
-
Což o to, hru pochopíš, ale uniknou ti narážky, odkazy, pomrknutí směrem ke knižní sáze. To by samozřejmě až tak nevadilo, ale na druhou stranu, knižní Zaklínač je velice čtivý epos, byla by škoda se připravit o parádní zážitek z jeho konzumace jenom proto, že se ti nechce číst hodně textu, ne =)?
-
-
hlavne narazky ..... to si mam jako napred precist 5 knih nez si pujdu zahrat, jen z duvodu abych chapal nejake narazky na neco .... mas asi hodne casu co ?
-
-