Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Na hře mi vadí jen jedna věc a to že nejde mít najednou aktivní více questů a musím pořád přepínat mezi úkolama a mapou :(.

Ale největší zásek jsem měl u mise dámy lesů :). To morální rozhodnutí jestli zabít či nezabít lesního ducha s následnými dozvuky rozhodnutí byly hrozné . dlouho jsem rozmýšlel co zvolit :).

Jinak další hra co mám ukázkovou optimalizaci. CPU FX8320, GPU R9 280 3GB, RAM 8GB a vše mám na max, jen mám vypnuté Nvidia Hair a fps mi nespadla ještě pod 40.
  • Pilgrim66
    Optimalizace naprosto skvělá, Mám AMD Phenom 965 BE (procesor z roku 09), k tomu GTX 960 a celou hru jsem dohrál na medium se 60 FPS. Využití GPU na 99%, žádnej bottleneck.

Ke hře samotný, pro mě nejlepší RPG co jsem kdy hrál. Příběh, hudba, zasazení, hratelnost, otevřenej svět. To je prostě můj sen a jestli kvuli takovejmhle moznostem je trosku horsi grafika, tak jen tak dal.
    • "Dohral"
    • Dohral? uz? To si hral 20 hodin denne nebo co. Jinak si nedokazu představit jak si hru co ma kolem 200 hodin obsahu mohl uz dohrat. ja mam 25 hodin a porad se pĺacam nekde ze zacatku. Mozna ze jsi dohral pribeh, ale celou hru?
      • Pilgrim66
        Mám zkouškový, dohrál jsem hlavní příběhovou linku a většinu "příběhovejch sidequestů" (vzásadě všechny co se odvíjely od příběhový linky). Samozřejmě netvrdím, že jsem udělal všechny questy, kompletnější playthrough si dám po zkouškovým.

Tim celou jsem myslel, že jsem nikde nemusel snižovat grafiku nebo měnit nastavení :)
      • RazorProduction
        Prectav si ze konec hry nekdo natocil pred 4 dny :D tomu ja hovorim speed runer ach zas nam klamali prej 200 hot xDDD
      • Jack1947
        Tak hrál 50hodin příběh no boože. *7*
        • Kinet1c
          jj celkom smutne podla mna ked niekto len prebehne hrou a mohol zahlasit aky je skvely ze to presiel, prip. to fakt hral 20hodin denne :D co ty vies
          • Pilgrim66
            Bože, já se vyjadřoval k optimalizaci. Proběh jsrm to rychle, protože miluju ten příběh a nechtělo se mi čekat do července, než si budu moc dát kompletní. Tak zahoďte ty vidle *2*
            • Jack1947
              Podruhé to dohraje pomaleji... a tp... takže bez problému. *3*
      • nightborne
        Všichni mě štvete. Prokletej pošťák se neobtěžoval s balíkem a já musím čekat do ponděli *1*
  • Paulcz
    Vizuálně to teda žádná pecka není, nemyslím tím detaily 3D objektů nebo textury, ale celkově to je takový moc pohádkový, všechno září, přepálený obraz, scéna různě poslepovaná, pohyb postavy nerealistický.. mělo by to být konzistentnější a mít to pořádnou atmosféru. Některý videa ze hry vypadají příšerně a některá ujdou. Pro mě je jednička Kingdom Come kde si s tím vším dal někdo větší práci a zvolil dle mého lepší přístup.
    • Kinet1c
      Mne to vcelku nevadi, aj ked obcas no, sa mohli kus miernit, ale celkovo je to v pohode.
    • Tak Zaklinac je prece pohadka. *3*
      Ja mam taky radsi realistictejsi barvy, ale u Zaklinace mi to mirne prepaleni nevadi, dela to atmosferu ktera s obsahem sedi. Kdyz tak si pockej na nejaky komunitni postproces jako ENBseries, pak si tu barevnost a kontrast budes moct hodit do realnejsich hodnot. Taky zalezi na monitoru, pripadne TV. Levnejsi monitory maji barvy vice vyblite a napriklad plazma je kontrastnejsi proti LCD.
      Asi je lepsi kdyz to vyvojari mirne prezenou a ty pak postprocesem uberes, nez kdybys to tam umele tlacil nahoru.
      Pohyb postav pravda v konzistenci za GTA5 zaostava, ale nejsem si jist jestli je u Warehorse ta konzistence lepsi. Pred Zaklinacem jsem si dal par komunitnich single misi v Arma3 a asi diky tomu mi v Zaklinaci pohyb postav prisel realisticky az dost. *2*
      • Paulcz
        U GTA to je paráda, jelikož se pohyb neustále dopočítává na základě fyziky, kdežto jinde se prostě přepnou stavy z chůze na běh apod. pak to vypadá jak zkratovanej robot. Další věc, že postavy v Zaklínači úplně ignoruje prostředí a třeba boj ve vodě je úplně stejný jako všude jinde a to je špatně. U tak rozsáhlého projektu by se na základy mohli zaměřit.
  • Konečně pořádně bizzare diskuze o hardware. To už nějakou dobu nepamatuju. Naposlet v dobách, kdy pro mě byl nedosažitelný vrchol Geforce 4Ti. Tak to mam rád. *5*
    • Pro tebe je zrejme nedosazitelna cestina.
      • tak doufám, že si z ní dostal pořádnou sračku.
        • "Naposlet"... rofl :-D
      • gramarnazi detected
        • Když neumíš psát anglicky, tak to radši nedělej.
  • kubi-wan
    Celej internet má zas potřebu si na něco stěžovat. Autoři tu hru nějak udělali, berte, nebo nechte bejt.
    • Keyz
      Podle této logiky nikdy nemůžeš mít žádně standardy a hodnoty, protože nikdy je nebudeš chtít prosadit. Vždy si řekneš "je to tak a beru nebo neberu"....

To je špatný. Takto se chovají ovce (ano, je to ideál pro firmu). Ale má smysl nadává, na něco co mohli lehce udělat a neudělali. Má smysl nepřebírat každé ho*no co kdo vypustí a ignoruje nějaké PC standardy atd....Má smyl chtít podporu pro normální monitory a ne konzolový / tv formát 16:9. Jasně, odborník v recenzi to možná někde (zde), neřeší a nevidí to jako problém. Je to filmové i kdyby tam měl čáru 1 pixel vysoký, tak to je snad OK...Ale člověk myslí, nemá přebírat vše.

Anebo ještě horší ten The Order kde to bylo ještě více nudle *15* . Čím méně toho vidím tím lépe?
      • kubi-wan
        No já sám se zrovna mezi ovce nepočítám. Jen mi přijde uhozený nadávat na vývojáře "že je to moc barevný". Je to jejich autorská vize, no ne? Budeš nadávat na Da Vinciho Monu Lisu, že "se nějak přiblble usmívá"?

Věřim, že ta hra má určitý nedostatky, já sám jsem u prvního dílu nad hodně věcma skřípal zubama, u druhýho mě taky některý designový rozhodnutí vyloženě štvou. Ale ty hry jsem si nesmírně užil i tak a nemám potřebu připojovat se k hromadnýmu hejtu na vývojáře (přičemž zrovna oni si to, myslim, dost nezasloužej). Jestli je něco ukázka stádovýho chování ovcí, tak právě tohle.

Chápu, že se kde co někomu na hře nelíbí, ale vyloženě mě se*e, jak spousta lidí vyvolává na netu takový negativní vlny, kvůli, podle mě, úplným pitomostem. Tohle neni Watch Dogs, který ve finále neměly graficky nic společnýho s původnim videem z E3, neni to ani Order, kterej dohraješ za pár hodin, půlku z toho koukáš na filmečky a půlku z druhý půlky jen chodíš, neni to ani poslední Asasín, kterej nikomu pořádně nefungoval a doslova se "rozpadal pod rukama". Tohle je hra, do který bylo věnovaný obrovský úsilí a péče, a která holt musela v některých aspektech (grafika) polevit, aby ty opravdu důležitý věci (hratelnost) fungovaly. A je to pořád skvěle vypadající hra.

Tak doufám, že můj text dostatečně vysvětlil, že mám standardy a hodnoty.
      • Miluju, když zas nějakej Franta vytáhnee ovce. To se pak nabízí otázka, jestli dotyčný náhodou něudělal někdy něco, co by bylo možné klasifikovat jako chování ovcí...
        • Keyz
          Ovce jsem byl to ano. To ale nic neshazuje, když se měníš aby jsi nebyl.

O tom to celé je. Je jedno, zda si dělá srandu z ovce, jako si další dělali srandu ze mě, když jsem podlehl nějaké reklamě. Hlavně je změna a chtít se změnit.
  • AMD Phenom II X4 965BE 3,9Ghz, R9 280 (1072mhz / 1302mhz paměti) 8Gb DDR3 a jede vše na nejvyšší (hairworks OFF) bez blbostí jako Blur a Bloom okolo 40FPS takže na klávesnici hratelné bez problému. Natož na gamepadu na kterém to hraju.
    • Kinet1c
      zniz foliage na medium, pojde ti to aspon 60fps ked nie viac, skus to obetovat, blur a bloom ti skoro nic neuberu s celkoveho fps, vcera som skusil citelne sa navysia fps.
    • Jack1947
      Ahoj, johnny takže se to hraje lépe na gempu nebo na klávesách?
      • Na klávesnici sem hrál asi prvních 5 hodin a neměl sem problém, ale z PC křesla mě bolejí záda tak hraju s gamepadem z gauče ;)
      • Samozřejmě, že na gamepadu to bude lepší, klávesnice tady bude stát dost za prd a já bych to na ni nehrál ani za nic...
        • ANo, pekne je to vidiet v gameplayoch ako s gamepadom postava triafa vedla dveri atd :)
        • Jack1947
          Jo fakt? *8* já myslel že to pojede i na klávesnici a myši hhhmmmhhmn. *7*
  • 16:10 je na hry ideál pro mě, víc vtáhne do děje. Nudle (16:9) je jak když má člověk kšiltovku s omezeným výhledem.

http://www.computerbase.de/forum/attachment.php?attachmentid=245537&d=1313755664
    • Co to placas..ten vyhled je uplne stejnej..jen na 16:9 vidíš vic do stran..jeste da ty obrazky kde je videt za na vysku je videt uplne to same..snad není pravda:)
  • Mně příjde, že na všech screenshotech to vypadá úplně stejně hnusně.
    • Ale v běhu hra vypadá obstojně až krásně.
  • Keyz
    Škoda, že to je takto krátký článek který to vzal hopem....
    Tohle moc lidem nepomůže.

Když již byla řeč o editaci souborů pro změnu všeho možného, tak jste mohli dát odkaz, tam kde radí jak to udělal a co udělal...Třeba ten Nvdia rozbor. Tam také píší, že dopad "vyšší počet postav na scéně" je 0.....

Navíc nikdo v redakci nemá normální 16:10 monitor? Kdyby jste měli anebo o tom četli, tak by jste dopsali, že HUD nepodporuje 16:10. Mapa je přesně tam kde by byly horní a dolní pruhy. Tedy není v rohu jak má být ale pod imaginárním pruhem.... Je nutné to posunout opět přes editaci souboru, jinak to vypadá blbě. Což je neuvěřitelné.

To samé barvičky. Šlo napsat, že to lze měnit a hodit odkaz na změnu. Každému to nevyhovuje.

Reakce Geralda je pomalejší. Je tam prodleva když člověk dá "w" , tak než se pohne... No hlavní byl ten odkaz, který jste tam nedali a také jste mohli hodit odkaz na nějaký web, kde by byl ten benchmark.... Prostě udělat shrnující článek o tom, co víme a udělat to jako rozcestník aby z toho článku mohli lidí jít dal.
    • Jack1947
      Měl jsem 28" Viewsonic 16:10 a pozorovacví úhly byly fakt mizerné navíc rám jak prase... http://www1.viewsonic.com/products/archive/vx2835wm.htm

Fakt nedoporučuji nemluvě o hodně špatném podsvícení kdy v noci to nebylo nic moc... myslím že se to nějak pak zhoršilo, to nebyl levný kauf...
      Mám sice menší LG ale nemůžu si stěžovat používal jsem ho i na filmy... akorát jsem na něm musel snížit uplně jas protože mne hodně pálil do očí.. po delším koukání.16:9. samo.
    • 16:10 monitory se snad uz ani nevyrabeji, to byla takova moda zhruba před sedmi osmy roky, to mas to same jakoby sis stezoval ze ti nejede zaklinac a přitom mas 8 let starou kartu.
      • OsmY roky *8* *8* *8*
        • A ja ti na nejakou gramatiku z vysoka serru, jsem uz starej na to aby me tyhle věci zajimaly a musel jim věnovat pozornost, nejsem zapisovatel u soudu ani ucitel..tak si budu psat jak chci..obvzlast tady. Nechapu ze porad nekoho bavi v diskuzích delat opravare písemky zakladni skoly, jestli si chcete ventiovat ze jste chytri a ze na to mate tak bezte zkusit udelat statnice z cestiny, nebo něco takového..tady vam to opravovani je akorát tak k houvnu.
      • exmaxx
        Ehm, https://www.alza.cz/24-dell-u2415-ultrasharp-d2220796.htm

Rozhodne jich je min nez 16:9, ale pokud mas displej i na praci, tak 16:10 ocenis *14*
        • No jo..jenze hry nejsou práce..nevim jestli mezi hernima monitorama je nejakej 16:10..kazdopadne to je dneska spsi výjimka, takze není divu ze to hry uz moc nepodporujou.
          • Keyz
            Přidat podporu je lehké. Navíc 16:10 je lepší. Umí lépe práci a hry (když je podpora jak má)

Sice nám nutí nudle z formátu TV ale to je hnus. Nevidím proč by to nemělo něco podporovat jak má, když to je prostě lehké udělat. Ten kec o to, že je zde 16:9 tak to ber je špatný... Proč má brát něco co je hroší? Co má méně obrazu?
  • Děkuji panu Olejníkovi za rozbor a za úmyslné kopnutí do tématu downgradu. K té sarkastické poznámce bych připojil dvě věci:

1.) http://www.worldsfactory.net/2014/10/06/cd-projekt-no-downgrade-the-witcher-3
    Přečíst celé a pořádně, zejména oficiální PR prohlášení od managera Marcina Momota: "...The most important thing here is that the game will come out looking gorgeous when we are done working on it. There will be no downgrade."

2.) http://www.gamespot.com/articles/witcher-3-dev-responds-to-graphics-downgrade-conce/1100-6427502/
    Přečíst celé a pořádně, zejména "Asked specifically why The Witcher 3's graphics might have looked better in the VGX video (below), Iwinski explained that this footage--captured on PC--was derived from a "vertical slice" of the game. This demo was built specifically to run in as high fidelity as possible. It didn't have the game's full open world to contend with, and that helped boost the visuals."

Víte, jedna věc je takové to obecné povědomí "všichni lžou, no jo no co naděláme". Druhé věc je lhaní schvalovat a ještě kopat do lidí, kteří na to lhaní upozorňují.
    • Jack1947
      Jn, náš milý Tanbuo s rozborem aneb nenechte ze sebou vyjebávat. *5* Nechte ho být...
    • A než sem zkusí někdo napsat, jak si hrozně sype CDPR popel na hlavu v tom článku #2, tak bych rád upozornil že na oficiálním fóru si CDPR tak moc vzal k srdci tu lítost nad aktuálním stavem, že jakákoliv zmínkla o downgradu = zamčené nebo dokonce (to osobně vidím poprvé) komplet beze stopy smazané téma. Na oficiálním fóru downgrade neexistuje.
      • Suhlas, autor clanku nevi co zvani. Ostatne jako v 99% na tiscali.
      • kdybys radsi sel hrat a prestal resit něco co vyresit nejde, dost by se ti ulevilo, vazne..ver mi.
        • Od čeho by se mi prosím ulevilo?
          Cítím se celkem v pořádku, až na ten strach z toho, jestli někomu v U.S.A. nebo v S.S.S.R. nerupne v palici a nerozhode se naplno rozpoutat třetí světový konflikt.
          • Jack1947
            To je nejmenší problém ten příval uprchlíků kde se schovávají Islamci je myslím aktuálnější a nikomu to nevadí (vlasstně vadí) ale proč si zde neudělají stop stav nebo prostě mezinárodní vody ano ale pěkně je zatlačit zpátky... já se nějaký pitomcům bez mozku podvolovat fakt nehodlám vy jo?
          • SSSR uz neexistuje, ale jinak uvazujes racionalne, takze bez hrat:)
            • však se neboj, Putin už usilovně pracuje na obnově..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit