Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
ahoj chci se zeptat, mám sestavu http://www.czc.cz/1si6bj2deag0l8du9g2e934lmf/seznam a chci hrát na ultra je to možné? Protože na ultra vše se mi občas sekla hra a musel sem resetovat nebo spadla a musel se přes gog pustit znova, ale potom jsem snížil dvě věci o stupeň dolů a hra jede ... tak existuje nějakej patche nebo rady hrát vše na ultra? nebo mám vysoké nároky? :)
-
Nepride vam na Xboxe ta grafika az moc slaba? Ako vzdy je tam grafika horsia ako na inych platformach ale v tejto hre to je ako keby chybaju textury na rastlinach a stromoch a napr. kvapky dazda nieje skoro vidno...
-
ja ješte nehral žadneho zaklinače a chtel bych začat prvnim dilem a někdo mi tady poradil že si mam nejdřiv přečist všech 5 knih, když ja nemam zrovna moc náladu čist 5 knih, bez nich tu hru nepochopím?
-
-
osobně bych řekl, že třetí díl navazuje více na knihy, než na předchozí hry, které sázely více na svůj vlastní příběh. začal bych povídkami, kde se setkáš s ciri a yeneffer a zjistíš, proč všechno je tak, jaké je... no a sága je sága
-
Těch knih je ale 8. A určitě ti doporučuju si je přečíst :-)
-
-
saga ma 5, nepocitaj tu poviedky, aj ked aj tie su dolezite aby vsetko ucelilli
-
-
On psal o knížkách a povídky jsou stejně důležité jako sága.
-
-
ale urcite mal na mysli sagu a nie poviedky, podla mna teda
-
-
To je pak ale zbytečná debata, nevidíš mu do hlavy, o záklinačovi nic neví a někdo mu poradil přečíst VŠECH 5 knih, tak jsem ho povzbudil že jich je ještě víc. Není k tomu víc co dodat :-)
-
-
-
-
-
Což o to, hru pochopíš, ale uniknou ti narážky, odkazy, pomrknutí směrem ke knižní sáze. To by samozřejmě až tak nevadilo, ale na druhou stranu, knižní Zaklínač je velice čtivý epos, byla by škoda se připravit o parádní zážitek z jeho konzumace jenom proto, že se ti nechce číst hodně textu, ne =)?
-
-
hlavne narazky ..... to si mam jako napred precist 5 knih nez si pujdu zahrat, jen z duvodu abych chapal nejake narazky na neco .... mas asi hodne casu co ?
-
-
-
Hele co je na tom prca predevsim, ze kdyz clovek prohleda tenhle web, najde minimalne 100 oslavnych PR clanku na Z3. Prakticky ve VSECH je hromada screenu, ve vetsine i nejaky ty videa. Ve 100% pripadu samo v podobe pred downgradem. Ve vsech tech clancich se mistni zvanilove rozplyvaj nad tim, jak to vypada. V tech po odkladech samo zduraznujou, ze se "ladi" aby to (v tom predvadenym vizualu) behalo i na slabsim zeleze.
A ted tu sou clanky, ve kterych ti stejni zvanilove obhajujou ty svoje PR kecy, s tim, ze to prece nevypada zas tak zle a co ze to vlastne vsichni cekali, ze... Mno du rict svymu zakosovi, ze co by vlastne cekal, ze to bylo jen takovy demo. Sem zvedav, jestli mi fakturu proplati. -
-
ona ta hra občas opravdu vypadá dobře, hlavně když nejsou vidět vzdálené rozplizlé textury budov, např v blatech apod, kde je Johny, to má se SweetFX slušnou atmosféru i kvalitu. Zakladní princip je u Witchera nezkoumat detaily z blízka, ale dívat se z metru aspoň, jelikož pak nevynikne ta mizerná vegetace, tráva apod a hra fakt vypadá dobře.
Pro mě je problém, že ta hra obsahuje dvě, tři typy chalup a tak vypadá celý Velen, když vynechám ty dvě města. Ten svět vypadá dost totožně, takže není moc radost to prozkoumávat, zas na druhou stranu je to realistické, ale chybí mě tam nějaký úplně hustý les jak je na tom screenu před downgradem, kde by byli nějaké ty sochy elfů a prostě bych řekl wau. Ne to tam nehrozi. Skellige je pak hrůza. Takový Skyrim. -
-
No to není úplně pravda, že v Temerii mluví temerštinou *2*
Svět Zaklínače má tuším 3 jazyky a to Obecnou, Starší mluvu a od ní odvozenou Nilfardštinu. *3* -
Myslíš Janek?
-
-
Janek *15* Divný překlad. Jo toho myslím. Toho bůžka.
-
-
Divný překlad? Slovanská bůžek od polských autorů se jménem Janek. To spíš Johny mi skřípe mezi zuby.
-
-
Tome vy jste ale úplně vedle. Je mi úplně jedno jak se mluvilo v 15. století v Polsku, Zaklináč se odehrává ve 13 století a rozhodně se neodehrává v Polsku. Je to alternativní fantasy, která se inspirovalo celou středověkou Evropou, takže že je autor z Polska, je mi u prdelee. Ty si to hraj třeba v Sanskrtu, hlavně pokud se budeš cítít jako levičáckej hipster a budeš si myslel, že z toho naučít kváknout něco polsky. Enjoy...
-
Teď doufám, že neplácnu nesmysl, ale ten jinej jazyk jenom u Nilfgaardu je poplatnej knižnímu kánonu, protože když odhlédneme od starých řečí (elfština, trpasličtina), tak se výraznějc odlišuje právě jenom nilfgaarskej a skelligskej dialekt, jinak se všude mluví plus mínus "stejně", tedy jakousi směsicí vzájemně si rozumějících dialektů, kterým se dohromady říká "běžná řeč". Doufám, teda *1* .
edit: respektive "obecná řeč"... dneska mám slovní zásobu neandrtálce, zdá se. -
No máš bezesporu pravdu, kdyby autoři vymysleli vlastní jazyky (které slyšíme jenom u Nilfgárďanů), tak bych nebyl v zásadě proti. Takhle si ale musím vystačit s polštinou :).
-
Ale tak Tome... v Temerii se přeci mluvilo temersky, řekl bych, nebo nějakou podobnou běžnou řečí =). Osobně jsem zásadní vyznavatel originálních znění, ale přiznám se, že Zaklínače hraju taky v angličtině, protože mi, dle mé naprosto osobní preference, polština jednoduše nezní dobře. A myslím, že si hru oba užijeme skvěle, ne =)?
-
To nejsou argumenty, ale jeden hloupý předsudek vedle druhého. Slyšel jsi někdy rčení: "kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem"? Oni totiž v 15. století v Polsku hovořili všichni anglicky, že já hlupák na to zapomenul. K tomu polskému dabingu si můžeš pustit třeba anglické titulky. A ne, není to cool, ani hip hrát polskou hru v polštině. Je to prostě jenom přirozené jednání. A pokud se dá některý jazyk charakterizovat jako "ultimátně středověký", tak je to francouzština *3* .
-
Angličtinu umím dost dobře, řekl bych, proč bych to měl hrát v šišlavé polštině, které vůbec nerozumím a ještě se pro středověké fantasy nehodí? Abych byl cool? Abych si něco dokazoval. To vskutku nepotřebuji. O ruštině se bavit vůbec nehodlám, měl jsm ji na gymplu a byly to muka. Dost oškivlý jazyk na poslouchání. Občas se může něco povést jako legendární skladba ke Ghost in the Shell, ale tady moje pozitiva s ruštinou končí.
-
Chápu že je dnes angličtina "lingua franca", a pořád se považuje za frajeřinu, když člověk jako jediný světový jazyk ovládá právě jí, ale prosazovat ji pořád a všude hraničí s ignoranstvím. Stejně jako výroky typu: "ruština je ožralecký jazyk". Protože se řada nuancí prostým překladem zkrátka vytratí, proto raději hraji hry a sleduji filmy, pokud možno v původním znění.
-
jo, ruština je taký ožrálý jazyk, takže ano i Stalkera jsem volil angličtinu. Angličtinu vypínám jen při Final Fantay apod, kde volím ještě hezčí jazyk a to japonštinu.
Witcher je inspirován celou Evropou a rozhodně ne jen Polskem. Skellige je viginské Norsko, Dánsko. Brugge atd je inspirován zápádem apod. Takže polština tam rozhodně nesedí. Witcher má svět podobný Ice and Fire... Jedině angličtina. -
Ale guvno. Polská hra podle polské knižní série, inspirovaná polskými reáliemi a folklórem a on by ji hral v angličtině a ještě to obhajoval jako jedinou správnou volbu. Maminko, ty to vidíš. Předpokládám, že i Stalkera jsi hrál s anglickým dabingem.
-
polština se pro fantsy nehodí a už vůbec se nehodí, když polštinou začne mluvit nějaký jarl. Angličtina je krásný jazyk a pro středověké fantasy ta nejlepší možná volba. Sice je to asi cool a hipteřina hrát to v polštině ale opravdu když fantasy, tak angličtina...
-
-
-
-
-
-
Uz jsem si to koupil v jrc za 1799,- tak to snad bude lepsi nez skyrim za tu zidovskou cenu
-
-
Tohle me pripomina kamose, co vzdycky jede neco shanet okamzite nebo na posledni chvili do mesta. Proste to, co maji v obchode z toho si vyberu. Takze nejen, ze tam muzou mit treba blbe sestavy PC, ale jeste cenove prepalene :D
Kazdopadne 1799,- je i na Xbox a PS4 prehnana cena. -
oni ti určitě děkuji a mnou si ruce *5*
-
-
CPU Intel Core i5 2500K @ 4,2GHz, 16GB RAM, 1x MSI GTX 970 GAMING 4G = vše na MAX pouze s vypnutým HairWorks na 50-60FPS.
-
-
...v rozlišení také 1080p.
-
-
Co to? Grafika jak z 5 let staré hry a hlavně je jak omalovánky - nereálná a pomalu bych to nerozjel na mé 560 Ti? *1* Co to je za optimalizaci. *1* Nějak se mi tomu nechce věřit vzhledem k tomu, že GTA V hraje ve Full HD a kromě textur na medium mám všechny ostatní detaily vysoké nebo velmi vysoké...
-
-
Hej grafika z 5 rokov starej hry, tieto komentare odtrhnute od reality mam najradsej, pobavil si.
-
-
Třeba to s nastavením lepší grafiky nerozjede. Pak by to možná souhlasilo.
-
-
S těma texturama na medium děláš chybu, zrovna ty žerou málo výkonu a naopak mají velký vliv na celkovou kvalitu grafiky.
-
-
Textury ve všech hrách jsou náročné na paměť. Pokud má málo paměti - a u 560 ti má - pak je nejlepší snížit kvalitu textur (a stínů). *3*
-
Nemáš pravdu. Málo výkonu fakt nežerou, naopak nejvíc vzhledem k tomu, že 560 TI má paměť 1GB a právě textury téměř u každé hry vyžadují vysokou paměť karty. Samozřejmě tam nějaký rozdíl je, ale to už u 5 let staré grafiky se tak nějak očekává, že nepůjde vše na plno. Pořád vše ostatní rozjedu na vysoké až velmi vysoké, jako traviny, stíny atd. Co tím chci říct, že GTA má daleko lepší grafiku (hlavně se ti víc podobá realitě) a je to podle článku o dost méně náročné. Takže já ten argument s hroznou optimalizací mám.
-
-
Blbosť.. Zaklínača 3 môžeš rozbehať na medium detailoch aj na starom dvojjadre ako ja a hrať hru v 30 fps a hra vyzerá stále krásne.. zapnem GTAV na najnižšie detaily, kde hra vyzerá otrasne a nedá sa to hrať lebo to ide 5 - 10 fps.. takže optimalizácia u Z3 za jednotku (a ešte keď ku tomu zarátam aj to, že taký DAI alebo FC4, ktoré mali bežať aj na dual-core procesoroch - FC4 vyzerá skoro tak isto ako FC3, ktorá bežala v pohode na nich - a pritom tie hry ani nespustíš, tak si myslím, že CD Projekt RED odviedli čo sa tohto týka kus skvelej roboty)
-
Vedle ._.
-
-
-
-
Povězte kamarádi, jak jsou hw náročné pozdější lokace? Jsem "vytwerkoval" svůj setting do takových výšín, že v první otevřené lokaci jedu "stabilnějších" 24fps, tedy dokonalý filmový zážitek.. cirka rok 2001!!!
-
-
Novigrad dá HW zabrat.
-
-
Já mám naopak pocit, že to běží plynuleji ve městě.
-
-
-
optimalizace suprova . mam intel i5 4690.8gb ram.gtx 960 a jede mi vse na max detaily pri stabilbich 33 fps .takze nakonec jsem nemusel vubec šaškovat s grafikou .
-
-
Preco to hras na 33 fps, ked mozes mat aj mozno 60, zniz si tiene a foliage maju dost vliv na fps, ako je aj v clanku, som vcera schvalne skusil, do vtedy som mal neviem kolko fps, ale urcite nie 60, tiene aj na medium su skvele a ved nakoniec podla clanku tiene beru tak 5fps, mozno si ich mozes ponechat na ultra.
-
Protože NVIDIA podvedla i vlastní hráče. Na mojí stejně výkoné GTX 670 OC 4GB to tak dobře rozhodně nejede. NVIDIA diskriminuje starší jádra aby hráči koupily nové karty. Optimalizace má vždy nějaký marketingový důvod. Buď tě má donutit koupit konzoli nebo jinou kartu
-
-
me to jede na 43-47FPS ve FHD na sestave AMD Phenom II X4 965 3,9GHz, 12GB RAM, NVIDIA MSI GTX 960 GAMING 2G, vsechno mam na full krome viditelnosti listovi+kvalita stinu nastaveno na vyssi,nvidia hairworks vypnuto. Optimalizaci pres GeForce Experience nepouzivam.
Tahle hra si urcite zaslouzi vysoke hodnoceni 10/10, okamzite vtahne a nepusti !!!