Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
i5 4690K, EVGA GTX780 Superclocked, Corsair 16GB DDR3 2400MHz Dominator Platinum. Full HD, všechna nastavení na Ultra, HairWorks zapnuto a jede naprosto v pohodě.
-
Koupim tv 400hz,a zjistim ze tech 400hz nema podporu v hernim rezimu,a kvuli tomu jsem myslel,ze na ps4 jede zk3 divne a skube se obraz,a je sekany,a ouha dam to na standarni rezim,400hz plne funkci,hladky prechod vysoky,motionflow jemny,a panove neskutecny rozdil v plynulosti a dokreslovani okoli.A zarazi me,ze herni rezim je u me bravia tv,neskutecne odflakli.50kdl805b.A ze standarni rezim v tomto nastaveni me da tak 3krat hezci obraz,nez v hernim nastave,to jsem necekal.A necekal jsem ze i zobrazovac muze kvalitu hr a jeji chod takhle ovlivnit,a herni razim nemit podporu 400hz,a nemit rezim hladky prechod,a vicero nastaveni v motion flow,jako jemny,pritom ten rozdil v obraze je markantni,me nakrklo tak,ze jim v sony dam takovou cocku o nejlepsim miste na hrani,ze to jeste nezazili.
-
-
Kluci,vam rikam,ze v klasickym modu v tv,tj obecna,jede lip jak v hernim modu.Dam priklad:jdes a koukas na stromy,tak v hernim modu je ten obraz cukavej,v obecnim modu nikoliv.
-
To je proto, ze vubec nerozumis tomu, jak to funguje a co k cemu slouzi. LCD je mizerna obrazova technologie, zvlaste na pohyblivy obraz. Hodi se to do kancelare na dokumenty, ale rozhodne ne na filmy a hry. Ten problem se jmenuje pohybova neostrost, kterou ma LCD katastrofalni. Stary dobra crt i plazma technologie tohle umi mnohem lepe.
Resi se to velmi narocnou postprocesing upravou obrazu, ktera ale vnasi vyrazne zpozdeni mezi vstupem signalu a obrazem na obrazovce. Nazyva se to input lag. U filmu to nevadi, u her ano. Proto maji televizory pc nebo game mode, kterym se ten postprocesing vypina. Input lag se snizi, obraz se nutne zhorsi. Jedno i druhe je blbe. Na hrani je tak nejlepsi kvalitni plazmovy televizor, ktery ma vyborny obraz i bez postprocesingu. Bohuzel mainstream nechape vyhody plazmy, takze dneska uz slusnou plazmu nekoupis, nikdo uz je (ty kvalitni) nevyrabi.
Mimochodem i to 400 Hz je u LCD fake. Gen panel nema fyzicky 400 Hz, jen má postprocesing upravy s vysledkem, jako kdyby mel 400 Hz (kdyz budes ignorovat parametry jako inputlag). V hernim modu TV o tohle vsechno prijdes. -
-
Dik,hlavne ze uz je 4k,a je to tak dobry na fotky.Kde inzenyri v sony udelali chybu?
-
-
To nemusi byt chyba inzenyru Sony. LCD ma proste sve limity a na pohyblivy obraz se nehodi. OLED je v nedohlednu, plazmy v cudu. Jsem rad, ze si dnes nemusim kupovat herni tv. Tu svou bych nevymenil ani za nic a doufam ze mi vydrzi minimalne do doby, nez se objevi nejaka lepsi technologie nez LCD.
-
-
Záleží na konkrétní technologii - např. to "nové" 240Hz Eizo to řeší dobře - prokládá snímky černými a eliminuje tak pohybovou neostrost (simuluje CRT). Nevím detailně jak to konkrétně řeší ten který výrobce televizí - obyčejně se užívá interpolace mezisnímků (mázlý mezisnímek), jde o to, že dejme tomu u televize Sony (nějaké určené k PS4) by to určitě mělo být řešeno co nejlíp - zkrátka u produktu ze stejné stáje bys to tak nějak očekával...
Navíc neřešíš fakt, že s 30fps výstupu na konzoli máš moře času na postprocess/interpolaci (33ms), u 60fps (16ms) by to už byl problém... -
-
Tak zrovna sony televizory maji obecne nizky input lag a katastrofalni pohybovou neostrost. Prokladani snimku cernymi neni zadna novinka, to se pouziva uz dlouho a pouzivaji se i mnohem sofistikovanejsi technologie, snazici se s krystalem co nejrychleji pohnout. Posledni veta ukazuje, ze nechapes co je to input lag, 30 fps ti zadne more casu nedava, kazde zpozdeni se projevi.
-
-
To je prvni hra,u ktere jsem si toho vsiml,nikdy problem nebyl.Dal jsem to v tv do modu,volba sceny obecna,a je po problemu,do herniho modu uz to nedam.
-
-
To cukani muze byt treba tearing, na ktery ruzne hry trpi ruzne. Mozna na nej zaklinac trpi silne. Post procesing ti ho odstrani, v game mode mu jsi vystaven.
-
-
-
-
-
netušil sem že nekdo muže psat hur nez jack
-
-
Já to jen tak ze zvědavosti zkoušel na svým stařičkým ntb Lenovo Ideapad y560 (Intel Core i3 370M, 4GB DDR3, ATI Mobility Radeon HD5730 1GB - další pamět si grafika může nasdílet z RAM). Na nejnižší detaily a s nejmenším rozlišením, co se dalo nastavit to jelo dost plynule. I tak ale radši čekám s dalším hraním na příští měsíc, kdy si budu skládat desktop...
-
-
Hm to je slušný, já kdysi na obdobným notebooku akorát grafika610M 2GB zkoušel Zaklínače dvojku a na nejnižší detaily se to sekalo jaxviň, teď ho konečně hraju na PC na max, třetí díl si musí počkat
-
Tak to je fajn zpráva. Já mám obyčejný tři roky starý noťas a doufám, že to budu schopen spustit a v pohodě vychutnat i na něm.
-
Zkoušel jsi to aspon 1 h? Co teploty?
-
-
Hoďka to byla určitě, teploty jsem nijak nesondoval, ale vzhledem k tomu, že když se mi ten můj stařík přehřeje, tak se většinou natvrdo zasekne, tak myslím, že to bylo v pohodě, ani neřval (ventilátor jel normálně). A FPS bylo většinou nad 30 snímkama, během boje (rychlý akce) s poklesem někam k pětadvaceti.
-
-
Tak to je dobrá zpráva, díky
-
-
-
-
Nestretol sa s podobnym problemom niekto?
Hru nainstalujem, opatchujem a spustim, ale po vypnuti sa mi ju uz nepodari znova spustit Za boha neviem prist na to, preco sa to deje.
Windows 7 mam updatnuty, drivery na GTX 970 som skusal najnovsie aj starsie, ale nic nepomaha. -
-
Tak problem bol v mojom OS. Obnoil so cistu instalaciu zo zalohy a uz to slape.
-
TVL, když máš prachy na takovou grafickou kartu, tak si do pr*ele můžeš koupit hru za tisícovku, ne?
Pokud si hru updatoval, mění se ti verze hry a tím pádem i verze cracku. Takže potřebuješ jiný crack. Ale kup si to. Zrovna tohle ano. Nekupuj hnůj na 6 hodin hraní, ale tohle za to stojí. *3* -
-
Aby som to este doplnil, hru po nainstalovani bez update nespustis, ale potom ano. Len opakovane spustenie, je vzdy neuspesne.
A za to slovko blby sa neurazaj. Nebolo to tak myslene *3* -
Vies pochopit pisany text? Piratske verzie su tiez bez cracku.
Si asi blby, ked si nevies o tom nieco precitat. Aspon ten odkaz, co so sem dal. Inac by si vedel, ze su velke problemy aj s originalom. -
-
Nejde o to, ze to nema crack, ale o to, ze okradas vyvojare.
-
-
Tak to je pekna picovina. Ked si ju nestiahnem, neznamena, ze si ju kupim. A ked si ju stiahnem, niekomu nieco ubudlo?
Pochybujem, ze si to pochopil, ale to je jedno.
Ak si to nahodou pochopil, vysvetli mi, co som komu ukradol, to znamena,, komu nieco ubudlo. Pretoze to je podstata kradeze.
-
-
-
-
bavime sa o originalke ci crack ?
-
-
hra kerk nepotrebuje, je drm free, vy co tu lajkujete uplnej blábol...
-
Ani piratska verzia ziadny crack nema, je bez ochrany
-
-
Tak, tak, presne ako pises.
-
-
Nie je original.
-
-
takt o sis sám odpověděl
-
-
http://www.inquisitr.com/2102321/the-witcher-3-pc-bugs-and-crashing-issues-plague-player-experience-possible-fixes/
Vysvetli mi toto, ked si taky mudry. -
Tomu sam neveris...
-
-
-
-
-
na jaké detaily myslíte že by mi to mohlo běžet ? GTX 660,i5-3450 3,10 Ghz,8 GB ram.
-
-
no ja jedu na gtx670 2gb ,i5-760 2,8ghz a 8gb ram na high 30-40 fps
-
-
bracha ma gtx970 4gb ,i7-4790k 4,4ghz ,16gb ram + ssd a jede vse ultra (bez hairworks) 60-70 fps.
-
-
A tata? babicka?...nebo i sestra?..
-
-
-
-
Jako vždy budou hráči na PC řešit FPS, nastavení grafiky a podobný hovadiny, místo toho, aby hru hráli a užívali si ji.
-
-
Pretoze to konzola neumoznuje.
-
Princ bolesti to vystihl. Přesně jako u dvou předchozích dílů. Vždycky jsem to přesně takhle řešil a to jsem měl konfiguraci 2x lepší než doporučovanou. Poláci uměj dělat rozbitý hry no. Už jenom Rusáci jsou v tomhle horší
-
-
Švédi umí taky své = DICE. *3* A co teprve Američani = třeba Bethesda. *15*
-
-
Tak se mi zdá veterán ne veterán ale tY už mezi nás moc nepatříš nemyslíš? my ji hrajem užíváme ale řešit se některí věci musí... Nemyslíš? *3*
-
-
No mezi "tvoji partu" naštěstí určitě nepatřím :-O
-
-
Proč by tam taky měli být takoví divní lidé žejo.
-
-
-
tak jasně že to řeší PC hráči, konzoloví budou nastavení grafiky a fps řešit dost těžko *1*
-
-
No a paradoxně f. ps na konzolích se teď u Zaklínače řeší taky.. ať žije rovnoprávnost!
-
-
Řešit, jak komu hra běží, a co je dobrý jak nastavit pro nejlepší zážitek, v diskuzi pod článkem o technologický stránce PC verze a jejím nastavení? Svatokrádež!
-
-
GTX970
FX-8350
16GB RAM
Kromě 2-3blbinek vklidu všechno na max hlavně nějak nechápu proč by chtěl někdo ztrácet tolik FPS kvůli té hairworks blbince :\ -
Myslíte že to poběží na i7 2600K 3,4 GHz, 4GB a GTX 560Ti v rozlišení 1680x1054?
-
-
Problem je v grafice, 560ka bohuzel nebude stacit, kamarad ma stejnou sestavu, ale 8gb RAM, jede na minimum a trha se mu to i se zvukem, kdyz se otaci treba.
-
-
A v jakém rozlišení hraje, ja mám jen 1680x1050. Jinak podle testu by to 660 (co je snad podobná karta), měla rozběhat na prumernych 40fps, v rozlišení 1920x1080, na medium a se zaplým AA, tak to snad uplne marny nebude.
-
-
Ne
-
-
Hádám dobře, že i tak mám s tímto - Dvoujádrový procesor Intel Core i3-2348M (2.3GHz); 4GB operační paměti DDR3; grafika NVIDIA GeForce 635M (2GB) smůlu? :/
-
A co si mam hlavne nastavit aby mi to ficalo s peknym fps ? Ked mam GTX 660, 6GB ram, I7, 2,6GH. Ja sa v tom velmi nevyznam co konkretne dat dole okrem vyhladzovania :-(. Niekto typ ?
-
-
dyt na low to vypada jak na ultra, proste dej preset low, dyz to pude 60fps, tak dej medium atd... takovýhle nastavení pro amatery tam je, tak to snad zvladnes ne? :)
-
Ambient Oclussion si bere docela dost, zkus si s tím pohrat a uvidíš jak ti to pobezi :)
-