Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
GTX 560 TI 1GB
AMD Phenom 4x 3,2Ghz
8GB RAM
1920X1080 medium až high
40-50 fps -
Na GTX 560Ti je to nehratelny. Ta hra si takovou graph nezaslouzi :)
-
-
a v jakem rozlišení?
-
-
4k *15*
-
-
-
Díky za článek.
Titana nebo gtx 980 samozřejmě netřeba, pokud všechno na max. a na běžné full hd rozlišení. *3* Ale pod 960ku nebo R9 280ku bych už fakt nechodil, pokud si hru člověk chce užít přesně v tom stavu, který byl pro nás autory přichystán. Osobně nechápu ochotu hrát hru za každou cenu, s nízkým fps a na výrazně snížené detaily nebo jakékoli nižší rozlišení než 1920x1080. To je zoufalství. To už je lepší si koupit konzoli, nebo si našetřit na HW do PC, nebo hru prostě nehrát. Ale jen můj osobní názor.
Já jsem rád, že po letech zase vychází hry, které nutí hráče přemýšlet o upgradu. PC scéna v tomhle dost dlouho stagnovala i díky konzolím. Nyní kvůli novým konzolím se zase dostáváme dál a to je dobře.
Obrázek v článku ukazující pohled na les nelze rozkliknout - tedy zvětšit. *3*
Obecně si myslím, že by autoři her (či vydavatelé) měli před vydáním hry u každé ukázky hry naprosto jasně říct, že hra není hotova a mnoho věcí se změní včetně možné změny grafiky k horšímu. Mělo by to být velkým písmem jako pro pitomce a to vždy a všude. Když Američani mají v návodech k mikrovlnce, že tam nemají strkat živá zvířata, můžou polští kluci a holky domyslet, že je fakt třeba informovat blbuvzdornou formou. Pak žádné problémy nebudou. Bohužel si za tohle mohou sami. Nelze předpokládat, že se každý vyzná a že chápe, jak probíhá vývoj hry. Redakce by si tohle měla uvědomit a přestat se při každé příležitosti vysmívat těm, co prostě hry hrají ale jinak jim nerozumí. Ne všechna kritika musí být "hate" a "trolling". *3* -
-
Já myslím, že většina nemá problém s tím, že to vypadá hůř. Prostě to tenkrát neodhadnuli, sami říkali, že v té době znali jen předběžné specifikace nových konzolí, tak je pochopitelné že to neodhadnuli.
Navíc nejsou zase až tak velké studio jako jiní a nemaj tedy takové kapacity.
Problém tkví v tom, že prostě lhali. Celou dobu tvrdili, že k downgradu nedošlo a oháněli se magickým slovíčkem optimalizace. Navíc do poslední chvíle tvrdili, že pc verze bude vypadat obdobně jako prezentace z roku 2013, přičemž museli minimálně půl roku před vydáním vědět, že to nezvládnou.
Prostě kdyby řekli na rovinu, že z toho a toho důvodu to nedostojí tomu, co ukazovali v roce 2013, tak to všichni rozumní hráči pochopí a mohli si toto divadlo ušetřit.
Naštěstí je to jinak povedená hra, tak se na to za chvíli zapomene, ale stejně.
-
-
Taky jsem premyslel, ze bych kvuli Witcherovi upgradoval PC. Ale kdyz clovek vidi ty diskuse... Neni to 16:10, hraje se to nic moc na mysi a klobasnici, obcas to crashne, casto to bezduvodne pokrpava i na spickovych sestavach... Tak jsem objednal PS4ku. :)
-
-
Jak sis asi již všiml, napsat, že místo "jediné správné platformy" sis koupil PS4, není zrovna kdovíjak moudré, zvlášť v místních diskuzích. PS4 si užij, je to dobrá konzole :-)
-
To sis teda pomohl, na konzolích to trpí poklesem fps, zejména ta PS4. Tak se modli, aby to spravil nějaký budoucí patch.
-
Nevím, jak moc máš slabý pc, ale to, že sis koupilhru na ps4 si to tím totálně zajebal.Tam neexistuje žádný HBAO+, budeš tu hru mít ještě horší než na pc na nejnižším nastavení a to bez prdele, takže hodně štestí :D
-
-
hlavne HBAO´, o tom je celej zaklinac, a na PS 4 to vypad jako na low PC ? asi spatny brejle hele *7*
-
-
-
Zdravím vás,
rád bych se taky zeptal zda tento díl Zaklínače rozjedu na starším herním notebooku s níže uvedenými parametry:
CPU: IntelCore i7-3630QM
VGA: Nvidia GeForce GTX 670MX / 3GB
RAM: DDR III 8 GB
Jedná se o herní notebook MSI GT60 a pokud ano tak na jekém rozlišení ho hrát, protože tento notebook má rozlišení 15,6" FHD 1920 x 1080. -
-
ano a bude to sláva...:D
-
Pokud ti stačí HD s FXAA, jinak někde mezi HD a FHD :P
-
Zdravím,
mám stolní počítač s i7 a 8 GB RAM, k tomu výrazně slabší GTX 650 ti. Textury na max, detaily na střední, vypnuté Hairworks a pár dalších věcí a hra mi jede bez problémů (výrazně mi pomáhá na dnešní poměry malý monitor a nízké rozlišení). Myslím, že s Vaším strojem si na střední detaily (textury je vážně dobré, jak je zmíněno v recenzi, nechat vysoko) bez problémů zahrajete. Nejsem na tyto věci odborník, ale myslím, že hra je dobře optimalizovaná a co se týče šlapání na dnes slabších sestavách poměrně velkorysá. Problém na základě ohlasů na netu vidím spíš v tom, že dosáhnout dobrých FPS při všem na Ultra je problém i s některými dražšími GPU. -
Jo, ale nebude to žádná sláva.
-
-
Hlavne zadny zastavani se CD Projekt REDu, proste to downgradeovali a hotovo. Tak to je. Lhali nam a my ted mame jako cekat na jejich opravny patche? Leda govno. A co je horsi je, ze mozna budeme muset dokonce cekat i na modare, aby s tim neco udelali. Hlavne ze CDRED budou davat veskera budouci DLC zadara ... tleskam ve stoje za tuto velkorysost.
Na hru maji rozpocet jak prase a pritom ani neumi do hry pridat benchmark. Profi vyvojari. -
-
Mas vyjadrovaci schopnosti jako petilete dite. Neda se to ani cist.
-
Doma mi taky lhali, že mi dárky nosí Ježíšek, ale evidentně mě to nerozhodilo tolik, jako tebe změna grafiky. Pokud se chceš ochudit o dobrou hru, tak Zaklínače nehraj; to je největší trest, jaký jim můžeš uložit; nedávej jim svoje peníze. Všichni dělají, jako by hra byla naprosto nehratelná a způsobovala žaludeční potíže jako Oculus Rift při dlouhém užívání. Jako kdyby se každý mermomocí chtěl vztekat, protože prostě svoje odhady před dvěma lety přepískli a teď si to teda musí vyžrat. Esmeralda, díl šestistý padesátý čtvrtý: "Můj bože oni LHALI!".
Změna grafického kabátku ale byla vysvětlena, multiplatformita také a mně osobně připadá vysvětlení obojího jako velmi racionální. Jedinou chybou bylo, že ty záběry pustili mezi lidi. Pokud by to neudělali, nestrhnul by se takový shitstorm. I když...on by se strhnul kvůli něčemu jinému. -
-
Presne jak rikas, lhari to jsou. Tfuj na ne.
-
-
Ty jsi straceny případ :D :D :D
-
-
-
-
Do desktopu už peníze dávat nechci. Mám ultrabook s i7-3571U, GT 640m a 8GB ram. Utáhne to a nebo si to mám koupit i s PS4?
-
-
Kámo... jestli si opravdu chceš užít hry, kup si desktop.
-
-
Já si třeba hraní užiju jen když si vezmu noťas do postele *1*
To s desktopem jde poměrně težko.
Jednou za 5 let koupim novej noťas za 15k a stejně za tu dobu neodehraju všechny hry ... -
-
zkus hraní s gamepadem na gauči, nebo si dej do ložnice mega TV
-
-
Zkuste hrát pod vodou :O Dej si na hlavu oculus a nech si tam zavést el. šoky po dostáhní zásahu nepřítelem *14*
-
-
-
-
Kdyby dělali dema jak dřív, určitě bych to otestoval no. Bohužel na to kašlou všichni. Ale podle mě nebude problém, kort s HD rozlišením. Na 100% to půjde ok.
-
Nepůjde... Notebooky a už vůbec ne ultrabooky nejsou určeny k hraní náročnějších her.
-
-
Toho jsem se bál, ale chápu to. Na druhou stranu je smutné, že to nejede ani na low na pc za 30 000 Kč. Ok, koupím PS4 za třetinovou cenu a doufám, že následujících 5 let budu moci hrát ty největší pecky bez dalších investic do hw, snad Sony nezkrachuje.
-
-
Ak dufas, ze na PS4 ti to pobezi vo vyssich snimkoch, respektive plynulejsie, ako na PC za 3k tak si blazon.
-
Kupovat si výkonné notebooky či dokonce ultrabooky mi příjde zbytečné. Hrát se na tom občas horko těžko dá, ale není to prostě ono. Obrazovka je malá, stroj se hodně zahřívá a naprosto vždy špatně chladí, čímž se výrazně zkracuje jeho délka bytí na tomto světě. No a samozřejmě za tu cenu lze koupit solidní stolní počítač a k tomu třeba tablet či menší notebook, případně konzoli a k tomu notebook a tablet najednou. *4*
-
-
Nebo koupit kvalitní chlazení, nejlépe přilepit (U)NTB pastou k podložce. *1*
-
-
30 000 platis za tu frajerinku, ze to mas tenky, ne za vykon *9*
-
-
Spíš platím za to, že to má necelých 1,5 kg, když už. A taky matný displej, podsvícenou klávesnici a dlouhou výdrž. Ale nemám pc jen na hraní, potřebuji v první řadě aby si plnilo pracovní povinnosti a mělo tomu odpovídající parametry. Chápu že neherní desktop by mě vyšel levněji, ale ten mi je pracovně k ničemu. A k notebooku za 30 litrů si herní desktop za 40 litrů kupovat nehodlám, mám i jiné koníčky a třeba cyklistika, lyžování a lukostřelba - si každý vezme svých pár desítek tisíc. Takže se mi jeví, že konzole je jediný únosný způsob, jak si zahrát těch pár herních pecek ročně. Asi stárnu.
-
-
Tak se přihlas ještě k šermířům a Zaklínače vůbec hrát nemusíš :P
-
-
Reakce na příspěvek:
Dělal jsem dřevárny, na to už nemám čas. Ale sport a hra jsou různé věci. Ve sportu nemůžeš třeba nikoho střílet do kolene.
-
-
-
-
-
-
1080p ti to nepujde ani na low detaily, mam I7-3630m s 660m a je nutny snizit rozliseni.
-
Bez problému ti to půjde ...
Pro chytráky co mi klikaj mínusy: Ne pro každýho znamená "půjde" že to rozjede aspoň na medium a na full rozlišení s 60 FPS. -
-
taky isty by som si zrovna nebol desktopova i5 2500k 8GB RA + GTX 770 2GB a ani na strednych detailoch to nebezi podla mojich predstav v 1080p...cize 55-60fps. Bezi to medzi 40-50fps, co mi zas az tak plynule nepride, hlavne ked nahle klesne k tym 40tim snimkom.
-
-
jestli ti neprijde plynule neco s 40-50 FPS, tak je vada v tvem zraku nebo mozku.....nebo oboji *4*
-
-
Alebo si len blbec, ktory este nevidel rozdiel medzi lietadlom a plachetnicou *3*
Ak nevidis rozdiel medzi 40fps a uzamknutych 60fps a obnovovaciou frekvenciou s 60hz monitorom, tak zrak a mozog mas pravdepodobne v neporiadku ty sam. Uz ma unavuju tito individua, co si mylsia, ze 25fps je maximalne plynuly pohyb preto, ze na nom bezia bezne filmy... Skus si taky bezny film dat na takej 27" obrazovke na fullscreen a chvilu na to pozeraj a potom si to okno zmensi do relativne maleho obrazu a potom snad pochopis ten prechod v plynulosti, ked uz to v hre nevidis, co ja vazne nechapem, jak niekto nemoze nevidiet rozdiel medzi tymto... -
-
Shhh, hra se může sekat i na 960fps
-
ja jsem nikde nerekl, ze nepoznam rozdil mezi 40 a 60 FPS a do ted se to tu neresilo. Resi se tu, ze 50 FPS pro tebe neni plynule a tzn. ze 50 FPS je pro tebe sekani, idi*te...a ted to tu nezakecavej, znalce
-
-
Nedělej chytrého, Jindro... *7*
-
Lidské oko vnímá rozdíl v plynulosti do 60FPS. Jako "plynulý pohyb" se dá brát tuším od 25 FPS ...
-
-
A po tisicprvni nekdo zopakuje znova ten samy nesmysl. *15*
-
to jsem vedel uz v dobe, kdy se tu nikde FPS neresili, ani v clancich...ja resim to, ze ty si napsal, ze ti 50 FPS neprijde jako plynule *15* *15* *15*
-
Už dost bylo diskusí na to pitomé téma plox :D ale když už... + to co sežere převod do obrazu a ztratí se ve vykreslení,ha *16* *14*
-
-
-
Já jedu na mobilní GF 740M ...
Ale chápu že je spousta lidí pro který hra nefunguje, pokud jí nerozjedou aspoň na high nastavení :D -
-
napisal si to celkom spravne - pre ktorych hra Nefunguje.. spustit hru a hrat a hrat plynule su dve podla mna dost odlisne veci. Poznam par ludi, ktorym vobec nevadi trhanie pri kazdom prudsom otoceni kamerou a veselo pisu, ze im hra bezi v pohode. To ale v pohode nemusi byt pre kazdeho. 30fps na zrovna tuto hru vazne hranici s nudzou nieco hrat a nema to s plynulostou nic spolocne.
-
-
Někdy to je jen o zbytečné ignoraci. Dnešní hry se většinou netrhají při 20-25 fps (teda myslím extra trhání, někdy tam jsou menší, při načítání většinou), jen mají pomalejší reakce. U RPG pak není problém hrát ve 20-40fps, jelikož výsledkem bude často jen pomalejší input myši a pohybů postavy, což prej při lootování je dost pěkný fail v Zaklínačovi i při dobrých fps díky konverzi z konzole.
Teda pokud to zpoždění zaklínač zvládá, jinak pardon :D U FPS je to samozřejmě jinak. A u posledního ACreed ještě hůř. Ve Skyrimu to při locklých 30 nic moc neudělalo, akorát prostě nebyly čisté pohyby v 3rd pohledu.
Ještě příklad, i když je to FPS, tak Crysis 1 se dalo taky celkem fajn ovládat i při ubohých 25fps, CryEngin 2 byl totiž na tohle dobře navržený. Hodně záleží právě na Enginu a tom, k vůli čemu jsou ty fps malé. Další věc bývá, že při stabilních low fps to prostě plynule půjde, protože až drop = trhání. -
No já nevím. Právě u těch dobrých her je větší šance, že se člověk obrní trpělivostí vůči lagům apod.
Jak jsi řekl, každý to má jinak. Já se snažim popsat situaci reálně. Jak se s tím popasuje ten, kdo se ptal to už je jiná věc.
Ale tady se člověk dočká hejtu pomalu i za to, že hraje na konzoli, nebo že je socka a nemá PC za 40 tisíc...
-
-
-
Mně stačí 30 fps, ale jestli i desktopová 770 s tím zápasí, tak mobilní 640 asi nemá šanci.
-
-
-
-
Kdyz uz sme zas u W3, mohl by nekdo rict jaky je max LVL postavy a jestli po dohrani hlavni pribehove linije jde pokracovat ve vedlejsich questech atd....? Diky.
-
-
na nějakém zahraničním webu jsem četl, že 60 je max lvl a ten borec to dohrál při 40. Ano, jde pokračovat.
-
-
Bez problému na mé sestavě Intel i5 3570K, SAPPHIRE R9 290X TRI-X OC, 8GB RAM. Hra běží na ultra. Vše naplno, bez sebemenších problémů, sekání a poklesu FPS. Po 5ti minutách v nastavení Catalystu mi běží i NVIDIA HairWorks, technologie jen pro NVIDIA karty, bez toho aby mi žrala zbytečně moc výkonu, jako to dělá v základu, když se zapne na AMD kartě. Pc je staré 2 roky, jediný upgrade od té doby je nová grafika. Upřímně jsem byl překvapen, čekal jsem trochu snižování detailů.
-
https://www.youtube.com/watch?v=pF7CRy_vhzA
-
-
Jo tenhle ukol byl docela teskej,s tim plechacem na konci.A pak baziny a hrani na schovku.
-