Přejít na výpis diskuzí
Zaklínač 3 - technický rozbor PC verze
23.5.2015 | Jan Olejník
475 příspěvků
-
Děkuji panu Olejníkovi za rozbor a za úmyslné kopnutí do tématu downgradu. K té sarkastické poznámce bych připojil dvě věci:
1.) http://www.worldsfactory.net/2014/10/06/cd-projekt-no-downgrade-the-witcher-3
Přečíst celé a pořádně, zejména oficiální PR prohlášení od managera Marcina Momota: "...The most important thing here is that the game will come out looking gorgeous when we are done working on it. There will be no downgrade."
2.) http://www.gamespot.com/articles/witcher-3-dev-responds-to-graphics-downgrade-conce/1100-6427502/
Přečíst celé a pořádně, zejména "Asked specifically why The Witcher 3's graphics might have looked better in the VGX video (below), Iwinski explained that this footage--captured on PC--was derived from a "vertical slice" of the game. This demo was built specifically to run in as high fidelity as possible. It didn't have the game's full open world to contend with, and that helped boost the visuals."
Víte, jedna věc je takové to obecné povědomí "všichni lžou, no jo no co naděláme". Druhé věc je lhaní schvalovat a ještě kopat do lidí, kteří na to lhaní upozorňují. -
-
Jn, náš milý Tanbuo s rozborem aneb nenechte ze sebou vyjebávat. *5* Nechte ho být...
-
A než sem zkusí někdo napsat, jak si hrozně sype CDPR popel na hlavu v tom článku #2, tak bych rád upozornil že na oficiálním fóru si CDPR tak moc vzal k srdci tu lítost nad aktuálním stavem, že jakákoliv zmínkla o downgradu = zamčené nebo dokonce (to osobně vidím poprvé) komplet beze stopy smazané téma. Na oficiálním fóru downgrade neexistuje.
-
-
Suhlas, autor clanku nevi co zvani. Ostatne jako v 99% na tiscali.
-
kdybys radsi sel hrat a prestal resit něco co vyresit nejde, dost by se ti ulevilo, vazne..ver mi.
-
-
Od čeho by se mi prosím ulevilo?
Cítím se celkem v pořádku, až na ten strach z toho, jestli někomu v U.S.A. nebo v S.S.S.R. nerupne v palici a nerozhode se naplno rozpoutat třetí světový konflikt. -
-
To je nejmenší problém ten příval uprchlíků kde se schovávají Islamci je myslím aktuálnější a nikomu to nevadí (vlasstně vadí) ale proč si zde neudělají stop stav nebo prostě mezinárodní vody ano ale pěkně je zatlačit zpátky... já se nějaký pitomcům bez mozku podvolovat fakt nehodlám vy jo?
-
SSSR uz neexistuje, ale jinak uvazujes racionalne, takze bez hrat:)
-
-
však se neboj, Putin už usilovně pracuje na obnově..
-
-
-
-
-
-
Hm, zajímavý, na mojí GTX 970 s FX 8320 a 8GB mi to šlape krásně všechno na ULTRA, na 1920x1080. FPS sem neměřil, ale je to úplně plynulý, nevím, kde autor vzal, že potřebujete SLI GTX 980 nebo titána.. to je asi jen nějakej vtip. zvlášť, když v perexu píše, že to jede pěkně i na starších sestavách. má tu někdo doma Titána? sem zvědavej *3*
-
-
http://www.techspot.com/review/1006-the-witcher-3-benchmarks/page4.html
60 FPS to nedá. Jedině jedna 980. Na ultra (také záleží kde to měříš atd). Ale jedna karta stačí (ta nejlepší). Dvě karty jsou pro jiné rozlišení a SLI v Zaklínači funguje dobře a druhá karta přidá dost navíc. (o tom se také píše) -
Mám skoro stejnou sestavu, jako ty, akorát mám FX 8350 a více RAM a já jsem ty FPSka změřil :). Všechno na ultra jak říkáš, jen Hairworks jsem vypl a jede to na stabilních 50fps, nepadá to ani při vykreslování velkého množství postav a vegetace.
-
-
máš tu 8350 taktovanou? já jsem s hyperevo 212 na stabilních 4,5GHz už skoro rok uplně v pohodě, ale když AMD prodává ty čipy, tak trvdí, že 8350 by měli být stabilnější než třeba 8320 a 8150. Ale právě jim moc nevěřím, že je možný tu stabilitu čipu při výrobě (když si vezmu,kolik jich dělaj a jak) nějak účinně otestovat. přitom rozdíl v ceně je kolem 1000kč, což není moc, ale rozdíl tam je, tak by měl být i ve výkonu..
-
-
Právě, že nemám, nikdy nebyla moc potřeba :).
-
-
-
Ne, ale šetřím na něj... ještě tak rok dva a bude doma *1* !
-
-
-
Já si počkám pět let - hraji tak skoro všecko, počkám na ucelenou verzi, upgrade hw a pak si to zahraju na plné koule jako teprve před rokem prvního zaklínače...
(Nutno poznamenat, že první Crysis 10.1 si stále úplně na max v 1060p/60fps nezahraju, ani na rok starém pc)... -
-
tak to je kamarat vskutku zaujimava teoria, co tu predvadzas...hrat hru po niekolkych rokoch od vydania len preto, ze mi pobezi so vsetkym na max a uzijem si ju "naplno", chce asi inu logiku, aku ma bezny clovek...navyse ta vobec netrapi, ze ta hra uz v dnejsnej dobe vyzera dost na nic, hlavne, ze ju hras na plnku... nikdy ma neprestane udivovat ludska stupidita *1*
-
-
a v cem je lepsi si zahrat hru hned po vydani? kvuli machrovani? a dal? navic je lepsi si zahrat hru s vychytanyma chybama a vsema DLC
-
*1*
Pobavils... -
-
v baveni si tu zrejme majster ty *3*
-
-
Jak myslíš, každopádně ja ušetřím celkem třikrát... Za hru, za nákup hw a za elektřinu...
-
-
A to se vyplatí! Takže ty teď hraješ vlka a vajíčka asi.
-
hlavne setrit celej zivot .... az lidi budou pouzivat virtualni realitu tak ty si poridis PS 4 ...good luck *1*
-
Nekeeee...
*1*
Takhle hluboká věta plná porozumění, tolerance a respektu?
Its unreall! -
Tak kazdy sa snazime zit zdravo podla seba.
-
Hmmm... A to jsem ti ještě neřekl kolik si ušetřím nervů...
-
Nachvilu sa mi teraz asi zastavil rozum, ale uz je to dobre, neboj sa o mna *1*
-
-
-
-
-
-
přihodím svůj spec do kotle: geforce gtx 670, i5-3570k cpu 3,40ghz, 16 gb ram
nastavení mix low, medium a high, fps kolísavých 50-60
co chci ale říct... i když to nevypadá na papíře tak úchvatně, ve hře mám pocit, jako bych hrál s ultra detaily a stoprocentně je to nejkrásnější hra, jakou jsem kdy hrál. jasně, najdou se tam rozmazané textury, ne tak detailní prostředí atd. ale ta hra je i přese všechno graficky naprosto úchvatná. a to je pro mě mnohem důležitější než řešit nějaký downgrade nebo hejtování konzolí. -
-
Jak to mas nastavene? A jak mas nastaveny ovladack grafiky? Mam stejnou sestavu
-
-
Zaznamenl někdo dalši po aplikování posledniho updatu 1.04 pokles fps při stejném nastavení (vše na max krom té nvidia blbosti)? Při 1.03 mi to na AMD FX 8350 @ 4,5GHz 8GB RAM a AMD R9 280 jelo 40-55fps a ted s posledním updatem tak 30-45...
-
-
teď koukám do patch notes a něco dělali s texturama zda se...
* Texture rendering quality for high / ultra presets improved.
-
-
Na hře mi vadí jen jedna věc a to že nejde mít najednou aktivní více questů a musím pořád přepínat mezi úkolama a mapou :(.
Ale největší zásek jsem měl u mise dámy lesů :). To morální rozhodnutí jestli zabít či nezabít lesního ducha s následnými dozvuky rozhodnutí byly hrozné . dlouho jsem rozmýšlel co zvolit :).
Jinak další hra co mám ukázkovou optimalizaci. CPU FX8320, GPU R9 280 3GB, RAM 8GB a vše mám na max, jen mám vypnuté Nvidia Hair a fps mi nespadla ještě pod 40. -
Škoda, že to je takto krátký článek který to vzal hopem....
Tohle moc lidem nepomůže.
Když již byla řeč o editaci souborů pro změnu všeho možného, tak jste mohli dát odkaz, tam kde radí jak to udělal a co udělal...Třeba ten Nvdia rozbor. Tam také píší, že dopad "vyšší počet postav na scéně" je 0.....
Navíc nikdo v redakci nemá normální 16:10 monitor? Kdyby jste měli anebo o tom četli, tak by jste dopsali, že HUD nepodporuje 16:10. Mapa je přesně tam kde by byly horní a dolní pruhy. Tedy není v rohu jak má být ale pod imaginárním pruhem.... Je nutné to posunout opět přes editaci souboru, jinak to vypadá blbě. Což je neuvěřitelné.
To samé barvičky. Šlo napsat, že to lze měnit a hodit odkaz na změnu. Každému to nevyhovuje.
Reakce Geralda je pomalejší. Je tam prodleva když člověk dá "w" , tak než se pohne... No hlavní byl ten odkaz, který jste tam nedali a také jste mohli hodit odkaz na nějaký web, kde by byl ten benchmark.... Prostě udělat shrnující článek o tom, co víme a udělat to jako rozcestník aby z toho článku mohli lidí jít dal. -
-
Měl jsem 28" Viewsonic 16:10 a pozorovacví úhly byly fakt mizerné navíc rám jak prase... http://www1.viewsonic.com/products/archive/vx2835wm.htm
Fakt nedoporučuji nemluvě o hodně špatném podsvícení kdy v noci to nebylo nic moc... myslím že se to nějak pak zhoršilo, to nebyl levný kauf...
Mám sice menší LG ale nemůžu si stěžovat používal jsem ho i na filmy... akorát jsem na něm musel snížit uplně jas protože mne hodně pálil do očí.. po delším koukání.16:9. samo. -
16:10 monitory se snad uz ani nevyrabeji, to byla takova moda zhruba před sedmi osmy roky, to mas to same jakoby sis stezoval ze ti nejede zaklinac a přitom mas 8 let starou kartu.
-
-
OsmY roky *8* *8* *8*
-
-
A ja ti na nejakou gramatiku z vysoka serru, jsem uz starej na to aby me tyhle věci zajimaly a musel jim věnovat pozornost, nejsem zapisovatel u soudu ani ucitel..tak si budu psat jak chci..obvzlast tady. Nechapu ze porad nekoho bavi v diskuzích delat opravare písemky zakladni skoly, jestli si chcete ventiovat ze jste chytri a ze na to mate tak bezte zkusit udelat statnice z cestiny, nebo něco takového..tady vam to opravovani je akorát tak k houvnu.
-
-
Ehm, https://www.alza.cz/24-dell-u2415-ultrasharp-d2220796.htm
Rozhodne jich je min nez 16:9, ale pokud mas displej i na praci, tak 16:10 ocenis *14* -
-
No jo..jenze hry nejsou práce..nevim jestli mezi hernima monitorama je nejakej 16:10..kazdopadne to je dneska spsi výjimka, takze není divu ze to hry uz moc nepodporujou.
-
-
Přidat podporu je lehké. Navíc 16:10 je lepší. Umí lépe práci a hry (když je podpora jak má)
Sice nám nutí nudle z formátu TV ale to je hnus. Nevidím proč by to nemělo něco podporovat jak má, když to je prostě lehké udělat. Ten kec o to, že je zde 16:9 tak to ber je špatný... Proč má brát něco co je hroší? Co má méně obrazu?
-
-
-
-
-
jen zkopíruju pro zifiho, který se mě ptal tři stany zpět:
moje sestava: geforce gtx 670, i5-3570k cpu 3,40ghz, 16 gb ram
nastavení mix low, medium a high, fps kolísavých 50-60
optimalizované přes gforce exp, sám jsem na to nesahal nijak víc... http://i.imgur.com/1BV3Tct.png -
Velmi vela hier pohorelo na tom, že autori slubovali modre z neba, a potom tie hry neboli až take užasne ako sa slubovalo, aj ked neboli zle...a preto sa musi slubovať opatrne. My PC čkari s očakavanim dychtivo očakavame každy novy titul, ktory tu grafiku posunie o niečo ďalej, a potom, ked sa tak nestane a hra je "len" krasna ako Zaklinač 3, sme pochopitelne sklamani...čo našťastie nie je môj priklad, pretože som od tejto hry nečakal vôbec nič, a velmi ma prekvapila...som z nej uneseny, aj ked som ťažko zavisly na Starcrafte...
Ale...ak bude podobny prooser aj s Doomom 4 ...kupujem woodoo babiku *1* -
Mně příjde, že na všech screenshotech to vypadá úplně stejně hnusně.
-
-
Ale v běhu hra vypadá obstojně až krásně.
-