Přejít na výpis diskuzí
Zeschuk z BioWare neodešel, jeho role se rozšířila
10.8.2012 | Adam Homola
97 příspěvků
-
Hlavně postava ve dvojce mluví, ne jako v jedničce za hluchoněmýho *15* .
Upřímně. Po posledních hrách od Bioware mám problém přejít k jiným způsobům vyprávění. Ačkoli se najdou takové, avšak není jich zase tolik. Jediná vada na kráse je prostě vydavatel, EA jsou manageři a jejich hlavní náplní jsou grafy. -
No dyt, i kdyz to napises takhle jednoduse, tak je videt, ze dvojku si musel popsat dvakrat delsi vetou ;)
-
Rád bych polemizoval o "originalitě" Bioware příběhů následujícím obrázkem:
http://i49.tinypic.com/21vl5.png -
Promiň, ale co je dospělejšího na tom, že se kluka z chudé rodiny stane hrdina jednoho velkoměsta. Je to jen příběh jedničky v o něco menším měřítku (celé království > velkoměsto). Morální dilemata a nevyjasněné charaktery byly už v jedničce. Skutečně jediný větší rozdíl je v tom, že se zde více klade důraz na ostatní členy rodiny, kteří v jedničce působili více méně jen v tutoriálu.
-
DA1 a DA2 maju oba klasicke cliche pribehy, ktore sa v rpg pouzivaju roky...Pribeh DA2 je asi tak jedinecny ako DA1, ktory bol uz recyklovany pred a aj po a dokonca v hrach od Biowaru...Hral si ty aj ine hry od Biowaru ako DA1 a DA2...Asi nie...
-
Kapitán přes palubu!
-
Urcite, ta hra je zjednodusena po vsech strankach, a proto jsem se mohl vic soustredit na dej a to se mi proste libilo. Urcite bych nechtel takhle vsechny RPG hry, ale nemyslim si, ze by to byla spatne udelana hra, kde proste nevedeli jak to udelat, tak by to udelali blbe.
-
NJ, pribeh DA2 je originalnejsi...
DA1 pribeh o cliche, ako 1 clovek zachrani svet..
DA2 pribeh cliche o tom, ako sa z nuly snaziacej sa len prezit a ochrani tnajblizsich stal hrdina a clovek s plyvom...
Napisane strucne a bez spoilerov...
Fakt originalne obe pribehy, resp. ich koncepty *6* -
Neboj se, hrál. *3* Mně se ve dvojce líbil třeba design, který nebyl tak klišé jako v "pohádkové" jedničce, ale celkově mi to přišlo po všech stránkách zjednodušené.
-
DA2 je nepochybne dospelejsi. Tak si odvypravej pribeh jednicky. To je klasicka pohadka, jedno klise vedle druheho az nakonec zachranis cele kralovstvi a dostanes malem pulku princezny k tomu. Odvypravej si pribeh dvojky a uvidis, ze uz pribeh samotny obstoji jako "pribeh", ktery je zajimavy odvypravet a nehrat jej jen prostrednictvim hry. Chapu, kdyz se nekomu pribeh Dragon Age 2 nelibi, pak se mu ani nemuze libit ta hra, ale pribeh je prave to, co je dal oproti jednicce. Ale zase rikam, muj nazor, ktery rikam prave proto, ze ho nikdo jiny nerekne :)
-
Mne je fuk, ci sa ti ta hra pacila alebo nie, ked sa ti pacila, tak fajn, aj taketo individua sa najdu, ktory sa DA2 pacil, a respektujem to, ale prosim ta, nekecaj mi tu rozpravky o tom, ze DA2 je lepsi a dospelejsi ako DA1, toto uz je fakt moc a nereagovat sa na to absolutne neda...
DA1 hlavna pribehova linka je dlhsia ako cele DA2 so vsetkymi questami, takze...DA2 som hral len preto, lebo som chcel vediet, co sa stalo s univerzom DA1 a postavami...Nakoniec som sa toho dozvedel asi na jednu A4 stranku nepodstatnych informacii a to sa hra odohrava niekolko rokov po tychto udalostiach...Vyhodil som 33 eur von oknom, mohol som si to precitat na wikipedii a mal by som pokoj. -
Bioware jsou tvůrci KOTOR a zaslouží si respekt,ale poslední dobou je to už napováženou... přesměrovaní z rpg originálních dílek na tupé akční svinstva bez mozku ala ME je krok zpět...doufám že se Bioware osamostatní, ikyž je to utopie :(
-
Hráls? Podle mě neni, i když to všichni říkají. To je jako když chceš vyzdvihnout jednu část, tak logicky upozadíš věci okolo. Když chceš hru s komornějším příběhem, aby jej hráči víc vnímali a je tam mnohem víc rozhovorů a dějových scén, tak odebereš některé prvky jako třeba vybavování členů v partě, atd. Že jsou RPG aspekty horší je podle mě právě rozhodnutí, aby ve dvojce lépe fungoval komorní příběh. Možná jsem jediný, kdo tohle vidí, ale mě se to tak líbí. A když na tu hru všichni tak nadávají, o to víc to musím napsat :)
-
toho jsem si tady taky všiml: líbí se ti něco co většině ne? Jsi De Bill. Nebo naopak - nelíbí se ti něco, co je podle ostatních bomba? Pak jsi přinejlepším troll. Asi nikdo nezná přísloví "sto lidí sto chutí".
-
To je u hry docela slabota, když jediné pozitivum je originalita příběhu (oproti jeho předchůdci). *4*
-
eh vidím v tom pozitivum že jestli jsou v bioware ještě nějací idealisté tak cd project posílí o par členu
-
To tady nevím, co je na naší diakritice tak strašně složitého (´, ˇ, °) a výslovnost je taky v pohodě. Minimálně se nemusíme zvlášť učit jak se slovo píše a zároveň jak se i vyslovuje, jako u jiných jazyků. *15*
-
Aspon jeden! A me jde o dobry pribeh predevsim, takze proto mi ostatni aspekty neprijdou tak hrozne.
-
DA 2 je ve všech směrech horši nez jednička až na příběh ten je daleko originálnějši...
-
Takze kdyz se nekomu hra libi, tak je to troll? Kam ty diskuse uz speji, to nevim :) A pribeh DA2 je rozhodne lepsi, protoze jednicka to bylo takove klasicke zaciname epickou bitvou, az zabijeme draka a zachranime cele kralovstvi. Jestli nekomu vyhovuji takovehle pohadky, tak ok, ale me se prave libi komornejsi veci jako Dragon Age 2.