Přejít na výpis diskuzí
Zisk World of Warcraft klesl o polovinu
12.9.2013 | Ladislav Loukota
94 příspěvků
-
nejak opomijis, ze kazde MMO ma nejaky udrzovaci naklady a naklady na rozvoj. takze vypadek 5/12 z prijmu neznamena, ze ztratis 5/12 zisku. tady jde o 54% pokles zisku. tzn. to vypada, ze zaklad co musi blizz davat na udrzovani wow je zalozen na zhruba 2M predplatitelu. vsechno pod uz bude ztrata. to vse za predpokladu, ze pocitame konstantni naklady na udrzovani. ony tak uplne konstantni nejsou, ale myslim, ze zbytek si uz domyslis. takze mohli bychom teoreticky pocitat tak 1,5M, kdybychom byli pesimisti.
-
takze servery s platicimi lidmi by zely prazdnotou? to je presne opak toho proc zavadis f2p. ty tam chces co nejvic lidi aby si mohl dojit platici a ty ti neodesli, protoze tam nikdo neni.
-
Kdo jen to takhle říkával před teopu. Humm *7*
-
Co je to za hovadinu? Blizzard má z každého zaplaceného měsíce stejně, a pokud vím, tak 7 miliónů předplatitelů NENÍ polovina z 12ti...
Takže ty čísla jsou vážně padlé na hlavu... -
Vtipné na tom je , že si to vlastně Blizzard zavinil sám. Pandy byli fakt mimo mísu.
-
Nemůžu než prostě nesouhlasit, existovalo před WOW spousta MMORPG, pokud mám tedy mluvit o těch 3d, tak já třeba hrával Anarchy Online.. to bylo sakra dobrý MMORPG.. skilly, nano a ncu, tokeny, augy poskládat do implantů.. miliony možností až po zakoupení parcely a stavění gildovních budov (vlhkej sen všech WoWkařů), socializace, člověk to hrál půl roku, udělal level 60-80 a pak teprve zjistíl, že pochopil tu hru a její principy a začal s novou postavou znova. Musel.. ono za chyby a špatný volby taky ta hra trestala. Ve WoWku jsem se pak cítíl jak v pohádce pro malý děti.. jasně není to tak náročný, člověk u toho spíš zarelaxuje, jenže bohužel s každým datadiskem to bylo horší. Navíc i princip vydři si EQ, novej datáč, vydři si nový EQ.. potřetí už to byl fakt nudný opruz.. bavilo mě to a toho času nelituju, čas to byl můj :) Jenže je to nazváno pravým jménem.. stal se z toho díky WoWku nejprázdnější a nejkomerčnější žánr.. i ten článek.. řeší upadek hráčů? Neřeší.. řeší úpadek zisků...
-
WoW mi dalo takovy zazitky, jako zadna jina hra. Nevzpominam moc na realnej zivot, vzpominam na krasnej zivot ve WoW. Nikdy nezapomeneme *14*
-
No já objevil Everquest Next http://www.youtube.com/watch?v=sDq2a3zy_6M
vůbec jsem netušil že taková hra je vůbec ve vývoji a celkem mě zaujala. Články o wowku jsou tady pořád zkuste napsat i o něčem jiném. -
Uff , tak to teda výrazne kleslo, ale aj tak si myslím, že blizzard kuje niečo nové, žeby WOW 2 ? :D
-
No ano, přesně proto, není samozřejmě nejlepší ani první, ale nejhranější ano.
Než vyšlo WoW tak bylo MMORPG okrajový žánr a vycházely skvělé hry jako Ultima či EVE online, ale po úspěchu WoW se z toho stal nejprázdnější a nejkomerčnější žánr ze všech a začaly vycházet tupé sračko-hry.
Takže ano, WoW zabilo žánr MMORPG tím, že do něj přivedlo masy. -
lol
-
Todle bych bral hodně s rezervou, všechny rozhovory s bllizzardem sou veřejně dostupné na mmo-champion.com a už poslední půl rok co špekulanti začli špekulovato F2P pro WoW se tam snad každej tejden vyjádří někdo z blizzardu že o F2P do WoW neuvažujou a chtěj zustat jen u mikrostransakci které neovlivní hru...
A co se čísel týče tak tady http://investor.activision.com/annuals.cfm sou oficiální zprávy blizzardu pro akcionáře a tam sou trochu jiná čísla, takže bych Super data bral hodně s rezervou... -
no pome f2p, uz si to chci zahrat kdykoliv chci jak dlouho chci bez toho aby sem musel platit cely mesic
-
Nedelej si srandu. Ted je secko tak easy az jeto nuda . A prave proto to wow ide do prd.le.
-
áno,ale taky na rozdíl od ostatních her se snaží být nereálný :D
-
on existuje nehumanoidní vlkodlak ? *3*
-
nekteri ani nikdy nezacali {PROUD_FACE}
-
hm, peknej screen, ale ve skutecnosti to vypada takhle *1* :
http://us.media5.battle.net/cms/gallery/6HNEWXWFHHX81316652488646.jpg *1* *1* -
Wow už dospěl tam, kde díky němu ostatní mmorpg začínaly. Už prostě nic lepšího vymyslet nejde a každého to dřív nebo později omrzí. Bude jim to vynášet ještě dlouho, i mnohem starší hry se dnes ještě hrají, ale asi půjdou čísla už jen dolů.
-
Na ten se těším. Líbí se mi jak mění zažitý mechaniky a snaží se inovovat oproti kopiím WoW. Stejně se obávám, že WoW porazí jen další hra od Blizzardu.