Přejít na výpis diskuzí
Zisk World of Warcraft klesl o polovinu
12.9.2013 | Ladislav Loukota
94 příspěvků
-
Ha ha :D Tusil som, ze za chvilu tu bude plno haterov. :D Ale, chalani, chce to trocha nadhladu :) A to co dokazalo WOWko na poly MMOciek mu zapriet nemozte.
-
-
Ano, WoW zabilo celej žánr MMORPG.
-
-
A to jak prosimtě, protože je to nejlepší, nejhratelnější MMORPG co kdy (zatím) vzniklo? Ostatní MMORPG se zabili sami tím, že wowko prostě a jen kopírují. Je sice pravda, že si nedokážu představit jinak fungující MMORPG, ale to je taky ovlivněné tím, že wowko bylo prostě první.
-
-
No ano, přesně proto, není samozřejmě nejlepší ani první, ale nejhranější ano.
Než vyšlo WoW tak bylo MMORPG okrajový žánr a vycházely skvělé hry jako Ultima či EVE online, ale po úspěchu WoW se z toho stal nejprázdnější a nejkomerčnější žánr ze všech a začaly vycházet tupé sračko-hry.
Takže ano, WoW zabilo žánr MMORPG tím, že do něj přivedlo masy. -
-
Kdo jen to takhle říkával před teopu. Humm *7*
-
-
Kdo? :-D
-
-
Nemůžu než prostě nesouhlasit, existovalo před WOW spousta MMORPG, pokud mám tedy mluvit o těch 3d, tak já třeba hrával Anarchy Online.. to bylo sakra dobrý MMORPG.. skilly, nano a ncu, tokeny, augy poskládat do implantů.. miliony možností až po zakoupení parcely a stavění gildovních budov (vlhkej sen všech WoWkařů), socializace, člověk to hrál půl roku, udělal level 60-80 a pak teprve zjistíl, že pochopil tu hru a její principy a začal s novou postavou znova. Musel.. ono za chyby a špatný volby taky ta hra trestala. Ve WoWku jsem se pak cítíl jak v pohádce pro malý děti.. jasně není to tak náročný, člověk u toho spíš zarelaxuje, jenže bohužel s každým datadiskem to bylo horší. Navíc i princip vydři si EQ, novej datáč, vydři si nový EQ.. potřetí už to byl fakt nudný opruz.. bavilo mě to a toho času nelituju, čas to byl můj :) Jenže je to nazváno pravým jménem.. stal se z toho díky WoWku nejprázdnější a nejkomerčnější žánr.. i ten článek.. řeší upadek hráčů? Neřeší.. řeší úpadek zisků...
-
-
To asi neměla být reakce na mě, ne?
-
-
-
-
-
-
A mozno je nacase vytvorit nove MMO. Free to play to uz na vrchol nevytiahne aj tak. Napriek tomu je to uctihodne co toto MMOcko dokazalo a ze si ziskalo na roky miliony platiacich hracov. To uz zrejme nikto nezopakuje. A raz to skoncit muselo.
Skusal som ho cca 2-3 tyzdne a zistil som, ze to nie je pre mna ;) -
No ja nevim, nic proti WoW nemam, ale to opravdu cekali stejne zisky do nekonecna?
-
-
Mas pravdu, nevis.
-
-
Ty jejich cisla maji asi stejnou informacni hodnotu jako nase predvolebni pruskumy
-
F2P bych si docela nechal líbit, asi bych se tam vrátil to omrknout a čas od času zabil nějakej ten čas
-
Všichni jsme věděli, že to tak dopadne, a většina z nás si tam užila kousek života plného dobré zábavy...tak co, ta chvíle je pomalu tady, co řešit :)
-
Wow už dospěl tam, kde díky němu ostatní mmorpg začínaly. Už prostě nic lepšího vymyslet nejde a každého to dřív nebo později omrzí. Bude jim to vynášet ještě dlouho, i mnohem starší hry se dnes ještě hrají, ale asi půjdou čísla už jen dolů.
-
Todle bych bral hodně s rezervou, všechny rozhovory s bllizzardem sou veřejně dostupné na mmo-champion.com a už poslední půl rok co špekulanti začli špekulovato F2P pro WoW se tam snad každej tejden vyjádří někdo z blizzardu že o F2P do WoW neuvažujou a chtěj zustat jen u mikrostransakci které neovlivní hru...
A co se čísel týče tak tady http://investor.activision.com/annuals.cfm sou oficiální zprávy blizzardu pro akcionáře a tam sou trochu jiná čísla, takže bych Super data bral hodně s rezervou... -
-
Podobne se vyjadrujou dycky vsichni, presne v okamziku, kdy jim zacne tyct do bot. Sak swtor taky nikdy nemel bejt f2p ... ;D. A wowko uz z casti je, takze je jen otazka kdy, a ne jestli.
-
-
To F2P z casti myslis ten trial do 20. lvl kterej ti zabere asi 2h herního času? :D
Ale SWTOR nikdy neměl tolik lidí jako WoW ani v době největšího boomu a nemá ani teď když je F2P...
-
-
-
Ale umřímě kdo sakra neměl rád brewmastera ?? :D byl úplně epic :D tak si nestěžujte na pandy :/
-
Kdyby me dali moznost hrat starsi datadisky bez ovlivneni tema novyma, tak jsem tam zpatky a jeste rad zaplatim. Takovy Vanilla, TBC nebo Wotlk rad si znovu zahraju. Ani nepotrebujou mikrotransakce, verim ze spoustu hracu by na tohle slyselo. Konec koncu na jejich foru za tohle se lobuje uz davno.