Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A ještě bych dodal, jak je zrovna v tomto ohledu diskuze důležitá. Podívej se třeba na 7.62 HC recenzi z roku 2009, kdy s migrací na nový web diskuze zmizela a to co už se tam nedočteš je, že přesně podobné jako u TF1. Ta hra je neuvěřitelně detailní a jde do hloubky, ale není moc přístupná a nic moc ti nevysvětlí. A zároveň to porovnej například s recenzí na Steamu, která je v angličtině a hodnocena jako nejužitečnější. Přesně vidíš, že někdo tomu dal možná pár hodin, nedostal se do toho, tak dal 3/10 a tím už tak málo známou hru pohřbil, pro případné zájemce, kteří by tomu možná i dali šanci, ale z té recenze si řekneš, že to za to nestojí. Přitom na poli real-time pauzovacích her je to snad nejlepší klon Jagged Alliance a překvapuje mne, že i tady se občas pod diskuzí k nějakým hrám ala JA občas vytáhne i 7.62 HC

  • Tanatonaut

    Sterak by byl dobrej. Fajn volba. 

  • Tato "nová" redakce (po odchodu Dobrovského) mi nikdy nepřirostla k
    srdci. Nejhorší pan Makal, ten mi nikdy nesedl už z dob hrej nebo kde
    působil předtím. Recenze většinou z konzolových her, styl psaní se mi
    nelíbí, politika (ta jediná správná!) objevující se v recenzích a
    článcích... Nuda, nuda, šeď, šeď. Že tu teď končí nějací redaktoři je mi
    jedno a možná i doufám, že se časem najdou kvalitnější autoři a kvalita
    se zase zvedne.

  • Proto jsem psal, že by to chtělo na stream pozvat hosty. Stejně, není to vždycky o věku, ale o publiku. Agraelus a spol. už taky nejsou nejmladší a to mladý publikum pořád dokáží zaujmout. I když bych řekl, že na Twitchi fakt nejsou primárně mladý lidi pod 20. Všichni zestárli společně s cílovkou. To stejný na Youtubu. TikTok je sice nejnovější, ale i tam už není většinou mládež 15-20, ale spíš 20+. Vždycky ale záleží na obsahu.

    Mně by se ke Gamesům třeba ideálně hodil Sterakdary, kterej minimálně Bětku zná z TV z Replaye nebo jak se ten pořad tehdy jmenoval. Má podle mě nejrozumnější fanoušky a pravidelně streamuje. Sám ho občas sleduju. Nebo popravdě kdokoliv jinej.

    A jasně, nikdo se tomu nevěnuje. Jak říkal Aleš: "Problém není nějaký pokles návštěvnosti, pořád patříme ke špičce."

    Jenže pokud Gamesy jejich stávající návštěvnost neuživila, tak nebyla dostatečná. Nebo se musí zavést další kroky.

    Proto mně nejvíc vrtá hlavou, co jsem zmiňoval: Jak to, že konkurence se uživí, i když nemá na svých webech inzerci? Ale nikdo z nás do jejich financí nevidí.

    Každopádně hlavní je ta snaha zkoušet nový věci a platformy, která tu prostě není vidět. A přístup k fanouškům. Ale to už se opakuju.

  • Tanatonaut

    ....Pavel se místo sólo dráhy mohl ujmout streamování na Twitchi pod záštitou Gamesů a rozjet kampaň: Zachraňte stávající Gamesi!.......

    Souhlasím. ( byť na tohle by stejně byla lepší domluvená spolupráce s někým známým, který mladší seznámí s Games. Protože nikdo pod 20 na Games podle mě nechodí a ani to nezná a Pavel není dost, protože i on má primárně za fanoušky lidi co už tu jsou a je jim podobně )

    Redakci respektuji, ale nikdo kromě Pavla nemá kontakt s realitou nové doby. YT a Twitch a TikTok jsou naprosto dominantní platformy pro lidi pod 20 ohledně popkultury. A nikdo v Games to nikdy nijak nereflektoval. Nula pokusů jít novým divákům naproti. A tady je výsledek. 

    ................Kampaň podpořit správným SEO, mailingem, segmentací, sockama.........

    Nikdo z redakce ( opět kromě Pavla ) nikdy nedokázal ani na ten jejich  zaplivaný Instagram dodat snad jediný osobní příspěvek. Nikoho to nikdy nezajímalo. Takže chtít po nich tyhle moderní věci nemůžeš 😂

    BTW: Proč  proboha nemůžu při psaní příspěvku vytvořit citaci ? Tohle jinde weby měli už před 15 lety !!!   )

  • V tomhle ohledu je to asi příklad dobrý. Tou dobou jsem brouzdal asi na Hrej, možná dokonce ještě na Bonuswebu. Sem jsem se přesunul v podstatě spolu s Pavlem, když to na Hrej umřelo. Nějaké přitažení šroubů tady pamatuju a nepřijde mi to až tad dávno. Ale asi to tu asi bylo ještě volnější. Zvlášť v době, kdy nebyla povinná registrace přes mail.

  • Samotná čísla mi nepřijdou až tak důležitá, ale řádově rozdíl je pořád vidět.

    Nevím jestli tu dobu pamatuješ, ale vytáhl jsem to i z jiného důvodu. Diskuze byly živé a člověk se tam často dozvěděl víc než z recenze, což je právě pěkný příklad TF1. Nicméně v pozdější době už dovolit si rozporovat názor recenzenta, ať byl jakýkoliv a jakkoliv většinou znamenalo ban a promazání diskuze.

  • Přesně tak, kolikrát jsem byl zabanovaný na týden. A nejlepší, že podobné názory už pak banovaný nebyli. Třeba za to, že jsem použil slovo černoch - bum a ban. A nebyl to rasistický příspěvek, zkrátka jsem jenom použil to slovo na pojmenování postavy tmavé pleti. V dalších příspěvcích to slovo bylo taky, ale ban nedostali, pač by ve finále museli zabanovat většinu lidí. 

    A ban na týden za “špatně” volený slovo je teda brutál. To vyjdou další články na který nemůžete reagovat. A hlavně jsem byl kolikrát i zhnusený tímto přístupem, že jsem se tu neukázal třeba čtvrt roku po banu. Takhle jim ta komunita podle mě odešla. Nikdo si nechce dávat pozor i na běžná slova, aby tím tu přecitlivělou redakci náhodou neurazil. 

  • Ano, komunita byla o hodně aktivnější, to vůbec nepopírám, ale Zrovna TF tam docela vyčnívá tak jako tak. Když si nalistuješ stránku, kde je
    https://games.tiscali.cz/archiv/recenze?page=64
    Tak víc diskuzních příspěvků tam mají jen The Last Guardian (dlouho očekávaná hra, která moc nenaplnila očekávání) a Final Fantasy XV, což je sakra silná značka s množstvím fanoušků. I když nalistuju o stránku tam a zpět, tak vidím Watch Dogs 2 a Resident Evil 7 (skoro totéž jako FF XV).

    Edit: A ano, i počet recenzí byl cca 2x až 3x vyšší než v poslední době a častěji se dostalo na okrajové žánry. V tom máš pravdu.

  • Bylo běžné, že diskuze měla desítky až stovky postů. Spíš to uvádím jako příklad žánru, který i tenkrát byl braný jako skomírající, ale stejně byl schopný vygenerovat zájem čtenářů, ale po zavedení registrace už jsou čísla jinde. A např.  vydání 1.0 Workers & Resources před 2 týdny tu má krásnou 0 a jiné weby již o nich psali 2 dny předtím a jinde i dříve. Není to ani recenze, jen "Novinka" s křížkem po funusu. Stejně jako Manor Lords. V okamžiku vydání early access dokonce padly Steamu platební brány a tady několik dní ticho a pak zase jen povrchní "Novinka" v době, když už si to člověk přečetl x-krát jinde a i s větším detailem.

  • Nevím, jestli uvádíš zrovna dobrý příklad. Pokud je recenze masivně kritizovaná (TF1), tak je logické, že na sebe nabalí mnohem větší objem komentářů (převážně kritických, logicky) než recenze, která je v zásadě OK a vytýkají se jí jen drobnosti (TF2). Zvyšování počtů komentářů tím, že začnu psát mizerné recenze, nepovažuji za dobrý nápad.

    Ale obecně je pravda, že komunita je tu slabá a jako dva z hlavních důvodů bych taky uvedl články bez šťávy a přehnané promazávání příspěvků. To druhé se mě sice nikdy nedotklo přímo, ale přesto to vidím a cítím. Nevím, jestli jde nejde o nějakou centrální politiku Tiscali, protože i skript kontrolující nekorektní slova před odesláním je používaný na všech jejich stránkách.

  • A kdo vám ty peníze teda shání? Ať je to kdokoliv, tak měl být vyhozen místo vaší redakce, protože evidentně odvádí špatnou práci.

    Indian ani Vortex inzerci na webu nevyužívají a fungují. Jak to dělají?

    Jak jsem psal v minulým příspěvku, jenom sockama to není. Konverze na vašich sockách je mizivá, protože se tam nic neděje. Nepotřebuju chodit na face ani instáč, abych se dozvěděl, že jste napsali novou recenzi. To zjistím rovnou na vašem webu.

    Budování brandu je fajn, ale zrovna vy ho máte vybudovanej, tak jak s jeho pomocí chcete zvýšit svoje příjmy? Brand pomáhá udržet stávající lidi, ale nezíská nové a sám o sobě nic nevydělá.

    Dlouhodobě zeštíhlujete a rušíte místo toho, abyste hledali způsoby, jak se rozvíjet. Potřebujete dvě hlavní věci:

    1. Stále lepší a zábavnější obsah (=kvalitní produkt), za který vám stávající fanoušci budou chtít zaplatit
    2. Získat nové fanoušky, zvýšit tak sledovanost a čtenost, abyste dosáhli větších příjmů

    V prvním případě - místo zrušenýho Games offu nebo i dřívějšího Tea Clubu atd. jste tento obsah mohli přesunout do bonusových videí na Youtube a zavést předplatné. Konkurenci to funguje. U ní navíc vidím často sponzory, u vás jsem žádný neviděl. A to ani nemluvím o hostech.

    Pavel se místo sólo dráhy mohl ujmout streamování na Twitchi pod záštitou Gamesů a rozjet kampaň: Zachraňte stávající Gamesi!

    Přizvali byste hosty, ať už z herní branže nebo z bývalých kolegů. Taky aspoň nějaké streamery a influencery, kteří by vám přitáhli svoje publikum. Nabídli byste jim část z donatů - win/win situace.
    Kampaň podpořit správným SEO, mailingem, segmentací, sockama a fanoušci by vás rádi podpořili, včetně mě.

    Na Twitchi byste díky této akci získali nejen jednorázovou finanční podporu, ale taky spoustu pravidelných subscriberů a nových fanoušků. Hlavně byste tím nakopnuli další příjem a získali novou tvář.

    Místo toho, abyste to tajili a nekomunikovali s komunitou, stačilo požádat o pomoc a být transparentní. Stejně jako to chceme po herních společnostech.

    A pokud možno, přestaňte mazat příspěvky. Píšou vám to sem všichni. Tak naštvanou komunitu jsem dlouho neviděl. Pořád na to nereagujete. Radši na komentáře odpovídejte, vyvolejte diskuzi. Aspoň budou mít lidi pocit, že je neignorujete a že k vám mají blíž. Momentálně se vám totiž všichni spíš vzdalují.

  • Tak jeden příklad za všechny. Recenze Transport Fever 1 (2016) - 127 komentářů a Transport Fever 2 (2020) - 24

    A obsah recenze TF1 už snad ani nebudu komentovat a divím se, že tu ostudu nikdo nepřepsal.

  • Inquisitor

    To mně "nová" redakce nikdy k srdci nepřirostla, takže už jsem se od té doby na Fight club apod. nedíval. Navíc kontroverzní konec, z hodiny na hodinu pro kluky z Retro nation, sympatie moc nepřidalo. Cenzura, nesmyslné bany, to už byla jen třešnička na dortu. Takže pro mně tahle událost nic neznamená. Jestli to bude změna k lepšímu se uvidí.

  • Francis

    Bože, to sa číta ťažko. Je to pre mňa ako rozpad spoločenstva prsteňa. Sledujem games denne už niečo cez dekádu a túto redakciu som si obľúbil najviac. Fight Cluby, Games Off a Gamesplay podcasty mi robia spoločnosť pri obede, alebo podmaz pri iných aktivitách už dlhé roky a tak je to pre mňa celkom veľká rana. 

    Chcem sa vám všetkým poďakovať za extrémne dlhý a zábavný čas, ktorý som s vami mohol stráviť z druhej strany obrazovky. Držím palce do budúcna jak exredaktorom - tak staronovej podobe games. Ďakujem.

  • Jarisko84

    No vies ked polovicu z toho cenzurou vymazu. A nechaju iba co sa im paci... tak to tu zabili...

  • cNNk

    No popravde me tahle zprava uz vubec nezasahne. Games jsem uz pred casem nadobro opustil. Uz pri predchozich odchodech jsem psal, ze tu ze clanku/videi cejtim jen pesimismus a vyhoreni a to jsou veci, ktery ve spojeni s hrami fakt nechci potkavat.  U Pavla verim, ze se mu jeh YT ma sanci chytit, protoze tam bude delat to co ho bavi a jak ho to bavi. Tady na webu mi chybela i komunita, ktera byla postupne tak nejak podivohudne umlcena nebo co.  Proste z clanku clovek dostal depku a pod clankem dva komenty v dobe, kdyz lidi komentuji vsechno a vsude je nejaky divny. 

  • Tanatonaut

    Absolutně nevidím do čísel a neznám trh. Budu mlít nesmysly. Ale možná se děje serveru to co se děje YT videím. Klesá to. Protože:  Roky budovali obsah pro lidi jako oni. To jest 30+. Nesnažili se proaktivně jít naproti děckám a chytit si je co nejdřív. Prostě se jelo jakoby stále byla éra LEVELU a SCORE.

    Jenže lidi věkem odpadají. Plus některé naštvali. No a mladí jsou absolutně jiný druh videoherního konzumenta. Lidi se netočí jako dřív. Tenhle systém výměny je pryč. Když si zajdu na Vortex, Zing nebo Retro, tak tam vidím lidi, co byly kdysi tady. Všichni si jen vyměňují diváky a čtenáře mezi sebou a nová mladá krev nikde. Proto ta čísla stagnují nebo klesají. 

    Osobně nezávidím Alešovi tuhle situaci. Co s tím. Oni osobně neznají a ani se nezajímají o mobilní hry, MMO scénu, Twitch/YT scénu. A tam dnes všichni mladí jsou. A najmout bandu dvacetiletejch co to bude umět přetlumočit děckám je drahé a nejisté. Asi se opravdu bude muset změnit celý server. Zejména když je dosah né 500milionů lidí ale jenom náš český rybníček.


  • Jarisko84

    Presne tiez tomu nerozumiem lebo mi zmazali koment ktory nebol absolutne proti pravidlam ktore si sami vymysleli... tak nechapem... a nie som sam mazu to asi kazdemu alo im to sedi...aj preto som to tu prestal sledovat.. tak ako slo dole vodpu hrej ide teraz games... nevadi su tu ine weby a momentalne o dost lepsie...

    Ale v podstate to je jedno kazia si to tu sami... Games by potreboval celkovu zmenu a nie iba par ludi ako sa hovori ryba smrdi od hlavy...

  • Tanatonaut

    Navíc nikdy nepřiznali, jestli to dělají oni nebo mají nějaké externisty nebo firmu. ( dotazy ignorovali ) Smazali mi tu naprosto netoxické věci i v sobotu večer. A baví mě představa, že stejně jako já ani někdo z redakce nemá život a tráví takhle víkend  😂😂

    Plus dlaždice jsou s prominutím humus

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit