Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • WoW bylo parádní MMO, dnes už nemá moc co nabídnout, stejně jako jiná MMO. Zrovna včera večer sem si šel jen tak vyzkoušet Star trek online, po 2 hodinkách sem to zas odinstaloval a v duchu si říkal, proč k*rva někdo neudělá druhej díl Bridge commanderu, nebo další díl Elite force.
  • Magister_Peditum
    To hlavně mají vývojáři za to, že se snaží hráče vodit za ručičku. Kdyby byli bývali vytvořili sandbox, kde by všechno, od obchodu přes zadávání úkolů až po světové eventy, bylo na hráčích samotných, tak by se to vyřešilo samo. EVE budiž toho důkazem. Samozřejmě by se museli rozloučit s vidinou milionů platících zákazníků, protože by takových přístup nebyl pro všechny.
    • Zábavné by bylo MMO ve stylo Dark Soul :D 6x umřít při jednom kvestu :D
      • smrt neni podstatna pokud za ni nejsou postihy...v DS muzes umrit 100x a muze ti to byt fuk...v ultine online po tobe zbylo lootovatelne telo, ktere kdyz ti ho nekdo vykradl, tak po urcitem case zmizelo i s veskerou vybavou
        • Nejsou postihy ? Jako sorry na mě samotném to nechává postihy :D Začne mi cukat v oku nebo vyhodim ovladač z okna... to že dělám něco 3hodiny a pak umřu a jedu znova to mi příjde jako adekvátní trest .. :D
          • EVE - umřeš, přijdeš o loď za milióny. A nikoho to nezajímá
          • nj cloveka to nastve, ale porad to zdaleka neni takovy ten pocit naprosteho zmaru, jako kdyz ti v diablu umre HC postava, nebo prijdes o veskerou vybavu ;]
      • Vsak ve vanille to tak casto bylo :D To byly jinsi casy...
        • Taky si pamatuju když levelování ve wotku bylo pěkně tuhý...to byly časy
          • Levelování ve WOTLK bylo tuhý ? To teda nevim co si pamatuješ. s WOTLKem právě tohle zcasualovatění začalo.
            • a kdo se tady baví o wotlk?
      • Magister_Peditum
        No, alespoň by si člověk považoval, že to konečně dokončil. *1*
  • Shania
    Zajimavy, takze WOW zabilo MMO zanr, ktery pred tim, nez tato hra vysla, mel pouze par set tisic hracu.

Mozna, kdyby se spolecnosti spokojili s tim, ze budou mit max 200-300 000 hracu, podobne jako EVE a budou tvorit hru pro svoji cilovou skupinu, tak by tu tento problem nebyl.
  • "WoW" to zabilo (fandové neuražte se) už když vylezlo. Právě tím úspěchem(svým jednoduchým leč poutavým systémem) to natvrdo poznamenalo hení scénu i hráče. Bych chtěl vidět co by jste byly bez těch svých - lvl, Skill tree, perku, traitu, přednastavených povolání, Epic equipu. Dokážu si představit jak by tihle UBER PRO hráči čuměli na drát kdyby jim to někdo vzal. MMO kde by se dali schopnosti natrénovat (např. šerm - ze začátku by tě nějaký trenér naučil že to máš držet ostým koncem k nepříteli a bodat, ale pak by si se už musel sám naučít další fígle / oproti nastrojené cestičce paladin = meč, štít bum bác a jsi nepřemožitelný) třeba v borderlands (vím že to je FPS) tam se s každým zabitým zlepšuje zacházeni s danou zbraní. A když se dnes podíváte na "WoW" ( můj názor) tak to už není schopno graficky uspokojit hráče a jen proto aby měli WoW-klony šanci přejímají i tuto chybu - přiznejme si kdo v téhle době nemá dos silný PC aby ta hra mohla i lépe vypadat (odůvodnění že by se hra nedala uběhat nebo by to lagovalo si nechte = obojí je otazka hráče a jeho PC). "WoW" tak jak ho znali původní fandové už není, nebude a celkově už je to mrtvý hrdina co jen tříská prachy do kapes Blizzardu. Pamatuju si když jsem poprvé slyšel o WoW tak to byla záležitost pro min 18+ , když jsem šel na střední tak už to hrál každý usmrkanec kterej měl doma PC od tatínka za 20 000,- jelikož ho chtěl k vánocům , no a teď to snad děcka nacvičují už v děloze nebo co... Celkově WTF *16* 7+ děti i méně v MMO?? když mě bylo tolik byl jsem rád že jsem znal C&C serii. Ale to je mimo téma. *2*
    • :D taky bych chtěl vidět co by dělaly např v EVE, tam se na tebe zhola vys... a musíš na všechno přijít sám. Sám jsem měl problém např s fitováním lodi ( kde musíte přemýšlet, zda mít loď se zbraněmi na velkou vzdálenost nebo mít zbraně na boj pod 2km). Udělat nějaký MMORPG ( fantasy třeba) kde tě na začátku vyplivnou do světa naprosto bez výběru class, a první věc co ti řeknou je vyber si zbraň jakou chceš bojovat a bey. Takhle by to mohlo být i s profesemi, kouzly a hlavně aby tam nebyly LVL, aby se postavám skillovaly schopnosti který používají. ( TESO je tomu zatím nejblíže, ale i tam myslim budete mít classy a LVL, ale tam by to mělo být o dost "volnější")
      • Jasně TESO by mělo podle prohlášení mýt zakladní classy které by se měly být schopny překrývat takže asi taková změť - start ala Diablo a dále Skyrim snad, což by bylo akceptovatelné když si třeba vezmu kovařinu ve skyrimu tak bych si nestěžoval - chceš si ukovat určitou věc tak se k tomu dopracuj vlastní praxi( až na to jak rychle se v tom postupovalo).

Kdyby misto LvL byl věk tak by to byla sranda *1* začít od prcka a postupně se stávat zkušenostmi zoceleným staříkem *15* a hlavně by už někdo mohl udělat to že si hráči budou moct tito znalosti předávat.
        • Jinak stim kovářstvím naprosto souhlasim, ve skyrimu se mi líbylo jak ses musel zlepšovat z praxe, ale později mě trošku naštvalo že jsem neuměl ještě kovat dračí zbroj a na skladu jsem měl xxx dračích šupin a kostí z draků :D
          • Ten samej problem mě potkal i v ST:O tam plnou banku materialu ale nemám dostatek skušeností v craftingu *13*
        • Už teď vidím ty miliony prcků na spawnu :D Byla by to sranda, hlavně kdyby postava umřela po čase stářím a na řadu by přišel syn kterýho si vychovával :D to by asi už hodně dnešních hráčů nepřekouslo :D
          • To by byl parádní datadisk. Krátké video jak se syn učí od otce - zůstanou ti zkušenosti, profese, zdědíš majetek. Ale hraješ s uplně jinou postavou a můžeš si jinak rozvrhnout talenty. Skvělý nápad.
  • promitac
    mna bavia battlegroundy
    nato nepotrebujem ani ziadny sandbox, ani ziadne questy a ani uzasny prepracovany svet, ani pribeh ani pokrokove uber mechaniky.
    Ale dobre classy, spelly, balanc a mapy.
    • JJ presne tak ... mna taktiez najviac bavily battlegroundy a areny ale obzvlast BGcka kdyz clovek nabehl nagearovany a umnel to hrat ten pocit ked si daval jedneho hraca za druhym a ten system PvP a abilit Cooldownou ... chcelo by to hru len cisto PvP pohlad z chrbta a celkovo ten system wow PvP prebrat vylepsit vybalancovat spravit rozne zabavne mapy ... system ratingu alebo bodov ... classy atd. tolko je na trhu hier ale taketo nieco stale chyba proste
    • Tak si stáhni Forge to je hra pro tebe v tom to případě. *5*
    • me taky nejvic na wowku bavily battlegroundy, ale hraješ rated? protože random jsou plné botu, klidne se občas stávalo že bylo jen pár realnych hráču, zbytek boti. taky na ofiko foru jsou na to stižnosti a co jsem nedavno koukal tak s tim nic nedelaji
  • Btw ten Firefall jsem po dvou měsících teda aktivoval, jsem ve schránce měl beta invite. Prošel tutoriálem a zatím to vypadá dobře, zajímavě. Mám 5 beta invitů, kdyby někdo chtěl. Chce to pouze email, na který ten beta inv můžu poslat.

A každý koho invitnu dostane zas 5 beta pozvánek, tak by bylo fajn, aby dal tady na chatu aspoň 3 k dispozici. 2 pro kamarády bohatě stačí, a oni je zas namnoží do vaší party.
    • Invity poslané všem co zadali email.
    • Hosi nevim proc to tak hrotite kdyz podle posledniho newsletteru open beta zacina 9.7. Pred rokem a pul bych to pochopil to sem nemel ani dost invitu pro kamose ale ted. Par dnu a muze tam kazdej.
    • Pokud by mi někdo poslal invite na fox333@centrum.cz, budu rád a na oplátku taky nějaké rozdám ;-)
    • Fallon
      Ak by to šlo tak niekto prosím pošlite kľúč aj na raviel57@gmail.com
    • On stačí jen jeden klíč, a každý nový account dostane 5 klíčů, takže si je tady v klidu popředáváte navzájem. Já se k nim jen nemůžu dostat :-((
    • Ahoj kdyby někdo měl invite navíc tak prosím pošlete na danvrbka@atlas.cz
    • Něco je se stránkama, nemůžu se lognout na tu stránku kde mám invity. Dostanu se jen na account info. Takže pokud se tam nějak dostanu, tak vám je pošlu.
    • Cau, taky bych rád vyzkoušel, pokud ještě máš invite tak pošli na yahoocze@gmail.com
      • Ahoj když tak jestli ještě někomu zbyl tak bych taky o jeden prosil dikes ^^ email.: sansuro@gmail.com
    • muzes mi poslat na mrajnoch@gmail.com? Díky.
    • Čau, jestli máš ještě nějaké ty beta klíče, můžeš mi pls poslat jeden na Daniel92@tiscali.cz ?? vypadá to pěkně a docela rád bych to vyzkoušel. :)
  • WoWko jsem hrál jak na ofiku, cca 6 let, tak různě po neofikách. Hrál jsme tunu dalších onlinovek a mmo. A s přehledem můžu říct, že WoWko do sebe přitáhlo tu nejhorší komunitu co se kdy u počítačových her sešla. Samý zloděj a hajzl, arogantní šmejd a hater, samá povýšená verbež, co si léčí komplexy.
    Když se na tu komunitu kolikrát s odstupem času podívám, tak je mi na blití a v reálu bych si s takovým hnojem ani ruku nepodal. Ofc výjimka potvrzuje pravidlo, ale ta výjimka už většinou tuhle hru nehraje.
    • Ačkoli mám podobné zkušenosti, neviděl bych chybu ve WoWku. Prostě je to nejrozšířenější MMO, grafikou taky láká spíše mladší hráče (aspoň co pozoruju kolem sebe, toto je nicméně hodně subjektivní), no a tak je ta základna trošku generačně jinde, než jsi třeba ty. Navíc vzhledem k masivnosti komunity se prostě najde víc šmejdů a kreténků, takže na ně narážíš i častěji (tuplem pokud bylo nějaké propojování worldů pro raidy, o kterém jsem kdysi zaslechl). Ale je tam i spousta rozumných lidí, jen se drží v rámci své guildy a neleze na veřejné chaty, protože nemají na ty mentálně děcka náladu :) Holt vždy vyniká ta hlasitá menšina, co si na vše stěžuje, všude řve, každému nadává...
      Co jsem hrál chvilku na free, tak jsem byl v guildě, kde byl věkový průměr přes 25, nikdo absolutně neřešil gear a tak. A hlavně to byli alíci! :D
      Na druhou stranu jsem se se zmiňovaným chováním v LotRO nikdy nesetkal. Ono i svým zasazením láká spíše starší hráče nebo starší manželské páry, a nikdy jsem se v publicu nesetkal s oním hejtováním, povyšováním se, vykopávání z raidů na základě gearu či čehokoli jiného. Naopak pokud nemáš adekvátní výbavu, tak ti docela často nabídnou, ať se mrkneš na jejich traity (řekněme navolené bonusy), doporučí jiný set, nebo i něco později ucraftí. Možná jsem měl jen štěstí na server, že to není ten nejzalidněnější, a tak jsem za ten rok ještě na nikoho ynteligentního nenarazil. Samozřejmě si tam taky stěžují, jak to jde všechno do háje, jak jsou vývojáři neschopní, jako všude... :D
      • to bud rád. Já hraju Lotro už 6 let . Jsem pořád ve stejné guildě a těch co tě šikanují , že nemáš to a tamto a podobně jsme za tu dobu v guildě potkal víc než dost. A že to tam jde do háje celkově je taky fakt. A je to moc škoda ta hra byla a svým způsobem je pořád úžasná.
    • Veskoslav
      Nebo jsi byl pro všechny ty ten hlupák a taky Tě tak brali *1*
      • Ten kdo není 24/7, nemá uplně všechno a neumí nazpaměť všechny taktiky a nevyhrál 3 sezóny v battlegroupě je pro hráče WoWka lama a hlupák. A o tom mluvím. I na pitomém neofiku někde na lvlu 40 v BG jsou frajeři schopní nadávat ostatním do zasraných lam a idiotů a chudáků, největších blbů pod sluncem atd. Nemocné mozky.
        • a tohle jsi pozoroval jen ve wowku? já osobně v uplně každé online hře ať už to byla střílečka, rpg, nebo blbý karty.....
          • No za 400 bitev ve World of Tanks jsem ještě nezažil spam na chatu, a neviděl jsem nikoho nadávat ostatním. To samé Planetside2, za měsíc co jsem to hrál každý den jsem tam neviděl nadávku v chatu.

A ve WoWku už v prvních instancích na lvlu 20 pokud nemáš heirloom, tak tě kickují, jako hráč si můžeš polámat prsty, když ti tam někdo pulluje celé packy na sebe a pak nadává že to máš tankovat atd. Od první minuty v partě jsi vystavený tomu, že to někteří hráči hrajou 24/7 a ty jsi póvl, pokud to nehraješ stejně.

Pamatuju instance, kdy tank tankoval a heal healoval, a až když si to tank nabral, tak se rozjela dmg. Dnes ti mage pullne 3 packy, aoečkuje aby byl nej v dmg metru a pak zdechne, všem vynadá že jsou idioti a lamy a leavne, všechny si dá do ignore. A to uvádím jen jeden ze stovky případů. Lidi co joinnou a běží nabrat 6 packů a zdrhají nazpátek, aby tě dostal do combatu a mohl leavnout partu. Jen aby zdechli všichni okolo a on ne. Lidi co si instance pro lvl 40 pletou se speed runem a nutí nováčky (většinou 10ti leté děti) hrát podle toho jak chcou oni, jak se to hraje po x letech ve hře...

Holt jsem ze staré školy a hry hraju pro to, abych se odreagoval a abych se pobavil. Ne proto abych byl nejlepší z nejlepších a honil si ego, nadával všem okolo jací jsou hlupáci a newbs. A není to věkem, je to jen a pouze rozumem.
            • ve world of tanks to přijde. Stačí když všichni jedou na jednu stranu (12 lidí!) a zaseknou se na 2-4 tancích nepřítele. To pak mám co dělat abych se udržel. Samozřejmě pokyny typu: "We need more tanks here" přejdou intelykentním mlčením.
              Ve War Thunderu se vždycky nadává tomu kdo do vás zcela záměrně naletí a včera jsem poprvé viděl slovo noobs i ve Star Conflictu ;) Lidi jsou prostě lidi.
    • To však není hrou. U wowka je díky velkému počtu hráčů ta komunita jistým obrazem společnosti.
      • Tj, ale WoW jako takové svou obtížností a jednoduchostí pro 10ti leté děti láká přesně ten typ hráče, který se pomalu neumí bez hrubice podepsat. Pátá cenová mezi online hrama.
        • Vstřebávat a pochopit komplexně a dobře všechny herní mechanismy, zvlášť v době, kdy se mění doslova s každým patchem nepovažuji za triviální záležitost. A stejně jako v životě máte na výběr, zda se o to budete snažit, nebo ne. Tím nepopírám ten fakt, že hra v čase podstatně snížila své nároky, ale tu změnu vidím hlavně v zjednodušení časově náročných činností a minimální možnosti a potřebě taktizování.
          • Jenže všechny tyhle věci s mechanismem člověk potřebuje až na max lvlu při progresu HC raidu. A i tak stačí projít elitistjerks, tankspot, arenajunkies a načíst si potřebné info. Při troše obratnosti a tréninku pak každá cvičená opice zopakuje těch pár naučených úkonů. Ale pořád to je 5-10% hráčů, co vůbec nějakou mechaniku řeší.
  • co je MMO? *1*
  • Preed
    Wowko uz dlho nehram ale tak napisem si koment,dotycny ma pravdu co sa tyka tych questov,ale WoWko malo vzdy dobry endgame alebo minimalne nejaky edngame zatial co cela ''wowkillerova'' konkurencia nemala vobec nic,to ako ked niekto vydrbe 200mega dolarov na SWTOR a potom napise ze ''my sme necakali,ze ti hraci to tak rychlo vyexpia a potom nebudu mat co robit'' mne to pride ako jasne reklama na tu jeho hru,ktora bude urcite neskutocne revolucna ,MMO ktore budu ludia hrat sa neda urobit bez dobreho endgamu a tak to proste je,expit postavicku a uzivat si pribeh mozem robit v singly, v MMO chcem zabijat obrovskych drakov v 25tich ludoch a nech urobi levelovanie ake chce tak tazisko bude v engame,alebo sa odkloni od toho uplne a urobi nieco ako EVE alebo Secret World ale urcite nie nejaku MMO strielacku.
  • Podle mě je problém už to, že to dnes není MMO Rpg ale MMO Diablo... Jak rád bych prožíval dobrodružství v cizích světech a místo toho máme masomlejnek kombinovaný s chatem. Proč sakra musí být ten mulťák masový a né masitý? Jdu brečet na další hrob :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit