Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja si myslim,ze i vetsina z tech ,kteri hru kritizuji pro jeji prilisnou preskriptovanost nemaji problem s linearni a nascriptovanou hrou,pokud je to udelano spravne.
    Linearni nascriptovane hry se musi umet,vytvaret s citem.Krasnym prikladem je treba HL nebo dokonce prave CoD 1 pripadne MW1.
    Bohuzel to co zacalo vychazet kazdym rokem po MW1 je cim dal tim vetsi tragedie a presny opak spravneho pristupu imho.
    Recyklovani vseho mozneho je kapitola sama o sobe.
  • RakeW
    Dobré počtení, díky!

Trochu k tématu, možný SPOILER: Bylo to CoD4, kdo nám poprvé předvedl koncept Death From the Above, ale právě Spec Ops: The Line to konečně dotáhlo k nějaké pointě. Byť zrovna v tomhle případě byla ona "parafráze na účet tupé konkurence" opravdu hodně okatá, bylo to asi poprvé, kdy se člověk před monitorem nad něčím podobným vůbec zamyslel.
    • Ladislav_Loukota
      To je jenom jedna ze supr věcí na Spec Ops: The Line; ukázka toho, jak výborně dekonstruuje celý žánr MW a jeho následovníků :-)
  • Hral som všetky diely... moc som sa bavil a užival si to, táto séria ma len jeden problém ked si snažim spomenúť na nejaké konkrétne scény, bohužial. Hra je stereotypná a krátka tosú asi hlavné veci ktoré sa hre dajú vytknúť ináč je to skvelé odreágovanie a nechápem hate voči tejto sérií. Každopádne hate zažíva každý úspešný titul viz. v poslednej dobe RE6... oficiálny recenzenti dávali hre totálne absurdné hodnotenia a to nie vynimočne, hra si aj tak získala fandov a predáva sa absolutne skvele. Hate je hate, fakty sú fakty.
    • PreidaQ
      Já to mám právě naopak tak, že konkrétní scény si vybavím bez problémů (výbuch atomovky, scéna z vesmíru atd atd. - ale zařadit do konkrétního dílu již nedokáži), ale návaznost celého příběhu mi po čase uniká.
  • MrSanta
    Pěkný článek, děkuji. Jestli to znamená, že se dočkáme dalších "Ztraceno v procesu" článků, tak budu velmi rád.
    PS: Nepovažuji se za nějaké hnidopicha, ale označení Mnichova jako patálie je na mě trochu moc.
    • Souhlasim stebou mě to taky hned praštilo do očí a řekl bych že zeovna tohle označení se k mnichovskému incidentu moc nehodí.
    • smejki
      proč? O_o
      • MrSanta
        Zřejmě díky Mikulášovi si pod pojmem patálie představuji spíše humorné trampoty, proto mi to na ten Mnichov nesedí.
        • smejki
          nechci znít hrubě, ale to už je tvůj problém. Patálie je obecně nepříjemnost. Jedinej, kdo je zasadil do nějaký humorný konotace, je právě název oné knihy. Někdy se Mikulášovým patáliím říká trampoty, ty mu významově sednou mnohem víc. On je to vůbec název vycucaný z prstu, protože v originále je to prostě jen Le Petit Nicholas (Malý Mikuláš). Zatímco patálie je pro Mnichov eufemismem, pro Mikuláše je to hyperbola. *1*
          • MrSanta
            Však já taky neříkám, že to není můj problém. Ty patálie nesouvisí pouze s Mikulášem. On ten výraz nepříjemnost mi k tomu Mnichovu taky nepřijde zrovna vystihující *3*.
            • Magister_Peditum
              Je fakt, že to zní, jako by olympionici v 72. dostali angínu, ale za pár neděl se z toho dostali. *15*
  • Mě se článek celkem líbí, ale faktem je, že ty linky coby aktivační prvek ztratily smysl někdy po pátým šestým pokusu. Příště bych doporučil linkovat jen opravdu důležitý věci a marginálie ne, resp. si promyslet užití linku. Z osvěžujícího prvku se snadno stane oser :)
  • verim ze clanek to muze byt zajimavy, nicmene diky spouste "slangovskym" vyrazum jsem to nedocetl ani do pulky.. protoze cist si vyraz.. a za nim dvouradkove vysvetleni mi opravdu moc nesedi ...
    • FeebeEWN
      tak nějak :) víc jak půlku sem nepřečetl
      • souhlasim nebavi me cist cely odstavec o nicem a pak dalsi odstave se uz venuje tematu. dalo by se to zkratit
  • No je někdy ale těžké dávat někam realitu, když by mohly vzniknout spory s dotčenými státy *3* Viz. problémy s Armou třeba, nebo strach Homefrontu z napadní ameriky čínou. Ještě se do toho vloží církev a jste celí v .....
    Ale asi k tomu moc neřeknu, páč jsem se na to u těch asi 4dílů CoD moc nedíval.
  • smejki
    Doufám, že se někdy dočkám epicky padajících zemljanek...
  • Nejhorším přínosem CoD jsou její hráči, kteří potom spamují ostatní MP tituly, jako třeba RO2. Takový degenerovaní hráči pak neznají nic jiného, než tlačítko W pro pohyb kupředu a občas vystřelí pánubohu do oken. Kde jsou ty doby CS 1.4 kdy se hrálo na skill

Ono hraní MP všeobecně nějak upadá. Ještě tak 2-3 roky nazpátek byly servery pro BF2 PR plné klanů, každou neděli turnaje. A dnes? Nevim, kdo to hraje, ale hráči se chovají jako děti, administrátoři nehlídají dodržování pravidel... a mě už to nějak nebaví
    • Veskoslav
      Red Orchestry 2? Pominuli fakt, že "single" je katastrofa, tak zabugovanější MP jsem v životě nehrál. Až skoro dva měsíce po vydáním byly ty nejhorší opraveny.....
      • Ted po roce (jako s RO1) je hra naprosto odladěná. A zvlášt mod Classic, který se prostě vrací k duchu 1 je vážně skvělej.

ale i tak, když jsem hrával RO1 vždycky byly zápasay BOH s někým. Pravidelně plné servery (úterý, čtvrtky, neděle). Ted už skoro nic. Jinak servery jsou dost narvaný.
      • Tikov
        slyšel jsem že v GOTY edici to je už fajné, ale pořád tam chybí základní aspekty jedničky jako např. že hráč je konkrétní tankista
    • Uzavřené skupiny toť cesta ...
    • Jazz
      RO2 se ještě hraje ?
      Nedávno jsem si to chtěl stáhnout, ale někdo mi říkal, že servery napočítáš na prstech jedné ruky.
  • V CoD jsem strávil pár stovek hodin času, nutno říci že v těch podle mě lepších dílech. CoD 1 a 2 klasika, 4 MW asi nejlepší, 5 - neustálé generování nepřátel dokud se nepřesunete, zombíci ale parádní. CoD 6 lepší grafika a v MP další hitech blbosti, ale v pohodě. 7 se přesunula zpět, horší grafika, 3arch prostě s tím enginem neumí pracovat jinak si to neumím vysvětlit, cod7 v se v době uvedení sekalo i na nadupanejch strojích, zezačátku jsem si myslel že je to sranec, hlavně kvůli SP ale s odstupem času se mi zalíbil hlavně MP a ještě teď si občas čtvrthodinku dám, někdy i zombie. CoD 8 jsem samozřejmě jen stáhl protože už jen podle traileru půlroku před vydáním jsem viděl že to má zprasenou grafiku, horší než black ops, zvuky zbraní jak když sere kůň, všechny nastejno a navíc tam ubohá animace pohybu zbraně při běhu. Zkoušel jsem přemlouvat asi měsíc lidi na codgame.cz aby si to nekupovali, posílali mě doprdele, v den koupi stejně říkali že CoD7 je lepší. No a hlavně ten singl v SP je směšnej, výbuchy každejch pět sekund, nejvíc mě ale štvalo to přehnaný "kurva podívej se jak je tohle epický", hlavně v misi s vrtulníkem a rotačákem kdy vás pronásledují 4 vrtulníky a vy je sundaváte pár .50cal střelama ale sami ustojíte několik desítek. Průlet okolo rozestavěnýho mrakodrapu a střílení skrz něj na enemy chopper. Váš moderní rotační kulomet se přehřívá každou minutu, když ale přijeli opice na rezavým náklaďáku do favely, nechali se zabít a pak se hrdina chopil tohohle rezavýho kulometu tak může střílet 2 hodiny kdyby chtěl. Nebylo to ani trochu epický, u celý osmičky zíval, ani jsem ji nedohrál protože taková blbost si to nezaslouží. teď má vyjít 9. Bude to tak hrozně epický, dokonce i koně tam budou! Hi tech sniperky co vidí skrz zeď! Grafika stejný ho*no jako black ops! Epický výbuchy na každým kroku! Ne. Tahle hra bude už jen pro ty 12letý američani co ti pokaždý když je zabiješ budou říkat jak včera natrhli tvojí mámě díru a že se jí to líbilo. Ale určitě bude i COD 13, ve všech směrech revoluční na enginu z COD2, opět si to koupí milion tupých hlav a vývojáři si budou jen mnout ruce.
    • strávit pár stovek hodin času u COD? Dear god...
    • Aha, takze vsechny dily byly vlastne v poho, ale az teprve MW3 byla uplne ultra super solidni sracka, jo? No, zajimavy nazor... Plne ho respektuji a vubec si nemyslim, ze jsi vypatlanej... Vazne ne. *15*
      • Jazz
        Bež do pýči ty kr€téne nedomrdanej.
        Má pravdu šuline.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit