-
Dotaz: Nevadí Danovi tvrdošíjné označování jeho airsoftových aktivit slovem paintball? Spousta airsofťáků je na tohle dost alergická
-
-
No hochu, budeš se divit, ale je to MILITARY PAINTBALL. To o čem jsem mluvil v podcastu je tohle http://www.danielvavra.com/photos/zelezny-trojuhelnik1967
-
-
Aha, tak to jo. Moje chyba
-
-
No, on totiž dělá do paintballu...
-
me se stava porad opak, rikam airsoft a myslim paintball :\.
-
-
Osobně si myslim že číselné hodnocení her je totální nesmysl. Až na čestné vyjímky nikdy nikdo neshodí hypovanou hru nebo jiný velký titul. At to jsou jakékoliv srágory tak máte vždycky jistotu že trefíte do hodnocení 8 - 9. Poslední dobou se u recenzí koukám jenom na nadpis, řeknu si číslo a pak mrknu na hodnocení a trefim se skoro vždy. Nikdo si totiž nelajsne hru shodit. A tím nemyslím to jak je někdo podplacený nebo někomu zavázaný to si ani nemyslim, ale spíš aby ze sebe nedělal blba. Stačí se kouknout jak to hodnotí jinde a dát tam něco podobného ať to nikomu netrhá žíly. Třeba tady dáte totální srágoře (prosím no flame - je to můj názor) Black Oups (velmi dobrá). Z vašich reakcí v podkastu je zcela zřejmé jakou na hru máte názor. Já vám to neberu, a za tu bezprostřední reakci jsem mnohem raději. Jenom to že to přesně ukazuje k čemu tenhle systém recenzování je. Prostě k lejnu. Je to zajetej kolotoč kterej se jako spousta lidských činností pouze zacyklil a není z něj cesta ven.
-
-
To mě spíš přijde, že platí určitá "obecná kvalita" u velkejch (a tudíž marketingem protěžovanejch) titulů. Napadá mě jen minimum takovejch, kde výsledek skončil jen průměrně nebo dokonce hůř - a to jsou pak ty "čestný výjimky". Zrovna v případě Black Ops jsme přece opakovaně uváděli, že hodnocení vytáhnul nahoru multiplayer, na kterým ta hra stojí a je podle všeho - oproti srágorovitý kampani - dobrej. A taky nemíchej dohromady hodnocení a naše osobní antipatie, který se i přes z principu subjektivní povahu recenze do toho výslednýho čísla promítnout nesmí.
-
-
Presne tak.
Na hypeovanejch titulech jsou penize videt i jinde, nez v tom marketingu.
To ze je hra podle kdejakyho pepika kvuli jeho osobnimu vkusu "blbost" nikdo neznamenalo ze neni v mnoha ohledech kvalitni. At mi nekdo ukaze hypeovanou hru, ktera by rozebrana na deset stezejnich kriterii (aby nam to vyslo na desitkovou stupnici) vysla ve spatnym pomeru. Pamatuju treba flame Assassins Creed, kde se kvuli (navic nijak extra) stereotypni hratelnosti zdalo lidem moc treba i hodnoceni 7/10. 8/10 uz bylo podplaceny
Fakt ale ... tyhle "osvicenecky" hemzy jsou tak unavny ze jsem z toho celej posmutnel : D -
-
Daikatana, Driver, Alone in the dark?
-
-
Tak Daikatana byl typický příklad toho kouknutí se jak se hodnotilo jinde. Ano byl to hype jak hovado a Romero bel bezpochyby magor. Jenže kromě divné první epizody nebyla Daikatana rozzhodně špatná hra. Přetrvával pouze pocit že všichni říkaj že je špatná a bylo to v "módě" to říkat. Je to podobný příklad pověsti jako dneska u Black Ops. Dost lidí pouze přebírá názor že je to sra*ka protože tím jako získávají status že jsou přece "lepší hráči" než aby hráli takovej sranec. Bohužel aniž by si většinou stáli za svým skutečným názorem. To už jsou mi příjemější lidi co aspoň na rovinu řeknou že je to baví a nepřidávaj tomu žádnou pózu. No snad to aspoň donutí se pár lidí zamyslet. Stejný případ je grafika u Crysis2. Jéžíš to hrát nebudu to je blost navíc to má horší grafiku než Crysis 1... atd.
Co tím chci hlavně říct je to, že recenze je sice subjektivní hodnocení hry jenže recenzent nežije ve vakuu a nevěřím že se dokáže zcela oprostit od vnějších vlivů. Ale to není jeho chyba je to normální. Jenže jaké jsou vlastně kriteria hodnocení? Střílelo se líp v Doomu nebo snad lepší pocit z brokovnice byl ve Fearu? Jasně celková kvalita hry poznat asi je ale o tom zda bude hra hráče bavit nevypovídá číselné hodnocení vůbec nic. Ze začítku se mi hodně líbily videorecenze, protože ukazovali jak hra vypadá a komentovali její mechanizmy. jenže za a) videorecenzí je dost málo a za b) už většinou moc neukazují hru ale čtou textovou recenzi a z obraz lítá z jeden střich za druhým. Jasné od toho jsou gameplay videa... No nevim nenabízim řešení je si tak polemizuju. A nebojte neberu to nijak vážně. jsou to jen hry takže ve skutečnosti jde vlastně o ho*vno *1* -
-
Daikatanu jsem zkoušel a zdála se mi dost špatná, abych si na ní teď vzpomněl v reakci na Crookovo At mi nekdo ukaze hypeovanou hru, ktera by rozebrana na deset stezejnich kriterii (aby nam to vyslo na desitkovou stupnici) vysla ve spatnym pomeru.. Nemluvil jsem třeba o Black & White nebo o Stalker: Clear Sky, které třeba taky považuju za velké zklamání, ale chápu, že by v tom jeho děleném hodnocení nemusely dopadnout vždycky zle.
-
-
A všechny dostaly v recenzích naloženo (myslíš Driv3r, doufám).
-
-
Mickey: jasne ze nejakej zpackanej hnuj obcas vyplave i z AAA vod. Tady ale byla rec o hodnoceni, a tyhle hry taky na frak dostaly...
-
Přesně podle zásluhy, o tom žádná. Jen jsem chtěl věnovat tichou vzpomínku několika AAA titulům, které i přes barnumskou reklamu a nemalé finance dopadly nedobře.
-
-
-
-
-
Hezky napsané. Já osobně recenze a vše kolem her a filmů čtu jen tak pro zajímavost. Hodnocení mě nikdy nezlomí, i když krátké shrnutí u čísla je vždy objektivní a nejvíce vypovídající.
-
-
Zase ty konzole
Tentokrát se to poslouchalo dobře a dost jsem se zasmál, ale kvůli některým věcem musím napsat pár řádků.
Dan sice pobavil diskuzí o Crysis a zmínky o nekvalitnosti Half-life 2 také, ale to jeho obhajování nové hry od Cryteku mu tedy nežeru. Stejně tak jeho názor, že konzole nezabíjí pc hraní. Ony to dělají a hodně.
Třeba Mass Effecty se dají hrát a dohrát kvůli příběhu i když jsou obě koridorové střílečky. Nebo takový Bulletstorm si člověk zahraje proto, že ho dělali People Can Fly, autoři Painkillera. Po chvíli ale nadšení opadá, hratelnost je totiž těžce svázaná kvůli konzolím [je to vlastně port, ne?] a upozornění, abych zmáčknul Levý Shift, protože teď budu něco podlézat je pochopitelné v první úrovni, ale ne v poslední. Toto konkrétně mě dožíralo.
O podobných úlitbách konzolím v různých hrách by se toho dalo napsat ještě o dost více. Faktem je, že kvůli uzpůsobení hraní na konzolích se dnes na pc prostě hůře hraje a mě osobně zjednodušování vadí. Čím dál tím větší vedení za ručičku a tunelovost jsou otřesné.
Danovy názory na konzole a pc jsou podle mě dost mimo. -
-
Dan Vávra
Právě jsem dokončil článek přesně na toto téma, kde píšu přesně o tom o čem tady mluvíš. Moje názory na toto téma nejsou mimo, koneckonců jsem na PC i konzole dlouhá léta pracoval a vím jak to chodí. Věř mi. -
-
Ale ty chybějící čárky ve větách, Dane.
-
-
šmaria plodní komentár ... (aj tento môj je plodní) ... (pre nechápavých irónia)
-
-
-
-
Mastermind 8881 je borec na konec.... proste tie jeho názvy net for sped,grižiž tfo,bžultstorm,mafia tfo,dedris,dudy galz,... *1* *1* *1*
-
Pekna diskuze o odpadu pod Crisis recenzi :)
-
jaj kdybych věděl že mě budete citovat tak to napíšu slušně *1*
-
je nekde k dispozici link na ty uzasne videorecenze co zminujete v podcastu? dik
-
-
Tak jsem se nakonec dohledal, řekl bych, že tohle kluci zmiňovali :-) http://www.youtube.com/user/MasterMIND8881
-
-
No ty krávo, to je masakr
-
-
Taky se přidávám, pod mastermind video recenze mi google nechce poradit nic co bys se podobalo vašemu popisu :-P
-
-
Otázka priamo do Podcastu....Mohli by ste recenzovať aj tie amatérske hry?
-
Proč se podcast jmenuje Klub rváčů, když se prakticky na všem shodnete a Dan Vávra není podobný Bradu Pittovi? Chybí tomu akce – bouchání pěstí do stolu, třískání židlí a praštění sanic. Bez konfliktu vám bude klesat sledovanost. Představte si novinové titulky: Bitka počítačových "novinářů" v přímém přenosu - redaktoři herního plátku pod vlivem agresivních her mrhají penězi daňových poplatníků za ošetření na pohotovosti. Máme pasivně čekat, až násilí idolů našich dětí přeteče skrz monitory do našich domovů?
To by byl nárůst sledovanosti. Kdo obětuje čelist? -
-
Ale Tyler Durden má mnoho podob a zná mnoho poloh; jdi si přečíst knížku.
-
-
Takze ak by bol Dan Vavra Tyler Durden tak my si ho len predstavujeme *1*
-
-
Mně tam trochu chybí moderátorství Pavla Dobrovského. Janchor, Sleepless a Luke dokázali vyplodit dle mého názoru alespoň 4 pohledy na jednu věc. V současnosti, kdy prostě není možná přítomnoost Pavla Dobrovského, bych ocenil možná menší základní skupinu kolem mikrofonu - již zmiňovaní dva a Martin Bach. Vím, že se mnou mnoho lidí nebude souhlasit, ba mi dokonce dají mínusy, ale pan Vávra se do takového pořadu jako pravidelný člen prostě nehodí: je až moc vyhraněný, ale zejména agresivní v prosazování svého názoru (opět dle mého názoru).
A kamenujte... =) -
-
Neblaznete, diky Danovi je to aspon zabava, jeho nazory jsou sice vyhranene, ale z meho pohledu casto spravne. Vzdyt by to byla diskuze jak v klubu pleteni bez rozvratneho elementu a na sofistikovany nazor na hru se taky dostane. (imho LG lepsi moderator jak PD)
-
Mínusy se davají jen vegasovi :]
Nemyslíš, že je na čase na PD zapomenout.Přecejen je to už 5 měsiců. -
-
Pravda pravda... =)
Nepředpokládám jeho účast, spíše srovnávám. Ale zejména jsem chtěl říct, že účast v podcastu si musím přečíst, protože vím jen o jedné postavě jistě, že je přítomna. Neříkám že Dana Vávru nemám rád, Jámu pekel jsem si rád přečetl, ale do podcastu mi prostě nesedí. -
Nikdy nevíš...
-
-
-
Ono by stacilo, kdyby se rvali o trochu dele. :) 45 minut je vazne slabota. Jsem zvykly na 2 a pul hodiny dlouhy Weekend Confirmed a to je teprv diskuze, ktera jde do hloubky. Za necelou hodinu se toho moc neprobere.
-
noo dan vavra si obcas rozhodne nebere servitky. jeden podcast byl v tomto smeru obvzlaste vypeceny.
-
-
Podcast 19.
Na Game Expu a Anime Show bylo dohromady 7872 návštěvníků *3* -
-
jo ale pedobear sa nedostavil ... takže -1500
-