-
Výlet do Klokanova – část druhá
"Já vám dám běžný turbulence, kvůli vám sem si nalil horký kafe do rozkroku. Počkejte po přistání"!
Michal se vrací zpátky a Míša se vyptává, "tak co se děje?"
"To víš severní vítr je krutý, počítej lásko má s tím."
Míša po chvíli usne a chrápe jako když řeže. Michal na ní mlaská, nic se neděje. Rejpne jí do ramene, "chrápeš! Tady se nedá spát."
Míša se probudí a nevrle odpovídá:
"Neber mi sen, víš můj sen o probdělých nocích a vrať mi zpátky ten pocit že nejsem osamělá."
Doba letu má trvat neskutečných 12 hodin, Michal pobíhá nedočkavě po letadle.
"Už viem ako chutí večnosť, jej chuť je trpká." Pomyslí si.
Michal je smedný ako ťava a louskne na letušku, přineste mi símvás něco k pití. Michal si diktuje jako lord, "Nejlíp bílý víno."
"Vínečko bílé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé." Po jedné skleničce je Michal jako obvykle namol, takže se potácí po letadle. Nebezpečně lomcuje vstupníma dveřma a zpívá:
"Prozraď mi můj pane vážený, kampak vedou dveře zamčený". Jeho nešikovnost se nevyplatila, dveře se za letu otevřely a všechno v letadle začalo lítat. Letadlo se rozlomilo na dvě půlky a řítí se k zemi. Scéna jako z katastrofického filmu.
"Tá otázka je možno hlúpa no ja chcem vedieť čím to je, že dym z lietadla stúpa."
"Jenom se ptej, Kolem plameny tančí, proč je tady divnej chlad?" Povedá Míša.
Letadlo se rozkřáplo v australské buši, Michal s Míšou tedy museli zvolit do Klokanova jiný druh dopravy. -
Výlet do Klokanova – část třetí
Měli velké štěstí že právě v tu chvíli jel okolo vlak Eurocity, který je vzal s sebou. Průvodčí klokan nebyl žádný lidumil, ptá se. "Pačemu niemate bilety?" Po dlouhé debatě Michal s Míšou usmlouvali, že je klokan z vlaku nevykopne jenom proto že právě onen průvodčí klokan byl Kačky Kike Klokanové manžel.
Kačka už prozvání Míšu. "Kde jste ksakru?, už jste tu měli dávno být." Míša na to odpoví.
"Haló priateľ môj, vraj už sedim vo vlaku, jó, jedu za tebou, stovky kiláků. Naši už chystajú obľúbené koláče, tu vaši pohostinnost, znám ještě z totáče. Jede vlak no a my jedem v něm
Vlak s ucpanym komínem,lidi řvou zmatkujou, kdo ví zda to přežijem."
Krátce po příjezdu do města, neví ani Míša ani Michal kde najít dům Kačky Kike Klokanové. Michal se jde zeptat do informačního centra v Sydney.
"Hledám dům klokaní, kdopak z vás cestu ví, míval stáj roubenou, bílý štít." Ptá se. Chlap v infocentru povdá: "Ajo vy hledáte tu známou firmu Kačku Kike Klokanovou, žejo? Ty bydlí za městem, dělali tady bordel tak je vystěhovali." Míša s Michalem se tedy vydali za město.
Cesta je prach a štěrk a udusaná hlína.
Konečně už vidí Kačky chajdu, přivítání jak se patří. "Jak se vám tady bydlí?" ptá se Michal.
"Máme kino, máme hospodu, v obci všeobecnou pohodu, máme hujer, žito, chléb i sůl. Nemůžeme si stěžovat."
THE END -
-
Re: Výlet do Klokanova – část třetí
Určitě jste si všimly, že tenhle příběh není obvyklý jako píšu. *15* Je tam použito 20 kousků textů z písniček české a slovenské tvorby. *1*
Kdo jich pozná aspoň 10 tomu pošlu tu mojí skladbu. *3* *15* -
-
Re: Re: Výlet do Klokanova – část třetí
Tak a čekám meila! :D:D:D -
-
Re: Re: Re: Výlet do Klokanova – část třetí
Máš to tam *3* Noty v PDF a nahrávku v MIDI. -
-
Re: Re: Re: Re: Výlet do Klokanova – část třetí
Děkuji :-)) ... poslechnuto, prohlédnu to! :-) Moc hezké! :-)))
-
-
-
Re: Re: Výlet do Klokanova – část třetí
Dobře ty! :D:D:D .. ok, tak já jdu na to :D:D:D
-
-
-
Už nejsem malá holka
1.
Byl obyčejný den,
den jako každý jiný.
Měl být výjimečný,
protože jsem jela
za mou nejlepí kamarádkou.
Byl však výjimečný
v tom nejhorším slova smyslu.
Ty dověděla ses to,
co jsi vědět neměla.
Ref.:
Proč? Proč je vše špatně?
Jeden chybný okamžik,
jedna křivá lež
a je vše pryč.
Teď je mezi náma propast.
Sice děláme,
že se nic nestalo,
ale stalo,
stalo se toho až příliš
a už to nejde vrátit zpět,
už to nejde napravit.
2.
Pro mě malichernost,
pro tebe snad to nejhorší na světě.
od té chvíle jsme si dál,
máš pocit, že se ti nesvěřuju,
ale to není pravda,
jen mám svůj svět.
Žiju si v něm
a je mi v něm fajn,
mnohem lépe, než v opravdovém.
Ref.:
3.
Zdá se ti,
že si plánuju věci bez tebe,
ale to, co teď dělám,
dělají mí vrstevníci už dávno
a nikdo z toho vědu nedělá!
Smiř se s tím,
že už mám svůj život
a své přátelé,
které mohu vídat
jedině díky koncertům.
Ref.:
4.
Celý život jsem byla slušná,
byla jsem doma,
nic zlého jsem nedělala
a teď, když si chci aspoň chvíli něco užít,
tak je problém,
protože máš pocit,
že jsem moc malá na to,
abych si plánovala věci bez tebe,
ale mami,
já už jsem velká holka,
tak se s tím smiř! -
písen
Napsala jsme další písen ... hodím ji sem, měla by být lepší než ty dvě poslední, tak jsem zědavá na vaše názory .... -
-
Re: písen
Takže Kačko... Tahle písnička je opravdu lepší než ta předchozí *3* Je to vskutku povedený *3* Chválim tě za to. *3* Ale zase abych nebyl na tebe moc hodnej *4* tak to srovnávám s tou tvojí první "Chci vrátit čas" Myslim že ta byla o trochu lepší, prootže se zaobírala spíše všeobecnem a více pojetím životních pravd než tahle. Ale zase tohle, je jako zpověď ve stylu Avril z období Let Go *15* *3* -
-
Re: Re: písen
Děkuji :-) ... nj já vím, že ta první byla všeobecnější, ale ty s Míšou taky nepíšete všeobecně! :D ... Prostě jsem v tu chvíli byla tak nasraná, že bych nejraději skočila z mostu!! :-//// .... a vlastně jsem do ted :-(
-
-
-
Elis
THANK YOU ... A ten koncert UMS si mi poslala už podruhý ten už mám xD Ale jinak the best dáreček THANK YOU VERY MUCH .... -
-
Re: Elis
nemas zac *4* jakto ze ho mas 2x? si rikala ze ho nemas ne?
-
-
:o)
Míšo, Míšo. Už máš zase novou ikonku. *1* To neni nic zvláštního. Ale že změníš písničku v profilu na Linkin Park-What I've Done. *15*
Zřejmě se jí moje písnička už nelíbila. *1* *1*
Jestli budeš ty písničky měnit stejně jako obrázky, tak to se máme na co těšit. *1* -
-
Re: :o)
A pak že se na můj pofil nedivas často xD Tu sem tam dala dneska xD To je podle toho na jakou písničku sem momentálně úchylná takže počítejme s tím že to dopadne jako s obrazkama xD Jinak neboj tvoje Písnička se mi furt líbí xD -
-
Re: Re: :o)
Já na tvůj profil chodim když chci zjistit jsetli jsi online. Abych věděl jestli tady na diskuzi mám čekat hřbitov nebo nějaký nový příspěvky. *15*
-
-
-
Písničky ...
Víte coo ... asi začnu nomrálně psát písničky jen tak pro radost sobě, protože mě pomáhajíí ... já si všechny svoje problémy napíšu do toho textu a podělím se o ně s vámi a hned je mi líp ... Avrilka si fakt vybrala tu nejhezčí cestu životem ... a o své špatné a šťastné chvilky se dělí s fanoušky ... *4* *4* *4* -
-
Re: Písničky ...
Míšo, dobrý nápad! :-) .. Já o tom taky přemýšlela ... já se většinou vypisovala úvahami. Hned se mi ulevilo! :-))) .. Míši st. a poslechnem si někdy ty tvé noty? Nahraješ to? :D -
-
Re: Re: Písničky ...
Noty mám už napsaný, dokonce i nahraný. Takže si je poslechnete už opravdu brzy *3*
Složil jsem to k "Time Spent With You", má to necelý 4 minuty a zní to podobně jako rocková balada nebo něco z alternativního rocku *3* Na to že je to moje prvotina, tak to zase tak amatérské není. *15* Konec podrobností, musíte to slyšet samy. *3* -
-
Re: Re: Re: Písničky ...
wow, tak to už se moc těším!! *14*
-
-
-
Re: Písničky ...
Míšo to je skvělej nápad. *3*
To písničkaření a textaření se tady dost rozmohlo *15* Nejdrřív já, potom ty a teď se přidala i Kačka.
Já už sem dokonce sám sebe přemluvil a začal k tomu skládat i noty. *1*
-
-
Páááni :-O
Tak takovouhle pochvalu jsem nečekala ani v nejmenším, jako Vám se ta písnička fakticky líbí??? *7* *7* *4*
No Míšo, ty máš taky doma takovou citovou houpačku??? *7* *9*
Jinak děkuji moc za ohodnocení ... *4* *3* -
-
Re: Páááni :-O
To si piš, že se mi líbí, ale moc mě to mrzí! :-//// .... Určitě tě má v koutku duše rád, jen ze sebe navenek dělá drsnáka! ;-) -
Re: Páááni :-O
Ahoj Míšo, citovou houpačku nemám, protože už to dávno neřešim. *9* Ale jednoduchý to nebylo, a popsat to, by bylo na dlouhou diskuzi. -
-
Re: Re: Páááni :-O
No a já bych to ani slyšet nechtěla ... jediný čeho bys docílil by bylo že bych se zase rozbrečela ... já to nemůžu nijak ovládat řvu pořád ... a nejhorší žemi babička říká že kvůli tátovi brečí pořád ale on už je takovej ubližuje a neví o tom ale že mě má rád ... což teda nevim ... a řešit to se snažím přestat jenže to nejde... až budu plnoletá, tak když mě naštve budu moct vypadnout třeba na dva dny pryč a on mi nebude´moct co říct .... -
-
Re: Re: Re: Páááni :-O
Já tady podrobnosti psát nebudu, protože tě nechci rozplakat. Ale tvůj táta tě rád má. *3*
Já o tom svom problému napíšu písničku, když to prej pomáhá. *1* *3*
-
-
-
-
:o)
Tak a teď jdu na Kačenky Facebook, podívat se co tam napsala za výtvor. *15* -
-
A ještě to má anglický název ikdyž je to česky. *15*
To je jako kdyby Avril pojmenovávala písničky po česku. *15* Promiňte mi tu kritiku, ale já dneska jinak nemůžu. *15* *15* -
-
No prepač, ale nie je to určite prvá takováto skladba, ktorá má anglický názov s českym textom .... v poho, proto sem ji tu nechtěla dávat ....
-
-
No pěkná písnička, no ale zase je to o tom... *15*
Kačko, kam se hrabeš na včerejší Míšu. *1* *3* Víš to se musí procítit a ne to napráskat na nádru. *15* *15* -
-
Ti dík xD .. sem tě dostala na fb :D:D:D ... vím, tahle byla násilím, kvůli kámošky, ona byla dost nasraná a smutná, že sem ji nesložila nic o Mirovi, tak co sme měla dělat? ... sem řekla, že něco zkutím a neděla sem jak začít ....
-
-
-
SB
Příjde mi to zajímavý....
http://www.youtub e.com/watch?v=dI0mUagMiWc
http:/ /www.youtube.com/watch?v=AAtMd-4irW U&feature=related
http://www.you tube.com/watch?v=HjGxzP65p4M
htt p://www.youtube.com/watch?v=FwSgG-Z 49SU
http://www.youtube.com/watc h?v=fEy5kJlXdWI&feature=related
http://clip.vn/watch/Sk8er-boi-Avri l-Lavigne-The-Best-Damn-Tour-live-i n-Toronto-2008-,WLyU
http://www. youtube.com/watch?v=AcNG3moc9BU
http://www.youtube.com/watch?v=12HC cwsyRGA
Skater boi- 2002, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010... dost velká změna.... -
-
Re: SB
"Dost velká změna", to nevim v čem si přesně myslela že je velká změna ale v Avriliném hlase změna je. S tim souhlasím, s tim se ale musí počítat. Kvalita je myslím pořád stejná *3* *4* Stejně dobrá. -
-
Re: Re: SB
Hlas... samozdřejmě..., ale celkově imič *1* ale stím se musí počítat... vystupování... je to hodně věcí...:) -
-
Re: Re: Re: SB
Změna v image je teda obrovská. *1* Ale zase je to v průběhu let změna k lepšímu. *3*
-
-
-
Re: SB
Hančo, *15* ses tady s těma odkazama nějak rozjela, kdo to má číst? *15*
-