-
,,cenzuruje se, protože lidé jako Fiala se rádi vysmívají do očí hlubokému a největšímu lidskému neštěstí chudých lidí a těch nejchudších!, i rád mě! To není člověk, co to tedy je?" MD.
-
Jedna z nejkrásnějších, z nejsmutnějších písní je právě méně známá písen "Urlaubsgrusse". Poslouchám ji v poslední době od Die Toten Hosen hodně, je ještě lepší než "Nur zu Besuch". Pomáhá mě bojovat s vnítřními démony, které mě sužují - s hlubokou samotou, s izolací, se smutkem, s lítostí co bylo, a s vnítřní prázdnotou, s vyprahlostí srdce, s lhostejností, s netečností, s apatií a se zmatkem co je spíše ted. Těžké najít řád. Jak je krásné a duležité umět se dojmout k slzám a vědět z čeho... text písně "Am Ende", který znám, to vystihuje snad nejlíp, a pak "Nur Zu Besuch", "Alles Wird Voreburgehen", "Fallen"... není od Die Toten Hosen krásnějších písní a i ten občas hluboký pesimismus k tomu tak nějak vždy i patří. Snad protože jsem taky melancholik a ve znamení rak stejně jako Campino, ale narozdíl od něj narozdíl od tíhy tvrdých drog, kokainu anebo heroinu či alkoholismu, které ho sužovali ke mě patřil kdysi možná ještě těžký boj s duševním onemocněním paranoidní schizofrenií, který jsem vzdal a zbylo jen hluboké trápení, protože už nedokážu bojovat s tím s čím bojovat ani nelze - se schizofrenií, s duševním onemocněním, protože žádná rodina není a přátelé už také nejsou, ale text písně "Urlaubsgrusse" od Die Toten Hosen mě dnes alespon připomíná, že rakovina plic, na kterou v roce 2008 zemřela má matka, byla vlastně taky těžký boj, který už sama nevyhrála. Jsem na tom podobně, odchází mě mysl, nedokážu psát a srdce nic necítí, a když občas jo pak je jen další ataka, která znamená něco ještě prožívám a cítím. Velice smutný a neštastný. A také bezradný a zoufalí, jsem v boji s duševním onemocněním zvané schizofrenie. A také všechny ty mé stále opakovaně už nesmyslně dlouhé a nevěcné, nemístné, nevhodné a malicherné, a ke všemu ještě tolik zmatené i urážlivé komentáře na osobnostech, které bych tu nejradši smazal a nikdy neviděl, se kterými jsem jen tolik marnil čas. A nelze je tu po sobě bohužel smazat. Mám je tu stále na očích. Tu tíhu osobní malichernosti a také všeho zmatku a její stálé připomínky, ale hlavně nevěcnosti a nevhodnosti toho jaké komentáře by tu neměli být a pokud ano, měli by být rozhodně už smazány. Stále je to ještě prosba.
-
Nejlepší český punkeři jsou P.U.M, Vision Days jsou svými texty písní pruměrný, ale poslouchat se v českém punku také ještě dají, Tři Sestry nebo Visací Zámek raději dnes nijak nekomentuji, pro mě skutečný, autentický a Evropsky i celosvětově dnes nejlepší punkeři jsou západní němci, co mají vždy aktivní! pořádnou občanskou levicově! dnes politickou kuráž i v mnohém jsou punkově ortodoxní!, neustoupí nikdy od svých názoru a neslevý nikdy ze svých vysokých nároku, kteří jsou germánsky i typicky odvážný a statečný, vše co dnes dnešním českým punkerum vždy nejvíce chybí k tomu aby se staly vždy skutečnými punkery! (bohužel v permanentní v typické české netoleranci a v permanentní v typické české podřízenosti, a v permanentní v typické české připosranosti a zbabělosti to dnes pro české punkery už dnes nikdy není snadné), mluvím dnes právě o západoněmeckých Die Toten Hosen, německý punk rockový nesmrtelný hudební fenomén ještě po několik dalších generací, prostě živá hudební legenda. Martin Dyntar
-
Co se nevešlo a co jsem i zapoměl, právě s hudebním albem "Ballast der Republik" (2012) byli německý Die Toten Hosen na svém posledním absolutním hudebním vrcholu, jinak v letech 1993 právě od alba "Kauf Mich!" až 2012 byli na svém nejlepším hudebním vrcholu, co se do předešlého už mého komentáře už bohužel nevešlo a co jsem i zapoměl, co zustalo už opomenuto je hudební TOP 21 německých Die Toten Hosen, na poslední místo tam dnes patří u mě i písen 21. "Was Zahlt", z mé strany k německým Die Toten Hosen jak i plně doufám konečně snad už vše. Martin Dyntar
-
Co je dnes lidsky ještě hluboce dnes přirozené a co je dnes lidská přirozenost?
-
takže i znova a naposledy tady je moje stručná poslední rekapitulace do absolutní hudební TOP 21 mích pro mě osobně dnes i nejlepších a dnes i stále hodně ještě dnes i nejvíce dnes vyjímečných písní německých Die Toten Hosen, absolutní TOP 21: 1. "Niemals Einer Meinung Sein", 2. "Paradies", 3. "1000 Nadeln", 4. "Er Denk, Sie Denkt", 5. "Alles Wird Vorubergehen", 6. "Fallen", 7. "Altes Fieber", 8. "Unter den Wolken", 9. "Der Letzte Kuss", 10. "Alles Ist Eins", 11. "Urlaubsgrusse", 12. "Tauschen Gegen Dich", 13. "Alles Hat Seinen Grund", 14. "Kamikaze", 15. "Ein Guter Tag Zum Fliegen" 16. "Freunde", 17. "Regen", 18. "Am Ende", 19. "Rest der Welt", 20. "Armee der Verlierer", 21. "Was Zahlt".. právě tyto písně dnes nejvíce miluji, srdečně dnes miluji a hudebně dnes poslouchám od německých Die Toten Hosen už dnes nejvíce. Je to s výjimkou dnes jen jedné jediné politické písně z 80. let dnes nejlepší hudební pruřez celou jejich dosavadní hudební tvorbou od 90.let, konkrétně d roku 1990 až právě do roku 2019, takže právě asi tak i závěrem. Martin Dyntar
-
,,Клип: Россия - Игорь Тальков (HD) / Clip: Russia - Igor Talkov (HD),
velice divácky podprahově sugestivně podmanivě silný zážitek, hluboce
upřímný a hluboce dnes pravdivý obraz totalitního Ruska, chci at se
Rusko celé morálně líp vzpamatuje, protirežimní ruský zpěvák, folkař
Igor Talkov byl v jejich zemi pro totalitní režim politicky vysoce
nepohodlný a proto byl v jejich zemi i politicky zavražděný, chci at se
celé Rusko morálně líp vzpamatuje, právě ted u hudebního klipu právě k
této politické písni "Russia" pláču a svírá se mě hluboce srdce a jde mě
z toho všeho v minulosti politicky rusky totalitně nesmyslného
válečného běsnění jen tzv. mráz po zádech, tenhle celý válečný
fanatismus Ruska skutečně nemá žádný smysl a Igor Talkov to věděl sám
nejlíp co ho možná z jeho politicky protirežimního textu písní jeho
politických písní možná jednou bude stát v životě už vše, bohužel už
právě i jeho život samotný." Martin Dyntar -
Клип: Россия - Игорь Тальков (HD) / Clip: Russia - Igor Talkov (HD), ,,hluboce pravdivý už skutečně i otřesný, hluboce traumatický a hluboce pravdivý obraz neštastného totalitního Ruska a svým zpusobem i samotné dnes Ukrajiny, která k tomu už dnes sama nemá nijak také daleko." Martin Dyntar.
-
,,oprava: webové stránky a podnikání právě dnes samotného Helpionu v
Rychnově nad Kněžnou je udajně netransparentní, nikoliv webové stránky
samotného vlivného a bohatého podnikatele Karla Vavřína, bohužel mnou
špatně vše vyjádřené." MD. -
,,Stýská se mi na CHB hodně moc, ted už až k slzám po Darině Dušekové, hodně mi na CHB chybí, svým fyzickým vzhledem i svým osobním temperamentem neskutečně hodně dnes podobná Shakiře, Darina je hodná, milá a slušná holka s hluboce dobrým laskavým srdcem a krásná v České Republice dnes jediná Trutnovská Shakira." MD.