-
edith
Čavec lidi,nevíte o nějaký dobrý stránce,kde by byli překlady písniček od Edith?Díkec *3* -
Edith
Ahojky lidi, chtel sem se zeptat estli ste byli uz na tom filmu =)...estli jo tak jestli by mi nemohl nekdo pomoct ohledne jedny pisnicky, a to ty jak zpivali ty dve devy a edith kdyz byla mala v tom verejnym dome =), jak tam sli ulici a zpivali si pri tom=P...moc dekuju...prosim na mail nugetjan@centrum.cz nebo sem=) *4* -
ep
Jestli je pravda,že zažila věci,které se o ní píší(jako že byla nymfomanka,vyrustala v chudobě,fetovala,byla prostitutkou),tak si myslim, že se najde málo lidí,kteří by jí záviděli, nebo měli pestřejší život jak ona.A ani nemyslim ,že by si ten život nějak užívala.. Takže-buď to nejsou fámy-a ty by si nikdo nepřál zažít, nebo to jsou fámy a její život bychom chtěli prožít. Ale rozhodně k sobě nepasuje tvrzení" Proč by to nemohla zažít?Klidně..A každý jí to závidí.." -
Oprava-troška pravdy
Hm. Edith Piaf byla opravdu jedinečná a svou hlasovou dispozicí to jedinečně dokázala!! Každopádně film "autobiografie" Edith Piaf, opravdu v mnoha věcech neodpovídá skutečnosti a určitě si neprošla bídou, žebráním,zpíváním na ulicích apod. všemi věcmi uváděné ve filmu. Není pochyb o tom, že Simone Berteaut nebyla její vlastní sestra apod..opak je pravdou je to jenom hezká pohádka, která se dobře prodává!!!!Její matka uměleckým jménem „Line Marsa“, nebyla chudá a zkrachovalá žena, jak tvrdí film a někteří,právě naopak zpívala naopak v luxusních kavárnách a měla také vynikající hlas..navíc financovala její slepotu, což bylo hoodně drahé..s jejím otcem to bylo taky záhadné,ale každopádně nebyl chudý apod. Její počátek kariéry nastartovala jen díky známosti své matky s předním „králem kabaretu“ Louisem Lepléenem. Bohužel na ulici nebyla objevena, jak popisuje film ono fakta a skutečnosti jsou zase někde jinde:-))) A tvrdit, že její babička vlastnila "bordel" to je už vrchol všecho, její babička z otcovy strany Emma Gassionová byla naopak bigotní katoličkou a úvaha typu tohoto podniku je úsměvná!!!Celoživotní modlitba k svaté Teréze z Lisieux je naopak skutečností....ale jako krásná pohádka jsou mnohé věci dobré hlavně obchodní artikl jde na odbyt:-)) -
-
Re: Oprava-troška pravdy
Vážený, pravdu máš jenom v jednom bodě. Simone Berteaut opravdu nebyla sestrou Edith. Jenom napsala román, který se dobře četl. Byla kamarádkou Edith v mladém věku a stále se kolem ní motala, poslední noc s ní ale nebyla...
V ostatních věcech jsi vedle jako ta jedle.
Ve Francii vznikla polodokumentární kniha s názvem Piaf, jména autorů - Pierre Duclos a Georges Martin.
Kdo chce vědět nejpravdivější příběh Edith Piaf, tak by si ji měl přečíst. Tam je uvedeno pouze to, co jde nějakým způsobem doložit.
Byla jsem dost překvapená.
*7* -
-
Re: Re: Oprava-troška pravdy
Existuje tato publikace i česky? Édith bych chtěla pznat takouvou, jaká opravdu byla...a jak víte, že to,co jste četla, byla pravda... Édith si sama budovala vlastní legendu. A myslíte, že Momone nenapsla aspoň trošku pravdivou knížku?
A jak je prokázané,že matka a otec nebyli chudí? A nezdá se mi, že by Édith měla dobré vztahy s matkou...
A určitě nezpívávala na ulici...třeba jí máma jen dopomohla k objevení...
Ale tu knihu bych moc ráda získala,mohla byste mi prosím podat nějaké info,jak ji dostat (jen v čj nebo aj) a to na mial Etheline@seznam.cz , prosím. Moc vás prosím, ozvěte se mi! Díky. LK -
-
Re: Re: Re: Oprava-troška pravdy
Lucie, bohužel jsem tu přišla znovu až dnes.
K té knize. U nás nevyšla, dokonce se ani nedostane od nás koupit přes internet. Ale knihu mám oskenovanou, nechala jsem si jí soukromě přeložit a je ve stadiu opisování. Kniha má přes 450 stran. O Edith se zajímám víc jak 30 let a věřím docela až této knize. Nic tam nenapsali, co si neověřili.
Ano, sama Edith o sobě tvořila legendy...i to tam je. -
-
Prosím vás, koukněte se někdy zase na tyhle stránky.......jak bych se k té knize dostala???? Strašně moc ráda bych si ji přečetla......můj email: novot.pe@seznam.cz
-
-
-
-
Re: Oprava-troška pravdy
A na to si přišel jak? já netvrdim, že nemáš pravdu, nebo že nemá pravdu ten film, ale z vlastního úsudku si myslim, že pravda je schována někde mezi těmito dvěma póly.
-