-
Začínám si myslet, že lidé, co chodí do kostela jsou pokrytci, kteří hlásají a sami nečiní. Ježíš hlásal lásku, porozumění, ctnostný a střídmý život v upřímné službě Bohu, křesťanští kněží mučili, týrali a popravili tisíce nevinných žen, dětí, ale i mužů v čarodějnických procesech. A zatímco Ježíš hlásal život v chudobě, církev hrabala majetek a prodávala odpustky, a doteď nosí roucha vyšívaná zlatem. Církev a lidé znehodnotili poselství Ježíšovo.
Někteří badatelé dnes tvrdí, že církev jako instituce pokřivila původní smysl křesťanství. Dosavadní náboženství bylo v úpadku, tak se kněží chtivě chopili příležitostí a vytvořili úpravy, které jim vyhovovali.
Procházím takovým obdobím, že si začínám myslet, že Ježíš nechtěl zakládat novou víru, snažil se reformovat judaismus. Kázal, že se blíží dějinný zvrat, v němž bude nastoleno Boží království, tedy stav, kdy bude naplněna Boží vůle, a je třeba se na tuto událost připravit.
Čím dál víc si začínám myslet, že jde o to za života nikomu vědomě neubližovat, dobře se starat sama o sebe a pomáhat ostatním lidem. Snažit se být k užitku a myslet konstruktivně. To bohatě stačí.
Zajímavé také je, co se píše o Ježíšovi v Koránu. Podívejte se: http://islam.mypage.cz/menu/islam-a-krestanstvi/jezis-v-koranu -
-
Ach děvče (či hochu?), al asi děvče: zkus si přečíst nějakou solidní knihu o historii církve a ne Jiráskovy spisy či bolševické čítanky.
-
-
Každá organizace má své klady i zápory. Lidi nejsou roboti a k dokonalosti budou mít vždycky daleko. Církev udělala spoustu chyb v minulosti. To je pravda. Ale lidstvo se stále vyvíjí k lepšímu, což říkal i Darwin. Dřív se církve mezi sebou hádaly dnes je tu snaha o ekumenismus. Darwin měl skutečně v tomhle pravdu. A nejen o psychickém vývinu, ale i o fyzickém vývinu lidí. Ale to sem nepatří. Ale je to každého věc, jak to chápe. Jsem tolerantní (doufám :-) a dokážu pochopit, že někteří lidi si myslí, že církev by měla být svatá. Ježíš však přišel pro hříšníky, spasit je, ne pro spravedlivé.
Ale taky se mi zdá, že ne všichni, co chodí do nějaké církve budou spaseni, protože někdy se chovají hůře než ti "venku". To už hold závisí na lidech...
Desatero je těžké zachovávat, ale v křesťanském životě se člověk má pouze blížit ideálu, člověk, který byl zachovával dokonale Desatero by musel být Bůh a ne člověk :-)Zdá se mi to logické snažit se být v životě prostě dobrým člověkem, nejen podle lidským měřítek, ale i podle měřítek Božích.Já osobně ke své víře církev potřebuji, protože jak jinak naplňovat Ježíšova slova při poslední večeři:To konejte na mou památku?
Je škoda, že někteří křesťané dávají špatný příklad a chovají se jako kdyby Desatero neexistovalo. I takoví jsou lidé. Bohužel. Ještě, že jejich souzení není na nás na lidech, ale na Bohu, inteligenci, které se dá věřit.I tak věřím, že na věčnosti se dozvíme víc, celé tajemství života a toho, proč každá věc na zemi má své stíny. -
Nevím, kam míříš, ale Aloise Jiráska jsem nikdy nečetla a bolševické čítanky též ne. To je mi naprosto cizí. Historii církve znám. Tak kde vidíš problém? *12*
-
-
Tak s tím naprosto souhlasím. K tomu není co dodat. To cos napsala je moudré.
Přeji hodně štěstí při hledání pravdy a myslím, že ve světle toho, co jsi napsala je úplně jedno, co říká a následně pak děla či naopak nedělá nějaká Eliška. -
-
Už je mi to též jedno, co dělá nebo nedělá nějaká Eliška. Každý jsme zodpovědni sami za sebe. Na tento názor jsem přišla po 6 letech křesťanského života. Jestli je moudrý, děkuji a taky přeji hodně štěstí při hledání životní pravdy. Ať si najdeš přesvědčení, která všemu a jedině prospívají, protože ta bývají ta správná, ta skutečně pravdivá...To nejcennější, co máme, je právě naše nitro, naše vědomosti a správné přesvědčení.
-
-
Ale v Boha věřím, jako tvůrce všeho života na Zemi. Dokonce je to i podložené vědecky. Četla jsem to v časopisu Záhady života (červen 2011). Vypadá to věrohodně na co vědci přišli. Ten časopis, ale nijak nepropaguji. Celý ten časopis jsem vyhodila, jen jsem si vytrhla ten článek, že vědci přišli se šokujícím tvrzením, že Bůh existuje. Ráda se k němu vracím a čtu si ho.
-
-
Eliška bučková se mi nelíbí
Měli jsme hezčí Miss, one je takové šedá myš.Zuzana Jandová i Lucie Hadašová jsou mnohem hezčí ! -
ztloustla
Elišku jsem také nedávno viděla, kde jsou ty doby, kdy byla hubená..na pravý modeling může zapomenout, přes zadek má alespoň 97 a v pase je to podobně hrozné *9* -
Krása zostane napořád
Ja si myslím že Eliška je v pohodě holka prože ji znám ze Strážnice a nikdy bych nezapoměl přece na Strážničanku ale chtěl bych ty říc že než si byla miss tak si byla ke každému trohu upřímná a ted se stebe stala ta miss tak asi každého odsuzuješ *9* *9* *9* *9* *4* jsi takoví *5* *5* *5* *14* *14* -
MAKY-tvému názoru u nás říkáme tupost...ale největšího kalibru;) *3* *15*
-
nic moc
Ona ani Jandová se mi nelíbí. Jsou to typické moravské nanyny s vidlema v rukách. Nemají tak pěkné štíhlé postavy jako miss z Čech a neumí se chovat ve společnosti. -
-
Re: nic moc
Tak ty jsi mě fakt pobavil....s vidlema v ruce. To bych nechtěla vědět, co nosí v ruce čecháčci. Táhni doprdele idiote a moravu nech na pokoji!!!!! *5* -
přesně tak, chtěla bych vidět tebe :D -
Když ste všichni tak chytří všichni si myslíte jak jsou naše Miss škaredé tak se tam jděte sami ukázat!Je to všechno jenom o závisti.Mnoho lidi se nedostane tam kde je Eliška dnes a proto tady píšete takové nesmysli.A srovnávat Moravu a Čechy .. trošku trapny ne?? *1*
-
-
Pro X
X:To bych chtěla vidět tebe! Jestli Eliška a Zuzana jsou nány s vydlema v ruce tak to ty musíš být asi něco víc než oni dvě! Oni aspon něco dokázaly, ale ty určitě ne! A jak podle tebe vypadá štíhlá postava? Štíhlejší než oni jsou už jenom anorektičky! Něco tady smrdí! Není to závist? -
-
Re: Pro X
Je to jenom wšechno o záwisti..... já newim proč jí wšuchni nadáwají.... ona jako jedna z mála je nezkažená a nemá hwězdný manýrky...... je pěkná a tag jí to záwidí...
-
-
Je pěknější po anorexii
-
Bučková nebo Lutovská
Eliška je pěkná holka, ale je tuctová a přesladká až moc. Iveta je starší a je to pozna. Konečně vyhrála holka, která nepotřebuje silikony ani víru v Boha aby byla zajímavá a musela na sebe poutat pozornost!!!! Iveta je velice simpatická holka, která má v sobě určitou noblesu. Jo a k tomu že je peroxidová no a??? Eliška také nemá svou přírodní barvu vlasů a co já vím tak má vlasy umělé (přidělané) takže o přirozenosti bych u Bučkové pomlčela! Navíc vypadá jako barbína. -
-
Re: Bučková nebo Lutovská
Souhlasím, naprostá pravda. Eliška je hezká, ale tak obyčejně, navíc rozhodně bych jí neřekl 20, ale tak hezkých 35. Na některých fotkách na mě působí jako matka od dvou dětí. Ať se na mě nikdo nezlobí.
-
-
s
teda,na te hlavni fotce nevypada nejak hezky.DOOPRAVDY VYPADA LIP *3*