Přejít na výpis diskuzí

Jaromír Nohavica

OSOBNOST 31.12.2006 
177 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • borec Nohavica

Pane Nohavica vůbec si toho Hutky nevšímejte, Vám nesahá ani po kotníky,měl zůstat ve Francii tady o něho nikdo nestojí. *13*
  • fuck off hutka

presne, hutka je uplna nula, na nic poradnyho se nezmuze.je to jen zavistivej hajzl kterej zavidi talent pana Nohavici a dalsim,sere se do politiky a hazi na druhe jen blato *10*
  • Jarek by byl asi rád....

Prosím někoho ze zde zaregistrovaných fanoušků, aby opravil datum Jarkova narození. (ve skutečnosti se narodil o tři roky dříve než je uvedeno...)
    • Re: Jarek by byl asi rád....

*4* *4* *4* *4* *4* *4* *4* *4* *4* *4* *4* *4*
  • Poděkování, pomáháte mi žít

Vážený pane Nohavico, k Vašim písničkám jsem se dostala až ve středním věku, ale myslím že je teď právě správný můj věk, je mi 40, kdy dokážu pochopit myšlenky vašich písní. Najdu si tam, co zrovna sedí na moje myšlenky. Kvalitní nestárnoucí texty,moc milá hudba. Moc děkuji opravdu mi pomáháte žít. Jen mě moc mrzí, že nemám žádnou šanci se dostat na koncert, bydlím na venkově a když se dozvím o koncertě, nejsou k sehnání žádné lístky. Moc bych chtěla alespoň jednou zažít tu akmosféru, nevím jak na to. Vaše obdivovatelka Edita
  • Co se týká Nohavici, mám již jasno. Přišel jsem z tomuto poznání pozdě a mrzí mě, že jsem se takhle obyčejně sekl. Přiznávám mu neobyčejný talent pro roli písničkáře. Celá dlouhá léta jsem mu rád naslouchal, sháněl lístky na jeho koncerty. Nenaslouchal jsem názorům a poznatkům jiných, kteří měli možnost se s ním poznat blíž. Nejen že byl pečený, vařený u ředitele umělecké agentury, ryzího komanče, chodili spolu chlastat a kde vymysleli jeho nepřetržité koncertování i v časech hódně reformních. Jméno Nohavici bylo "jako" zakázané, de facto tím ale získalo punc ilegality a tajemnosti, tudíž zvědavosti davu. Věčně zpitý a unavený písničkář si uměl alibisticky obtočit dav kolem prstu. Má na to manipulační talent. To, že byl práskač, který podepsal, protože musel, leč nikomu neublížil, to mu nakonec v pochopení většiny lidí vyšlo. Protože si právě ona většina lidu uvědomuje stejné selhání, proto na něj dnes chodí i ti dobráci, kteří mu nemohli přijít na jméno. (Znám jich řadu). V pořádku, dělal co mohl, staral se jen o svůj chřtán, a to, že nebyl disidentem či hrdinou typu Kryla, nelze vyčítat. Byl to takový obyčejný prospěchář. Po revoluci si Reputaci mohl napravit a mnoho z nás na to čekalo, lidi pozorné přesvědčit, že s postu slavného barda by mohl sdělovat nějaké kritiky politické garnitury, vést intelektuální polemiky, rozněcovat diskuze, hledat konsenz, motivovat posluchače, etc. Za celých dvacet let z něj nic podnětného nevypadlo, hraje si na svém písečku a vypadá to tak, že je stoupencem individualismu a neoliberalismu, tudíž jaksi na postě levicově smýšlejícího barda je chápán mylně. Poslením hitem s rasistic. zabarvním se úplně odepsal. A řekl o sobě mnohé. Nemluvě o tom, jak arogantně peskuje lidi na svých koncertech, je to studený psí čumák. Mnoho Těšíňáků i Ostraváků již prohlédlo dávno, že hledat u Nohavici příklad statečnosti a cti - krutý žert......I ten mladý kluk z Třince, Klus, má víc občanského povědomí a rozumu, že ví, že se slávou je tak trochu i jeho povinností provokovat k diskuzím o změnách špatného v lepší. Jinak nejsem bard, ale.......každý doplň sám.
    • nepřísluší nám soudit jiné, jsme tu každý sám za sebe, teprve až budeme dokanalí..by jsme mohli někho soudit, jenže ti dokonalí to právě nedělají !

ano asi někomu ublížil , jenže jste si tak úplně jistí že jste také někomu neublížili vědomě nebo nevědomě ? důležité je odpuštění jinak by se tu nedalo žít *14*
      • Odpuštění je jistě dobré, ale odpustíte hned kupříkladu násilníkovi sebe, své ženy, svých bližních? U toho, kdo se provinil by měl také nakonec být shledán prvek, kdy se dostatečně kaje, dostatečně si posype popel na hlavu...a v textu, na který reagujete je psáno mj. i toto "Po revoluci si Reputaci mohl napravit a mnoho z nás na to čekalo, lidi pozorné přesvědčit, že s postu slavného barda by mohl sdělovat nějaké kritiky politické garnitury, vést intelektuální polemiky, rozněcovat diskuze, hledat konsenz, motivovat posluchače, etc."..., bohužel, já to cítím stejně, z výpovědi JH je jen cítit jakousi stínohru...a o tom byla i taková tajná služba za komančů. Lidé podobně ladění se nakonec většinou ladí k sobě, podporují se vzájemně jako v nějaké sektě - jakpak asi dlouho vydrží tato sekta kolem JH???
        • malá oprava - JH je samozřejmě omyl, jedná se pochopitelně o JN
  • phiz

jarda je nahodou supper *14*
    • Re: phiz

Nejsem si az tak jist,zda Jarda Nohavicu cte ty to recenze,ale je mi to v podstate jedno.Chci jen projevit svou uctu k tomuto cloveku,nenarocny.clovicek ktery jde svou cestou,dela jen to,co chce,nikomu neleze do zadk a to co dela dela moc dobre,umi si zahrat s ceskymi slovy tak dokonale,az se mi taji dech!Doufam ze Jarda zustane takovy jaky je,myslim si,samozrejme ze je to muj nazor ze takovy zustane a jeden z mala cechu,pred kterym se sklanim a uz zaziva se stal legendou.To co dela dela pro radost ne pro penize a ti se stava jeste vetsim.Ja se pred Vami sklanim a preji vam hodne zdravi jasnou mysl .Diky ze jste.
  • Dobrý den pane. Chci vám něco sdělit, ani mi nezáleží na odpovědi. Doufám, že vím jaká by asi byla. Taky mi už není 18 a zažil jsem nejhorší hračku v životě. Pár lidem se podařilo mně tak znechutit, že se mi nechtělo dohrát a chtěl jsem jet dom. Už večer a druhý den a stále mně to nepřešlo jsem uvažoval, že komplet skončím s hraním. Mimo jiné ujíždím na sudoku. Kluk mi nainstaloval do tabletu sudoku, které si pamatuje mé výkony. Druhý den po té nešťastné hračce jsem dával běžnou hru, kde mám průměr kolem pěti minut asi za dvaadvacet a více. Asi si dovedete představit, že když už semi nechtělo hrát, něvěděl jsem proč vlastně žít. Nemohl jsem ani z rádia slyšet jakoukoli muziku. Děs. Po dvou dnech jsem nějakým šťastným řízením osudu klikl na jůtůbu na jméno Nohavica. Pak jsem na to čučál asi tři hodiny. Hrát se mi ještě nechce. Žít už jo. Druhý den jsem si udělal v sudoku "osobák" 3:57. S tím Leonardem Cohenem už vám to asi nevyjde. Třeba mně to vyjde, že si někdy zahraju s Nohavicou.
  • hmmm

komunista to je!!!!!!!!!!! *10* *16*
    donašeč *10*
  • vtipné video

mrkněte na vtipné video(aspoň doufám) na:
    http://www.youtube.com/watch?v =m3bquKjNHCQ *1*
  • super:)

Jarek ma super pisnicky...ted se mi hodne libi mam jizvu na rtu *14* *14*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit