-
dobrý
Kauzy bez vysvětlení
L' Hermitte se s Jacksonem evidentně nikdy osobně nesetkal. Možná byl na několika jeho koncertech, možná postával ve frontě při nějaké té autogramiádě, snad mu mával z davu na letišti, leč osobní zkušenost nabytá s hrdinou v příběhu chybí. To mu zásadně ubírá na důvěryhodnosti.
Kniha je tedy soupisem událostí ze zpěvákova života, které lze vyštrachat na internetových stránkách, opsat z jiných biografií či sesbírat z novinových článků. Když se v ní objeví rozhovor s Jacksonem, je opsán ze šťastného periodika, které jej dostalo (Jackson mluvil s novináři velmi nerad).
Zajímavější jsou rozmluvy s lidmi, kteří s ním nahrávali či jinak spolupracovali, i ty ovšem L' Hermitte opsal, takže v podstatě nepřinesl nic nového.
Rozpačitý je autorův postoj ke kauzám údajného Jacksonova pohlavního zneužívání mladých chlapců, které svého času rozbouřily veřejné mínění. Hledí na ně zpovzdálí, otrocky konstatuje to, co stálo v inkriminovaných dobách v novinách, s fanouškovskou úlevou hlásá výsledky obou kauz (Jackson první rodině zaplatil a podruhé byl u soudu zbaven obvinění) a nikdy se nesnaží získat více informací.
Jako samozvaný životopisec nejslavnějšího popového zpěváka posledních let by se sice měl o osvětlení takových případů přinejmenším pokusit, jemu však stačily obecně známé informace s dovětkem, že během obou vyšetřování Jackson psychicky trpěl. L' Hermitte zpěvákovi fandí od první chvíle. Neustále zdůrazňuje společenský, umělecký i osobní tlak, kterým byl vystavěn, připomíná nesmlouvavost jeho otce, několikrát se nepříliš přesvědčivě snaží vysvětlit, proč měl Michael kolem sebe rád malé děti, vyzdvihuje jeho charitativní činnost, se zvláštní chutí popisuje příběhy jeho videoklipů a především přibližuje jeho kariéru v číslech i výkonech.
V podstatě by kniha mohla být bližší těm, které zajímá Jacksonova umělecká tvorba. Pasovat ji do této pozice ovšem není možné, protože na to chybí L' Hermittovi odborná erudice.
Konečné konstatování budiž tedy strohé: v knize Michael Jackson, 1958-2009 si sice o Králi popu něco přečtete, nic nového se ale nedozvíte.
PRÁVO, Jaroslav Špulák
25. července 2009 -
-
Re: dobrý
Bashir sa s Michaelom stretol osobne a čo z Michaela urobil?
Bashir sa nestotožňoval s Michaelovými názormi aj keď mu Michael všetko pravdivo vysvetlil.
To neznamená, že keď sa Hermitt s Michaelom nestretol, že sa do neho nedokáže vcítiť. -
-
Re: Re: dobrý
Kráááásný komentář... -
-
Re: Re: Re: dobrý
Večne sa objaví neaký otrava, aby kritizoval druhých.
Kritici vraj preto robia túto prácu, lebo sami nevedia nič urobiť. -
Skočila som vyššie. Ďakujem Angie. -
-
Re: Re: Re: Re: dobrý
Nemáš za co lask. Moc hezky jsi to napsala. Vystihla jsi tu pravdu, kterou by měli vidět všichni.
Majkího mi bylo líto. Tak se snažil, tak moc, ale Bashir je tak strašně předospělej, že mi je líto jeho dětí, pokud nějaké má. Dovedu si představit, že doma nemají žádné videohry, poviné hodiny klavíru a tak :-) -
-
Re: Re: Re: Re: Re: dobrý
To hej.
Každý vidí o čo mu išlo.
-
-
-
-
-
To jsem tady už psala, že jsem četla kritiku, ale proč by nemohl napsat takovou knížku, kde čerpal jen z netu. Kdo z nás věděl vše co tam píše? Nebo kdo z nás má čas vše po netu shánět? Mě se knížka líbila. Nehledě na to, že knížku píšu a vím, jakou to dá práci vše dát dohromady. Takže David Hermitte udělal kus práce. -
-
Mně se ta knížka líbí. -
-
Ďakujem.
-
-
-
To je ten, co psal ten hezký životopis, nebo ten debil, co psal, že je gay? *7* -
-
Halperin je debil, Hermitte je dobrej. -
-
ano jsem nevěděla, že sou dvě ty knížky... jakou si mám teda koupi? od jakého? -
-
Re: Re: Re: Re: dobrý
jo jasně, už chápu :-)
-
-
*1* teď jsi mi to objasnila *1*
-
-
-
-
Pro tercule
Zrovna jsem ho našla v tom mým programu, tak jestli chceš stáhnu ti ho a pošlu třeba přes icq jestli máš, nebo tak:) -
-
Re: Pro tercule
oki. díky :-) 435175053 -
-
Re: Re: Pro tercule
aha tak jsem zjistila že ten koncert mám:D.. tak se připoj, nebo si mě přidej já ti ho pošlu ju?:))
-
-
-
Právě sním xD
Ahoj lidi,o čem se aktuálně bávíte??? *4* Já právě sním potkat Michaela tak jak v té reklamě na pepsi *14* ,jinak, koupily jste si ten dokument o Michaelovi??? -
-
Re: Právě sním xD
Ten dokument co teď vyšel je ten samý co vyšel nedávno. Pod rouškou - Unmasked. Tenhle je pod názvem skutečný příběh krále popu, ale je to jedno a to samé :-) -
-
Re: Re: Právě sním xD
Jj nevzpoměla jsem si jak se to jmenuje.
*3*
-
-
Re: Právě sním xD
já jo..ale sháním bad in japan tour na netu..a nic:-( -
-
Re: Re: Právě sním xD
bad tour taky krkolomě sháním a furt nic!!! kdyby někdo věděl, tak ať dá zprávu! *3*
-
-
-
MJ
Tak si představte, že už rodině Majkího oznámili, že se schyluje k zatčení a to dokonce více lékařů. Jenže zatím nemají v ruce povolení k vydání z ostatních států. Jak tohle bude dořešené, tak dojde k zatčení.
Jo jo, boží mlýny melou, někdy sice pomalu, ale jistě a spravedlivě!!! -
-
Re: MJ
Nevím proč , ale nejsem jediná , kdo má pocit, že v tom nejedou jen doktoři. Nmůžu to tady jmenovat.
A k těm originálům videa, to bych si taky koupila, ale všechny právě asi neseženu co je na youtubu. Ale jak něco uvidím , kupuju. Vždycky raději originály. Hlavně kvůli Majkimu a jeho rodině a fanouškům. -
-
Re: Re: MJ
V žádném případě si nemyslím, že v tom jede někdo jako společnosto Sony a podobně. Za tohle může Murray a ostatní, kteří psali ta svinstva, ale v žádném případě nevěřím verzím typu, že byl zavražděn na něčí pokyn. To rozhodně ne, to už je dost mimo realitu...
-
-
Re: MJ
Ty joo.. tak ono v tom jede víc lidí *7* .. Šmejdi *5* .. konečně na ně dojde *3* -
-
Re: Re: MJ
No tak určitě nenechají na pokoji lékaře, který Majkímu cpali i demerol. Klein ho Majkímu psal dost dlouho. Netušil to Majkího plastický chirurg, který Majkího dával dohromady po té nešťastné události z reklamy na pepsi. Kdyby to byl tušil, tak by zakročil a dal by Majkímu na bolesti něco docela jiného. -
-
Re: Re: Re: MJ
A ten plastický chirurg bude taky vinen?? *7* -
-
Re: Re: Re: Re: MJ
Nééé, ten byl dobrým lékařem, ale Klein je dermatolog, který psal demerol víš, ale jistě v tom je spousta dalších co psali takové léky, takže všechny chtějí dostat k soudu. -
-
Re: Re: Re: Re: Re: MJ
Bych řek:D.. myslím že ten plastický chirurg byl hodný doktor, akorát nevěděl, že mu ti ostatní doktoři dávalí takový léky..
-
-
-
-
-
-
bad
lidičky, pokouším se stáhnout BAD TOUR IN JAPAN LIVE z Uložto.cz ale nejde mi to...poradíte někdo jinej odkaz? díky.. -
Perníček
lol lol lol NAJEDNOU JE TADY CENZURA!!!! asi bych se bál pravdy že fanoušci majkího jedou na perníčku lol lol -
-
Re: Perníček
Jdi se zfetnout jinam.. *5* .. tady o tebe nikdo nestojí *5* -
-
Re: Re: Perníček
tak si pojd slehnout se mnou bejby si dame nechceš??? nebo zahulime a pak uvidime ne?? cha haaaa hhaaa kotě *3* -
Re: Re: Perníček
šak půjdu si šlehnu každej den perníčeeek a teď sem asi trocha zhuleeeneeej heč lol lol lol lol a vy ste taky na perníčku ze?? dys mu fandite tak ste na perničku ha ha ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaa chaaaaaa
-
-
-
Pro lask1
Přidala jsem tu fotku do galerie, tak jí snad brzy zveřejní. Kreslil to sám Majkí. Ta fotka je i v knížce Moonwalk.
Jinak k té laidy45 si myslím, že už tady dááávno vopruzuje pod jiným nickem, nebo neregistrem, protože se tady už objevila po jejím údajným odchodu nějaká "fanynka" s podobnými názory. -
Angi tady je ten Americký sen
Ale je to Anglicky , což tobě ovšem nevadí. Musíš od jedničky až asi do 24. Ale to ti asi říkám zbytečně , viď. Ale je to dlouhý a hezký.
http://www.youtube.com/watch?v= OMV5gfWM2zI&feature=related -
-
Re: Angi tady je ten Americký sen
jéé to video je užasný *14* *14* -
Re: Angi tady je ten Americký sen
Děkuju moc, ale to nejsou oni, že ne? To je jen někdo hraje? Já na to ještě nekoukala.
Lask, já tu fotku nemůžu najít, ale mám jí u sebe ve složce. Můžu ti jí poslat. -
-
Re: Re: Angi tady je ten Americký sen
No taky mě to mrzelo, že to nejsou oni , ale docela dobře hraný . Angi nevíš jak se stahujou vodea z Toho Youtubu. Já jsem v šoku , když to musím mít všechno v počítači. Víš to domácí video jak sem někdo dal odkaz , to jsem ani neviděla všechno. Teď jsem na to koukala jako blázen s tím slonem a obrazem, -
-
Re: Re: Re: Angi tady je ten Americký sen
můžeš stahovat.. musíš mít VDownloader.. ten se dá sehnat.. pak jenom překopíruješ link a můžeš stahovat *4* -
-
Re: Re: Re: Re: Angi tady je ten Americký sen
Ale to máš na části potom ne? My to právě spojíme takhle v jeden celek¨z rapidu a ostatních serverů. -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Angi tady je ten Americký sen
Ale tohle já umím. My stahujeme z rapidu, jsme s ním spokojený, ale já nejraději originálky co se týče Majkího. Přeci si brouček zaslouží, abychom koukali na kvalitu :-) -
no jasný je to jenom po částeh.. to je blbý.. ale tak zase je v pc program, kterým ty videa zas spojíš.. mají ho tam všichni.. jmenuje se WINDOWS MOVIE MAKER *4*
-
-
-
Čo povieš na to, že keď tam rozprával, mal tam krátke vlasy.
V roku 2003 mal dlhé vlasy nie? -
-
Vlastne ma napadlo, že vˇtomto videu niekde hovoril aj o videoklipe You rock my world z roku 2001 kde hral spolu s Crisom Takerom, sú tam taký zábavný, v tom klipe mal krátke vlasy.
Ale možno že to home video je z 2003.
V roku 2001 mal krátke vlasy, o rok neskôr v 2002 keď išiel na ten súd kôli žalobe koncertov, tam mal vlasy zase dlhšie po ramená.
V 2003 sa možno dal ostrihať, a v 2005 mal zase dlhšie vlasy.
Asi mu tie vlasy celkom rýchlo rástli.
Mne sa páčil s dlhými a tie krátke mu viac pristali keď mal ten účes v 95.
A potom sa mi páčili jeho vlasy rovné po ramená napr. v 2003, 2005, 2006.
Ale pekné mal aj tie kučeravé dlhé zapnuté do copu. -
Ale krátké vlasy nosil i po soudě v roce 2003. To odjel pryč přeci a po navrácení se změnil. Ostříhal se a změnil styl oblékání. Může to být z té doby, ale já vážně netuším... -
Dokument je z roku 2003 a má tam vlasy dlouhé. Mohl se ostříhat, ale já jsem si všimla, že někde bylo snad i 2005. Měli to možná špatně upravené, fakt nevím. -
-
Krátke vlasy mal v 2001.
Vtedy mal aj ten koncert.
V hladisku bola jeho mama , Liz, Culkin.
-
-
-
Z You tube nic nestáhneš. Musíš si ten název zadat go google a k tomu připsat rapidshare a nejlepší je, když máš Rapid dobitý kredit. Tam se nějak registruješ. Manžel je registrovaný a vždy za 99,- dobijeme a můžeme stahovat jeden link za sebou bez čekání. -
-
no musím to něějak vyřešit. Tak já jdu zatím spáti po noční a potom musím nacvičovat tanec Beat it. A v pátek už jedůůůů.Pa pa. Jo Angi a děkuju. V pátek přijedu do Prahy brzy, tak kdyby jsi měla čas a chuť se na chvíli vidět, nebudu proti. Budu moooc ráda. Tak se mějte krásně zatím . Pa -
-
No tak to můžeme, ale ještě nevím, jak to časově budu stíhat, ještě se domluvíme. Pááá a krásné polední sníky :-)
-
-
-
-
-
-
trápení
je mi tak smutno...pořád...nejde to ze mě pryč...co mám dělat...24 hodin myslet na majkýho je krásný...ale vysilujcí... -
-
Re: trápení
To souhlasím, každý den se budím víc a víc unavená, a to spím třeba do 12:00 *1* .. a proto se těšim do školy, abych se konečně něčím zaměstnala, a myslím, že ta střední mi bude dávat zabrat *1* -
Re: trápení
Nemáš někdy pocit, že je Majký s tebou? Včera jsme to tady řešily, dost lidí tady pociťuje jeho přítomnost mě nevyjímaje.... -
-
Re: Re: trápení
nemám bohužel ten pocit...cítím nesmírnou lítost...že odešel -
-
Re: Re: Re: trápení
Tak mě je to taky líto samozřejmě. Akorát vím že je tu s námi. Tak cítím i lásku a podporu
-
-
Re: Re: trápení
Já ten pocit mám taky . Kéž by to tak bylo. Ale já tomu věřím. -
-
Re: Re: Re: trápení
Ono to tak je! Vážně, je mi v poslední době tak nádherně když myslím na Majkýho. Není to smutek ale jsem naplněná láskou.
-
-
-
-
Ahojík
Ahojíík všichni, přeji krásný den. Vidím, že Blesk zase perlí, ty jo a nikde tu nevidím laidy45.. asi si to ješt nestihla přečíst *15* -
-
Re: Ahojík
Ahojky broučku! No laidy očekáváme každým okamžikem! Pravděpodobně se ještě nedostala k netu *15* -
-
Re: Re: Ahojík
Taky si říkám.. očekávám jí každým okamžikem *1* -
-
Re: Re: Re: Ahojík
Podle si zrusila profil...Ja si cetla diskuze(asi pred 2 dny) a klikla jsem na profil laidy.Ale me to ukazalo,ze je vymazana!Aspon od ni bude klid *1* -
-
Re: Re: Re: Re: Ahojík
tak bude neregistr. už. a mě jebne *1* -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Ahojík
No ty jsi to rozsekla *15* Ale máš pravdu!
-
-
-
-
-
Re: Ahojík
Ahoj,taky preju krasny den *3*
Vis,on ta laidy tu neni,protoze si smazala profil *1* *1* -
-
Však ona se objeví *1* -