-
dobrý
Kauzy bez vysvětlení
L' Hermitte se s Jacksonem evidentně nikdy osobně nesetkal. Možná byl na několika jeho koncertech, možná postával ve frontě při nějaké té autogramiádě, snad mu mával z davu na letišti, leč osobní zkušenost nabytá s hrdinou v příběhu chybí. To mu zásadně ubírá na důvěryhodnosti.
Kniha je tedy soupisem událostí ze zpěvákova života, které lze vyštrachat na internetových stránkách, opsat z jiných biografií či sesbírat z novinových článků. Když se v ní objeví rozhovor s Jacksonem, je opsán ze šťastného periodika, které jej dostalo (Jackson mluvil s novináři velmi nerad).
Zajímavější jsou rozmluvy s lidmi, kteří s ním nahrávali či jinak spolupracovali, i ty ovšem L' Hermitte opsal, takže v podstatě nepřinesl nic nového.
Rozpačitý je autorův postoj ke kauzám údajného Jacksonova pohlavního zneužívání mladých chlapců, které svého času rozbouřily veřejné mínění. Hledí na ně zpovzdálí, otrocky konstatuje to, co stálo v inkriminovaných dobách v novinách, s fanouškovskou úlevou hlásá výsledky obou kauz (Jackson první rodině zaplatil a podruhé byl u soudu zbaven obvinění) a nikdy se nesnaží získat více informací.
Jako samozvaný životopisec nejslavnějšího popového zpěváka posledních let by se sice měl o osvětlení takových případů přinejmenším pokusit, jemu však stačily obecně známé informace s dovětkem, že během obou vyšetřování Jackson psychicky trpěl. L' Hermitte zpěvákovi fandí od první chvíle. Neustále zdůrazňuje společenský, umělecký i osobní tlak, kterým byl vystavěn, připomíná nesmlouvavost jeho otce, několikrát se nepříliš přesvědčivě snaží vysvětlit, proč měl Michael kolem sebe rád malé děti, vyzdvihuje jeho charitativní činnost, se zvláštní chutí popisuje příběhy jeho videoklipů a především přibližuje jeho kariéru v číslech i výkonech.
V podstatě by kniha mohla být bližší těm, které zajímá Jacksonova umělecká tvorba. Pasovat ji do této pozice ovšem není možné, protože na to chybí L' Hermittovi odborná erudice.
Konečné konstatování budiž tedy strohé: v knize Michael Jackson, 1958-2009 si sice o Králi popu něco přečtete, nic nového se ale nedozvíte.
PRÁVO, Jaroslav Špulák
25. července 2009 -
-
Re: dobrý
Bashir sa s Michaelom stretol osobne a čo z Michaela urobil?
Bashir sa nestotožňoval s Michaelovými názormi aj keď mu Michael všetko pravdivo vysvetlil.
To neznamená, že keď sa Hermitt s Michaelom nestretol, že sa do neho nedokáže vcítiť. -
-
Re: Re: dobrý
Kráááásný komentář... -
-
Re: Re: Re: dobrý
Večne sa objaví neaký otrava, aby kritizoval druhých.
Kritici vraj preto robia túto prácu, lebo sami nevedia nič urobiť. -
Skočila som vyššie. Ďakujem Angie. -
-
Re: Re: Re: Re: dobrý
Nemáš za co lask. Moc hezky jsi to napsala. Vystihla jsi tu pravdu, kterou by měli vidět všichni.
Majkího mi bylo líto. Tak se snažil, tak moc, ale Bashir je tak strašně předospělej, že mi je líto jeho dětí, pokud nějaké má. Dovedu si představit, že doma nemají žádné videohry, poviné hodiny klavíru a tak :-) -
-
Re: Re: Re: Re: Re: dobrý
To hej.
Každý vidí o čo mu išlo.
-
-
-
-
-
To jsem tady už psala, že jsem četla kritiku, ale proč by nemohl napsat takovou knížku, kde čerpal jen z netu. Kdo z nás věděl vše co tam píše? Nebo kdo z nás má čas vše po netu shánět? Mě se knížka líbila. Nehledě na to, že knížku píšu a vím, jakou to dá práci vše dát dohromady. Takže David Hermitte udělal kus práce. -
-
Mně se ta knížka líbí. -
-
Ďakujem.
-
-
-
To je ten, co psal ten hezký životopis, nebo ten debil, co psal, že je gay? *7* -
-
Halperin je debil, Hermitte je dobrej. -
-
ano jsem nevěděla, že sou dvě ty knížky... jakou si mám teda koupi? od jakého? -
-
Re: Re: Re: Re: dobrý
jo jasně, už chápu :-)
-
-
*1* teď jsi mi to objasnila *1*
-
-
-
-
pro mylove
a jak si psaa tam to ttt nana a td. tak nemuže to byt ta pisnička jak psala angie na ten beat box?? -
-
Re: pro mylove
nnnn -
-
Re: Re: pro mylove
The way you make me feel
speed demon
ty jsou rytmické taky -
Re: Re: pro mylove
a co ta They don't care about us??
-
-
-
dobrou!
mějte se všichni krásně a dobrou!! -
Plakáty
Nevíte kde by se daly sehnat plakáty s Michaelem ještě z dob Jackson 5?? Včera mi jeden totiž táta počmáral lihovkou *9* *9* *16* -
-
Re: Plakáty
To nevím kde je sehnat, lela v nějakých časopisech, nebo tak jinak mě nic nenapadá ... :( -
Re: Plakáty
jezis a proc ti ho pocmaral ??? *7* -
-
Re: Re: Plakáty
To nevím...Prostě přimaloval Jackiemu brejle či co.. *9*
-
-
-
tak dobrou
tak dobrou slečny...du taky zalehnou a pokoušet se o nějáky ten sen... *14* -
Pro Teu301
Já jsem nejstarší.Je mi 19 bude mi 20 a pak mám ségru tý je 17 a Barče je 15. -
-
Re: Pro Teu301
Patnáct?.. balushce, že je patnáct??.. -
-
Re: Re: Pro Teu301
no tak bude jí 15 za 20 dní. -
-
Re: Re: Re: Pro Teu301
Tam nejde o těch 20 dní spíš o pár let *15* -
-
Re: Re: Re: Re: Pro Teu301
Asi tak *15*
-
-
-
Re: Re: Pro Teu301
To mě taky moc nesedí.. -
-
Re: Re: Re: Pro Teu301
proč?, vy jste to nevěděli?? -
-
Re: Re: Re: Re: Pro Teu301
Noo na to, že jí je patnáct to teda nevypadá.. -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Pro Teu301
To ne *15*
-
-
-
-
-
Re: Pro Teu301
jo tak!!
-
-
ta¨k co??:)
tak co holky ..kdo byste jel na this is it do Prahy? *1* jako fakt doufam, že ty lístky seženu..jinak jim to tam rozkopu *1* *15* -
-
Re: ta¨k co??:)
Já bych jela do Prahy určitě,ale chci ty lístky *9* *15* *15* -
-
Re: Re: ta¨k co??:)
wow..tak to je mega super..já bych jela taky..a kam bys šla??na Smíchov? *3* *15* ..já už ci ty lístky držet v packách a skákat radostí *1* *1* *14* *3* -
-
Re: Re: Re: ta¨k co??:)
Jo asi na Smíchov *15* Já se na ty lístky taky hrozně těším *14* *14* -
-
Re: Re: Re: Re: ta¨k co??:)
tak to je super *3* hale co kdybysme se tam třeba sešli..nebo si rezervli lístky vedle sebe? *3* -
-
Re: Re: Re: Re: Re: ta¨k co??:)
To by bylo fakt hustý tak jo *15* *3* -
tak ju..to bude pecka ..tak se ještě dohodnem, ju? *1* *3* *3* -
Jj určitě *3* *15*
-
-
-
-
-
-
Všem...
Všem přeji krásný a pohodový večer.Teď jsem se koukala na superstár to byla zase prča.Ach jooo mě se nechce zítra do školy a ke všemu mám ještě do půl třetí. *16* -
-
Re: Všem...
Ani nemluv.. já chci zpátky na základkuuu *15* *15* -
-
Re: Re: Všem...
Přesntě taak, zlatá základka!! :D a to sem na nu tak nadávala!!! *15* *15* -
-
Re: Re: Re: Všem...
Já na základce jsem a je to taková hrozná nuda... -
-
Re: Re: Re: Re: Všem...
No práávě *15* .. počkééj na střední.. kolik se toho budeš muset učit *15* *15* kord když pujdeš na gympl *15* *15* -
-
Re: Re: Re: Re: Re: Všem...
Jé ani mi o tom nemluv. *15*
-
-
-
-
-
Re: Všem...
tyjo, já ani nemluvím, zas praxe... :(((( už aby byl pátek!!! -
-
Re: Re: Všem...