-
Tak k tomu článku o jeho povaze. Jsou dvě verze. Jedna je ta kterou jste napsal, a druhá hovoří o tom, že ty peníze dal svojemu strýci na cestu do Ameriky. Tak nevím která vlastně platí. Jedině že by ten ranč vlastnil jeho strýc. Ale o tom pochybuji. Honza. *11*
-
Vůbec bych na takovéhle tupé blbky nereagoval.Neví nic,ale píše nesmysly a hlavně se mi zdá,že srovnává herectví a jeho tragickou nehodu,jako by to mělo souvislost.Tomáš byl po lidské stránce dobrý člověk a nostalgie na jeho filmy je pořád živá.Je mi ho líto,snad je mu nahoře dobře..
-
Můj jeden z nejoblíbenějších herců.Velice dobrý člověk.Je ho věčná škoda.Je mi smutno,když si na něj vzpomenu.Ale takový je život.Ahoj,Tome..
-
Omikron Vdaka za clanok vo Wikipedi Presne tak bulvar je to najhorsie co moze byt,nemaju uctu k nikomu,a nicomu.
-
Skoda,ze uz Tomasko nieje medzi nami.Je mi to tak luto,ked sa na neho pozriem hreje ma pri srdci,a zaroven ma zviera smutok,ze tu uz nieje ;0(Ako rada by som sa s nim stretla.
-
Dorotko, proč píšete jako anonym. Já píšu knížku o Tomášovi. Můžete mi napsat na mail, který mám v profilu na Filmových místech. Mám tam stejný nick.
-
Jsou dva důvody, proč ukončil kariéru. Jednak se bál, že ho jednou přestanou obsazovat, až už nebude roztomilým dítětem. "Představa, že jednou budu neúspěšným hercem je nesnesitelná". Tohle řekl ve 13 letech. Jiní kluci v tomhle věku myslí několik dní dopředu a on přemýšlel, co bude za deset let.
Druhým důvodem bylo chování tehdejšího vedení ČsT. Koncem roku 1980 připravovali k nějakému stranickému výročí televizní adaptaci Olbrachtova románu Anna proletářka. Poslali Tomášovi scénář a pohrozili jeho rodičům, že budou mít potíže, když to Tomáš nevezme. Tomáše to hrozně naštvalo. Po poradě s rodiči se rozhodl, že dotočí, co má rozděláno a odejde. Nechtěl, aby tátovi právníkovi dělali potíže a taky byl tak trochu rebel a takové jednání se mu vůbec nelíbilo. V tom s ním cítím, já bych to asi udělal taky.
Oni si pak uvědomili, co podělali a snažili se Tomáše nalákat zpět. Nabídli mu třeba roli v seriálu My všichni školou povinní. Měl hrát roli osmáka Olivy, staršího bráchy prvňáka Jirky Olivy. Jenže Tomáš už nechtěl.
To byl taky důvod, proč Tomáš tak nerad mluvil o filmování. Když ho později někdo poznal a dožadoval se historek z natáčení, tak se Tomáš koukal radši ztratit. Myslím, že ani s kamarády o tom moc nemluvil. -
Milá Evo, Než se tady rozhodneš plácat nesmysly o tom, že ho nemáš ráda, zkus si uvědomit že k tomu mohl mít třeba i důvod proč přestat s herectvím. Začal jako malý kluk s obrovským talentem. Ale život přece není kariéra.A do života liem nemluv. Byl to nejlepší český dětský herec. Kam se na něj hrabou herci dnešní doby typu Sofie Filippi..Ale to už je vedlejší.
-
K filmu se dostal díky svému strýci, který dělal rekvizitáře Filmového studia Barrandov a doporučil tehdy osmiletého Holého režiséři Oldřichu Lipskému, který sháněl malého kluka do svého filmu „Marečku podejte mi pero“ (1976), s ním také natočil komedii „Ať žijí duchové“. Asi nejvíce se pak proslavil filmy „Jak vytrhnout velrybě stoličku“ a „Jak dostat tatínka do polepšovny“ kde si zahrál po boku Jany Preissové a Františka Němce.
A PAK ŽE BY SI HO ANI NEVŠIMLI??? JINAK KLUK BYL SKVĚLÝ! -
Jedinecny kluk
-
Dnes by měl narozeniny...
-
po filmu jsem mrknul do svých filmových poznámek, točil dva filmy současně protože "letní" část natáčení Pod Jezevčí skálou mu částečně kolidovalo s natáčením Polepšovny.
*16* Musím ho obdivovat, strávil prázdniny pendlováním na trase Český ráj - Praha - Šumava a přito měl pořád takovou veselou náladu.
Příští týden ve stejnou dobu jde Na pytlácké stezce. -
Škoda že už nežije měla sem ho moc ráda a dnes dávají na Primě Pod jezevčí skálou vzpomínám s přítelem on ho znal osobně jak říkám škoda že už nežije
-
Pokud vím, tak ve filmu se objeví oba rybníky, Věžák i Vidlák. Věžák je ten se skálou, na kterou nesmějí lézt, Vidlák je ten, kam zahučí pošťák Nárožný "Co to je, vodník a říká mi Fando" :-)
V létě byli kolegové z filmovamista.cz na hájence v Srní a představte si, že na místě, kde Tomáš volá "Dědo, dědečku, snížek!" našli v zemi sem a tam kuličku pěnového polystyrenu. To je neuvěřitelné *3* -
Knihu bych chtěl napsat taky, ale jsou určité hranice, za které za žádných okolností nechci jít...
Kdo jste ho znali a jste mi ochotni poskytnout nějaké podklady/vyprávění pro knihu, tak mi napište.
Souhlasím s předchozí zprávou. Tomáš byl talent, jaký se rodí jednou za 100 let.
Ad hrob: Ani kamarádi to neví, Tomášova maminka si tehdy myslela, že tu nehodu zavinili oni a zakázala jim účast na pohřbu. Takže to bude asi na nějakém privátním místě, popřípadě nemusí mít hrob vůbec. Pouze na místě havárie je pomníček ale nevím, v jakém je stavu. Je to na cestě z Kytlice na Polevsko, poslední zatáčka před Polevskem. Je to vidět i na Google Earth.
No a o Tomášově povaze nejlíp poví tahle historka: Když padnul režim a otevřely se hranice, tak Tomáš vzal peníze ze svých dětských filmových honorářů, které mu rodiče schovali a dal je zakladateli koňského ranče, kam po ukončení kariéry jezdil na každé prázdniny. Aby starý pán mohl vidět Ameriku... Když se vrátil, tak Tomáš už nežil. -
Škoda že už nežije takovej šikula se už nenarodí každý den sleduju jeho filmy.
-
Nechápu co na něm všichni vidíte.Když nechtěl být hercem tak proč dotoho lezl a navíc Žaneta Fuchsová je lepší než Tomáš a narozdíl od něho chtěla být hercem.
-
Napsal jsem o Tomášovi článek na českou Wikipedii, hledejte šmudlové.
Dokopal mne k tomu článek takzvaných novinářů z jednoho bulvárního plátku, kteří nejprve našli svědka té nehody a pak stejně napsali, že Tomáš byl opilej, i když věděli, že to není pravda. To mě teda nadzvedlo ze židle.
Článek četl Tomášův kamarád, který s ním byl celé osudné odpoledne v Polevsku a jako první našel nabourané auto a autorizoval mi ho jako pravdivou výpověď svědka. -
Proč do toho šel a pak najednou přestal?
On sám o tom nechtěl moc mluvit a říkal, že v dětství ho to moc bavilo a pak už tolik ne.
Tomášovi a jeho rodině docela ublížilo tehdejší vedení ČsT. V roce 1980 se rozhodli natočit k nějakému stranickému výročí TV adaptaci Anny proletářky. Tomášovi poslali scénář a rodičům naznačili, že když to nevezmou, tak si už Tomáš nezahraje a oni že budou mít potíže. Nakonec to vzal, objevil se tam asi na 3 minuty a dílo to bylo tak kvalitní, že jej ani sami komunisti nikdy nereprízovali. Vlastně ani nevím, jestli se to dochovalo.
Tomáš byl rebel a než aby ze sebe nechal dělat hadr na podlahu, tak radši ukončil kariéru. Nedivím se, že o tom moc nechtěl mluvit.
Oni mu pak ještě něco nabízeli, ale on už žádnou roli nepřijal. Tedy kromě Západního Německa - Připoutejte se, letíme nad Atlantidou.
Mimochodem chtěli si ho udobřit, nabídli mu roli osmáka v seriálu My všíchni školou povinní. Měl hrát syna soudce Olivy, toho kterému pak holky ukradnou peníze na večírek... -
Souhlasím s Evou nechápu jak mohl být tím čím nechtěl. Když nechtěl být hercem tak proč dotoho lezl a neřekl hned NE.