-
tím, že nedodržím desatero ale neznamená, že někoho zabiju nebo že něco ukradnu.
-
Tak z tohohle tvýho slintu nejsem ani trochu moudrá. Za prvý nevím, kdo je Velký bratr. Za druhý neříkám, že USA je můj vzor. Ale USA je mi 100x milejší než přiblblá Čína, kde neznají lidské hodnoty.
-
A co se dělo v USA s hnutím Okupujte Wall Street???
Jen do nich zatím nestříleli ostrejma -
To není pravda, nikdy bych nikoho nemučila. Ano, jsem na straně církve, protože tam je v dnešní době víc dobrých lidí než špatných, komunisti bývají většinou jen špatní.
-
Možná že komunisti někdy udělali něco dobrého, ale bylo to prachmizerné procento. Církev se chovala špatně i dobře, s tím souhlasím. Ale rozhodně není pravda, že církev v dnešní době ztrácí svůj vliv. Znám lidi, kteří žijou podle křesťanských hodnot a jsou to dobří lidé. I já se tak snažím žít....desatero mám v úctě. Samozřejmě, že ho někdy nedodržím, ale to nedokáže žádný člověk. A právě tohle mi pomohlo poznat, že komunisti jenom lhali, mají ruce potřísněné krví nevinných lidí. Rozhodně mi je milejší církev, kde bylo 30% špatných lidí a 70% dobrých lidí než komunisti, kde bylo 99,9% špatných lidí a 0,1% těch o něco málo lepších.
-
Když to chceš pořád brát takhle, tak přeji příjemnou cestu na Guantanámo nebo některou bývalou mučírnu CIA v Polsku *1* Já totiž neobhajuju komunisty, ale jen píšu že USA nejsou o nic lepší, ale USA ti kupodivu nevadí a považuješ je za svůj vzor.
Jistě, můžeš argumentovat že na Guantanámu jsou jen teroristi. A o tom kdo je terorista (protistátní živel) rozhodne CIA (StB).
Tak vidíš jak je to na tom světě jednoduché.
A ještě jedna drobnost - Velký bratr se dívá - taky jeden z výdobytků demokracie a svobody. A můžeš si být jistá, že to co zde píšu je kontrolováno jen proto, že to neodpovídá tomu co bych měl psát. -
A úplně stejně bych si já mohl myslet že jseš v hloubi duše skrytá inkvizitorka která by si ráda zmučila pár heretiků, protože tady obhajuješ církev...
-
Ale církev taky škodila kde mohla a to proč tomu tak není, je dáno tím že ztratila svůj vliv.
Ty máš potřebu obviňovat komunisty ze zla které páchali. A já na to říkám že církev není o nic lepší, jen ztratila svůj vliv stejně jako komunisti. Když ve volbách vyhrajou komunisti bude to stejné ohrožení jako kdyby se posílila moc církve - dojde ke změnám. Ale tak jako když se zvýší moc církve nebudou se upalovat heretici, tak stejně tak když se zvýší moc komunistů nezačnou se zavírat političtí vězni.
Prostě je nepodstatné jestli zlo bylo pácháno před 500 nebo 40 lety. Zlo je zlo - neměnná konstanta. Zatímco ale já jsem schopný připustit že církev udělala i dobré věci - péče o sirotky, nemocné, tak ty nejseš schopná připustit, že i komunisti udělali něco dobrého.
Uvědom si třeba že do roku 1917 v carském Rusku byla cca 60% negramotnost a lékařskou péči si mohli dovolit jen boháči. Podle tebe tedy to, že komunisti po 1. světové válce v Rusku zavedli povinnou školní docházku a bezplatné zdravotnictví bylo špatně? Protože komunisti podle tebe byli, jsou a budou jen svıně a nikdy pro lidi neudělali nic dobrého a jen se sažili zalíbit!
Zkus o tom popřemýšlet *3* -
Ale jinak souhlasím s Michalem...při těhle slovech se mi dělá špatně. *11* *11* *11*
-
Neříkám, že všichni byli sv*ně, je fakt, že Dubček zle dopadl, ale 90% byla pěkně hnusná skupina lidí. A samí intelektuálové, Gottwald, Indra, Kapek, Jakeš...
-
sorry, tohle neplatí. Já jsem si to blbě přečetla. *4*
-
Ano, já tenhle názor zastávám. Takže jsem asi chudinka paní Dubčeková. *1* *1* *1* *1*
-
Samozřejmě, člověk nemusel řešit, co všechno bylo ve špekáčku, protože pro jistotu nebyl vůbec. Nikdy v životě jsem neviděla jogurt, který by vydržel rok. Když si koupím jogurt a nestačím ho zdělat do data trvanlivosti, vždycky se zkazí. Jak jste poznali, že ten jogurt je i po roce OK? To jste ho museli ochutnat ne? Já bych teda rok starý jogurt nikdy neochutnala, rovnou by letěl do koše. To by asi neudělal žádný člověk při smyslech. Takže tomuhle teda nevěřím..
-
Nikdy jsem neřekla, že dnešní vláda je OK, ale dnešní zem je na rozdíl od dob komunistů svobodná. A hlavně nechápu, proč mě osočuješ, že všechny moje názory papouškuju podle jiných....tohle jsou moje svobodný názory, nejsi jediný, kdo vyhledává nezávislé zdroje. Nebo myslíš, že jsi bůh, co ví všechno a ostatní okolo něj jsou blbci? Takoví lidi jsou nejhorší....Ty si taky věř, čemu chceš, ano myslím si,že jsi komunista, protože neděláš nic jinýho, než že je jen obhajuješ. To by si myslel každý, že jsi kdo by si to přečetl. Ale to je tvoje věc....on čas ukáže,kde je skutečná pravda....neboj. Zdárec.
-
Zastáváš tedy názor, že co komunista to hajzl a svině?
Potom tedy chudák Dubček *10* -
Jistěže jste si nemohli v sámošce za rohem koupit kaviár. Mnoho potravin bylo nedostupných jak finančně nebo proto že prostě nebyly.
Ale nemusel člověk řešit dilema, když v masně koupil špekáčk, jestli je vážně z masa. Potraviny nebyly přecpané éčky a konzervanty. Dobře si pamatuju jak ještě na začátku 90tých let, když si člověk koupil jogurt, tak se do týdne začal kazit. Dnes? Je to rok zpět co jsme v práci z energeticko/finančních důvodů likvidovali jednu téměř nepoužívanou ledničku, která ale byla stále v zásuvce a uvnitř jsme našli rok prošlý jogurt. Otevřeli jsme ho...
...a nic mu nebylo - a pochopitelně podle reklamy je bez konzervantů a s žívými kulturami. Kdo tomu věří ať tam běží *1*
Ale já opravdu nevím co za "dobroty" do dnešních otravin cpou. -
Óóó, rozpoznat z pár odstavců co je člověk zač a koho volí? Neuvěřitelné! Jistě, ty máš svou "pravdu" a fakta tě nezajímají. Řekl bych že jseš i poněkud nervově labilní.
Tvým hlavním problémem ale je, že slepě věříš tomu co ti předhodí média. Jenže média řídí ti, kdo právě vládnou.
Kdyby's před 40 lety četla Rudé právo, tak by's za pravdu vydávala to co by tam psali.
Kdyby's žila v 30tých letech v Německu, tak bys do kina chodila na film Žid Süss 5x týdně a všemu ve filmu bys věřila.
Dnes když noviny napíšou že Havel byl hrdina tak věříš i tomu.
ALE POUZE VĚŘÍŠ TOMU, ČEMU CHTĚJÍ ADYS VĚŘILA
Já na rozdíl od tebe hledám informace z nezávislých zdrojů, prohledávám internet a hlavně mám svůj vlastní rozum a dokážu si udělat vlastní úsudek - nemám potřebu slepě papouškovat to co ráno psali v Mladé frontě.
Věř si čemu chceš - já jsem zde dnes napsal jen holá, dohledatelná a prokazatelná fakta. Já jsem po pravdě napsal že jsem komunisty nikdy nevolil a ty jsi mě označila za lháře a estébáka a sama nenapíšeš koho volíš. Že by špatné svědomí? Rovněž jsem nikdy nenapsal, že za komunistů bylo vše OK, pouze jsem napsal, že takové věci jako političtí vězni a politické procesy byly i v tehdejších "demokratických" USA a jiných zemích - jsou to dohledatelná a pravdivá fakta o kterých ovšem současná vládnoucí garnitura a tisk neinformuje a proto jsou to pro tebe lži. Štvou mě totiž lidi, kteří bez znalosti nezávislých faktů napíšou komunisti byly ti nejhorší a vše bylo špatně, zato dnes je to nejlepší a máme se dobře. Víš, on svět ani politika nejsou černobílé - na jedné straně jen dobro a na druhé je zlo. Existuje i spousta věcí mezi tím, aneb všechno zlé je pro něco dobré. Já nepopírám že politické změny v roce '89 byly nutné, ale byly provedeny nešťastně: komunisti z KSČM přeběhli do jiných stran, Havel pro ně byl zárukou beztrestnosti, jinak by ho k moci nikdy nepustili. Kdyby to u nás po roce '89 vzali do ruk odborníci a lidé kteří to s republikou mysleli dobře, mohli jsme se dnes mít báječně. Bohužel moci se chopila banda vychcánků, lhářů, zlodějů a tunelářů k nimž patřil i Havel ať se ti to líbí nebo ne. Jeho vliv na sametovou revoluci byl prakticky nulový. Demonstrace už běžely pátým dnem když Havel poprvé promluvil k lidem - ty změny ke kterým došlo by proběhli i bez něj a mám za to že by to bylo jen ku prospěchu věci.
Myslíš že jsem komunista a estébák - to by mě ale vadilo kdybych nemohl poslouchat západní, hlavně britský metal a rock, který poslouchám. Asi bych si jako nick nedal jméno jednoho z hrdinů amerických filmů o Krotitelích duchů. Myslíš si že dnešní komunisti představují riziko? Pro zloděje možná. A jestli myslíš že předtsvují riziko i pro tebe, tak jseš asi hodně zmanipulovaná. Myslíš že Tomio Oakmura je taky komunista a estébák? Potom doporučuji jeden z dílů jeho videoblogu kde říká: "Nebojím se komunistů, ale fanatiků." A já se s tímto názorem ztotožňuji. Dokud nebudeš schopná toto akceptovat, nemá diskuze s tebo cenu.
Takže si věř čemu chceš. Jestli máš pocit že jsem ti tady celej den lhal, je to tvoje volba. Nepopírám že se v lecčems můžu mýlit, ale většina toho co jsem napsal jsou fakta a cíleně jsem ti nelhal. Nzadr... -
A-dovolte mi ještě malou připomínku- jak se tady mluvilo o tý dostupnosti kvalitních potravin, kolik lidí si mohlo dovolit třeba pravou svíčkovou? Aha?
-
S tímhle idiotem nemá snad ani cenu diskutovat....ten je vážně padlej na hlavu. Ty jeho názory....a to je mu jenom 30 let. Kam to spějeme?
-
Já si myslím, že tahle diskuse nemá smysl, Phoebe má svůj názor, Dr. taky, a když budem pokračovat, nikam to nepovede. Mně osobně přijde komunismus, Marx, Lenin a podobně jako hnus, který patří leda na smetiště dějin. A myslím, že není vhodný mluvit o potratech (i když ke to jistě důležitý téma) v diskusi u tohoto skvělého umělce, politika a člověka. *6*