Přejít na výpis diskuzí

Václav Havel

OSOBNOST 16.10.2010 
1412 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ano, a copak se v Číně dělo v roce 89 na náměstí míru? Hm?
  • Ještě jenom k té církvi. Ano, je pravda, že v dřívějších dobách se církev starala jen o svoji moc a o majetek, což bylo špatné. Máš pravdu, že Ježíš Kristus hlásal střídmost a skromnost a šlo mu o lidi a církev si to vysvětlovala jinak. Když se podíváš na současnou dobu, tak kde se toto děje nyní??? Ano, občas se to sice děje, ale ne v takovém měřítku, jako před 500 lety. Přece jenom nejsme barbaři, kteří by lidi upalovali jako kacíře a čarodějnice. Sorry, ale tohle se děje nejvíc v totalitních zemích a muslimských zemích, kde nedokážou zkousnout jiné náboženství. Když se podívám na éru komunistů, tak škodili, kde mohli pod rouškou keců, jak je strašně dobře. Oni nestáli o to, aby lidi věděli pravdu, jim šlo o to, aby si lidi nějak naklonili a aby je lidi volili a poslouchali je. Tohle snad musí chápat a vidět i ten největší přiblblík na světě.
  • Moment, z toho vašeho dlouhého kecu vyplývá, že CIA odpálilo WTC? To jste asi s prominutim upad na hlavu, ne?
  • Angličtina je zapotřebí, když neumíš anglicky, můžeš si nechat zdát o nějaké dobré práci. Kam to dotáhneš s ruštinou? Mimochodem, jestli se chceš učit rusky, tak se uč, když si myslíš, že ti to pomůže. Já proti ruštině a Rusku nic nemám. Mám státnici z angličtiny a dodnes jsem ráda, že jsem ji udělala, protože mě to dost pomohlo při pracovních pohovorech. S ruštinou bych to nikam nedotáhla.
  • Ano, to už je ale otázka svědomí každého z nás. Za to Havel nemůže.
  • Ekonomika není všechno, ale to ti asi ještě nedošlo viď? Tak radši počkáme do zítřka, třeba to bude lepší. *1* *1* *1* *1* A jestli mě stále podezříváš, že to o čínských mučírnách není pravda, tak tě mohu ujistit, že tyhle informace mám z ověřených zdrojů. Ono stačí se o tyto věci zajímat a ne jen nadávat každému, kdo se o tom zmíní, že si to vymyslel. Pořád tady plácáš, jak jsi velice dobře informovaný a já tě mohu ujistit, že víš takových slabých 20% o tom, co se děje v dnešních kom. státech. Takže nejsi informovaný vůbec. Kdybys byl, tak bys to věděl. A neargumentuj tady pořád nějakou přiblblou ekonomikou, když to není to nejpodstatnější na světě. Čína třeba má dobrou ekonomiku, protože si tam soudruzi udělali z lidí roboty, kteří pracují téměř nonstop v katastrofálních podmínkách. Takže můžeš být rád za svoji pec. To je totiž jenom slabý odvar. A nezačínej zase mluvit o ekonomice, protože lidská práva a úcta k životu jsou důležitější. Tohle jsou pojmy, které Čína neakceptuje a i kdyby měla nejlepší ekonomiku v celým vesmíru, tak to pro mě zůstane jenom hnusná totalitní země, kde nemají úctu k ničemu lidskému.
  • Doktůrku, ty zas nechápeš, že já nechci řešit jenom ekonomiku, ale já se zaměřuju i na ostatní problémy,jako jsou lidská práva, chování komunistů k jejich odpůrcům atd. Tak se mi zdá, že natvrdlej jsi ty a ne já. Jak tak čtu, tak ty se snažíš jen za každou cenu shazovat Američany. Bohužel nevím, jestli děti v Číně musely pracovat i před nástupem komunistů,ale kdyby byli ti tví bratři komouši tak úžasní, tak by to okamžitě zatrhli a zajímali by se víc o obyčejné občany.
  • A já pořád nechápu jak někdo může být natvrdlý tak jako vy. Já vám to neberu a vím že v Číně nebo ve Vietnamu zaměstnávají děti, ale vy mě to pořád vnucujete.
    Já se bavím o situaci u nás před rokem '89, jako příklad dám ekonomiku Číny jako podnět k tomu kde jsme mohli být, kdyby po roce '89 nepřišli k moci zloději a od vás se dozvím o nucených potratech a o tom že jsem blbej estébák.
    V Číně museli pracovat děti i před 80 lety za vlády Kuomintangu, dřív než tam moc převzali komunisti. Kuomintang je konzervativní strana stejně jako britská Konzervativní strana. Kdybych tedy paušalizoval vaším stylem (komunisti u nás = komunisti v Číně), tak bych mohl napsat "Jak v Británii někdo může volit Konzervativce, když v roce 1920 v Číně nutili pracovat děti."

Prostě pokud bude pokračovat situace, že já vám položím jednoduchou otázku a vy mě odpovíte něco co s mojí otázkou nesouvisí, tak naše diskuse nemá valného smyslu. Říká se tomu "Já o koze a ty o voze."
  • Doktůrku, tys mi ale neodpověděl na otázku, jak byses tvářil, kdyby někdo vraždil tvoje nenarozené dítě???
  • Takovýmu blbečkovi a inteligentovi jako jsi ty, se rozhodně nebudu svěřovat, koho volím. Do toho ti nic není. A máš smůlu, to co já říkám, je holá pravda a nadávej mi kvůli tomu, jak chceš. Spíš z těch tvých slintů se mi obrací žaludek. Prosím tě a nezastírej tady, že nevolíš komunnisty. Podle toho co píšeš, seš komouš jak vyšitej, tak prosím tě nezapírej.
  • To jsem tušila, že nebudeš doktor...ti jsou totiž většinou inteligentní a mají představu o současném světě.
  • Ještě jedna věc. Já napíšu fakta, to jaká byla situace a jaká je dnes a od tebe se jako odpověď dozvím že jsem blbej komunista nebo ničím nepodloženej z malíčku vycucanej slint. To je opravdu argumentace hodná inteligentky.
    Ještě napíšu jednu věc. Je mi 30 a komunisty jsem ještě nikdy nevolil. Naposled jsem volil suverenitu, ale poté co k nim nastoupil Vlastimil Tlustý u mě mají útrum.
    Jen by mě zajímalo koho volíš ty?
    ODS která v 90tých letech rozkradla ČR?
    KDU-ČSL, nebo její odštěpeneckou TOP09, které se spojí i s ďáblem aby byly u moci?
    VV - stranu založenou zlodějskými podnikateli kteří to dobře myslí se svojí kapsou?
    Zelené - bandu nekompetentních idiotů díky jejichž stupidním rozhodnutím platíme nehorázné sumy za elektřinu.
    Nebo volíš nějakou stranu která se ani nedostane přes 5%
    Jen se neboj, pochlub se.
  • Takže vy nyní pracujete 12 hodin u rozpálené pece? Tak to se máte přibližně stejně, jako pracující děti ve Vietnamu. Akorát máte výhodu v tom, že vás nikdo fyzicky nemlátí, neznásilňuje a že můžete nosit boty a že jste dospělý a máte více fyzické síly než 10tileté děti, které dělají stejně namáhavou práci jako vy.
    A k Číně...ano, určitě vraždit děti je veliké a ohleduplné řešení, na to jste kápl. Jak bych tu situaci řešila já? Tak možná by to chtělo více informovat o možnostech antikoncepce, i když pochybuju, že v Číně o hormonální antikoncepci vůbec něco vědí. Tam je pro soudruhy podrazáky snazší nikoho neinformovat a pak radši provádět jeden potrat za druhým. Mimochodem, pane Stanzi, víte, že potrat je vražda? Většinou se to dělá tak, že se embryu propíchne srdíčko nějakým předmětem. Některá embrya se zoufale brání a tomu předmětu se vyhýbají. Nebo se prostě jenom odsajou, přičemž se jim zlámou všechny končetiny. Líbí se vám to??? Mě teda ne, abych řekla pravdu. A co potom, když se to provede na téměř narozeném dítěti......jeho matka má deprese a soužení do konce života. Víte co, jděte do pr...... i s těma vašema soudruhama vrahounama. Vystřelit vás na Měsíc je málo!!!!
  • Jééé, ty jseš chytrá, že jsi mě prokoukla.
    Tak doktor vážně nejsu a to je jediný co's uhodla *1*
  • "Na začátku 70. let Irák zbohatl kvůli prudkému nárůstu příjmů z ropy, což mu umožnilo podporovat finančně náročné programy např. ve školství, zdravotnictví a bytové výstavbě. Postupně se tak zvyšovala životní úroveň a režim měl širokou podporu veřejnosti. Na druhou stranu výrazně poklesla zemědělská produkce a s problémy se potýkal průmysl a služby."
    zdroj - WIKIPEDIE.cz

Jinak moje informace souvisí s článkem který jsem před cca 5 lety četl.
    Jednalo se o interview s češkou která se někdy v 70tých letech provdala do Iráku a která srovnávala tehdejší a současný stav. Ten článek už nemůžu najít, bo ani nevím jak se ta žena jmenovala.
    Jen mi utkvělo v paměti, že ta žena popisovala Irák před americkou intervencí úplně jinak než ho popisovaly média u nás.
  • Pane Stanzi, prosím vás, udělejte si chvíli čas a podívejte se třeba na stránku UNICEFU a vyžádejte si informace o lidech a dětech, které žijí v zemích, o kterých tady pořád píšu. Zdá se, že mi nevěříte. Od lidí, kteří pro tyto oblasti pracují, to možná přijmete lépe než ode mě. Nechápu, jak někdo může být tak zaslepený...
  • Jistěže že to co jse napsal o Iráku je pravda. Islám jim nic nezakazoval, protože tehdy tam tvrdou rukou vládl Saddám Husajn, který takové "vymoženosti" jako právo šaríja netoleroval.
    Víš že tehdy byla v Iráku svoboda náboženského vyznání?
    Víš že ženy nemuseli nosit bůrky?
    Víš že tehdy byla v Bagdádu spousta moderních univerzit kde mohli studovat i ženy?
    A nebo jen slepě papouškuješ to co prohlásí američani?
    Jistě že američani v Iráku nic nenařizují co se islámu týče, ale zločinou protiprávní vojenskou akcí se smyšlenou záminkou američani svrhli právoplatnou vládu, čímž se dostali k moci islamisté kteří můžou za současnou situaci v Iráku. Aneb kam američan vstoupí, tam 100 let tráva neroste.

Před rokem '89 jsem chodil na první stupeň ZŠ, v nepřetržitém 12 hodinovém provozu za minimální mzdu jsem pracoval až dnes, za současného skvělého režimu. A ten přístup vedoucích pracovníků? Lidské podmínky? Zkuste si pracovat 12 hodin v hale rozpálené na 45°C, kde když si odskočíte na 2 minuty napít se tak vás za to vedoucí seřve. A sledovat jak kolem vás chodi jako gestapáci japonci, Italové, Kanaďané, atd. kteří na vás mluví jako na nějaké podlidi. Zkuste si někdy sestoupit ze svých nebeských výšin mezi pracujicí lid.

A ještě jsem se od vás krom úrážek nedozvěděl, jak by jste řešila populační boom v Číne vy?
  • Aha, takže slovo "mít se dobře a dobře prosperovat" pro tebe znamená volit komouše. Tak v tom případě, milý doktůrku, se radši seber a už konečně odjeď třeba do té Číny nebo kam chceš, protože lidi, jako jsi ty, jsou v našem státě akorát přítěží. Tak se s komoušema můžeš bratříčkovat od rána do večera, protože ty tvoje neskutečný komentáře jsou vážně na blití. A mimochodem, velice by mě zajímalo,zda jsi opravdu doktor nebo si na doktora jenom hraješ. Podle tvých komentářů soudím, že ti je určitě k padesáti,takže jsi vejšku musel studovat za totalismu, kdy se na vejšku dostali jenom protekční dětičky komoušských předáků. Nebo nemám pravdu? Hele, ty budeš vážně estébák jak vyšitej.
  • Irák a moderní země? To jste asi právě přilétl z Marsu ne? Irák byla vždy zaostalá země s velkou kriminalitou, s náboženskou nesvobodou, kdo vyznával jiné náboženství než islám, hrozila mu smrt. S tou Čínou, věřte nebo ne, píšu pravdu....takhle to tam opravdu funguje. To byste ale poznal jen v případě, že byste to viděl. A s tím vražděním dětí...nevím, jestli nějaké děti máte, ale pokud ano, tak si představte, že k vaší těhotné manželce přistoupí chlap, probodne ji břicho nožem nebo ji v lepším případě omráčí a dítě potom nějak zlikviduje. Velice příjemná představa že? Určitě byste se u toho smál a bylo by vám to jedno, že ano?
  • Pochopitelně že za současnou situaci můžou současní politici.
    A otázka je: Je lepší držet hubu a krok a mít se v rámci možností dobře a nebo je lepší mít "demokracii" a zdechnout hladem a na banální nemoci, protože nebudu mít na jídlo a léky?

A co je nejlepší?
    Naše současná vládnoucí garnitura jen v roce '89 vystoupila z KSČM, přešla do ODS a začala volat pro zakázání KSČM, zatímco stranické knížky mají pro jistotu schované doma v sejfu. Takže komunisti nikam neodešli - vládnou stále dál.

Proč pořád porovnáváš Čínu s ČSSR? Jestli to správně chápu, tak ty máš představu, že kdyby nebylo roku '89 tak by jsme se měli pořád hůř a hůř až by jsme se dostali na úroveň Vietnamu. Ale tak to není. Dobrá v otázce lidských práv jsme byli někde jinde, ale víš třeba že v 80 letech naše zdravotnictví co se týče poskytované péče bylo na lepší úrovni než zdravotnictví ve Velké Británii, nebo USA. Že jsme měli kvalitní potraviny a jedny z nejpřísnějších potravinových norem v Evropě - 95% toho šuntu co se u nás dnes prodává by těmito normami neprošlo.
    nesrovnávej pořád současnou Čínu s naší zemí před rokem '89.
    Čína byla před 40 lety zaostalý agrární stát a kde jsou dnes?
    My jsme před 40 lety byly průmyslově a ekonomicky rozvinutá země a kde jsme mohli být dnes?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit