-
Wimm Wenders svými filmy a dokumenty a v poslední době svým psaním druhé lidi vzdělává a vychovává!!! Je to člověk od kterého se hodně očekává!!! Je to opak povrchního a laciného tupého pro amerického konzumu - Wenders smýšlí a žije opačně, za to si ho nesmírně cením a hluboce lidsky vážím!!! Nepřestanu milovat a obdivovat jeho silnou osobnost a jeho filmy!!!
-
Talentovaný filmař a osobnost nepodporující svým jednáním, svou vysoce všestranou vzdělaností a svými filmy a dokumenty dnešní lacinou a povrchní pro americkou tupou masovou kozumní společnost!!! Kterou všichni přijmají nekriticky a bez výhrad!!! Stojí v opozici vuči ni!!! Stále se od něj toho hodně očekává nejen coby jako od ambiciozního spisovatele!!! Wimm sepisuje paměti!! Jen tak dál Wimme, bohužel v češtině, v českém překladu zatím nic v současnosti nevychází!!! Chcete vidět skutečnou tvář dnešní Ameriky - podívejme se na "Land of Plenty" (2003) a uvidíme co z ní ještě dnes vlastně zbylo. Ruiny, bída a chudoba, bezdomovectví, špatný sociální, zdravotnický a politický systém a příliš snadné legální držení zbraní, i to má své pak špatné dusledky!!! Americký sen o SVOBODĚ jedince skončil, Amerika je velmi nebezpečnou a negramotnou Zemí!! Sen o multikulturním Světě a snadném multikulturním soužití je utopií a pro většinu Američanu dnes jednoduše skončil!! Sledujme události co se v USA vlastně děje, protože negativa převažují v Americe nad pozitivem!!! Zlatá západní EVROPA!!! Zlatě v Evropě!!! Jsem osobně hrdý Evropan a s masovou s pro americkou konzumní společností nechci dnes mit raději osobně nic společného a také podle toho osobně jednám!!! Cituji slova prezidenta Miloše Zemana: Příliš svobody někdy škodí, než je k užitku a k prospěchu všem!!
-
Pro uživatele diskuse osobností.cz OBRAZ je tolik snadné kritizovat druhé a ničím už (žádným argumentem nebo esejistickým příspěvkem) nepřispět k diskusi. Nejsem filmový ani hudební kritik, ale narozdíl od uživatele diskuse OBRAZU mám v sobě silný potenciál a ambice psát či vyjadřovat se více esejisticky k tomu co mě filmy Wimma Wenderse přináší a jít pod povrch věci a hluboce se zamýšlet nad svými prožitky (přináší to pro mě vývoje vnímání sebe sama) jak to z uživatelu diskuse osobností.cz činí vzácně a ojediněle málokdo. Bylo by to možná více přínosné a duležité až na ty mé bohužel nekonečné monology s otevřeným koncem, bohužel. Připomínám uživateli diskuse osobností.cz OBRAZU to že vysoký intelekt není zdaleko všechno, musí se s ním umět správně zacházet. I přes mou špatnou gramatiku tohle uživateli diskuse OBRAZU píšu na usmířenou, zkrátka promin mě zda jsem se tě něčím nepříjemně osobně dotknul a já snáze dokážu prominout pak i tobě.
-
Film "Submergence" ("Až na Dno") na DVD bohužel ke shlédnutí jen v originálním znění bez české podpory!! Velká lítost!! Přesto film stojí za shlédnutí!! Pro mě s road-movie snímky "Land of Plenty" (2003) a "Palermo Shooting" (2008) byl Wim Wenders na tvurčím uměleckém vrcholu své režijní kariéry i když ostatní se mnou nemusí nutně souhlasit, podíl na této skutečnosti má především ocenovaný vyjímečný kameraman (patřícím v současnosti k nejlepším z celé Evropy) těchto výše zmíněných road-movie snímku Franz Lustig o věrohodných a přesvědčivých hereckých výkonech v hlavní roli v těchto filmech už nemluvě.
-
Příčiny násilí v lidech - strach, který nemá jasné určené a vyhraněné hranice, nedostatek lásky, emocionální msta... nedostatek naslouchání, všímavosti, soucitu a porozumění. (Wim Wenders) Mravní vinu (spojená ne vždy s právní vinou) lze odčinit a rozhřešit jedině svým sebe obětováním se pro druhé lidi nejlépe v partnerském vztahu - to je ,,křestanský" ideál a princip (M.F. Dostojevskij a "Zločin a Trest")
-
"Submergence" - James McAVOY a Alicia Vikander v hlavních rolích - moc krásný film, sehnal jsem na DVD, bohužel ale v originálním znění bez české podpory. Překrásný kus filmařiny - láska, stesk, existenciální nejistota, všímavost, ohleduplnost k sobě samím a ke druhým lidem a vyjádřený hluboký soucit s porozuměním. Přesně to je Wim Wenders!!! Tak jak ho mám rád...
-
film Submergence na DVD k sehnání bez české podpory, bez českého dabingu i bez českých titulek jen v originálním anglickém znění
-
V "Palermo Shooting" (2008) je typické pro Wimma Wenderse a pro hlavní herce to citlivé vzájemné hluboce lidské porozumění, které mě místy hluboce dojímá až k slzám. Výjímečný film!
-
Kdepak diskuze k této osobnosti tu nikdy nebyla, není a nebude!! Ach ta česká lehkomyslná a nezodpovědná nátura - nahradí ji snad mích 100 komentářu? Myslím že nikoliv, at se dál daří naší typické lehkomyslné a nezodpovědné české povaze a absenci jakkýchkoliv komentářu právě k této osobnosti!! Gratuluji!!
-
Wimme zapomíná se nejvíce na to že filmy by neměli diváka pouze bavit, ale měli by ho pro společensky vychovávat a kinematograficky vzdělávat bez jakkékoliv cenzury, což u převažující dnešní čistě zábavné americko hollywoodské produkce není prostě bohužel už možné!!! A opakovaně tvrdím že amíci jsou negramotní a násilní lidé (kterým zbrojní pas nepatří do ruky) a je to znát ze všeho nejvíce i na jejich filmové produkci - že Amerika ve skutečnosti není pro nikoho bezpečnou zemí, stala se velmi nebezpečnou zemí, život ohrožující zemí!! Nejvyšší kriminalita, chudoba a bída v Americe, zlatě v Evropě s lepším a s vyspělejším sociálním systémem. Hrdě v EVROPĚ a hrdě EVROPANEM!!!