-
Vážený a milý Pane Zdeňku...není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. Ty volby jste zvládl s důstojností sobě vlastní a na úrovni. A teď znovu do práce...Poslouchám Vaše písničky v rádiu Blaník a tak mne napadlo, že ta nová verze, Ta naše hospoda, od zdola od spoda se nesluší na tu Ladovskou zimu, která je na horách, neboť jsem horalka pocházející z Krkonoš... a tak jsem Vám složila jiný text...na stejnou melodii. Když příjde zima z hor, chystá se každý tvor,na lyže, sáňky, bobování. Čerstvý vzduch, těšme se,zdraví nám přinese, nastane radování, koulování....a dál si to složte sám. Těším se na Vaše zpívánky a hodně zdraví, příteli. Marie
-
Milý pane Svěráku, děkuji Vám i Vašemu synovi za pěkný dokument Tatínek, který vysílala ČT o vánocích (žádný jiný program mě tak nenadchnul zřejmě i proto, že Vaše životní postoje jsou mi velice blízké,z dokumentu dýchala příjemná pohoda a Vy jste moje tzv. "zpřízněná duše"). Dovolte, abych Vám i Váši blízkým popřála do nového roku pevné zdraví,mnoho rodinné pohody i pracovních úspěchů (samozřejmě i k Vašemu životnímu jubileu přeji totéž). Alena Vodičková
-
Ptámse!
Pane Svěráku, ptám se Vás jako byvšího protagonisty hnutí "nase.televize". Jak to, že po posledních zásazích státní moci do nezávislosti "veřejnoprávní" televize ještě nemanifestujete na Václavském náměstí? Mám tím na mysli pořad "Bez obalu", který byl zcela komunistickým způsobem zakázán pro "nevyváženost". Za vyváženost by patrně bylo považováno, kdyby (za perníze daňových poplatníků) provolávala Česká televize na adresu předsedy vlády "Ó-jak je-krásně-štíhlý-ó-jakje-krásně-štíhlý-....atd" . Kde jste všichni vy ostatní bojovníci shora uvedeného hnutí? Jde je pan Chaun, Kraus, Kommers a další v situaci, kdy se objevují zcela bolševické cenzurní móresy? Demonstrace za nezávislost televize veškeré žádné! Už jtste se napakovali a usadily na teplých místečcích? Můžete si vymýšlet sebevtipnější cimermanoviny točit sebeúspěšnější filmové trháky a exhibovat se sebedojemnějšími lidumilnými akcemi typu Paraple (které ostatně taky nějak zmizelo) vážit si Vás nemůžu. -
Vážený pane Svěráku ! Moc Vám děkuji s oběma dcerami za Vaše "Hodiny zpěvu". Každoročně čekáme na novou nadílku a pokaždé Vám za ně v duchu děkuji. Samozřejmě i panu Uhlířovi. Měli jste výborný nápad vydávat písničky knižně. Přejeme Vám hlavně hodně zdraví. S velkými díky rodina Klimešova.
-
Haló, pane Svěrák
Pane Svěráku, nevím, jestli tuto debatu někdy čtete, ale dejme tomu že ano. V první řadě Vám skládám, jkožto maminka dvou malých dětí, dík za báječné knihy Radovanovy radovánky a Tatínku, ta se ti povedla. K posledně zmíněné bych jen chtěla podotknout" Škoda, že se jich nepovedlo více...". Nepřemýšlíte o další knížce pro děti? Našim dětem i nám se Vaše knížky moc líbí. Dál mají u nás doma úspěch i Vaše písničky, posledně CD Zajíc used na bobek. Pro Vašeho syna také jeden vzkaz: film "Tatínek" si u nás pouštíme když je nám smutno po domově, žijeme mimo Čechy. Fakt jste nám dostal... Přeji Vám hodně dalších dobrých nápadů. Zůstante prosím normální, aby Vaš filmy a knížky (+ písničky) byli taky takové. Díky maminka a rodinka -
Sága krále Laurina
Mám prosbu. V Čechách se zvolna začíná šířit moje knížka. Více lidí mi napsalo, že z toho by pan Svěrák udělal hezký film. Může někdo poradit email, kam bych mu mohl poslat ukázky? Děkuji, Molda -
Jedna z největších osobností naší ČESKÉ kultury
Pane Svěráku, moc Vám děkuji za Vaši dlouholetou práci v ČESKÉ kultuře a přeji Vám hlavně pevné zdraví k Vašemu životnímu jubileu. Kdyby jste udělal jenom Louku v Koljovi, pro náš národ by to byl čin zasluhující nejvyšší státní vyznamenání. Vy jste toho ale za ta léta dokázal mnohem a mnohem víc. MOC MOC DĚKUJI. -
Poděkování
Vážený pane Svěráku, za celou mojí rodinu Vám přeji vše nejlepší k Vašim narozeninám. Zároveň Vám chci při této příležitosti poděkovat za krásné chvíle při sledování Vašich filmů a her. Je v nich tolik vtipu, moudra a lidskosti. Rovněž Váš novoroční projev před lety byl nejkrásnější, jaký jsem kdy vyslechl a každý Nový rok na něj vzpomínám. -
Milý pane Svěráku
Mám výborný námět na film. Máte-li zájem, ozvěte se. S pozdravem a přáním všeho nejlepšího k vašim narozeninám. Ladislav Skácel telefon: 724527432 -
podekovani
Vazeny PANE Sveraku,dekujeme Vam za to co jste dosud udelal pro Ceskou kulturu a prejeme vam hodne zdravicka do dalsich let a pro dnesek prijemne posezeni s prateli u prilezitosti Vasich narozenin. Hanka a Pavel