-
Centrum Paraple
Dobry den,chtela bych se Vas zeptat,co Va vedlo k tomu,ze jste zalozil Centrum Paraple?Dekuji za brzkou odpoved. -
ČAU ZDENĚČKU
-
Mohli byste vydat na dvd i ostatní hry DJC : Dobytí severního polu,cimrman v říši hudby,dlouhý široky a krátkozraky..Diky jste super
-
Vážený. Měl by jste napsat scénář o lidech, kteří hledají zaměstnání. Ale opravdu hledají. Jak je nutí pracovat na černo, jak je nikdo nechce, protože nejsou zdrav.postižení, nejsou důchodci nebo nemají známé a příbuzné na správných místech. Jak se k nim chovají ti, kteří už práci mají a dělají ze sebe pánybohy. Vždyť polovina národa pracuje za minim.mzdu a zbytek na ruku. Jsem obyčejná ženská, profesí účetní, ale mohla bych vyprávět jak ten náš kapitalismus vlastně funguje. Je to ostuda.
-
pomoc
Vážený pane Svěráku,moc Vás zdravím.Nemohla jsem najít nějaké stránky,kde bych měla jistotu,že se k Vám tyto řádky dostanou,zkouším to tedy touto cestou.Jsem vedoucí městského divadelního souboru Dětská scéna.A protože jsem na děcka zůstala z dospělých sama,moc se bojím o jeho další existenci.Ráda bych tento soubor pozvedla v povědomí,protože si myslím,že si to děti,které se snaží pobavit jiné děti a dospělý,zaslouží.Obracím se tedy na Vás s prosbou.Neporadíte mi nebo nemate nějaký typ na nějaký Váš scénář pro děti,který bychom mohli s dětmi realizovat?Předem děkuji za to,jestli si uděláte čas a poradíte,nebo yda se mi ozvete.Děkuji. -
Pozvánka
Vážený pane Svěrák,jménem vesnice Míšov,která leží v Plzenském kraji,bychom Vás chtěli srdečně pozvat na slavnostní odhalení pamětní desky Járy Cimrmana.Akce se koná 9.7.2005 od 17h.Byli bychom rádi,kdyby jste Vy a pan Smoljak navštívili naší vesnici a příblížili nám život vynálezce Jary Cimrmana. Moc děkuji Poláková Míšov 16.6.2005 -
NABÍTKA SCENÁŘE
Ahoj! Ahoj! Aho! Ahoj! chtěl bych jako prvnímu nabídnout režisérovi: Zdenku Svěrákovi který je pro něho tento námět tak ušítí na míru neboť je natolik zázrační a unikatní scenář. A co se týče filmového finačního rozpočtu k natočení je za skutečnou hubičku, ta událost těch příběhu pochází z roku 1989 až 1990. Je to podle skutečné události je to tak legrační a napínaví že si myslím že není možné ten to příbech v budoucnu překonat! Mám jenom jednu podmínku že hlavní roli musím hrát já mě peníze nezajímají!!!! Protože nikdo jiný to nezahraje lépe než Perský, není-li to možné přistoupit na mojí podmínku tak neréagujte na mojí nabídku. Já se na sto procent nezaství i kdybych to měl sám natočt tak ten film bude existovat! Protože tento film skutečně rozesměje miliony lidí v české republice a nevymaže se z jejích paměti jako popelka. A smích je přece nejlepší lék pro neštastnou a smutnou společnost. Autor tohoto příběhu je skutečný opravdový léčitel veliký šaman z podsvětí! -
Šťastný nový rok
Šťastný nový rok přeje bývalá kolegyně Jarmila Němečková učitelka z Měcholup u Žatce. -
Milý pane Svěráku, nikdy jsem nepsala žádné osobnosti a myslela jsem si, že mně k tomu nic nemůže donutit.Tedy až do té doby, než jsem před několika lety zhlédla Váš film Vratné lahve. Někde jsem slyšela, že jste měl se synem kolem tohoto filmu nějaká nedorozumění. Myslím, že to chápu. Ani našim dětem se ten film nelíbil tak, jako nám.Oni ho prostě nechápou. My se s manželem smějeme od začátku do konce.Smějeme se a je nám trochu smutno. Vidíme se totiž jako v zrcadle i se vším tím, co si třeba člověk nerad přiznává. Jenom nevíme,jak je možné, že jste natočil film o nás. Jak víte, že doma manžel vzpomíná na sokolský slet v roce 1948,jak víte, že se stejnou ironií, láskou i zevšedněním a naprosto stejnými slovy mluvíme o běžných i méně běžných situacích včetně
takových detailů, jako je mužský a ženský přístup k trávení důchodového č času, sexu, sledování srdeční činnosti, zpívání stejné písničky vnoučatům na dobrou noc, nejrůznějších replik: Žehlil si někdy? Nedojímej se , víš, že to nesnáším? Máš v lednici jogurt!!! Mohla bych tak pokračovat do nekonečna. Teď jsem film viděla znova v televizi a bčas se něj kouknu i na DVD a loni jsem ho poslala kamarádce do Švédska. Podle mně je to Váš nejkrásnější film, včetně té skvělé písničky.Jenom je potřeba, aby byl člověk v tom správném věku a nejlépe opravdu po čtyřiceti letech manželství.Moc Vám za něj děkuju. Jenom nevím, jestli nás opravdu znáte, nebo jsme si v našich letech a s našimi zkušenostmi všichni tak strašně podobní. -
Milý pane Svěráku, děkuji moc za pohlazení po duši, kterého se mi dostalo o Štědrý večer. Nejlepší vánoční program za posledních X let. Moc milé, díky. M.K.