Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
316 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Že Jára po večerech vynalezl šachy a mariáš není pochyb,nebot Bertík se v té době zabýval jakousi teorií.Nevešlo to však ve známost,protože Alfréd tvrdil,že to z globálního hlediska,nemá žádnou cenu. *16* *3*
  • Poděkování

Chtěla bych nějakou adresu na pana Svěráka.Moc si přeji osobně poděkovat za Járu Cimrmana a napsat mu,že v naší rodině roste již další generace milovníků jeho děl.Je mi 40 let a od svých 16 let Járu Cimrmana miluji.Ale ne jen jeho.Všechna jeho díla jsou nalazena na mojí frekvenci.Vše nejlepší k dnešním narozeninám a dík za to že je.
  • Odskok do lázní Kožich

Gratuluji Vám i Vašemu synovi k Vašemu dalšímu skvělému filmu. Ale po koupi Vašeho CD (Odskok od Cimrmana do lázní Kožich) jsem si vzpomněl ještě na jednu scénku. Nevím, zda se nepletu, že byla s panem Brašnářem, poněvadž to bylo někdy před třiceti lety, ale pamatuji se, že pan Brašnář byl v kempu a někam utíkal. Odhodila ho (snad) volejbalová síť, a on dopadl přímo na propanbutanový vařič. A od té doby mu kamarádi říkali "mercedes".
    Nevím, zda to byla scénka Vaše, nebo scénka Vašeho přítele Ivana Mládka, ale pokud patří k panu Brašnářovi, měl byste ji na to CD zkusit doplnit.
    Jinak douufám, že "Vratné láhve" nejsou Vaším posledním filmem, a že nás brzo opět něčím překvapíte. Přeji hodně štěstí a tvůrčí pohody do dalších let.
  • Vážený Pane Zdeňku, blíží se doba Vašich oslav, potom za 3 dny i mých a já bych chtěla být " první poupě, co sedává v koutě" a ze srdce Vám popřát všechno co si přejete aby Vám bylo přáno,dopřáno a splněno. A k tomu především hodně zdraví a dlouhá léta živijoooooo. Marie
  • Jste clovek s ohromnou ldskosti!

Vazeny pane Sveraku,chtela bych se s Vama nekdy sejit, protoze vzpominam na dobu studii, jak jsme coby studenti umelecke pajdy z Berouna sedavali jako parta v druhe rade na Vasich predstavenich a pak po skole prozivali opet predstaveni a laicky ho i prehravali *1* ..jj, to uz je davno...Nyni si uvedomuji, jak jste vzacny clovek, kdyz v tomto svete vidite to, co jini nevidi a dokazete to tak lidsky, skromne a jednoduse lidem podat, aby si uvedomili, proc vlastne dycham, ziju, jsem? Moc bych si prala psat a umet to lidem podat tak jako Vy.., treba i to, ze Cesi jako vlastenci nejsou hrdi na svoj cesstvi a porad se nechavaji nekym ovlivnovat a vodit ..Dekuji Vam ze jste, drzte se ve zdravi a sile optimismu jeste dlouho mezi nami lidmi a posilam pozdrav z dalekeho Valasska.. *4*
  • Pan umělec

Zdravím Vás Pane Zdeňku...a díky za hodnocení, známka 3 není pro mne moc příjemná, ale asi si to zasloužím...chtěla jsem v rozhovoru pokračovat se jménem, které mne provází již od mládí...manžel Zdeněk(není schopný diskuze), přítel Zdeněk(odstěhoval se do zámoří) a vnuk Zdeněček(je moc malý aby diskutoval), učí se teprve mluvit.Česká mluva dokáže vyjádřit vše, pokud člověk hovoří srdcem...Tak mi zachovejte přízeň a buďte zdráv. Marie
  • Pan učitel

Krásný pozdrav po krásném létě Vám posílám. Dívala jsem se na diktáty z hradů a zámků..je to bezva nápad a Vy jste ještě štramák. Ale diktáty píše v přímém styku pouze pár vyvolených dětí...ostatní sedí v lavicích a dívají se na televizi...pokud jim to Pani učitelka dovolí...a představte si, kdyby třeba na Karlštejn vtrhla celá třída, třeba kluků učňů...jak by se dalo zajistit, aby se neopisovalo...myslím že v každém dítěti se objeví skrytá touha "být právě při tom a právě tam".
    Tak zdraví a štěstí právě Vám.
  • Zdar a sílu Českým zemím

Vážení pánové Svěráku a Uhlíři, vážení fanoušci. Omlouvám se, že jsem si dovolil zmršit text pěkné písně, ale nutkání bylo silnější než já. Bude-li se Vám tato úprava aspoň trochu líbit a pomůželi ke kultivaci mezilidských vstahů v naší zemi(né v této zemi) nelze si víc přát.

Pod dubem II. neb Solimánie v Česku a nejen tam

Uprava textu: Karel Bazika

Pod dubem, za dubem
    tam si na tě počíháme,
    pod dubem, za dubem,
    tam tě oškubem.

Politici z povolání - to jsou páni to jsou páni,
    politici z profese - nejlepší jsou v okrese.

Zaškemrají dej sem hlasy, slíbí zemi lepší časy
    a po volbách hleďme to, je národ jen pometlo.

Před volbou, po volbě
    my ti daně napaříme,
    před volbou, po volbě
    nesáhneš už po holbě.

Ať soudruzi nebo páni
    blbnout lidi to je baví,
    lidovec či nelida
    co šlohne to nevydá.

Zleva, v prostřed nebo zprava
    čekají moc, prachy, sláva
    žádné jiné řemeslo
    nikdy více neneslo.

Před volbou, po volbě,
    my ti daně napaříme,
    před volbou, po volbě,
    nesáhneš už po holbě.

Špatná věc se podařila
    vládne mafiánů síla,
    porcují si medvěda
    jak je v Česku nevěda.

Politik je nesmlouvavý,
    chlast a štětky to je baví,
    tak měj rozum voliči,
    jinak bude po píp-píp…čí.

Pod dubem, za dubem
    tam si na tě počíháme,
    pod dubem, za dubem,
    tam tě lide voškubem.
    • Re: Zdar a sílu Českým zemím

je to divna pisnicka a me by zajimalo proc jste ji takhlenc napsal *7*
  • Dobrý den Zdeňku,
    moc si vážím Váš přístup k dětem, které nějakým způsobem nemají snadný život. Je mi 47 a dnes, kdy dcera přítelkyně, jelikož pracuje jako sociální pracovnice bere malého klučiny z dětského domova na víkendy, jsem si začal uvědomovat, jak děti bez rodičů a staří lidé "bez dětí" jsou na tom. Bereme si pětilého chlapce romského původu z dětského domova a po několika měsících mám přirostl tak k srdci, že nechápu proč jeho asi deset sourozenců je v dětském domově, kde strádají. Je otázkou jak naše společnost řeší problematiku dětí o které rodiče jeví sporadický zájem. Byl bych rád, kdyby někdo začal se zajímat ne pracovně, ale spíš srdcem o tom, jak řešit problematiku dětí, kteří jsou v dětských domovech a v osmnácti je pošlou "do světa" kde by se měli živit, ale nic neumí, nikdo o ně nejeví zájem a navíc jsou bez prostředků a domova. Nevím na které politiky, osobnosti se obrátit, aby se společnost začala zaobírat i touto problematikou. Vím, je to asi málo, že píšu, ale když jsem viděl šťastné oči Ronalda, když dostal několik dárků, tak musím psát. Chtěl bych těmto dětem nějakým způsobem pomoci, protože vidím, že "rodiče" je nikdy nebudou mít rádi jako své dědi.Co s tím? Děkuji a přeji pohodové svátky
  • hodina zpěvu

Dobrý den,
    jste můj nejoblíbenější zpěvák. S vašemi písněmi jsem vyhrála třídní superstár - jsou to písně Rovnátka, za ně jsem získala 40 bodů což je plný počet a druhá je Klouzky, s těmi totéž. Mám jedno přání. Jestli mi ho splníte budu dost ráda. To přání zní: mohla bych zpívat ve vaší hodině zpěvu? Jste fakt dobrý Zdeňku Svěráku a Jaroslav Uhlíř také. Ráda bych, abyste ho pozdravoval.
    Hanka Protivová
    10 let

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit