-
pokracovani Stopa
Jary Cimrmana v Kalifornii Po nekolik generaci.... zde zijici rodina tradici neporusila a svym potomkum, chlapcum i divkam, nechava Cimrmanovo jmeno jako prizvisko. Pane Sveraku, radi bychom Vam poslali planek mesta, kde v seznamu ulic je Mala ulice, fotografie te ulicky s jeste puvodni ceduli a domkem cislo 5, u nehoz se kazdorocne kona pietni vzpominka na ceskeho rodaka. Z vdecnosti take pojmenovali mistni obyvatele bylinu, ktera prave v dobe vzpominkovych oslav hojne pred domkem roste, Yarrow {cti jarou}. Behem oslav mistni kutalka hraje melodii O rebicku zahradnicky, o ruzicko, vonava, kterak na te zapomenu, kdyz to neni vec mozna... Cesky je Yarrow totiz rebricek. Muzete nam prosim laskave poskytnout adresu, na kterou vam vyse jmenovane dokumenty, vcetne anglickeho textu pisne, muzeme poslat? Zdravime Vas, obdivujeme Vas a mame Vas radi! Manzele Milada Divisova, mdivisova1500@yahoo.com a Robert Scott lonewollff2000@yahoo.com nyni 288 Citadel Road Trail OR 97541-9701 USA; v Cechach budeme od konce kvetna 2007 stridave na adrese 539 41 Kamenicky 106, nebo Snemovni 6, 118 00 Praha 1-Mala Strana -
Milý Pane Zdeňku, jaro začíná a tak jsem se vydala do hor vyvětrat moji chaloupku a zasázet pár kytiček pro radost. V trafice jsem si koupila Blesk a pivo Svijany a usedla na balkon nachytat trochu bronzu. Tu na mne z Blesku vykoukla Vaše milá hlavička, měla jsem radost, ale po přečtení textu mne ta radost přešla. Jak mohou být lidé tak zlí. Text mi připomněl píseň kterou zpíval F.R.Čech o tom brouku, jak mu ho někdo rozšlápl. Napodobovat Váš styl tak neuměle je ubohost.Není na světě člověk ten aby se zavděčil lidem všem. Tak na podobné ubohosti nereagujte a buďte nad věcí. To Vám ze srdce přeje Vaše kamarádka Marie
-
Byl pozdní večer, první máj, večerní máj byl lásky čas, hrdličin zval ku lásce hlas, borový kde zaváněl háj....a příroda bude stále krásná a nenahraditelná, politiku vynecháme,je to rašelina, a pod každým kdo nehájí zájmy lidu, se jednou zavře voda a bude z něho uhlí a zase se v zimě ohřejeme. Promiňte, že mne napadají takové morbidní myšlenky ale při sledování úrovně rozhovorů v poslanecké sněmovně pro mne už politika neexistuje.Ve vládě má být někdo, kdo má respekt, úroveň, stojí si za slovem a národ ho miluje.Já si Vás představuji jako nejlepšího prezidenta do voleb, myslím že celý národ by Vám své podpisy dal, neboť jedině Vy Pane Zdeňku jste čech a vlastenec...a nikdo jiný mne již nenapadá. Tak krásný první máj, v přírodě, na sluníčku, s rodinou. A žijte do sta let. To Vám ze srdce přeji a zdravíčko k tomu. Marie
-
Chápu reakci pana Svěráka na zneužití hesla "metalesku blesku". Já bych to té paní také nikdy neodpustila.
Navíc lhala celému národu do tváře, když do médií veřejně prohlásila, že výraz je z estonštiny. No to mne nazvedlo. Moje maminka byla estonka a předpokládám, (na rozdíl od nejmenované), že nějací krajané v naší republice žijí a ti potvrdí, že ŽÁDNÝ takový výraz v estonštině není. Navíc, kde by dotyčná k estonštině přišla?
Protože si nemyslím, že vím všechno, pro jistotu jsem požádala Google o překlad. Nic.
A tak víte, s kým máme tu "čest".
Panu Svěrákovi držím palce. -
Texty
Dobrý den,
chci se zeptat, jestli jsou Vaše texty myšleny původně jako básně a nebo jako písně. Ptám se pouze proto, že naše paní docentka na VŠ Vás uvedla jako autora básní.Ráda bych slyšela přímo od Vás, jak jste texty původně psal.Děkuji.Karolína *3* -
Část národa jen potvrzuje, že jsme opravdu agresivní stádo tupců, které potřebuje svého vůdce, který jim napovídá právě bajky o záchraně z krize (i když se málo lidem vede opravdu špatně, ale ty takto nemluví a ani nenadávají . znám z vlastního okolí), která tady není, ale je používána k propagandě jako v roce 1948, nebo i dříve u našich sousedů... Pane Svěráku DĚKUJEME a omlouvám se za tupost těchto lidí... *4*
-
Je poslední den v roce 2014. Zítra budeme po půlnoci zase o rok starší. Čekala jsem o Vánocích na ten nejkrásnější dárek....že mi napíšete. Nevím proč se tak nestalo...asi moc práce. Tak budu čekat dál, jak říkala moje babička " ten kdo počká, ten se dočká". Přeji Vám v příštím roce jenom to dobré. Marie
-
Jarní pozdravení
Dobrý den, chtěla jsem Vám poděkovat za další příjemný zážitek u Vašeho filmu Vratné lahve. Do kina jdu s tím vědomím, že nemůžete sklamat a dosud jsem se nemýlila. Myslím si, že mám stejnou krevní skupinu jako Vy a nejsem asi sama, ale kde ti lidé jsou. Váš zdánlivě jenoduchý humor má svoji hloubku a při tom nikomu neubližuje. Velké umění je také dělat si legraci sám ze sebe a to Vám není cizí. Svoji tvorbou mi připomínáte Josefa Ladu, který uměl několika jednoduchými čárami vystihnout výraz.Napadlo mě, že bych Vám mohla navrhnout námět na scénář. Pojďte někdy na kafe. -
Milý a veselý Pane Zdeňku,je opět rok za námi a já Vám chci popřát k Vaším narozeninám hodně zdraví, lásky, štěstí a osobních úspěchů. Přeji Vám v předstihu, to proto abych byla první, neboť jsem také Beran a slavím s Vámi, alespoň vizuálně, neboť mi bude 65 let...ale nejsem ještě " myška šedá", za mlada jsem byla podobná Janě Hlaváčové, dokonce si mne s ní lidé pletli...což bylo príma. Já budu dělat oslavu v předstihu s rodinou, pozvu je na oběd a do cukrárny...a basta. Kytky ať si nechají doma, nechci dary, pouze přátelské setkání, jak jsem byla zvyklá tam doma v Krkonoších, kde se lidé měli rádi a byla vždy legrace.
A o svých narozeninách 30.3 ? Sednu si někde do kouta, otevřu dobré červené vínko a budu relaxovat a vzpomínat na mládí. Ale až budete slavit Vy Pane Zdeňku, myška šedá bude někde v koutku a bude Vám přát jenom to nejlepší. Tak hodně zdraví !!!! Marie -
Drahy pane Svěráku
Drahý pane Svěráku,
děkuji. Děkuji za mnoho let , kdy jste mi svou tvorbou přinášel úsměv a radost.
Děkuji za dávku člověčenství, inteligentního humoru a lásky k životu.
Přeji vám ( i nám )ještě hodně sil .
Abych parafrázoval písničku: ani k stáru nemám o životě páru, ale o to raději mám vás.
S pozdravem Váš příznivec Ilja