-
s výstavbou nové čtvrti jsou u nás ve městě ulice Jana Wericha a Jiřího Voskovce. Moc bych Vám, pane Svěráku, přál, abyste ještě dlouho neměl svoji ulici a mohl tu tak s námi být v dobré formě a s jasnou myslí spousty a spousty let.
-
-
Úplně stačí, že už máme Letiště Václava Havla. Ó Ruzyně, jak zle mi je.
-
Už dávno ten starej trouba jasnou mysl nemá,už dávno vše dobré hodil za hlavu a v palici mu vrtá brouk zloby,záště a bezmoci. Nakakal sis svěráku plný katě s tím tvým kháárlem a hlavně s těma bezduchýma kydama na jeho podporu.
-
-
Malá obdivovatelka
Dobrý den pane Svěráku,
mám čtyřletou dcerku Adélku, která Vás, přímo, miluje. Jejím obdivovatelem jste se stal po shlédnutí Vašeho pořadu - Hodina zpěvu. Nad postýlkou má Vaše fotky a kdykoliv Vás někde vidí, jste zahrnut miliónem pusinek. Poraďte prosím, je možné zakoupit někde CD nebo VHS s Vašimi písničkami, či Hodinou zpěvu? Bude mít brzo narozeniny, tak to již delší dobu sháním, avšak neúspěšně. Děkuji -
Jak začít??
Milý pane Svěráku, jste můj velký vzor, strašně se mi líbí Vaše filmy. Jsou tak krásné a ze života! Je mi 38.let a můj život byl dosud docela dramatický.Žila jsem 17. let s alkoholikem, a protože jsem křeťanka snažila jsem se to vydržet co nejdéle. Ale začal už ohrožovat nejen život můj a mých dětí, ale i mých rodičů a všech co v tom domě žili, tak už jsem se prostě musela rozvést, To už jinak nešlo. Přesto že to zní jako horor byly v mém životě i mnohé vtipné scény. Napadlo mě že bych mohla svůj život napsat do knihy.
Jen nevím jak na to. Poradíte mi?? *4* -
Dobrý den pane Svěráku.
V dnešní nelehké době,kdy je bohužel čeština ta nádherná řeč,ohebná,hravá tvárná,tvrdá i jemná na ústupu.Protože ji tvrdě válcuje angličtina a spoustu jiných jazyků,je vaše vyzdvihování češství oázou v té poušti obyčejnosti,lhostejnosti a nudnosti.Snad se i dnešní mládež probudí a najde zalíbení ve svém,už tak zkoušeném rodném jazyce a bude mít zájem a snahu tu krásu dál udržovat a hýčkat.Díky za to,že jste a co pro náš čechy děláte.Hodně sil,pevné zdraví a radost z práce přeje váš velký fanda. -
dobrý den
Dobrý den pane Svěráku, píšu Vám, protože Vám chci říct,že mám hrozně ráda Vašeho Járu Cimrmana. Se 2 dalšíma kámoškama se tomu smějeme a pouštíme si je pořád dokola, myslím ty Vaše hry. Dívám se na ně od deseti let. Znám je uplně na zpamět. Nikdy mě nepřestanou bavit. -
Námět na scénář
Vážený pane Svěráku, prosím, touto cestou o Vaši I-meil adresu.Chci Vám zaslat, dle mne, velmi poutavý námět na scénář k filmu.Příběh /již téměř kniha/ situovaný na vesnici 70.-80.let se humorně zaměřuje na jejich obyvatele.Díky Vám. mob.723001015 -
-
Re: Námět na scénář
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat, jak dopadl Váš pokus o kontakt na pana Zdeňka Svěráka. Projevil p. Svěrák zájem o námět? Též již dlouho sháním na něho kontakt. Děkuji Vám za odpověď. Zd. Žalský, Praha
-
-
Kinha
Dobrý den Pane Svěráku,paní učitelka nám dala za úkol číst knížku od Vás TATÍNKU TA SE TI POVEDLA.Ale já jí nemůžu nikde najít a maminka jí nemůže sehnat.Nemohl by jste mi poradit??Kde by se dala koupit děkuji Eva 2.B. -
Vazeny pane Sveraku,divala jsem se na KUKY se vraci,v titulcich mne zaujalo jmeno Frantisek Sverak a Katerina Sverakova.Zajimalo by mne,
zda jsou to Vasi pribuzni,bylo by to hezke,kdyby na filmu "pracovala"
cela rodina.Zdravi Jana Nicova -
Milý Pane Zdeňku,blíží se konec starého roku a nastává ten nový. Věřím že si z něho ukrojíme jenom to krásné,pomoc druhým, charitativní akce a dobrý pocit z toho,když člověk pomáhá lidem v nouzi ,nikdy nevíme kdy ta nouze potká nás.Jenom to zdraví a Boží ochranu Vám přeji neboť jste člověk který jednou vejde do dějin. Ale zatím nikam neodcházejte, tvořte,radujte se,milujte lidi neboť o tom ten náš život je. S láskou a úctou. Marie
-
Dobrý den pane Zděnku Svěráku,moc Vás zdravím,sedím na netu,ale kdybyste mne mohl vidět,tak byste viděl hluboce se klanící 75letou ženu/1940/,která si Vás moc váží za Vás lidský přístup,kterým jsou prodchnuty všechny Vaše díla.V Obecné škole se sama vidím,přístup k rodičům,krásně moje dětství i když někdy s tresty.Vy asi věříte pevně v lidskou dobrotu,já jsem když se trochu rozhlédnu dost skeptik.V tom dobrém duchu jste zřejmě vychoval i Vašeho následníka.Ještě jednou zdravím a klaním se.S láskou Marie
-
-
Ó jak krásně a sladce podlézavé !!!ZZ6
-