-
Pozdrávek
Vážený pane Zdeňku.Jmenuji se Květa,je mi 52let a moc se mi líbí Vaše písničky pro děti i to že dokážete hrát pro děti i dospělé.Vážím si Vás a chtěla bych Vám poděkovat písničkou,kterou jsem složila na Vaši melodii,jen jsem to napsala o kotěti.Snad Vás neurazím.Byla bych moc šťastná,kdyby se Vám můj text líbil,jestli ano a nebo ne,dáte mi prosím vědět,zda jsem Vás tím potěšila.Moc děkuji a tady je :)... 1. Když si kotě začne hrát_s malým klubíčkem,_musíme se ítomu smát,_co dělá s míčkem,_hop,nad míček vyskočí,_nebaví ho dál,_klubíčko je lepší,packou ho roztočí,_vlnu táhne dál...Ref.A to malé kotě,_hned ve vaší botě,_šibalsky se schová,_a když se unaví,_na klíně si hoví,_rádo se chová,_rádo se chová...2.Po zácloně vyšplhá,_ co nejvýše,_vůbec Vás neposlouchá,_má své skrýše,_zpoza gauče vyskočí,_číhá opodál,_pod nohy Vám skočí,drápky vystrčí,_abyste si hrál...Ref.A to malé kotě,_hned ve vaší botě,_šibalsky se schová,_a když se unaví,_na klíně si hov -
Tak milý Pane Zdeňku, konečně jsem včera byla s vnoučaty na Vaší nové pohádce "Tři bratři". Jednoznačně řečeno, nádhera. Děj plný zvratů a výbušných událostí. To má i dnešní dobou znuděný Čech, na co koukat. Velice se mi líbily všechny tři pohádky. Samozřejmě nejvíc ta poslední o Marušce, jak ji její ženich dvakrát hledal a potřetí to nevydržel a konečně ji našel. Děti si odkroutily první týden v první třídě a pohádku měly za odměnu. Jenom bych chtěla podotknout na účet Pana režiséra že zlo se nemusí vždy vyjadřovat něčím šeredným a ošklivým. Jako Pan Lábus ježibaba a vlk strašidlo. Děti byly zděšené. Ono v tom kině při malém osvětlení to vypadá jinak než když se to filmuje. Děti musí vědět že zlo někdy vytváří úplně něco jiného se špatným charakterem. Nesmí se nechat nachytat ani milou tvářičkou ani na bonbony. Je krásné, že ve Vašich pohádkách všude zvítězilo dobro. Ze srdce si přeji ať zlo navždy pomine. Mějte krásné podzimní dny a užívejte na chaloupce čerstvý vzduch. Já se chystám na houby. Také jsme s dětmi napsaly pohádku v horách, v postýlkách navečer o ní diskutovaly. Dáme Vám ji přečíst. Buďte zdráv. Marie
-
poděkování
Dnes - 28.11.2010 jste vystupoval v pořadu Škoda facky, která padne vedle. Uvedla ji ČT 2. Myslím, že nejen pro mne jste velmi vážený člověk. Vaše slova mají velkou cenu. Děkuji proto za vše, co jste v tomto pořadu řekl. JVondr. -
Vážený Pane Zdeňku, nejsem anonym neboť svoji internetovou adresu jsem Vám již psala dříve. Přihlásit znovu...se mi stále nedaří..nevadí, není to tema dnešní diskuse. Viděla jsem Vás včera v televizi a tak mne napadlo, dokud si ještě něco pamatuji, že v těch svých "pamětech" budu pokračovat. Dcera Martina Friče, pokud si vzpomínám jménem Marta, měla zálibu v kulinářských specialitách, což jsme jako horské děti, odkojené kyselem a brambory nechápaly. A naši rodiče již vůbec ne,tenkrát když mojí mámě vyprávěla,že na Vánoce musí mít šneky i s ulitou, udělalo se mé mámě špatně.My jako děti jsme dostaly od Paní Marty krabici od margarinu s tím, když ji nasbíráme plnou těch šneků, dostaneme dvacetikorunu. Krásná představa, pro chudé horaly. A vynalézavost dětí nezná mezí neboť nejtučnější a největší šneci byly na hřbitově na pomníku.Daly jhsme si práci a plnou krabici šneků přinesly večer tajně k baráku, přikryly jenom prkýnkem v domnění že šneci spí aby se neudusili. Jenže oni nespali, ráno zvedli víko od krabice a oblezli celý barák...ještě dodnes si pamatuji, jak táta mával dlouhou tyčí a ty šneky shazoval dolů a střídavě tou tyčí řezal i mne. Moc mne to tenkrát mrzelo, ne proto že jsem také dostala nářez ale proto že Ty stříbrné cestičky na domku byly opravdu nádherné ale doma to nikdo neocenil.Ubrečená jsem s krabicí utíkala k Paní Martě, ta mi dala dvacetikorunu pro všechny děti a ještě nás pochválila.Každý snědl tolik eskym kolik se do něho vešlo.Jooo,tenkrát stálo eskymo padesátník.
-
Žádost
Pane Svěrák, po dnešním schlédnutí(asi pátém)filmu "Kolja" jsem dospěl k názoru že je na čase natočit film "Kolja 2".Je totiž potřeba dokončit nesnadné životní příhody Kolji a Vás jako hlavního představitele filmu.Také bych se rád podíval po dlouhém čase na hodnotný film neboť to, co nabízí naše televize hrozí degenerací diváků. Vy mně pochopíte,Vy se poradíte,Vy to vyřešíte,Vy mně zachráníte.Děkuji Václav Brhel. -
Pane Zdeňku dobrý den, večer před spaním si zrovna čtu Vaše Povídky a usmívám se "pod fousy", kolik je tam pěkných nápadů a slovních hříček. Je to pohlazení. Díky moc! Ať jste zdravý a šťastný! B.
-
-
Vážený Zdeňku , ačkoliv od roku 79 žiji mimo územi ČR a mé znamení berana (25.3.51)je doprovázeno cílevědomou tvrdohlavostí, přesto se mi nepodařilo získat kontakt na Váší osobu a musím přiznat ,že jsem v tomto vítěz na druhém stupni popř. nejsem ,, IN,,.
Pozorně sleduji Vaše díla po celou dobu mé emigrace a přál bych si , aby cele naše EVROPSKE společenství vlastnilo více TITANŮ Vašeho charakteru.
Zdeńku dovolte , abych Vám rovněž vyslovil vysoké uznání mých synů Roberta a Davida , kteří Vás vnímají velice intenzivně , ačkoliv řeč česká neni řeči mateřskou.Děkuji Vám nejen za kulturni obohacení,ale především za pozici , která je Vám vlastní a kterou jste zaujal.
S přáním pevného zdraví a stáleho optimismu zůstávají
Richard,Hana,Robert,David Malcher -
Vážený a milý Pane Zdeňku, dnes jsem již zapálila druhou svíčku, adventní doba, Vánoce se blíží. Přiznávám, že jsem na Výs myslela již když jsem zapalovala tu první...ale času bylo málo, tak Vám chci poslat nějakou "štávu" neboť humor je kořením života a veselá mysl, půl zdraví.
-
Sverak
Některé osobnosti sou příjemné jen v telvizi.....ale když sem si přišel pro podpis za panem Svěrákem byl stejně příjemný jak na prknech tak v TV.....prostě skvělý člověk! *4* -
Položím Vám otázku - odpovězte na ni třeba zpatra:
neměl jste, pane Svěráku, v Orientu otce nebo bratra?
O jednom bych možná věděl, jste si dosti podobní,
podržte se, hned to řeknu - byl to známý duchovní!
Máte stejné brvy, vousy, vidí to i Alláh,
jen ta jména rozdílná jsou: vy Zdeněk, on Rúholáh!
Zatím co Vy na jevišti humorně se snažil,
on v exilu přemýšlel, by šáhovládu zmařil!
Že jen brebtám, že se mýlím a že pravdu nemám?
Ale ano, existoval - byl to velký imám! -
-
To není žádný popleta, pan b.je trefný poeta. Verši o tom přesvědčil, Zdendovi se zavděčil. Hawk domluvil jsem..
-