Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
316 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážený a milý Pane Zdenku chci Vám popřát krásné Vánoce, hodně inspirace ve Vaší nezapomenutelné tvorbě a hlavně pevné zdraví k tomu. Jste můj vzor.Marie *6*
  • Vážený Pane Zdeňku, napsala jsem pohádku a chtěla bych Vám ji poslat, je potřeba k ní napsat scénář. Věřím že to dokážete. Ráda bych Vám k tomu napsala pár slov. Na jakou adresu mám knížku poslat ? Marie
  • Vážený pane Svěráku,
    na této stránce jsem dnes poprvé a po pročtení všech milých pozdravů, vyznání a přání nechci zdržovat se svými vlastními dojmy, pocity a vyjádřením vděku, asi bych již nic nového nepřinesla. Jen jsem chvíli hledala nějaký web s podtitulkem Svěrák for President - a nebyl nalezen...
    Tak přece jen pár osobních vět - obdivuji Vás mnoho let, s proměnami Vašich aktivit a filmových rolí prakticky již nesoudně - ať již ve zcela zlidovělých filmech od Jáchyma, přes Vesničku, roztomilých a lidsky pravdivých Jako jed a Kolja až pro poslední aktivity zmiňované pisateli na tomto webu. Je nanejvýš vzácné v této společensky těžké až vypjaté době číst cokoli pozitivního v anonymní internetové diskusi. Po odchodu Václava Havla jsem si uvědomila, že jste ze známých osobností vlastně jedinou společenskou autoritou, osobností milovanou a uznávanou velkou částí našeho národa, lze-li nás tak pateticky nazývat. Vaše aktivity za totáče, milovaný Cimrman, který dokázal vždy rozesmát, ironizované čecháčkovství spojené se všemi náznaky v kulturních divadelních hrách, vlídný obraz končící monarchie,geniální Nejistá sezóna, desítky nehynoucích hlášek z mnoha scén Vašeho divadelního a filmového díla, to jsou atributy, pro které jste skutečně osobností z mála, na které můžeme být upřímně hrdí a k nimž lze nakonec upřít pohled s důvěrou. Popularita umělecká, lidská vtělená do pomoci hendikepovaným, vlídné učitelské mentorství v diktátech, nedávné odsouzení politikaření na pražské radnici, celoživotní zájem o děti a kvalitní český jazyk na všech úrovních, až neuvěřitelný souběh tolika lidských kvalit, že opravdu nemáte konkurenta, alespoň mezi veřejně známými osobnostmi. V kontextu super vzhledu ve všech dobách, co Vás potkáváme (nemám Vás na nástěnce jako paní Marie, ale skoro si to nyní v mých 50 letech vyčítám), fešák na známkách, obrazech školních tříd i jinde- proč už Vás vlastně veřejně nepřemlouváme???
    Je asi marné doufat, že v dnešním politickém marasmu byste se chtěl obětovat. Ale poté, co nám pánové v Parlamentu dovolili říct si o osobnost prezidenta ve volbě občanů, je zde přece jen stále aspoň naděje, že byste chtěl podstoupit ony mediální tance a předvolební masáž. Myslím, že byste to zvládl bravurně, s úsměvem a pro Vás tak typickou lehkou ironií. Po váhavých a prvních náznacích našich "prvních lidových kandidátů" bych případě moc ocenila, pokud byste alespoň neformálně, plně v intencích životní cimrmanovské filosofie, dovolil být naším upřímně vybraným kandidátem "stínovým prezidentem", všem politickým figurám vzešlým z nějakých licitací navzdory. Věřím, že Vaše životní dílo, důvěra tisíců lidí a v neposlední řadě vděk nás, uživatelů Vašeho díla, které nás desítky let provází a nejednou pomohlo zahnat kus osobního smutku s pomocí ironie a humoru všech barev tak, aby "bylo veselo", by v případě Vašeho zájmu o tuto židli mohlo osobu prezidenta po dlouhých letech opět dostat do pozice osobnosti uznávané - a troufám si říct milované.
    Prosím zvažte to, času je naštěstí ještě dost. A i pokud jste takový bláznivý nápad již dávno zamítl (asi ho nemám jako první), tak vězte, že pro mne jste už nyní jediný prezident proti všem, kteří by se v příštích měsících snad někde vylíhli. Vždyť pokud nás již nyní spontánně nenapadají, tak prostě nejsou!!
    Srdečně zdraví a přeje hodně zdraví
    Věra K.
  • Vážený a milý Pane Zdeňku, pozdravuji Vás tisíckrát, neboť jsem Vám již dlouho nepsala i když... myšlenkami jsem byla často s Vámi.To současné politické dění mne otravovalo moji spravedlivou duši a často jsem si představovala, že s Vámi ujíždím na Arše Noemově někam do dálav a jenom ta němá tvář pluje s námi, která člověku neublíží.Když udělám rekapitulaci, léto bylo krásné, slunce, voda, vzduch, vůně jahod a malin. Na podzim vůně zralého obilí a hub, ta příroda nám ještě naděluje. Nyní doba adventní, doba Vánoc, vzpomínek na dětství, kdy se člověk těšil z každé maličkosti. Já Vám Pane Zdeňku, ze srdce přeji, aby Vaše umění stále přinášelo všem dobrým lidem neskonale krásné zážitky jako dosud. A o Vánocích radost, zdraví, štěstí, lásku pro Vás a Vaše blízké. Krásné Vánoce přeje Marie
    • Pan Svěrák,který podporuje člena bilderbergu Karla podivně adoptovaného za Čecha,aby mohl neprávem restituovat a o církevních restitucích nemluvě je hnus.Pane Svěrák to jste se hodně snížil a přetvařujete se ,jako Karel ??? kerý myslí jen na sebe a jeho kumpány???
  • pan svěrák u mě klesl až na samé dno. no co chceme od komunisty od roku 1961

• Dobrý podvečer, pane Svěráku. Dnes jsem slyšela část rozhlasové besedy s Vaším synem Janem a ta mě vyprovokovala k těmto řádkům. S radostí jsem seznala, že geny bezvadně fungují ( nejen Vaše, ale i Vaší ženy samozřejmě). Určitě jste na syna právem hrdý. Vás si velmi už léta vážím pro Vaši tvorbu, neokázalé, SLUŠNÉ, chytré,kultivované a nepodbízivé vystupování. Podobný náhled mám i na pana Marka Edena. Kéž by mezi celebritami bylo více takových osobností! Přeju Vám další vydařené literární, písničkové i filmové počiny a děkuji, že jste propagátorem našeho krásného českého jazyka, který dostává hodně na frak. Jaroslava Vondráčková
  • Vážený a milý Pane Zdeňku, mám velikou radost že již nepíšu jako anonym ale podařilo se to ! Chtěla jsem se přihlásit již dávno ale nějak se mi to s tou adresou nedařilo. Po takové dlouhé známosti, jsem Vaše obdivovatelka již dlouho, můžete mi také někdy odepsat. Moc se omlouvám že jste byla moje "vrba" do které jsem šeptala svoje radosti a smutek. Posledně jsem Vám psala že jedu rodičům na hrob. Vzala jsem si sebou 3 CD které jsem si koupila od Reader's digest. Sice to nebyla levná záležitost...ale stálo to za to. Seděla jsem v zimě v domečku po rodičích a přehrála všechny 3 Vaše CD Uhlíř a Svěrák, Zpíváme nejen s hodinou zpěvu. Byla to nádhera a zase žiju !! Když se zamiluje kůň a dělání byla samozřejmost ale ty co jsem neznala, voda, voděnka, horská voda, vlčí mák ,mne vzaly za srdce, babičko neskuhrej, mne rozesmála a mravenčí ukolébavka se mi zdála. Tak díky, příteli a zase na shledanou. Marie
  • Milý Pane Zdeňku, jsem ráda že jste stále tak aktivní a děláte lidem radost. Já mám pro změnu po vnoučatech na celodenní péči 87 letou babičku a jak říká dnešní mládež " někdy je to hustý ". Ale nestěžuji si, závazky se mají plnit. Ten film " Jako jed" i když jsem ho již viděla mne zase nabudil do života. Těším se na tu Vaši pohádku " Tři bratři" neboť pohádka nikdy nezklame. Také jsem v horách jednu napsala ale to až později. Čtu články v novinách, máte vynikajícího syna, který mi připomíná mé kluky, také jsou skromní, nenároční, ale umí. Tak hodně radosti, zdraví a štěstí. Vaše kamarádka Maruška.
    • Jen se z něho nezblázněte paní Marie. A teď ještě Karlovi S.
  • Milý Pane Zdeňku,tak máme zase rok za sebou a člověk si řekne, díky. Blahopřeji Vám k Vašim zítřejším narozeninám a přeji ze srdce hodně zdraví. Když jste se narodil tak u Vaší postýlky stály tři kouzelné babičky. První Vám předpověděla můzy umění, druhá lásku kolem sebe a ta třetí dlouhý a krásný život. A já se k nim přidávám a přeji krásnou oslavu v kruhu Vaší rodiny. Budte zdráv mistře. Marie
  • druhořadý herec

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit