-
Vážený Pane Zdeňku, srdečně Vám blahopřeji k Vašemu zítřejšímu svátku a děkuji Vám za ten "Trhák" o svátcích, když ten film vznikl, bylo mi 31let člověk v té době myslel že zboří svět a měl jiné zájmy, nyní jsem si ho patřičně užila neboť tenkrát byl psán vřelým srdcem Svěráka a Smoljaka, kluků kteří měli srdce na svém místě. Budiž Vám čest a chvála. Marie
-
Pane Zdeňku,s tímhle se Vám musím pochlubit,protože se nám podařilo společné dílo.Vaše píseň,tady nesmím zapomenout ani na pana Uhlíře,se stala předlohou pro pódiové cvičení předškolních dětí.TA NAŠE HOSPODA,přišla právě včera v pravou chvíli,kdo ví jak to bude dnes a zítra v našich pohostinstvích,když jsou ty volby.Dětem se jak hudba,text i choreografie líbí,tak si myslím,že nezůstane u jednoho kusu a budeme to opakovat ještě několikrát.Chci Vám pane Zdeňku i pane Jaroslave poděkovat za naše společné dílo a až někdy přijedete vystupovat k nám do Kamenice u Velkých Popovic a přijde i na HOSPODU,tak Vám to snad i s těmi našimi předškoláčky zacvičíme,ať to také vidíte.S úctou a přáním všeho dobrého Vaší práci pro děti cvičitel předškolních dětí při SK Kamenice,Tomáš Marcín.
-
Dobrý den,mám ráda vaše divadlo už od 16 let ,myslím,že první dílko bylo Vražda v saloním kupé.Svěrák a Smoljak byla vždy záruka kvalitního humoru.Ale i v obecné škole či Koljovi jste mi dokázal hodně říct a to zrovna k popukání nebylo.Jste výborný herec ,váš hlas mě natolik uklidnuje,že pokud jsem vystresovaná,stačí si pustit vratné lahve,nebo Grinche,kterého jste tak luxusně nadaboval nebo vytáhnu něco z vaší divadelní tvorby třeba Záskok a opravdu mi stačí poslouchat a vždy mě to rozesměje.I když je pravda,že skoro všechny hry znám zpaměti,tak kdyby jste potřebovali v Brně nápovědu,stačí říct *2* Přeji,zdraví,štěstí a pohodu do dalších let.Milada Zámečníková, Brno. *2*
-
-
Mě Zdenda zase nejvíc rozesmál, když jako správný "vlastenec" a pravdoláskař podporoval knížete Kchárla a nápovědu myslím nepotřeboval.
-
-
Vážený a milý pane Zdeňku, pročítala jsem Váš životopis a Vaší tvorbu. Nemám vůbec žádné podlézavé skony ale co si myslím, to řeknu. Během svého života jste vytvořil tolik krásných věcí že můžete být sám se sebou spokojen a být nad věcí pokud Vám to někdo závidí. Tak šťastné Velikonoce a hodně, hodně zdraví. Marie
-
Napsal jsem písničku která má v textu "chčije a chčije" Vzhledem k tomu, že toto sousloví bylo použito ve filmu Na samotě u lesa potřebuji zjistit, kam poslat p. Svěrákovi, kterého si velmi vážím a jehož tvorbu oseňuji honorář. Mohl by mi někdo pomoci?
-
Vážený pane Svěráku, moc Vám děkuji za film Vratné lahve. I když mám docela velký splín, vždy při něm dostanu dobrou náladu. Mám pocit, že jste muse být někdy v naší rodině a některé epizody opsal. Ještě jednou děkuji, je to takové pohlazení na duši. Bývalá učitelka Eva
-
Promiňte mi, mám tu ještě jednu - lepší verziji, je to těžké, no to víte, vždyť jsme v Perzii: ............................................... Položím Vám otázku - odpovězte na ni třeba zpatra:
neměl jste, milý pane Svěráku, v Orientu otce nebo bratra?
O jednom bych možná věděl, jste si dosti podobní,
podržte se, hned to řeknu - byl to známý duchovní!
Máte stejné brvy, vousy, vidí to i Alláh,
jen ta jména různá jsou si: Vy Zdeněk, on Rúholláh!
Zatím co Vy na jevišti humorně se snažil,
on v exilu přemýšlel, by šáhovládu zmařil!
Že jen brebtám, že se mýlím a že pravdu nemám? Ale ano, existoval - byl to velký imám! -
Číst mezi řádky a bude dobře na světě. Dávám dohromady tu svoji "tvorbu" . Až to sepíšu, napíšu Vám a čtěte mezi řádky, těším se na rozhovor, zlých lidí ale bojím....ale u vás to nehrozí. M *3*
-
V hostinci jsem slyšel o dosud neznámém poli působnosti pana Cimrmana:
Když Graham Bell sestrojil svůj první telefon a zapojil jej, zjistil, že má nepřijatý hovor od Cimrmana. -
Všechno nejlepší,hodně zdraví,štěstí a úspěchů *4*