Přejít na výpis diskuzí

Zdeněk Svěrák

OSOBNOST 5.11.2010 
316 příspěvků
Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pan zdeněk

ve všem co dělá je báječný, skvělý a vřelý to člověk. například můj děda ( jindřich valeš st. ) ho nemá rád, pořád na něj nadává, dědo promiň, ale jseš vůl. nesaháš panu zdeňkovi ani po paty. *13* *15* je to velikán a mistr. Takový příklad Slušného člověka. *4*
  • Přes veškerou snahu učitelů dějepisu mladí lidé historii neznají,
    čtení je pro ně obtížné. Proto jsou tak snadno manipulovatelní a
    Němec duší, bydlištěm v Rakousku, s občanstvím švýcarským, česky mumlající "já sem Céch" je jejich modlou. Neuvědomují si, že zrazují
    svůj národ. Ale pan Svěrák si to určitě uvědomuje, ten má asi jiný důvod.
  • Přání a poděkování

Milý pane Svěráku, přeji Vám všechno nejlepší k Vašim krásným narozeninám, hlavně zdraví, optimismus a rodinnou pohodu.
    Chtěla bych Vám moc poděkovat za vše, co jste udělal, děláte a dělat budete - ani si nedovedete představit jak jste tím vším ovlivnil můj život, co jste mně všechno naučil...a mohu to tak jistě napsat - nepřímo jste mi pomohl i s výchovou mých tří synů *4*
    Dnes jsem sledovala reprízu pořadu Ten starý song - snad Vám udělám aspoň malou radost tím, když Vám napíšu, že písnička věnovaná Jaroslavu Ježkovi patří k mým nejoblíbenějším a i já jí považuji za nedoceněnou...
    Ještě jednou děkuji za vše...snad se má slova k Vám dostanou.
    • Dopis od p.Maxové

Vážený pane Svěráku,
      asi Vám to bude připadat velice troufalé, ale pokusila jsem se o napsání knihy (samozřejmě amatérským způsobem).Jmenuje se „POEZIE VŠEDNÍHO DNE ANEB VÝCHOVA DÍVEK V MINULÉM STOLETÍ“.Pojednává o mém dětství a mládí, prožitém v Lounech v druhé polovině minulého století na základě vyprávění mého otce a mých vlastních vzpomínek. Jedná se o takovou všehochuť – trochu smutku a nostalgie, ale i hodně legrace, prostě jakási tragikomedie. Jsou to sice vzpomínky na mé dětství a mládí, ale já jsem to napsala až ve svých 47 letech, takže je to psáno vlastně z pozice zralé ženy, takže s jistým nadhledem a jakýmsi kritickým a sebekritickým hodnocením i s jistou dávkou ironie. Tu knížku (tedy rukopis) jsem napsala už v r.2002 – pokoušela jsem se ji prosadit různými způsoby, ale moc se mi to nedařilo. Pouze některé kapitoly byly zveřejněny na pokračování v místním týdeníku nebo jsem je zasílala do různých literárních soutěží, kde byly celkem úspěšně hodnoceny. Až letos se mi za spolupráce několika přátel podařilo připravit knihu k vydání. Zatím jsem poslala svůj text s doprovodnými ilustracemi mého kolegy grafika Jana Šprynara do nakladatelství AKCENT v Třebíči – jejich vyjádření prý bude trvat 3 měsíce.
      Povoláním jsem učitelka, ale chtěla jsem být odjakživa herečkou nebo spisovatelkou – od dětství se psaní věnuji a hodně čtu.
      A proč Vám vlastně o tom všem píši? Ta moje kniha mi totiž tak trochu připomíná Vaši „OBECNOU ŠKOLU“. A teď přijde asi ta největší troufalost. Já bych v tom viděla námět k filmovému zpracování. Úplně živě si to dokážu představit. Myslím, že by to mohlo mít i velký význam pro město Louny jako takové, protože tam hodně píši o tom, jak vypadaly v druhé polovině minulého století (tedy hlavně ta historická část) a o tom, jak moc ovlivňovaly život můj i život mého otce. Práci mám samozřejmě uloženou v PC, takže by pro mě nebyl problém Vám ji v případě Všeho zájmu poslat k nahlédnutí.
      Děkuji moc za Vaše shovívavé posouzení a jsem s pozdravem Maxová Michaela Dobroměřice
  • Dopis pro Z . Svěráka

Dobrý den,jmenuji seOndřej Lokvenc, bydlím ve VELKÉM POŘÍČÍ u NÁCHODA,je mi 9 let. Viděl jsem poprvé váš film KOLJA. Moc se mi líbil a chtěl bych vědět, jestli budete natáčet druhý díl? Viděl jste se s KOLJOU ještě někdy po natáčení filmu? Byl jsem moc smutný, že jste se musel rozloučit s KOLJOU. Také se mi líbilo NA SAMOTĚ U LESA. Odepište mi prosím zpět odpověď na mé otázky.Děkuji
  • dotaz

Zajímalo by mě jestli se někde dají koupit plakáty s tématikou Járy Cimrmana jako např. ten co doprovází výstavu na brněnském veletrhu s rozestavěným pavilonem. Děkuji.
  • Jste Žatečák?

Vážený pane Svěráku, moje dcera chodí do šesté třídy a dostali za úkol napsat něco o známých osobnostech Žatce. Bylo pěkné jak jste letos rozkrajoval obří dort se chmelničkou před radnicí na našem náměstí.V té době jste říkal, že rád vzpomínáte na časy prožité v Žatci. Můžete prosím uvést období a aktivity Vašeho působení v Žatci? Odpovíte-li, alespoň kratičce, pak Vám děkuji. Se žateckým pozdravem:"Pivu a chmelu zdar" Vladimír Barborka
  • Milý pane Svěráku,

na Štědrý den jsme všichni dostali krásný dárek v podobě filmu Můj tatínek. Dík za něj Vám i synovi. Chtěl bych jen připomenout, že Vᚠvůbec nejlepší film - JAKO JED - byl v životopise nezaslouženě odbyt. Na doby Vinárny u Pavouka se však také nedá zapomenout. Zdraví a vše dobré přeje MUDr.Ludvík Kychler.
  • poděkování

Vážený a milý pane Svěráku, nejsem příznivec oslovování slavných,ale vy jste prakticky člen naší rodiny.Již mnoho let žijeme s divadlem slavného Járy da,s Vašimi filmy,písničkami.Včera jsem s chutí znovu podívala po delší pauze na Kolju a zase mi chutnal.Jste jedna z jistot mého života.Děkuji vám za Vaši tvorbu,za Vaše vidění světa,za to,že jste právě jedinečný a neopakovatelný.Buďte hodně zdráv,spokojený,přeji Vám chuť tvořit,protože z toho budeme mít báječné zážitky my,Vaši příznivci.Svět je s Vámi nějaký takový lepší.Asi nemilujete banality,takže velký dík!!
  • Přání k narozeninám

Dobrý den, pane Svěráku jste pro mě člověk,ke kterému neskonale shlížím. Děti máme odkojené na Vašich písničkách. Jenom co stane malá dcerka chce pětatřicet kakai, když se pomalu obléká do školy hned jí syn nařkne DENISO, KRÁÁÁÁVO. Vaše písníčky, věty z Vašich filmů a pohádek se stali nedílnou součástí každičkého dne naší rodiny. Vy s námi snídáte i chodíte spát (Tatínku ta se Ti povedla..)Dovolte mi prosím Vám za celou rodinu popřát ke krásnému jubileu hodně zdravíčka,pohody a radosti ze života.Máme Vás moc rádi, a pokud budete mít cestu na jižní moravu a budete mít chuť na dobré víno, tak setkání s Vámi by byl pro nás zážitek na celý život. Zdraví Vás Lenka s rodinou
  • blahopřání

Vážený pane Svěráku, asi se na mne nepamatujete,ačkoliv jsme oba sloužili na letišti v Malackách, kde jsem jako právě dostudovaný vysokoškolák sloužil vlasti a kde jsem se potkávali a dokonce si tykali.Ale je to dávno a protože já si už sedmdesátku odslavil loni,přeji Vám pěkné prožití a hodně sil do dalších let, ketrá neuvěřitelně rychle utíkají Zdraví desátník aspirant / v záloze / Pavel Jelínek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší