Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a bavíme se o miliardách, na obou stranách, milion je máálo..  :)

• https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-unikatni-pocin-fanousci-slavie-ironicky-reaguji-na-sefa-disciplinarky-5041091

tohle je úplně ok, dal bych vám 666tis + povinnou návštěvu USTAVU (paměti národa a zločinů komunismu). Buďte hoši rádi, že neobchoduju s tím vašim tunelářským lumenem soudruhem Tykačem, stáhl bych ho z trenek a vaši družební soudruzi v čajně jsou teď tak zaneprázdněni hasením svých ekonomických nedostatků, že byste se museli skládat soudruhu Tvrdíkovi na chod Rudé hvězdy. 
    škoda, že ten hlavní výjezd nemáte do Ostravy. Proč asi co?? 
    Hádám Dan tu britskou poštu nekoupí, dokud se tady nedohodneme. :)  mávejte si mávátky, vyvěšujte praporky a byznys nechte dospělým..

• Dál pochválil rozhodnutí odsunout Síň slávy z obchodního centra Harfa do centra Prahy

Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/reprezentace/hadamczk-hokejovy-svaz-tuma-vykonny-vybor-stret.A241128_125524_reprezentace_rmp?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

Alois, tak tomuhle všichni uvěříme, až dáš na stůl čísla. :)  Ono je to řečeno taky mnohoznačně - vyplatit se to mohlo z pohledu toho, že už na tom proděláváš méně, anebo se to mohlo vyplatit účetně tak, že ta Síň slávy konečně i vydělává, jak by tedy logicky měla.
    A protože ty zaúčtováváš standardně do čistého zisku (lépe to vypadá) i záležitosti, které se vážou normálně k EBITDA, kdyby teda šéf Národní sportovní agentury nepůsobil jako ožralý milionář a chtěl tu vratku zpět, pokud to MS dopadlo ziskově (dává to logiku) třeba pro další svazy - biatlonový mě napadá, který pořádá akce, kde si najde taky cestu spousta Čechů jako diváků. Takhle bych chápal fungování NSA, že ty peníze přelévá tak, aby nepreferovala a nenadržovala jen určitým sportu, ale vzkvétalo jich nám tady vícero pod těmi financemi, kterými disponuje.. Působí to méně jako komunismus..

mícháš účetně hrušky s jablky, proto by bylo hezké dát na stůl čísla i v případě té Síně slávy. Za fandy děkuji. :)

• https://infotbal.cz/miliardar-fait-koupil-druholigovou-lisen-cilem-je-postup-do-nejvyssi-souteze-baraz-chceme-hrat-uz-tuto-sezonu/

tak už se ta konkurence ve scoutingu ve spádové oblasti Brno Honzo Zbrojovce rozšiřuje. A Ondra Kania má další konkurenci na té evoluční ekonomické cestě - dělání pasivního byznysu z původně krizového řízení v čs fotbale. :) Za tohle by ti Ondro měli pak na vysoké ekonomické dát rovnou doktorát, možná i docenturu, to je možná i habilitační práce, to bude i na dizertačku ranec. Příští nebo přespříští rok už se možná liga bude hrát systémem jen 4 týmy o sestup a zbylých 12 o poháry.. :D
    Jak jste všichni ambiciozní. Pokud potřebujete odepsat náklady jako plátci DPH, furt to jde u těch položek do 10tis bez ohlašovací povinnosti finanční správě, proto si nyní ke konci roku zase spousta filutů zařizovala milion účtenek od benzinek, nemusíte ale kvůli tomu kupovat fotbalové kluby, a potřebujete-li utopit nějaké náklady pro snížení základu pro výpočet daně. :)
    jste srdcaři, obdivuji vás, jsem asi fakt na peníze a vrtal bych si pro korunu koleno, jak říkají kamarádi, já bych do tohoto byznysu, zvláště v čs. prostředí a jak čs. fotbal sleduji, nepustil ani forint soudruha Orbána. Vola ze mě může dělat kdokoliv z rodiny, furt je to v rodině, ale ne žádná z komisí fotbalového svazu... jste fotbaloví úderníci

• https://infotbal.cz/vydra-sestrelil-betis-mlada-boleslav-senzacne-vyhrala-kazdy-z-nas-by-chtel-hrat-v-lalize-co-navrat-do-sparty/

GRATULACE Bolce, jde vidět, že semka k nám se už musí bát jezdit každý světový tým. :D Zkuste ještě postup, chlapci, to by bylo škoda na tuhle senzační výhru nenavázat!

• a Pilsen má POSTUP jako první z čs. týmů!! :) tohle už bude bez problémů stačit.. gratulace i trenéru Koubkovi a Adovi. Teď se můžou soustředit na ligu a cokoliv z bodů navíc je může ještě přiblížit té postupové osmičce přímo do osmifinále, kterou by si snad i zasloužili. Jsou totiž právě v rovné osmičce týmů, která ještě neprohrála.
    Líbí se mi, jak trenér Koubek našel místo pro Šulcíka a má směrem dopředu volnost - tohle přesně potřebuje (pamatuji se, jak jsem vídával na kraji, i v repre, furt někde u lajny), byť dozadu bránit musí, ale to myslím každý pod trenérem Koubkem. :D ten styl Plzně je hodně nepříjemný, můžou podle mě potrápit hodně každého, protože už jsou i zkušení, naběhaní, 7 se jich pravidelně vrací, mají už v té hře automatismy, jde to hodně vidět. Jsou z čs. týmů zkrátka nejdále i stran skladby kádru a zapracování do systému, který chtějí hrát. Proto už mají taky postup nejdříve z našich týmů. :)

• možná bych místo jednoho z nich chtěl ale Sama Šiguta do té dvojky hráčů, asi místo toho mladého Ziky, pač Čoudek už se vyhrává v obraně v lize, bude mít nějaké zkušenosti. :) to už je ale na jednání mezi kluby a zvážení scoutů a sportovního ředitele Baníku, mně to takhle vychází výhodněji pro Baník

• Z pohledu Baníku by šlo o zajímavý obchod, protože potenciál obou hráčů daleko převyšuje cenu 4 miliony korun

zdroj: https://infotbal.cz/dynamo-dluzi-baniku-ostrava-miliony-ale-penize-nema-jako-kompenzaci-nabizi-dva-hrace-pod-cenou/

no to teda. I kdyby se chytl jen jeden, bude to furt dobrý deal, jakože jsou oba mladí, minimálně mohou pomoci v juniorce. Kolega Koubek by nic zneplatňovat neměl, pač ten dluh jde v podstatě ještě za ním. četl jsem, že tam nechal spousty nedořešených, skrytých závazků, ale to je na druhou stranu chyba kupujícího, že si neudělal due deligence před uzavřením obchodu jako je tomu u jakékoliv transakce, zvláště v rizikovém prostředí čs. fotbalu, běžnou záležitostí.
    Nevím, jak mají postavenu smlouvu mezi sebou oba pánové, ale tam budou asi padat žaloby na obě strany, jak tu vzájemnou transakci vnímám. Tenhle deal by ale měli oba potvrdit, protože dlužit není normální, kazí to vztahy nejen ve fotbalovém prostředí, ale obchodní obecně, tzn. tohle by mělo proběhnout s tím, že ze strany Baníku už bylo provedeno dávno plnění, mohl by za určitých okolností poslat Budějky i do konkurzu, pokud by se přihlásili ještě další věřitelé, což asi ani jeden pán nechce všem  ostatním v klubu, kde výborně funguje mládež, provézt. Navíc neobdrží licenci od svazu, pokud tuhle pohledávku Baníku neuspokojí..
    Na tenhle trade by měl Baník tlačit..

• Klíč k úspěchu je jasný. Přetavit herní převahu a sympatické výkony v
    bodový zisk. K tomu bude mít Jindřich Trpišovský k dispozici téměř
    kompletní soupisku

zdroj: https://infotbal.cz/kadr-je-ve-skvelem-stavu-hlasi-trpisovsky-pred-fenerbahce-chybet-bude-pouze-lingr-proc-se-vytratil-wallem/

jenom dodám, že Mou je na tom na druhé straně úplně naopak. Má sotva 15 hráčů do utkání, čiže to nebude, stejně jako u zápasu s AS Roma, úplně férový souboj těchto dvou kvalitních trenérů, na který jsem se těšil asi nejen já. Slavia je ještě větším favoritem, než byla v zápase s AS Roma, kde ty šance byly dejme tomu vyrovnané, ale řekl bych, že i tam byla favoritem, pač AS chybělo tehdy snad 5-6 hráčů, z toho 3 velmi klíčoví, do toho Dybala byl polomrtvý na lavičce, šel až ke konci zápasu, ne úplně zdráv, a Mou měl i v AS velmi okleštěnou soupisku.
    Fene má problémy vzadu, čekám hodně branek, protože vepředu jsou zase velmi nebezpeční, ale Slavia by se měla určitě prosadit, Amrabat na šestce bude určitě chybět, Soyunci na stoperu taky a ta stoperská dvojka je podle mě slabinou Fene, tam by potřebovali posílit.
    tyhle body bude Slavie potřebovat, mají k tomu zase veškeré podmínky. :)

• Jakub Menšík a Tomáš Macháč jsou mezi kandidáty na ocenění
    tenisové asociace ATP za letošní sezonu. Devatenáctiletý Menšík je
    jedním ze dvou kandidátů na cenu pro Nováčka roku, Macháč patří mezi
    čtveřici nominovaných na ocenění pro hráče s největším zlepšením

Spolu s Macháčem na titul pro hráče s největším zlepšením
    kandidují Brit Jack Draper, Francouz Giovanni Mpetshi Perricard a Chilan
    Alejandro Tabilo.

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/oceneni-okruh-atp-jakub-mensik-a-tomas-machac.A241125_182947_tenis_ten?zdroj=cxrecs#cxrecs_s

tak tohle jsme myslím všichni čekali, nebo v to alespoň doufali, už jsem o tom psal v minulosti, že si to oba naši kluci zaslouží.
    Ta data ze sezony jsou jednoznačná, a pokud by tenisté měli volit podle nich, musí oba naši kluci v těchto anketách jednoznačně dominovat, protože Kuba zaznamenal největší skok na okruhu z hráčů juniorského věku a Tomáš zase největší skok z hráčů obecně + začal najednou porážet nejlepší hráče světa (skalpy Noleho, Carlitose, dvakrát i Tommyho Paula, Big Foa, Grigora baby Federera Dimitrova v zápase, kde se navíc Tomášovi nevedlo, Grigor byl lepší, přesto ten zápas Tomáš překlopil na svou stranu, nebo bývalé světové jedničky Gasqueta a dalších hráčů top 10 minulosti jako Stana Wawrinky, Goffina, Fabia, bylo toho fakt hodně a byla to jízda, včetně zlaté z olympiády + úspěchů najednou i ve čtyřhře, tohle zkrátka Jack v portfoliu nemá tenhle výčet skalpů a musí se na to brát ohled, sport je o férovosti, tyhle ankety by tu ferovost mezi tenisty měly kopírovat, navíc tenis považuji za jeden z mála čistých sportů i stran vztahů mezi aktéry, tohle ve fotbale třeba nevidím, zvláště u nás teda).
    Pokud si na tohle vše kluci-tenisti vzpomenou, tak musí oba naše kluky dát na tu trofej úplně jednoznačně, ta konkurence tyhle jejich skalpy nebo úspěchy prostě nemá, byť Jack Draper šel nahoru, ale ne o tolik jako Tomáš, a s ním už se počítá několik sezon, navíc nevyhrál olympiádu, byť má zase trofeje turnajové. Ale v téhle anketě jde o největší wow skok a myslím, že Tomáše téměř nikdo z těch elitních hráčů okruhu, které letos porazil, neznal.
    Carlitos ho dokonce poslal hrou do TOP 5, Jannik mu v tom v podstatě přitakal, Tommy Paul jen uznale popřál u sítě, aby ten turnaj vyhrál po tom, co mu na kurtu nedal vůbec šanci a připomenu i tu výhru nad Nolem ze Ženevy, protože ve stejné situaci, kdy byl Nole navíc ještě více indisponován (zničená češka v koleni, v zápase s Tomem šlo jen o žaludeční potíže), s ním byl v zápase i hráč TOP 20 Cerundolo a ten zápas nedotáhl.
    Tomáš Nolemu naproti tomu vůbec nedal šanci, vzal mu v zápase hned 2x 5 her v řadě, což si myslím, že se Nolemu stalo jen v zápasech s těmi ostatními konkurenčními Titány - Rogerem, Rafikem, Andym, nejsem si jistý, že by tohoto dosáhl v zápase s ním právě i Carlitos nebo Jannik.
    Nole zkrátka, když neleží, je to pořád Nole. Respekt ke všem ostatním nominantům (spíše jsem tam za Francii čekal teda Filse, který je podle mě nej francouzským tenistou současnosti, ale to je fuk), ale naši kluci prostě opravdu překvapili letos tenisový svět.
    Snad to vše tedy dopadne spravedlivě a dle dat, která jsou na stole a jmenoval jsem je výše.

• jinak já bych tohle nedal ani za Oscárka, tzn. těch 750mio, co chce Jarda za Dioufa, a toho považuju za nejcennějšího hráče současného kádru Slavie.
    Musel bych se jedině o něj bít + nemít jiné varianty a trenér na mě tlačit, že na tu šestku nutně hráče potřebuje, je tam bez náhrady. A i tam bych to Jardovi navrhl až v bonusech s tím, že za Oscara bych dal to, za co šli kdysi Rosa s Nedvědem, ale zbytek do bonusů jedině.
    A Oscar a Diouf taky nejdou srovnat, kdo má soudnost. :) v tuhle chvíli. za 2 roky třeba na Dioufovi zapracujete na Slavii tak, že už budu psát něco jiného, ale v tuhle chvíli bych ho já osobně ani nekoupil. Nevěřím, že není někde 5 lepších hráčů na tenhle post. Navíc, pokud by na mě Jarda vybalil takovou nesmyslnou cenovku. :) za to si koupím raději Brazilce nebo Argentince na tenhle post a ještě mě to možná vyjde levněji, pokud stejně, budou mít určitě lepší skills..

• dokud není podpis na smlouvě, nebo ještě předtím nějaký seriozní návrh smlouvy, tak zájem je 0. Scouti takhle sledují X hráčů po světě. To je stejné v každém oboru. Měl jsem na scouting sheetu X holek, nakonec jsme podepsali s kolegy minimum, a to tam šlo jen prakticky o tu attitude holčiny. Tady sledujete ještě skills, podstatný je taky věk ještě daleko více než v té fashion branži, ten fotbalový scouting je náročnější v té komplexnosti hledisek, které musíte sledovat pro ne/podání nějaké nabídky.
    tyhle faktografické záležitosti obchodních a smluvních vztahů si musí novináři z tohoto serveru výše hlídat, už se přesvědčili v případě jednání Baníku se Slavii o Ewovi, že to pak působí nepofesionálně..Ten článek měl být tedy taky uvozen jako SPEKULACE, jak to na tomto serveru rozlišují.
    Moc se mi nezdá, že by šli z nej ligy do takto dobrodružných nákupů. Spíše má Slavie šanci jej prodat zase někam, kde umí hůře počítat. U německé nebo anglické ligy nepředpokládám.. Je to mladý kluk, ještě se může zlepšovat, ale v jeho věku jsou daleko lepší hráči - Brazilci, Argentinci, ale i z Evropy nebo Afriky. Za to, co za něj chce soudruh Tvrdík, za to chodí opravdu ti nej v tomhle věku, a to tenhle hráč prostě není. Pokud to někdo za něj dá, tzn. částku 400mio a výše, bude to pro něj špatný obchod v tuhle chvíli. Podle mě se hráči nekupují s nějakým výhledem zlepšení za takovéto sumy, tam se ta cena právě snaží srazit s tím, že se dá vyšší poměr do bonusů, protože je to wanna be, jestli se to do toho hráče dostane,  v tomhle případě jde o bránění toho kluka. Technicky se ještě možná může taky zdokonalit, tuším trenéři říkají,že do takových 21 let se na tom dá ještě pracovat, pač to není ani žádný dribler, bohužel. Je to něco jako Juras, jen se ještě může zlepšovat díky věku. Plus má lepší hru hlavou, mám ten dojem.
    Ale v tuhle chvíli je to vše wanna be a pak ještě příjdou jednání o ceně a nakonec nám Tvrďas sdělí, že si představoval za něj více a neprodají ho. Ale v tomhle je to ok, že má Slavie nároky na cenu, jen píšu pohled té druhé strany. A třeba se ozve zase nějaký ožralý milionář z Benficy a uděláte dobrý obchod, ale i tam to zdaleka nedosahovalo těch představ Jardy, které jsou v případě tohoto hráče nesmyslné, pač už tam má započtenu i tu inflaci, čiže by měl jít v podstatě za sumu jako kdysi Rosa nebo Pavel Nedvěd, a to snad vidí všichni, že těmto nesahá ani po kotníky, i v 19ti byli lepší - technicky, kopací technikou, fotbalovým myšlením, to prostě nejde srovnávat, kdo má rozum. :) nevím, jestli je to zase nějaký marketing Slavie, nebo proč rozjeli zrovna okolo tohoto hráče takový humbuk..

• https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/chance-liga-16-kolo-ceske-budejovice-slavia-trpisovsky-diouf-straka.A241124_180629_fotbal_duff

kua rezervy... viděl jsem 1.půli, tohle Slavii na Mou nebude stačit, pokud by hráli jako v 1. půli včera - Mou už to tam má sehrané podle sebe, dopředu jsou zajímaví, co jsem viděl, rezervy mají na stoperu - ještě se jim zranil navíc ten klíčový z Premier league. Těch výpadků poločasů je už několik právě, v tom je ten tým podstatně slabší než ten před těmi 4 lety.

• Měl výborný pohyb, kromě té kvality, byl velice zodpovědný i směrem dozadu. (Jindra Trpišovský)
    sjeďte si dvě situace z toho prvního poločasu, kdy ho tam na pravé straně vymíchali Budějovičtí, souboje Franzi vypustil, stejně jako ve Frankfurtu, kde ho obešel na půli defenzivní hráč Němců a tenhle senegalský zázrak ho nebyl schopen chytit ani bez míče. Ale je to mladý kluk, může se ještě posunout, nedostatky odstranit, nezatracuji ho,  nicméně má velké problémy PRÁVĚ s tím bráněním a právě tím vypouštěním soubojů směrem dozadu, což ho směrem k těm scoutům ven, nebo pak v té lize zabije, pokud to i oni nevidí..
    Těží momentálně produktivitou jen z toho, že je v silném týmu. Pak mu stačí, když se mu jeden zápas povede, na další 2-3 nepovedené se zapomene.
    Ale opravdu neblázněte v tom, že tohle je srovnatelný nebo lepší hráč než Rosa nebo Pavel Nedvěd.. :) Cena za něj.. Nemá vůbec individuální techniku, dopředu je to buldok, ale pak nestíhá často dozadu. Má ale dobrou kopací techniku na takhle mladého kluka. V Premier league by ale vůbec nestíhal s tímhle, co tady u nás produkuje a myslím, že by měl ještě zůstat tady v lize a nemít velké oči

Jestli zářil v 2.půli, nevím. Neviděl jsem. ale první mu tedy hrubě nevyšla, stejně jako celé Slavii.

• https://infotbal.cz/obri-boj-o-dioufa-o-hvezdu-slavie-se-zajima-hned-devet-klubu-z-premier-league/

no tak jestli byli včera v Budějkách a viděli ten první poločas Slavie a obrannou hru tohoto senegalského klenotu, tak už nepřijedou.. :D  ten kluk musí zapracovat na obraně, je to evidentní, bylo to hodně vidět i ve Frankfurtu i v derby. V Premier league nemá absolutně s tímhle šanci, to podepíšu každému, kdo ho koupí, jakože ho nikdo nekoupí. Pač to, že někdo ještě sleduje hráče, neznamená, že ho kupuje. soudruh Tvrdík má velké oči.
    Slavie s tímhle výkonem bude mít problém i proti Fene. Nevím, jestli ve 2. půli zabrali (to už jsem neviděl), ale ta první byla z jejich strany tragická. Budějky jim pomohly pentlí a pak ta jedna šťastná střela z dálky, jinak to byl úplně vyrovnaný zápas.
    Slavie nikoho neválcuje, jak jsem si přečetl, má jen v lize štěstí na výsledky, v Hradci měla třeba prohrát (evidentní pentle Bořy), pak Teplice, Sparta, tohle byly remízové zápasy např. Ve Frankfurtu zahrála třeba lépe Plzeň, měla tam podstatně více šancí, dala i více branek, Slavie tam držela sice míč, ale bez šancí.
    čiže tohle není ten tým, který válcoval před 3-4 lety kde co, navíc to stojí pořád na těch starších hráčích. čistě analyticky, jakmile se Slavii zraní, tak to uvidí i ten největší optimista. je to folklor slavistických novinářů, ale musíte psát o realitě.. :) Plzeň je pro mě stále největší favorit na titul už i letos.. jsou kádrem nejdále.

• Bývalý mládežnický reprezentant byl
    velkou část uplynulého ročníku jednou z opor Teplic. I díky jeho výkonům
    se Skláři vyhnuli skupině o záchranu.

zdroj: https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-navrat-jako-hrom-talentovany-cahoun-naskocil-poprve-v-sezone-a-sokoval-spartu-5040720

no to výše je úplnou pravdou. Jsem zvědav proto, kdo tohoto Knapíka koupí. Tlačím ho už 2 roky a nevím tedy, že by po něm někdo šel z toho, co novináři pouštějí. Přestože uskákal už snad 2x slavisty a včera i sparťany + je velmi nebezpečný v ofenzivních standardkách. žádné překvapení, že se hned po tak těžkém zranění vrátil do původní formy. Kvalitní trenér Frťala ho dobře dotáhl, tohle může být jeden z elitních stoperů ligy. :)

• tak ne, že nevidím v lize žádného stopera pro Spartu tohle přestupové, ale už se jeden uzdravil. Už dříve jsem doporučoval KNAPÍKA, uskákal už několikrát slavisty, dnes i sparťany + je nebezpečný u standardek. Nelíbil se mi ani tak v mládežnické repre jako nyní pod trenérem Frťalou, který ho dotáhl.
    Za tohoto bych dal klidně i 25mio + bonusy, určitě lepší než Uchenna, který ještě podle mě potřebuje čas.
    Sparta musí nakupovat, dnes se to zase ukázalo. Vzadu dobrý, ale vepředu moc málo kreativity, a to ještě netuším, proč byl stažen Šulo, jestli ještě nemá natrénováno. Teplice jsou ale dobrý tým pod trenérem Frťalou, to poznala i Slavie, která s nimi měla taky ztratit.
    Nic se ale neděje, Spartě teď nevyšly poslední scouting picks, ve scoutingu nejde být 100%, už jsem je měl za alieny. :) Tuhle sezonu budou mít zase konsolidační se zapracováním nových příchodů, jenom vybírat z prověřených hráčů!!

• Elektřinu bude Česko nakupovat
    především od sousedů z Německa, které do velké míry spoléhá na
    obnovitelné zdroje. „Riziko vidím v tom, že nebudeme dopředu vědět, za
    jaké ceny budeme nakupovat.
    To, co udělala nedávno energetická krize, to
    jsme všichni viděli. Nejistota v tom je a bylo by lepší, kdybychom byli
    soběstačnějš
    í,“ myslí si Plešek.

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-vyrabet-ocel-bez-uhli-potrebujeme-11-temelinu-rika-vedec-264578

no tuhle obavu jsem právě vyjádřil vůči nyní již eurokomisaři Jozefu Síkelovi před pár měsíci. Odpověděl mi v článku, že dovezená elektřina nemusí být vždy dražší, než kterou si vyrobíme tady doma sami.. Tady kolega z Akademie věd z ústavu termomechaniky vyjádřil stejnou obavu..Němci totiž už nyní zvyšují poplatky za tranzity plynu (reakce na tamní hospodářskou recesi, bych si tak myslel, ještě se snad v historii naší země nestalo, že by naše ekonomika rostla rychleji než ta německá, na které jsme exportně z 80% navíc závislí, byť se tady jedná o špatná rozhodnutí manažerů v automotive vs. politiků EU). Nás se to snad nebude v rámci těch uzlových bodů týkat. Nemělo by to příliš logiku v rámci odklonu od Sovětů.

Plešek však nevěří tomu, že se průmysl podaří zcela dekarbonizovat.
    Ale podaří, pane kolego, protože v horizontu 5-10 let nastoupí vodík, který bude dominantním energetickým zdrojem průmyslu.  :)

a update, dočítám článek a pán z Akademie věd ČR to tam připouští.. Jen mu zase odpovím, že se bude zelený vodík těžit tak, jako se těží nyní ropa třeba. Jen ve Francii největší ložisko pro celý svět na více než 100let.. a dodám, že tohle jsem už čekal dávno, před více než 20 lety jsem to říkal tátovi, že budou jezdit auta na vodík, to se mi smál. Podle mě tuhle technologii zastavila východní fosilní lobby (Arabáči, Sověti, tzn. Opec + ), protože úplně vymaže právě z mapy světa ty jejich špinavé, fosilní zdroje. Jinak si to nedovedu vysvětlit, že na vodík lidstvo nenajelo už pěkně dávno a ty geologické průzkumy v tomto ohledu už neprobíhaly před několika dekádami..

• Ten AlphaFold je hezký příklad, protože
    pomáhá nejen urychlení vědeckého pokroku,
    ale také demokratizaci vědy,“
    zdůraznila Liegertová. „Je teď otevřený všem vědeckým pracovníkům.
    Kdokoli má nyní po ruce nejmodernější technologii a může objevovat nové
    vztahy mezi proteiny. To myslím opravdu může vést k akceleraci vývoje
    nových léčebných postupů a léků.“

Objevovaly se i názory, aby se o AI
    hlavně neříkalo studentům,“ popisuje Liegertová. Nakonec ale zvítězil
    postoj, že není možné spolehlivě detekovat, zda nějaký text napsal
    student s pomocí AI, a nemá cenu to postihovat. „Rozhodli jsme se, že
    nebudeme řešit, jak ten text vznikl, ale o to více a přísněji se
    zaměříme na to, jak student rozumí tomu, co napsal, a jak si to umí
    obhájit.“

zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-ai-umela-inteligence-musime-se-ucit-za-pochodu-rika-prodekanka-ai-promeni-vedu-a-laka-do-pasti-265090

tohle je děcka zajímavé.. Ten článek popisuje klady a zápory umělé inteligence. Výše jsem vypíchl to, co jsem psal, že se s jejím nástupem stane v rámci vědy, popř. na akademickém poli ve vztahu kantor vs student..

• Sparta už je v jednání s Baníkem i samotným hráčem. V zákulisí se
    spekuluje o částce mezi 1,5 až 2 miliony eur (40 až 50 milionů korun).

zdroj: https://infotbal.cz/sparta-chce-defenzivni-eso-baniku-ostrava-zaujala-ji-raketa-sezony-uchenna-ktery-dal-prestupu-zelenou/

tohle je podle mě moc za dostatečně neprověřeného hráče, i když je to aktuálně asi opravdu nej stoper Baníku po tom, co Chalyho trošku provětrala tuším Plzeň tehdy. Ale mohl být unavený, odehrál prakticky do té doby snad úplně vše.
    tohle bych za tohoto hráče nikdy nedal, pokud ta cena odpovídá a není to novinářská kachna, zdá se mi to hodně nadsazené. Tohle bych slíbil v bonusech, ale nedal bych více než 15mio.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit