V německé fotbalové lize zaskakoval divák jako čtvrtý rozhodčí
-
První titul v kariéře! Macháč ovládl turnaj v Acapulcu a posune se do top 20
zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/machac-acapulco-tenis-premierovy-titul-zpravodajstvi.A250302_054549_tenis_ikuc
to,co jsem psal o tobě ve tvych 19ti,to jsi dnes naplnil... :) věděl jsem vždy, že to dokažeš..ATP500 už je něco, od tehle chvile už je možne vše.
Byl jsi ale na domaci pudě - všude Disney+ a turnaj v mem oblibenem Acapulcu, jedne z destinaci pro muj wedding trip v budoucnu.. :)
Andre Agassi is back.. Ať se ti daři a jsi hlavně zdrav, stejně jako ostatni kluci, mame fakt silnou generaci.. Jirkovi taky gratulace k poslednim uspěchum.. -
-
vše, pro co si se odmala snažil, ta podpora rodičů, se dnes zuročilo v te hrušce-trofeji, hrušky mam navic v rodině, toto nemohlo dopadnout špatně :) ještě jednou gratulace, přijdou ještě větši trofeje.. :)
-
-
USA se totiž topí v dluhu a protekcionismus je logickým důsledkem. Trumpova administrativa urychlila
přechod k merkantilismu. Jedná se o filosofii, jež praví, že velké
obchodní deficity jsou hrozbou pro národní bohatství a sílu.
Trump a mnozí jeho stoupenci věří, že
trvalé obchodní deficity učinily Ameriku nebezpečně závislou na jiných
ekonomikách, ohrozily národní bezpečnost a podkopaly prosperitu střední
třídy.
USA mají více dovozu (více uzavřenější ekonomika - psal jsem), který mohou zdanit ve svůj prospěch, než vývozu, který by mohli zdanit ostatní v neprospěch USA.
Evropským zemím ale tato politika
uštědří největší ránu, protože jejich nejdůležitější odvětví jsou právě
ta, kde s Čínou již nemohou konkurovat.zdroj: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-ocima-byznysu-komentar-trump-jedna-logicky-evropa-spi-a-cina-se-pripravuje-na-hostinu-273355
děcka, tohle ještě k tomu,proč Don jedná, jak jedná, níže (níže zmíněn ten přesun průmyslové výroby do USA, pač celosvětově má podíl USA v tomhle segmentu v současnosti jen nějakých 10%).. O dluhu USA, se kterým budou muset něco dělat (teď jsem nekoukal, ale býval až 144% HDP, což je opravdu hodně), jsem už psal někde na začátku minulého roku. Proto i omezení přísunu zbraní Ukrajině, její podpora obecně, tohle by se dalo takto chápat - ekonomicky, lidsky méně, některé škrty (u neziskovek), jak jsem psal, jsou už nad rámec a podkopávají i globální hegemonii USA coby největší ekonomiky světa, která ale umí být i solidární tak, jak by to mělo být a je třeba i v rámci filantropie bohatých třeba, mimo tu makroekonomii.
merkantilismus v pravém slova smyslu, taky jsem to už kdysi zmiňoval, byl v tom 15. a 17. stol, tzn. ve středověku ale faktickým přechodem z feudalismu k soukromému vlastnictví, takové první účetnictví v praxi, šlo tam o první směny zboží za nějaké bohatství (zlato, stříbro). Nevím o tom, že by se to definovalo i takto, jak uvádí výše v komentáři Timur.
Ohledně prosperity střední třídy v USA, o tom píšu níže, že vlastně voliči Dona se rekrutovali paradoxně z dělnické třídy nebílé rasy, často přistěhovalců (Latinoamericano už druhé volby v řadě volili dominantně Dona právě, byť je silně protiimigarční, oni ale nechtějí sami přistěhovaleckou vlnu, ti, kteří už zakořenili v USA, jejich děti-tedy druhá generace už teprve ne, je to paradox, ale už ne až takový, když za tím dodáte, že se bojí ještě vyšší konkurence na trhu práce - momentálně snad 13mio Američanů v průmyslové výrobě, strop býval i 20mio, když fungovaly v USA automobilky (dnešní město duchů Detroit takovým symbolem před hypoteční krizí 2008, tzn. jejich krajané jim budou brát práci právě v těch továrnách) - černochů a Latinoamericano. Pro ně ta snaha o přesun výroby do USA je uspokojením jejich hlasu, který Donovi dali, navíc přesun výroby znamená i novou daňovou zátěž, tzn. snižování dluhu - logiku tohle konání ekonomicky v základu má.
Co logiku postrádá je to, že si to chce Don rozdat s celým světem v dnešní globální, propojené ekonomice (pád do globální recese, což Don nemůže vůči svým voličům potřebovat),a tohle je podle mě zásadní chybou tohoto jinak logického záměru, která přenese část těch negací (inflaci hlavně, růst nezaměstnanosti by nemusel přijít v USA, záleží, kolik velkých korporací zareaguje s tím přesunem výroby do USA + samotní američtí výrobci přesunou ze světa-hlavně nyní tedy Asie výrobu zpět do USA ..+ slabý dolar při spolupráci FEDu v rámci té monetární strategie stran národních zájmů by nemusel mít taky takový dopad na konkurenci amerických vývozců ve světě).Evropa naopak může z tlaku na čajnu jenom těžit, bude záležet na udržení vyjednávací pozice Bruselu. čajna se zmítá v neskutečných ekonomických (fiskálních) problémech, do toho budou mít nyní přebytky zboží, které neudají v USA, mají s USA snad nominálně půl bilionový obrat, tohle budou muset někde udat, v USA budou nekonkurenceschopní.
A snižovat doma výrobu taky nemohou (vysoká nezaměstnanost)... Do toho se přestává vyplácet v čajně, obecně Asii vyrábět americkým firmám - tamní levná pracovní síla padá s existencí této celní války, čajnu nečeká žádný růst, jak píše Timur, ale zatracená bída a šetření + rozvaha stran racionality investic (hedvábná stezka třeba, budou usilovat o nákup fabrik-automobilových hlavně v Evropě - timur to tam taky obecně dále píše, aby ty obraty, které dělali v USA uskutečnili a přesunuli tady, v tom EU musí být hodně silná ve vyjednávání a nepustit je tady na trh ještě více, aby to nebylo tak, jak píše Timur, ale lepší vyjednávací pozici má za existence těchto pravidel hry nastavených USA určitě EU, v tom se liší můj názor a názor Timura v jeho komentáři a bude záležet nyní na tvrdém vyjednávacím postoji Bruselu vůči čajně, která je v pasti zkrátka :) a EU potřebuje, ta přeregulovanost EU by se nyní měla stočit na čajnu a působení jejich firem na evropském trhu..). -
-
tzn. s tím pádem levné asijské (čínské) pracovní síly i růst nezaměstnanosti, jako další negativní makroekonomický ukazatel, který se v čajně co nevidět projeví, až američní výrobci, popř i evropští, kteří distribuují do USA, přesunou tu výrobu zpět do svého residentu, popř. do země, kde ta cla jsou třeba 10% od Donovy administrativy..
tohle čajnu taky zasáhne a už jsme teda sledovali silné nepokoje před pár měsíci v čajně s protesty v ulicích v rámci pádu tamního realitního trhu, jsem zvědavý, jak se projeví tohleto.
Má to být samo útokem na oslabení průmyslové výroby přímo v srdci konkurenta od Dona a vyrovnáním toho 20% deficitu, které 1. a 2. ekonomiky v rámci toho podílu na světové průmyslové výroby mezi sebou mají.. taky dává smysl, proto jsem taky psal, že tahle brutální cla na čajnu jsou úplně ok a budou velmi účinná v jejich tiživé ekonomické situaci současnosti s mnoha negativními vlivy na makroekonomické ukazatele.. V tom s Timurem v jeho komentáři výše nesouhlasím, čajnu nečeká určitě žádný rozmach v příštích letech, naopak jistě recese s dalšími možnými projevy nespokojenosti tamních obyvatel s klesající životní úrovní (připomenu tady o 3 roky posunutý věk odchodu do důchodu jak v rámci toho tarifu u dělnické třídy, tak i u tzv. čínských bílých límečků a nemusí to stačit a bude nutnost ten odchod do důchodu posouvat ještě jednou, čímž už se v čajně přiblíží významně našim číslům, už to půjde přes 60tku totiž v takovém případě, vezměte navíc v úvahu tamní podmínky dělníků hlavně a tady u nás - bílé límečky se tam mají lépe, ale zase musíte agitovat, abyste jím byl, žádná nostalgie po starých časech, víme, co bylo tady, ale je pravdou, že úředníci v čajně jdou do důchodu podstatně dříve než tomu je u nás, je otázkou, jak dlouho to tak budou mít a už se taky přehoupnou přes tu 60tku v příštím posunu té věkové hranice, pač ty mandatorní výdaje čínská ekonomika neutáhne, půjdou jim do důchodu nyní samé silné ročníky + nové výdaje na soc. dávky - růst nezaměstnanosti, který nyní 100% přijde...) -
V Kalifornii sídlí snad 90%
technologických firem USA (Silicon valley), to srovnání Timura je
argumentačním faulem.. :) to je jako by srovnával daňový podíl odváděný
státem Kalifornie s podobně velkým americkým státem, o velikost (země,
ekonomiky) vůbec v tomhle případě srovnání nejde, spíše o hustotu těch
úspěšných start-upů s podmínkami pro ně vytvořenými stran už dávno
zvládnutého inkubátoru světových elit-odborníků v oblasti inf.
technologií, které už za ty dekády přitáhli a mohou mezi sebou
spolupracovat na malé aglomeraci..Za mě Don dal EU šanci (možná
poslední, byť EU taky nespí - dohoda MERCOSUR je moc dobrým počinem do
sféry vlivu nejen USA, ale i znovu té čajny, kterou je třeba přidusit na
vícero frontách, roztahovali se a získávali navíc ilegální cestou
dumpingu celosvětově moc a vliv už přespříliš, je třeba proti nim
postupovat tvrdě, ještěže je brzdí i vlastní komoušská hlava - viz.
politika jednoho dítěte, pokud jsou takhle závislí na domácí spotřebě
historicky, a hlavně tedy v těžkých časech vždy, popř nyní snaha o dohodu v rámci střední Asie, zase sféra vlivu čajny, ale hlavně Sovětů..) opět se vrátit do hry a
udělat si s čajnou v rámci svého regionu pořádek.. teď je otázkou, jak
to přebyrokratizovaný Brusel zase uchopí...
-
-
https://www.sport.cz/clanek/tenis-tenis-online-rozjety-machac-jde-na-alcaraze-zabojuje-o-semifinale-5037999
no senzace to zase taková není. Tomáš fakt může porazit kohokoliv na okruhu, to už jsem psal kdysi, už to taky od té doby dokázal několikrát. Zvláště, když Carlitos nehrál to své obvyklé peklo, ale to zase nedovolil Tom tou svou agresivní hrou, pořád se zlepšuje. Dnes třeba zkazil na síti tuším jen jeden míč z 20. To je neuvěřitelné v takovém zápase. Jenom tam lítalo 158-160km v hodině ty Tomášovy forhendy režii toho přenosu.
Tomáš tuším poskočil už na 24.-25. místo žebříčku.
Raději bych teď ale Noleho, aby si to s Tomem rozdali ve férovém souboji teď, když už je Tomáš zase dál, Nole má zase lehčího pavouka. Ještěže ty zápasy nejsou tak dlouhé, že mají kluci čas na odpočinek. Ale zítra zase battle Jannika a Toma, co mi to děláte.. :D
Tomáš to bude mít zítra těžší v tom, že Jannik hraje více strojově a prakticky pořád stejně - rychle po odskoku, bude muset využít každou šanci, možná ho i tlačit na síť, tam vidím Jannikův deficit.. měnit mu rytmus hry a rozběhat ho trošku směrem dopředu.
Ale na Miami spolu hráli úplně vyrovnaný první set, pak tam Tomáš odešel fyzicky díky té humidity, která tam tehdy byla, čiže čekám zase pořádný battle.
A jsem zvědavý na Menšu a Noleho zítra, to srovnání. Jestli už jako Tomáš má na tenhle level těch nejlepších. :)
gl a gratulace Tome, potvrzuješ, že jsi náš nejtalentovanější hráč, jak jsem psal. Teď už navíc i mentálně silný, dnes to bylo vidět a s Carlitosem je to v tomhle ohledu vždy těžké..Ale už to bylo vidět i v té Ženevě, Tomáš tam Nolemu vzal 2x za sebou 5 gamů v řadě, to už ukazovalo, že na tenhle level má a je to jen o něm, kam se v kariéře dostane v žebříčku. :) Tomáš je objevem roku ATP za mě.. -
-
a jedenadvacetiletý Alcaraz
se nestačil divit, co Čech předvádí. „Od prvního gamu do posledního
hrál skvěle. Rychlost jeho úderů byla neuvěřitelná. Já se na kurtu cítil
dobře, ale místy jsem vůbec nevěděl, co mám dělat. Přišlo mi, jako bych
čelil hráči z elitní pětky,“ chválil ho Španěl.„Ne
z desítky, ale pětky. Tak dobře hrál. Čekal jsem, že mě alespoň k
něčemu pustí, ale on pořád diktoval tempo hry. Vůbec jsem se nechytal.
Vyvinul na mě tlak, což rozhodlo v jeho prospěch.“Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/tomas-machac-vyhra-sanghaj-carlos-alcaraz.A241010_192053_tenis_pls
tak ne těch mých TOP 10, Carlitos říká Tome, že máš na TOP 5.. od takového generačního talentu skvělá poklona. Carlitos teď vyhraje Turnaj mistrů a navlékne další korálek do své GOAT HALL OF FAME :) jeden z posledních
Ale Carlitos zmínil to, co jsem psal kdysi o Tomovi, a sice že má výbornou techniku úderů a pořád ji zlepšuje navíc - forhend.. všechno to lítá jako z praku a pořádně nízko nad sítí. A to je Carlos Usain Bolt, ale tohle se na těch betonech a taraflexech nedá prostě chytat. Celá ta sezona od Wimbledonu až po ty americké jarní sunshine by tak měla být pro Tomáše jako dělaná každý rok. Možná snad na tisícovce v Paříži je to trošku pomalejší v té hale.
Ale Tomáš umí už i na antuce právě, čiže míří k té komplexnosti, která je ve špičce nutná. Jinak musíte vyhrávat všechno na hardu jako Meďa jednu dobu, abyste se nahoře udrželi.. -
-
a Nole je dnes velmi, velmi špatný. Jeden ze dvou nejhorších výkonů, co jsem od něj kdy viděl. A oba jsou z poslední doby max. půl roku od sebe, už asi ztrácí motivaci. Menša by ho měl dnes udělat!!! a moc k tomu potřebovat nebude. Ale historie se neptá, každý výsledek s Nolem se počítá. :)
-
-
Nole se v dalších setech zlepšil, ale tohle by mu už nestačilo na ty nej na okruhu + Tomáše Machače. Ten by s ním dnes vyběhl ve 2 setech. Nolemu se, se mi zdá, ale zle dýchalo ten první set. V té čajně je to složité, po celé Asii, je tam asi jako v prádelně + špatné životní prostředí, zrovna Shangai je hodně průmyslová, ne tak jako Peking, kde část roku nevidíte vůbec slunce, byť je jasno, přes ten smog tam, ale i tak.
Ten match Jannika s Tomášem bude asi předčasné finále, byť jsem neviděl Taylora, jak hraje. Ale on má, se mi zdá, z těch nej hráčů světa komplex, pač jinak je to hrou podle mě nejlepší Američan na okruhu, byť třeba Tommy Paul se hodně zlepšil poslední rok.. Ale Nolemu vůůůbec nevěřím na titul tady po tom, co jsem viděl dnes. Navíc ho braly asi křeče do té zdravé, levé nohy. Ale je to legenda tohoto sportu, má už na to nárok, stejně jako Rafík.
Menšovi je 18, má ještě čas. Ale dnes to měl nalajnováno na výhru okolnostmi. škoda no..
-
-
-
-
Slavie zase DOKLOPÝTALA k jednobrankové výhře, dnes zase bylo vidět, že ligu absolutně neválcuje. Podívejte se na hodnoty hráčů Olomouce a Slavie, dnes to na hřišti nebylo vůbec vidět, a kdyby Muritala dal ten nájezd na 2-0, tak tvrdím, že tahle Slavie by to už ani nevyrovnala, natož to otočila.
Kdepak, tohle není ta Slavie z před 4 let. Táhnou ji totiž 30tníci, a těm ubývá v sezoně sil, na jaře to bude vidět ještě více. V té tabulce PRAVDY je to nyní navíc o 5 bodů rozdílu mezi Slavií a Plzní, ten 10 bodový náskok ji jednoznačně zajistili sudí 3 jasně neodpískanými penaltami.
Slavie bude ještě hrát se Spartou, Plzní, Baníkem, Libercem, i možná tou Olomoucí a Hradcem, se kterými měla velké problémy (v Plzni je tahle Slavie bude 100% mít a nevyhraje tam, to už vám říkám teď), navíc na jaře 2x + ji čeká zápas v Teplicích, se kterými měla taky obrovské problémy doma, u nich je mívá pravidelně a ztrácívá tam. Pokud by zůstala v pohárech, tak to zase bude stát nějaké síly to starší jádro kádru. Zbytek ligy nehraje jen proti Slavii, ale i proti sudím, ale v duchu těchto výkonů, které Slavie předvádí, kdy si není schopna vypracovat převahu, ještě NIC není rozhodnuto. :)
Kredit trenéru Janotkovi, takhle jsem si myslel, že bude hrát Olomouc v těchto zápasech i pod trenérem Jílkem, no nehrála, proto musel odejít. V Olomouci se totiž vždy hrálo těžko, Slavie to dnes poznala, kdy ji i mladí olomoučtí kluci (no name) pěkně prohnali a mohli porazit. V 5 takových zápasech by je Slavie tvrdím ve 2 případech nebyla schopna porazit, jak jsme to dnes všichni viděli. Mohlo to skončit totiž bez problémů opačně.. -
-
Ve věku 42 let a 353 dnů se stal nejstarším střelcem
hattricku v české fotbalové lize. „Dlouho poslouchám na soupeřových
stadionech, že na to nemám a jsem dědek, tak věřím, že jsem těm
odborníkům odpověděl a dlouho je trápit nebudu,“ říkal pak s úsměvem.
Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/budejovice-boleslav-marek-matejovsky-hattrick-rekord-dojeti.A241208_171130_fotbal_tals
gratulace, Máro!! Tohle už nikdo nikdy nepřekoná podle mě. Pro mě to překvapení ale není, kdysi jsem psal, že Mára bude mít Bolce, co dát i ve 40ti. to jsem ještě nevěděl, že bude hrát do 43 a kdo ví, jestli ne ještě dýl. :D fantastický hráč. i v pohárové Evropě to bylo vidět třeba proti těm Maďarům, které doma brutálně točil..
-
-
https://www.sport.cz/clanek/hokej-extraliga-trinec-vterinu-pred-koncem-zmrazil-spartu-krasne-i-nespravedlive-zaroven-zaril-cienciala-5026190
ještě v Prága něco podobného a Voža půjde do znaku místo toho draka.. -
ještě k tomu včerejšku, protože jsem si přečetl machrování kolegy Fouska. Na kolegovi Fouskovi jde vidět, že není právě manažerem pro tu absenci kritického myšlení a analýzy a z ní vycházející anticipace směrem do budoucnosti. "Výsledky jsou jasné," ale výkony bohužel taky... U U21 jsem se k tomu vyjádřil, trenér tam pracuje s málem mnohdy, ta Belgie to ukázala vrchovatě, měli jsme opravdu štěstí, ale trenér Suchopárek připravil kluky fantasticky vzhledem k okolnostem. Tam k trenérovi nic, spíše je to o tom slovíčkaření.
U áčka to vidí každý, máme obrovskou porci štěstí, že narážíme zatím na samé mančafty, které neumí své šance díky kvalitě svých hráčů proměňovat. Popř. nám pomáhá náš golman. Včera to byl zase remízový zápas, stejně remízový byl ten s Ukrajinou doma, kdy soupeř měl minimálně stejně tutovek jako my, ne-li více. V Albánii jsme hráli proti soupeři, který nepůsobí nyní herně dobře, Ukrajina to tam včera ukázala, my jsme hráli zase jen 20 min., zase jinak vyrovnaný zápas 70 min, dost nezáživný krom toho, bez šancí ve zbytku zápasu, Albánci tam měli pak ještě jednu, my snad 70 minut pak už vůbec nic.
A to už je dost bodů, které, kdyby se to přechýlilo štěstím na soupeřovu stranu a proměnil ty své šance, tak by nám chyběly ke konečnému úspěchu.
čiže čistě analyticky, není na místě kolego Fousku machrovat, ono se to totiž dost pravděpodobně ukáže v další fázi působení Ivana Haška v opačném gardu (statistika), není tam vidět prakticky žádný progres, herní styl, vzadu to opravdu hoří pravidelně, pravidelně nás soupeři zavírají v zápase, ať hrajeme doma nebo venku. A nejsou to soupeři typu Španělska, Německa apod, ale opravdu týmy v pořadí národů FIFA až za námi.
Liga národů je pak hodnocením nejméně atraktivní soutěží, čiže počkejme si na kvaldu MS, tam už každý ten tým ze sebe vydává opravdu vše, neměl jsem z Albánců pocit, že by tomu tak bylo, nebo tam mají zranění, Ukrajinci se mi nelíbili vůbec, přesto nás na šance přehráli u nás doma. Umí hrát lépe, viděl jsem je letos asi 5x a tuhle Ligu národů hráli nejhůře.
Psal jsem taky, že se mi líbí, na koho Hašek sází, měl jsem na mysli hlavně Holeše, Bořu, Červíka, což jsou podle mě bojovníci, měl bych je v kádru taky. Ale vepředu chybí jednoznačně Schicky, vzadu Braba, který tam tu hru vždy uměl uklidnit, ale to si Hašek obhájí věkem, byť má nyní v Soluni formu.
Klukům gratuluji, ale po roce to není určitě tam, kde jsme to chtěli a doufali, že to bude Ivan Hašek mít. Je to vše moc na náhodu výsledkově, necítím vůbec, že bychom ty zápasy měli zkrátka pevně v rukou jako tomu bylo u zápasů pod trenérem Šilhavým, nebo dříve Uhrinem nebo Brucknerem, kdy ten tým měl nějakou tvář.
Doufám, že nebudu mít pravdu, ale pokud by to takhle pokračovalo, Fousek ze sebe udělal tím výrokem zase Blbce k veřeči, protože ho novináři budou po dalších nezdarech interpelovat stejnými dotazy, jestli nebyly jeho výroky Z POUHÉ LIGY NÁRODŮ a proti týmům jako Albánie nebo Gruzie, trošku předčasnými i v kontextu statistik a neproměňování šancí soupeřem. Pač pokud si tyhle týmy proti nám dokáží vytvořit 3-4 tutovice, tak u těch nej týmů to bude dvojnásobek a vypadá to tedy na pěkný kotel, který ještě Ivan s Fouskem zažijí, pač systémově dozadu tam jsou prostě chyby a nedorazy, volné prostory, nepřijde mi to vůbec systémově, trenérsky zkrátka zvládnuté, těží se zatím z kvality hráčů, které tento národní tým nyní má jako 2. nej generaci po té elitní z minulosti + z formy našich pohárových, klubových zástupců a jejich hráčů v repre.
Na druhou stranu chápu, že si Fousek připravuje nějakou pozici před valnou hromadou. Nicméně podle mě zbytečně, protože nemá absolutně žádnou podporu a tyhle VÝKONY obou nároďáků mu ji určitě nepřihrají, protože lidé, kteří volí, tak ten fotbal sledují stejnou optikou jako my fanoušci a vidí prostě, že je to zatím o haluzi a neproměňování šancí soupeřem. A na druhé straně o chybách golmanů soupeře, kdy naši kluci v bráně obou repre výběrů ten tým drží.
Přesto klukům gratuluji, ale je před vámi ještě hodně práce a trenéru Suchopárkovi určitě ten tým na ME vytuňte, s tímhle by tam opravdu prožil ostudu, kterou si nezaslouží. Musí jet naši nej hráči, je to reprezentace země a je fuk, že už hrají v áčku, je to v červnu největší akce ve fotbalovém světě. Pak dopadnete, jako když jste trenéru Šilhavému vzali ME s jeho sehraným systémem, narušili jim tu partu, přišel Ivan, nemohlo se to v životě sehrát za tak krátkou chvíli, začalo se navíc nepochopitelně zkoušet V RÁMCI ME a dopadlo to tak, že jsme byli vyhodnoceni jako nejhorší tým na mistrovství, což bude právě to ŠPATNÉ MANAŽERSKÉ ROZHODNUTÍ NAPROSTO V NEVHODNOU DOBU, co Fouskovi budou jeho oponenti určitě dávat na stůl ve snaze obhájit, proč tu ruku pro něj nezvedli.
Je to ještě zkrátka hodně v plenkách a je na místě více pokory než plácání se po zádech. -
Slavie dala nabidku TJ Živanice na spolupraci coby její C tým
zdroj: https://www.efotbal.cz/article/fotbal-chance-liga-bude-mit-slavia-v-soutezich-i-vyber-c-nabidka-pro-zivanice-je-na-stole-priznava-sekretar-4b4d01d4-07ca-484d-867a-006b8e789373
tahle na 1.pohled nelogicka zprava dava smysl, až při znalosti hlubších konotací. Jestli si pamatujete, psal jsem několikrat, že sveho času, před 4 lety, tady měla nejlepši a nejrychlejši, moderni přechod do utoku, na par doteku, podle mě Jindrova Slavie a pak právě nečekaně Pardubice jako navic nováček soutěže, kt v te době trenoval podle mě jeden z nej treneru u nas, stale nedoceněn, Pan trener Krejči. A ten trenuje nyní právě Živanice a ve Slavii to asi pár lidi citi stejně jako já, jinak by to smysl moc žadny nedavalo. tehdy jsem nejvice koukal pravě na tu starou Slavii a Pardubice pana Krejčiho. :) ktery navic umi i vyborně pracovat s mladymi. Zjistil jsem si, že už mival velke uspěchy s mladeži Chrudimi, Slavie po něm bude chtit rozvijet určitě mlade dorostence ve 3.lize, kde si už budou zvykat na mužsky fotbal -
https://www.sport.cz/clanek/tenis-cesky-tym-vyzve-v-semifinale-united-cupu-americany-5043215
Tomáš prohrál vyhraný zápas s Taylorem Fritzem, mohl mít skalp dalšího hráče TOP 10 po Hubim... Alarmující je, že musel skrečovat znovu kvůli křečem. Možná byste se měli s Danem poradit s týmem Carlitose, který s tím měl taky problémy donedávna. Aby udělali Tomovi testy a namíchali nějaký laktát na tohle. Pač v Austrálii s tím bude mít problém stále při těch klimatických podmínkách, které tam jsou a tuším i v Miami s tím bojoval, kde je taky zvláštní air condition. Chce to s tím něco dělat, pač je to pro Toma frustrující.
jinak je to Agassi new age.. :) -
-
a aby to nezaniklo, Jirka Lehečka, mág ATP 250, zase ve finále v Brisbane, stejně jako s Menšou ve čtyřhře. Máme skvělou generaci kluků, doufám, že budete letos všichni zdraví, pak budeme mít historicky 3 kluky v minimálně TOP 20, to se dá říci teměř s jistotou. :) gl chlapci
-
Wow. Tak tohle nikdo nečekal. Je velice pravděpodobné, že se v
posledních dnech za zavřenými dveřmi upekl jeden z největších transferů
posledních let. Podle informací inFotbal.cz se Slavia dohodla s Tottenhamem Hotspur na přestupu brankáře Antonína Kinského (21)zdroj: https://infotbal.cz/prestupova-bomba-v-edenu-kinsky-odchazi-ze-slavie-do-tottenhamu-uz-je-v-londyne/
psal jsem, že Tonda je po Čechovi možná náš nej golman historie, div to bude asi teda zase pro Jardu Tvrdíka a sportovní vedení Slavie, pač ho málem měli problém podepsat před touhle sezonou. Nezranit se ve Slavii golman, tak dnes Tonda chytá kdo ví kde.
hodně štěstí, kámo. Je dobře, že ten přestup je, protože bys možná jinak zase seděl ve 21 letech, takhle máš šanci se zase posunout. :) gl -
-
Pro vzájemnou dohodu mezi kluby nakonec rozhodly dvě věci. Zaprvé
částka. Ta by se měla v rámci všech garantovaných plateb blížit i s
bonusy téměř 20 milionům eur (cca půl miliardy korun) + procenta z
dalšího prodeje.zdroj: https://infotbal.cz/kohout-kinsky-sef-tottenhamu-levy-jednal-primo-v-praze-slavia-vydela-vic-nez-se-cekalo/
tzn. ne žádný Diouf, ale tady Tonda Kinský je tím nejdražším hráčem Slavie a klepe a přeskočí i toho Rosu a Nedvěda, což už ale tak nějak nepřekvapí. Jak jsem psal, podle mě je to po Čechovi největší brankářský talent u nás. Sleduji už ho dlouho - od doby, kdy chytal ve Vyškově..má výbornou techniku na mladého kluka, určitě táta-bývalý golman má taky zásluhu. gl
Zároveň má Slavia k dispozici odchovance Jakuba Markoviče (23). Ten
bude, v případě, že vše půjde podle plánu, do léta dál chytat v Baníku
Ostrava, kde by se měl připravovat na pozici budoucí slávistické
jedničky po případném odchodu Staňka.
stejný zdrojno to si nemyslím, že by mělo být sportovně a obchodně v zájmu Baníku vychovávat Slavii golmana, pokud na lavičce sedí minimálně stejně kvalitní, kterého má pod smlouvou a otrávila by jej, nebo už otrávený je, ví-li navíc, že v létě o Markoviče přijde. Baník z toho nic nemá, a ještě riskuje, že Markovič nenaváže aspoň na ty výkony z podzimu a už bude hlavou ve Slavii..
Tady se jeví manažersky logické, že se touhle prozrazenou licitací odsoudil Markovič k pozici dvojky na jaře a do branky by měl určitě Doma + se Baník musí poohlížet po dalším golmanovi, dostane na to asi přesně toho půl roku času.. :) jakkoliv jinak Baník riskuje, že přijde o oba a v létě bude bez golmanů, což manažerskou logiku tedy nedává.. protože pořád je lepší hledat kvalitního golmana i pro poháry jednoho než hned dva.. -
-
„Jdu do toho s pokorou, na druhou stranu přehnaný respekt není dobrý,
nikdy jsem ho neměl. Myslím si, že je důležité zůstat svůj a být
sebevědomý. Kvůli něčemu si mě vybrali, a tak budu dělat to, co dělám.
Budu se soustředit sám na sebe a věřit, že je to správná cesta,“ řekl
Kinskýzdroj: https://infotbal.cz/kinsky-byl-oficialne-predstaven-v-tottenhamu-splneny-sen-ale-prehnany-respekt-nikdy-jsem-ho-nemel-rika/
tož ba.. nejdražší hráč v historii našeho fotbalu i s těmi přestupovými bonusy realizovanými při dalším přestupu. :) ať jsi hlavně zdráv.. gl
-
-
-
-
V čem ještě tkví Djokovičův um?Tak nějak jsem
doufal, že by mi mohl darovat pár lehčích balonů, ale hrát proti němu
bylo strašně těžké. Každý míč, který jsem mu dal, mi přišel zpátky ještě
o to rychleji. Každý servis zreturnuje, z tohohle pohledu mi přijde
brutálně nedoceněný.Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/vit-kopriva-wimbledon-novak-djokovic-porazka-rozhovor.A240702_193329_tenis_ikuc
Nole je nejlépe returnující hráč na okruhu podle mě už více jak dekádu, navíc na trávě jsou nejdůležitější údery vlastní podání a pak právě return a další váš míč, kterým často ukončujete, pokud si returnem umíte pomoci. POdání je pak Noleho další stěžejní úder. Psal jsem to v jeho zápase s Carlitosem, kdy ho většinu zápasu neměl, Carlos ho i dobře četl, z tohoto pohledu je ten jeho wimbledonský titul vyhraný ve finále proti Nolemu asi nejcennějším v jeho sbírce, protože Noleho hra píše nejvíce právě na trávě, díky těm jeho přednostem - servis, return.. :) -
https://infotbal.cz/slavia-ulovila-perisice-utocnik-z-cerne-hory-chce-odemknout-svuj-velky-potencial-v-edenu/
to video neříká ani nic moc tak o něm, jako o té lize a jejím zázemí (trávnících), ze které přišel. :) Ale má fotbalovou inteligenci a slušnou kopací techniku. Není ale moc rychlý a nevím, jestli bude mít tolik času, co mu dávali protivníci v té podnikové lize, z níž jsou ty záběry. moc to o něm neřekne coby srovnání. Proto asi i Slavie volí tu cestu nejdříve ho zkusit v soubojové druhé lize. Ale soubojový asi bude, pár záběrů to tam ukázalo, jenom jestli mu to tady ti naši kluci v tom agresivním defenzivním pojetí trošku neznechutí jako balkánské hračičce, která je hodně ráda na míči. Tak uvidíme. Každopádně z těch záběrů si dokážu představit, že v té horské lize vyčníval a nešlo si ho asi scoutům nevšimnout, ta kvalita té ligy, ze které přišel, je příšerná, koukněte se sami..
ještě se mi zdá, že hraje spíše jako nějaký třicátník na konci kariéry, než mladý kluk.. :) ale to nemyslím jízlivě. U mladého kluka bych čekal jako hlavní skill rychlost, tu bohužel nemá, což moc do herního stylu Slavie není, pokud s ním teda nepočítají na devítku. tam bych ho asi viděl já